Draga mi je dionica ali ova odgoda je stvarno kokošarski potez Uprave.
Štono bi rekli, popratimo!
Draga mi je dionica ali ova odgoda je stvarno kokošarski potez Uprave.
Štono bi rekli, popratimo!
Ja čekam dividendu kao ozebli sunce, jer ću u suprotnom trebati prodati dio dionica da platim rate kredita koje mi stižu,
tako da mi se baš ne sviđa ova odgoda
![]()
![]()
. Koliki je konsenzus za iznos dividende koju bi mogli isplatiti, mislim
da je negdje oko 60 - 80kn
Forumaši , šta mislite
![]()
To bi bilo ok da su danas objavili. Sa ovom odgodom to mora ići samo gore.
Odgodili su skupštinu? I to su objavili u petak, NAKON ZATVARANJA BURZE?
I sad će hrpa dugoročnih investitora koji su kupili dionicu u petak u 15.30 morati čitav vikend vrtiti pesimistične scenarije prije nego što u ponedjeljak u 9.30.00000001 prodaju po bidu ako uopće bude kupaca.
Ajoj, ajoj. Pomolimo se.
A niš onda. Nema druge nego ih lijepo dočekat, točnije ispratit.
Jel sutra zadnji rok za poziv na Skupštinu?
Kako sam već nebrojeno puta rekao, ja se nadam da neće isplatiti divku. Nadam se da pametnije razmišljaju i da će sav višak ubaciti u brodove za poslovanje i što što manje zaduživanje. A ti ako misliš da će cijena dionice ostati na 500kn, super za tebe
Ako ne isplate dividendu onda dugorocni institucionalni investitori nemaju sto ovdje raditi.
Bude retail pokupio sve te desetke tisuca dionica na 1000 kn i cekat ce dividendu i iduce godine i one iza....a iduce godine jos dolazi recesija...
Ja sigurno necu kupovati na 1000 kn ili po par tisuca kuna, kako kolega trola.
Jos jednom vas pitam, sto vi imate od poslovanja ako ne dobijete godisnju dividendu?
Ajde vi nama najprije recite što vi imate od toga da nas svaki dan uvjeravate kako je ovo skupo.
Iznenadilo me ovo otezanje poziva na GS...dosad su ga objavljivali po 40 pa i 45 dana prije GS a sad ga skrivaju do zadnjeg trena...stvarno me zanima zašto?
Zašto ne skupiti još nešto kad već ima dobričina za udielit.
Jutros završio sa kupnjom svega planiranog. Cash 4% / brodari 75%. ![]()
Malo dodao ATPL i JDPL.
evo, ako nekome nešto znači.... radim kao komercijalist(više) i trgovac u maloprodaji manji dio radnog vremena. prva 4 mjeseca pad maloprodaje cca 30-35%, rast veleprodaje (unatoč svim drastičnim poskupljenjima i nestašicama čbr, arm. mreža, osb ploča.....itd) oko 40-45%. i ne pita se za cijene, nego da li imate robu!!!??? normalno!!?? nakon 23 g u branši ne znam kaj bih mislio i napisao nekaj pametnoga. nikada većeg sranqa i posla za zaposlenike!
Građevinari panično vade crnu lovu iz madraca prije uvođenja eura i pretvaraju u beton. To šta većina nije prodala ni do sada izgrađene stanove nema veze. Nije mi samo jasno kako će opravdati kasnije prihode, kako su prema knjigama uspjeli sagraditi stanove za 300 oera ulaznih troškova.
2x je 2x, ATPL po 548
Medo brunda iza brda i jako je gladan. Hrane ima u izobilju ( inflacija, rat, energetska kriza, rast kamata, globalna neizvjesnost).
Samo razmišljam na glas u ovo kišno jutro u gradu koji teče.
Misliš u gradu koji plače.?
Ja zaronio 6.000 na Dalekokradu.
Komada ili kuna?
kn, sad gledam bilo je nešto i plusa pa sve u svemu 3.000 minusa. Nek ih voda nosi.
A jbga i ja na dlkv, mamicu im lopovsku, srećom drugi poravnali rupe. Nije sve med i mljeko, tko kaže da nije falija, laže
ili ne investira dugo. Bitno je ne polomit se skroz.
Ja zaronio 6.000 na Dalekokradu.
Huh, to je ko moj cijeli portfelj
Kolega malo razmislite svi su bili u ATPL u listopadu 21, cijena cca 570kn, i danas su svi u ATPL cijena 560kn...prijavit samo dobitak, bez gubitka nema smisla.
Ako se radi o drugim dionicama onda svaka čast kolegama!!!
