1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Laudator

Posts by Laudator

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Laudator
    • March 23, 2023 at 9:32 AM

Nije izduro dugo onaj na 56,20? X(

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Laudator
    • March 22, 2023 at 10:41 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from BudFox

Eto brajo uspio si, nisi tražio, a ni dao likvidnost i gotovo je, gasi internet, motaj kablove

kako nisam?

pa barem sam danas dao likvidnosti, jer sam promijenio mirovinski fond.

da više ljudi financijski pismenije i češće mijenja mirovinski fond, onda bi bilo i likvidnosti.

mislim, sada ga možeš mijenjati svakih 15 dana, a znam ljude koji su godinama "začahureni" u istom fondu ili u istoj kategoriji, a neki ni ne znaju koliko tu uopće novaca i imaju.

o detaljnjoj strukturi ulaganja (koliko točno čega) da ni ne pričam, to rijetko prate čak i profesori ekonomije (znam, jer sam s istima nešto i pričao na tu temu).

btw., ako imate novu osobnu, onda čak ne morate ni ići na Finu (Regos), nego se može preko čitača karti

Display More

Hvala na poticaju. Morat ću i ja nakon 20-tak godina malo pobrisat paučinu.

• Što smo danas tržili

• Laudator
    • March 22, 2023 at 7:19 AM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

To je strašno bitno kod x3 dobiti.

Uložio si 100.000 eura x 3 = 300.000 eura i porez platiš 30.000 eura. Sitnica!

Ne nego cca 22.000

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Laudator
    • March 21, 2023 at 6:14 PM

Poginuo radnik u VL

Poginuo radnik u brodogradilištu "Viktor Lenac" - Novi list
    RIJEKA – U Brodogradilištu “Viktor Lenac” došlo je do nesreće u kojoj je smrtno stradao zaposlenik brodogradilišta, priopćili su iz Policijske uprave…
    www.novilist.hr
  • DRY BULK

• Laudator
    • March 20, 2023 at 2:20 PM
    Quote from stipe_Cro

BDI 1542 (+7)

Jel krećemo? (rocket)

• Laudator
    • March 17, 2023 at 11:44 AM
    Quote from Shogun

Moze ali mislim da bi bilo dobro mjenjati predstavnika na Skupstini svake godine samo cidto da se vidi da nas ima. Mozda kolega jasko ili manu ako su zainteresirani?

Dodatak: mislim da je kolega Jasko daaaleko nakvise doprinio temi ovdje pa bi on bio najbolji izbor ako je zainteresiran....

Apsolutno nebitno za Skupštinu koliko je tko piskarao na temi. Da nije bilo kolege Beretića ove godine bi vam dali šipak od dividende. Jedini je koji se za dioničare konkretno angažirao. Nikakvi padobranci ne dolaze u obzir još jako dugo.

• Što smo danas tržili

• Laudator
    • March 16, 2023 at 12:14 PM

Ništa jer vam ručice nisu dovoljno zadrhtale. X/

• Laudator
    • March 15, 2023 at 6:49 PM
    Quote from Davorblues
    Quote from Marielena

Zakon ponude i potražnje.

Kada nestane prodavač na 60 eura idemo gore.

Samo zašto mu dati 60 eura kada je tražio 49.99.

Naravno da prodaje u potpuno krivo vrijeme za sitniš. To je država 🤣

Pozdrav svima

Ne znam odakle ta opsesija da CERP prodaje dionice na "sitno"...

Kad će prodavati to će biti u paketu svih 50 kila dionica (nevažno da li će u igri biti jedan ili tri kupca)...

braniteljima (invalidima), nasljedicima oduzete imovine nakon 45. i crkvi.... Tu je razlika što nasljednicima i invalidima CERP daje dionice po nominalnoj (a ne tržišnoj) cijeni (ja sam na primjer dobio nešto dionica ATPL kad je vrijednost dionice bila 190 kuna a računalo se po 300 kuna kolika je nominalna vrijednost - uz gomilu bezvrijednih dionica kao što je BELJE ili firme u stečaju) - i crkvi kojoj se daju dionice po tržišnoj cijeni (kojoj se isto tako oduzeta imovina računa po trenutnoj tržišnoj cijeni za razliku od nasljednika kojima se oduzeta imovina računa posebnim formulama i ograničenjima i isplaćuje sitniš. Ali - to je druga tema.

