I jos jedno pitanje ako netko zna....od osnovice mogu odbiti troskove provizijenza kupnju i prodaju. Kako to prikazete na obrascu?
Posts by Hans
-
-
Hvala vam na odgovorima. Definitivno cu prijaviti i platiti, ali me zanima kako sve to radi jer je toliko sive zone da je to ajme. Jos jedno pitanjr ako netko mozda zna....ako sam imao kapitalni gubitak u proslim godinama, nisam ga imao obvezu prijaviti, ali ga sada mogu koristiti za smanjenje osnovice, je li tako? Na koji nacin to dokazujem, popunjavam? To vrijedi za zadnjih 3 ili 5 godina?
-
Zna li netko sto je trigger za poreznu da za nekoga krenu racunati obvezu? Je li im brokeri imaju obvezu dostaviti podatke ili skdd?
-
Zakasnio sam s prijavom i uplatom poreza, planiram napraviti u ponedjeljak 07.03, ali me zanima postoji li sansa da mi sada zbog ovog oderu kaznu. Ima li tko iskustva sa kaznama za kasnjenje ili ne prijavljivanje poreza na kapitanu dobit?
-
Ocito postoji dogovor s nekim od "manjih", Purko & Co. Oni dobiju odlican diskont, uprava osigura da nece biti smjenjena u buducem razdoblju, sto sa strateskim partnerom(koji bi nama malim dionicarima najvise odgovarao) ne bi bilo sigurno i (skoro) svi zadovoljni...
Ne znam zasto admin nije pustio ovaj post nekoliko sati, ali ovaj rasplet je bio jasan nakon jucerasnje obavijesti.....i sto god rekli, najgori moguci je za male dionicare (osim onih koji sudjeluju naravno)
-
Ocito postoji dogovor s nekim od "manjih", Purko & Co. Oni dobiju odlican diskont, uprava osigura da nece biti smjenjena u buducem razdoblju, sto sa strateskim partnerom(koji bi nama malim dionicarima najvise odgovarao) ne bi bilo sigurno i (skoro) svi zadovoljni...
-
Worst case scenario je da nakon ovog dokapa bude jos jedan u narednoj godini po istoj cijeni.
-
To je i mene zanimalo?
I mene
I mene
-
Kada bi se trenutne vozarine zadrzale na ovim razinama do kraja 2022, osim ogromne dobiti u tom razdoblju, virujem da bi neki od brodova izasli iz tc te bi se za iste mogao ugovoriti novi, visegodisnji tc po puno povoljnijim vozarinama od onih po kojima su sada vezani. Zamislite da dogodine stave 4 pmax na par godina na 17k....
To je po meni pravi game changer scenario za atpl, u kojem poslovanje ostaje pozitivno, odrzivo, bez obzira na fluktuacije indeksa.
-
Rok za ponude je 20. kolovoza. Kakav je problem što je objavljeno prije izvješća?
-
iz revidiranog se moze zakljuciti da Batala projekt nije prodan kako su neki pisali? Ima li tko vise informacija?
-
kolega...
1. Imam sapn, vjerujem da vrijedi puno vise i ne prodajem tako da vam nema smisla ulaziti s menom u polemike oko usporedbe sa krasom.
2. Pozivate se na argumente...i lupetate o potvrdom obliku tvrdnje (kao da negacije ne treba argumentirati...). Evo vam argument:
- Obveze poslodavca – poslodavac koji je za svibanj 2020. tražio potporu za 50 i više radnika, bit će u obvezi vratiti potporu, ako od trenutka dobivanja potpore pa zaključno s 31. prosincem 2021. godine postupi na jedan od slijedećih načina:
1. isplati dividendu ili udjel u dobiti ili druge istovjetne primitke koji se smatraju raspodjelom dobiti bilo kojega poreznog razdoblja;
...
Nisam provjerio jesu li kandit ili maraska koristili mjere....
-
Isplata dobiti iz 2020 ovisi o mjerama koristenim u 2020.
-
Vezano za dividendu....moze li uopce isplatiti dividendu s obzirom na covid potpore? Jesu li kandit/maraska koristili mjeru od 4000kn?
-
Pokazatelji za 2020 ce biti izuzetni, to je jasno. Rid i bilanca odlicni, perspektiva odlicna...jedina negativna stvar u vezi ove dionice je vlasnicka struktura. Da ovakve rezultate ima firma u kojoj sve ne ovisi iskljucivo o jednoj osobi cijena bi bila x5...ako bi se odlucili na isplatu dividende to bi bio najbolji moguci signal da misle i na ostale dionicare, nisam siguran da ce se ti dogoditi no ne prodajem, ako se otkljuca bit ce kasno za kupovinu...
-
Vozarine za q4 ce u prosjeku izgleda biti slicne onima za q3. Q3 je imao + 6mil