Ne znam ja kako se to računa. Bio sam u ATPL i tada i još prije i još prije.... i stalno kupovo/prodavo. Prošle godine na prodanima ostvario +43.000 kn. Kamo sreće da to nisam nikad prodavao. Trenutno ATPL pokazuje + 308.000 kn. Ove godine vrlo malo prodao možda 50-tak komada. Nisam htio ponovit prošlogodišnju grešku.
Ja u odnosu na 31.12. + 400.000 kn. Tako govori da te ceo svet razume a ne se izmotavat sa nekakvim postocima.
Huh, to je ko moj cijeli portfelj
Je ali ja još ližem rane od 150.000 pušione na Telekradu.
U prva četiri mjeseca 2022. tek tri dionička fonda u Hrvatskoj pozitivna
Biće da je neka posebna strategija na djelu... već vidim sastanke
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Hm nisam ni gledao kako su fondovi, vidim da je ZSE tu oko nule +/- YTD... ja zadovoljan za svojih +41% ove godine, a brodari još nisu ni krenuli ozbiljnije
Ja u odnosu na 31.12. + 400.000 kn. Tako govori da te ceo svet razume a ne se izmotavat sa nekakvim postocima.
Kupio Tehniku po 140 i odma u plusu 20%.💪
KOLEBANJA NA TRŽIŠTUJadroplov prošle godine zaradio 100 milijuna kuna! Slična dobit zabilježena je i u 2020., ali uz suštinsku razliku: ‘Trendovi nisu dobri, postoji mogućnost recesije‘
Trendovi nisu dobri. Ako američki FED i ECB, europska središnja banka, povećaju kamatne stope, što bi dovelo do smanjenja inflacije, postoji mogućnost da na taj način dođe do recesije. Posebno uzimajući u obzir agresiju Rusije na Ukrajinu, koja posebno pogađa europsku ekonomiju i njezino najveće gospodarstvo – ono njemačko. Povrh toga, pitanje je i budućih odnosa Zapada prema Kini.
https://more.slobodnadalmacija.hr/om/vijesti/jad…ecesije-1189708
Nije dobro.
Meni je stvarno žao što niste bili s nama kada smo mi grizli nokte i kupovali ATPL na 150 i noću se znojili a u sobi prozračnih 5°C. Sada sam također na bidu iznad 500 i spavam ko bebica. Šta god uleti dobro došlo. Ni vama nije kasno da si popunite zimnicu, od trolanja vam nema neke vajde. Ovdje se gotovo zna kako tko dru uups pardon diše. Manite se prosvjećivanja neuke raje. Jako sam zainteresiran za ovu temu ali od kada ste se vi pojavili....stvarno brate šta je previše je previše. Ne znam šta se desilo sa adminom i onim voljenim "Neme doprinosa temi". I da ja ovako neuk smatram da je trenutno ATPL jeftinija nego onda .
Nadam se da si barem dio zarade uložio u grijanje i izolaciju. Nije dobro spavati u tako hladnim prostorijama. Hladnoću preživiš ali vlaga i gljivice su zlo.
Ne, sve u brodare. I stiropor sam prodo sa fasade.
Ne nam koja je poanta vaseg izvrtanja teza.Kolegica je napisala da je rizik sada manji .Nije napisala da kako cijena raste rizik se smanjuje.....Vi i sami znate zbog cega je rizik ulaganja u ATPL sada manji i ne razumijem ovakav nacin pisanja i izvrtanja teza.Admin vam to ne bi trebao dozvoliti jer trolate i ne doprinosite raspravi na kvalitetan nacin
Vidim da vam ne odgovara da pišem ono što mislim na ovoj temi, pa ću vas sve ostaviti da se zabavljate. Ionako sam ja još samo student na ovom forumu. Najbolja mi je tema trgovanje vani i tamo si ljudi stvarno pomazu da zarade neki novac, a to nije lako, pogotovo ove godine kada gotovo sve vani pada od pocetka godine.
Meni je stvarno žao što niste bili s nama kada smo mi grizli nokte i kupovali ATPL na 150 i noću se znojili a u sobi prozračnih 5°C. Sada sam također na bidu iznad 500 i spavam ko bebica. Šta god uleti dobro došlo. Ni vama nije kasno da si popunite zimnicu, od trolanja vam nema neke vajde. Ovdje se gotovo zna kako tko dru uups pardon diše. Manite se prosvjećivanja neuke raje. Jako sam zainteresiran za ovu temu ali od kada ste se vi pojavili....stvarno brate šta je previše je previše. Ne znam šta se desilo sa adminom i onim voljenim "Neme doprinosa temi". I da ja ovako neuk smatram da je trenutno ATPL jeftinija nego onda .
Misliš "investitori"?
Da, bas sam to mislila
Neka. Tek se onda moze gore tamo gdje treba.
Ima jedan koji se pohvalio prodajom u petak da bi jučer napisao de je izvještaj super, diona super .... a cijena porasla 3% u odnosu na njegovu prodaju.