Ne znam kako uopće možete pomisliti da CERP kokošarski proda je po sto ili 500 dionica bilo koje firme od nebrojano njih koliko ih ima u portfelju?

Kad prodaju onda prodaju veće pakete neke firme i tada se to odluči na skupštini i raspiše se natječaj - sve druge priče su promašene.

Display More

A šta je onda bilo ovo do sada -872-928-900-300-150, drhtave ručice, debeli prsti/mala tastatura? :/

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Laudator
    • March 15, 2023 at 11:17 AM
    Quote from bbkk0000
    Quote from bbkk0000

Prosjećna cijena šećefra regija 38 u koju spada HR za veljaču 2023 873 eura?????

nema komentara?

Svi izašli iz papira. Sad nas zanima samo pošto je cukar u Lidlu.

• DRY BULK

• Laudator
    • March 14, 2023 at 9:18 AM

Samo strpljenja dok hugho ne počne doprinosit raspravi - ide to još gore, tek je krenulo, crtat rakete i prosipat bisere i zlatne dukate.

Onda znate što vam je činit.

• Što smo danas tržili

• Laudator
    • March 13, 2023 at 11:43 AM
    Quote from Laudator

+ulpl

+span

možda još tko šta ugura na silu do 16 h

+ ULPL po 23,00

+ ADPL po 13,80

ufff što volim ove drhtave dane :love:

• Nekretnine opcenito u HR

• Laudator
    • March 13, 2023 at 10:07 AM
    Quote from emil
    Quote from Ledica

Nemam link , ali imam iskustva iz stvarnog života, znam obitelj koja to tako radi, obveznik paušalnog plaćanja poreza je iznajmljivač, a ne vlasnik nekretnine.f

to mi je jasno al pitanje je sto to on iznajmljuje ako nije vlasnik? odakle mu kreveti? ili su njegovi (vlasnik) ili ih je unajmio od nekoga).

u zakonu se spominje uvjek "domacinstvo" i mislim da broj kreveta ide po domacinstvu, a ne 20 kreveta po svakom clanu domacinstva a kamoli 20 kreveta po svakom opunomoceniku kojih moze biti stotine po toj teoriji.

To je ta naša, pardon Vladina lažna socijalna osjetljivost.

• Laudator
    • March 13, 2023 at 8:59 AM
    Quote from emil
    Quote from Laudator

dakle, očito su si suvlasnički podijelili krevete svakom 16,66 kom ;(

ne bi bas rekao, jer mislim da onda moraju i vlasnicku strukturu promijeniti, a to lako provjeris na katastru dal je upisan jedan ili vise vlasnika.

prije ce bit da imaju prijavljeno manje kreveta i da muljaju.

suvlasnici su 100%, a i muljaju :S

Puna im je konoba "pomoćnih ležaja" :D

• Laudator
    • March 13, 2023 at 8:52 AM
    Quote from emil
    Quote from Laudator

Primjer iz života: prijatelj ima villu prvi red do mora, rentaju se sobe sa doručkom. U špici napuni i do 50 kreveta. Nitko nije prijavljen na toj adresi. prijavljeni iznajmljivači su žena, punica, sin - ne znam točno kolika je granica da pređeš u nešto porezno ozbiljno ali očito je muljica isplativa.

Do 20 kreveta mozes pausalno- nije spomenuto dal bracni krevet spada pod 1 ili 2 kreveta

Tko i kako utvrđuje godišnji paušalni porez na dohodak?

Nadležna ispostava Porezneuprave donijeti će rješenje o iznosu godišnjeg paušalnog dohotka po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organiziranja kampova ako su kumulativno ispunjeni slijedeći uvjeti:

-da iznajmljivačnije po osnovi iznajmljivanja obveznik poreza na dodanu vrijednost(dalje u tekstu: PDV)prema Zakonu o PDV-u

-da iznajmljivačima odobrenje nadležnog ureda za pružanje usluga građana u domaćinstvu u skladu s odredbama zakona kojima se uređuje ugostiteljska djelatnost

-da iznajmljivačne utvrđuje dohodak od samostane djelatnosti kao razliku između primitaka i izdataka na osnovi podataka iz propisanih poslovnih knjiga

-da iznajmljivačiznajmljuje putnicima i turistima stanove, sobe i postelje, kojih je vlasnik, najviše do 20 postelja odnosno kreveta, i/ili da organizira kamp na svojem zemljištu najviše do 10 smještajnih jedinica, odnosno do 30 gostiju istodobno

Što ako se ne ispunjavajunavedeni uvjeti?

