Ovo pisanje sve vise podsjeca na pisanja na optimi. Tamo su svi imali mokre snove o 10kn, 12, neki cak i 20, pisalo se koje ce se auti od prodaje kupiti....
Posts by Backdraft
-
-
Hvala kolegama forumašima koji su zagovarali TSLA short, dolazi na naplatu !
Tu budite oprezni
1. Short je skup
2. Ameri su neracionalni i brzo okrenu
-
Tesla je precijenjeno smece, kako dionica tako i sam proizvod. Problem su zatucsni ameri koji ju mogu napucati duplo vise pa se nitko ne usudi shortati ju.
-
Malo za odmor:
prvue dionice ERJ kupio sam na 212 [kupovao sam i ranije na Revolutu] za 6.04 dolara 30.11. 2020 inprodao, sav sretan 01.12. 2020 po 6.24. Pptrošio sam meni danas fantastičnih 9000 dolara i zaradio 300.
Da sam držao tih 9000 dolara do sada imao bi 54000 dolara, ako dobro računam.
dakle zarade 45000.
A i kaze se da na kraju dugorocni vise zaraduju od trejdera
-
23.09.2021su izašli na burzu. Ako je lock-up 3 godine onda je to 24.09.2024.
S druge strane ako mirovinac kupuje od uprave po 50, vjerojatno će kupovati i od zaposlenika po 45 ili možda isto po 50. Tako da ne mora značiti da će kraj ESOP-a imati utjecaja na cijenu.
O kakvom lockupu vi pričate?
Spominje li se igdje u prospektu ikakva zabrana prodaje dionica od strane zaposlenika?Ne ali se dobije bonus 25% dionica ako ne prodaju.
E sad odakle ce ici te dionice ne znam. U startu je bilo 49 000 radnicima tako da bi trebalo do nekih 12 000 dodatnih dati. Mozda je ovo bas to prebacivanje...
-
Pobjednik godine, ovdje češće spominani ASTS.
pa pogledjate taj sjajan rast.
Ko nekada na farmi, 1000%
U americi se cesto vidi takav rast, a onda i pad. Tu se bas kupuje buducnost jer sadasnjost i nije bajna.
-
Uvijek sa nađe neki dijamant
Recimo HUYA inc .
Upravo su ovih dana izglasali izvanrednu dividendu od 1,+ nešto dolara , a trenutna cjena 5,05 usd
Dijamant pao na 4.5, ocito ima neka caka
-
koliko su po Vama kolege šanse u postocima da će država stvarno isplatiti dividendu?
Meni to nije upitno, samo je upitno postotak
-
Al ce danas biti sisanja, neke je panika ocito iz vana, ali ne zaboravite da tamo padaju cijene s napucanih razina. Tamo je PE 50+ normalna stvar, kod nas se zgrazaju na 15
-
Ako je tako, zar im nije u interesu da onda u jednom trenutku te dionice vrijede i vise? Treba ih onda i prodati? Bolje po 3.5 ili 4 nego 2.3?
Pa ako dobiješ nešto za 0 eura, gotovo je svejedno prodao za 2,3 ili 3,5 eura
Da li je vama svejedno ako na lotu dobijete 200 eura ili 2 milijuna?
-
Ja cu izaci iz kamilice i prebaciti ostatak van dok jos budem mogao, a vi slobodno ostanite i nadajte se pozitivnoj promjeni na ZSE. Ove godine ako niste bili u Koncaru u najboljem slucaju ste na nuli na ZSE, a mnogi su u minusu i to bez ovoga sr.... vani... Samo ZSE je plitko trziste i lako nestane likvidnosti kako se prije znalo desavati, tada postanete dugorocni investitor, a to vam je prevedeno onaj koji se nije izvukao na vrijeme. Da vidim kako onda izvuci 100 - 200 tisuca Eura, a kupaca nema na vidiku, a kamoli neke vece iznose...
Malo ste se prevarili...
Ove godine Hpb plus 25%, vlen 17, igh 92, rivp 8, span 5, dalekovod 28, adris 2, podravka 1, jdgt 5, cros 60,od svih sto imam u gledalici je jedino medik u minusu 10
-
Vani se sve vraca na neke normalnije minise iako smatram da ce sve ici jos dolje, ali ne ovako ekstremno.
-
Bolje mi ide kad je kataklizma nego kad je nema 😀
Za sad plus 5%, na otvaranju zatvorio short i usao u STNG
-
Dobro pa nam je neradni dan 😀
-
Short tesle mi pokriva druge minuse, zivio short
-
Mislim da smo mi kasno saznali za info jer su oni s 400 dosli na 300 u par dana. Ocito su neki znali prije nas
-
Ima li još koji buregđija, pa da krenemo dalje??
A sta mislite da zbog tih koji vi nazivate buregdije cijena nije isla i gore?
Otkud im dionice ako jisu kupovali?
U tjedan dana naraste skoro 100 posto i sad vas smeta hladenje od 15ak posto. Inace tako trgovanje i funkcionira i nemojte se ljutiti jer ce vjerojatno ici jos dolje...
-
Trenutna cijena 100,40. Zaradili su za za dva tjedna 388000 eura.
Koliko vi ovdje trebate trejdati da budete 388K u plusu.
Opaaaa zarada 0.4%
-
Neki tek sad otkrili ono sto se pricalo barem mjesec dana
Ali.ne brinite ni sada nije kasno za uci jer ce ici jos gore nakon malog hladenja.
-
Pa po meni nista spektakularno jer te firme nisu ni u Agrokoru bile bog zna kakve.
Drago mi je sto nisu dobili Madari immislim da ce Podravka znati s njima raditi dobro, ali to nisu tvornice novca tipa Ledo.