Iznajmljivačkoji ne ostvarujesve navedene uvjete, a ostvarujedohodak od imovine po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima te organiziranja kampova, dohodak i porez na dohodak utvrđuju se na način propisan zasamostalne djelatnosti.

Mora li iznajmljivač izdavati račune?

Iznajmljivačkojemje utvrđen godišnji paušalni porez na dohodakostvarenog od imovine po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima i organiziranja kampovadužan jeizdavati račune za obavljene usluge

Display More

dakle, očito su si suvlasnički poduijelili krevete svakom 16,66 kom ;(

• Laudator
    • March 13, 2023 at 8:33 AM

Ide mi na živce ova rasprava oko appartmana pa da se i ja uključim. :D

Po meni samo kućna radinost, dakle iznajmljuješ turistima na lokaciji na kojoj si prijavljen, pa nema veze šta 10 apartmana, 30 kreveta, štalu, garažu može imati neki povlašteni porezni status.

Sve ostale kombinacije, ono 2 vile sa bazenom (izgrađenim na poticaje) ili 11 apartmana na 3 različite lokacije (znam takve primjere). Sorry pajdo ali ti si business i tako ćeš biti tretiran. Koja je razlika uložiti milion oerića u betone i madrace ili strojeve. Uložiš u strojeve i imaš 100 inspekcija na vratu uložiš u madrace i nitko da te pogleda, prijavljuješ koliko želiš.

Primjer iz života: prijatelj ima villu prvi red do mora, rentaju se sobe sa doručkom. U špici napuni i do 50 kreveta. Nitko nije prijavljen na toj adresi. prijavljeni iznajmljivači su žena, punica, sin - ne znam točno kolika je granica da pređeš u nešto porezno ozbiljno ali očito je muljica isplativa. Ujedno ima i mali sezonski kafić na plaži a to je otvarao navrat nanos, kuka kako mu loše radi a ja u sebi komentiram pa naravno kada mora svaki dan nahranit 50 gostiju na doručku. I tu je vjv neka pdv muljica isplativa. Pred jedno 2-3 g. mu je izletilo da mu ostane čistog 60.000 eura, a znam da su stvarno jeftino rentali. U međuvremenu se "opametili" pa mislim da prošlu godinu nije završio bez min 120.000 eura netto.

Tko ga ne pozna i da izdrži odslušat svu njegovu kuknjavu dao bi mu euro za kavu od sažaljenja. Možda se i prima kakva socijalica, ne bi me začudilo.

• Što smo danas tržili

• Laudator
    • March 10, 2023 at 11:27 AM

+ulpl

+span

možda još tko šta ugura na silu do 16 h

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Laudator
    • March 8, 2023 at 11:19 AM
    Quote from Robbie

Quote from SIMKE

Rats tržišta ove godine, je iz dva razloga, vozila se brže proizvode u većim količinama , dakle isporuka je dosta stabilizirana. Sigurno tu ima kupaca iz prošle godine . No vrlo je bitno da i cijene vozila lagano padaju, popusti i kampanje brendova su sve jači. i takav se trend dalje očekuje. Jednostavno vozila su zadnje dvije godine poskupila cca 40% , i to ide sada malo u rikverc dok se ne nađe balans između ponude i potražnje..

Krenuo je novi rast cijene Adpl, obično je to brzo i skokovito u par dana, što je povezano sa rastom tržišta i prodaje automobila ove godine.

Eto već 3x ove godine.

• Što smo danas tržili

• Laudator
    • March 8, 2023 at 10:53 AM

iskipo sav ADPL

Ukipo malo ULPL

• Laudator
    • March 7, 2023 at 9:45 AM
    Quote from Milijarder

CERP -300 kom u petak!

napeklo se bureka u petak :love: