Ovi ameri su pukli, Xpeng objavi losije rezultate, veci gubitak i najave jos manju isporuku i skoci 10 posto 🤯
Posts by Backdraft
-
-
Sad gledam zim, ex dividend date je 4.4. i dividenda ogromnih 6.4usd
Zar to nije siguran short 3.4.?
Pokusavam skuzit tocno pravila jer izgleda kada je dividenda 25% od cijene dionice da po NYSE vrijede drugacija pravila kada je ex dividend izgleda da ce nas prvo isplatit pa ce onda bit ex dividend
In accordance with the Company's dividend policy, ZIM's Board of Directors declared a cash dividend of approximately $769 million, or $6.40 per ordinary share. Together with prior dividend distributions made on account of 2022, dividend distributions for the year totaled approximately 44% of the year's net income. The dividend will be paid on April 3, 2023, to holders of ZIM ordinary shares as of March 24, 2023. Since the foregoing declared dividend amount per share constitutes more than 25% of the Company's ordinary share price on the declaration date (March 13, 2023), per the instructions of the NYSE, the ex-dividend date with respect to this dividend distribution will be April 4, 2023. Shareholders who wish to receive the dividend must hold their ZIM shares until the ex-dividend date.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. "
f the dividend is 25% or more of the stock value, special rules apply to the determination of the ex-dividend date. In these cases, the ex-dividend date will be deferred until one business day after the dividend is paid. In the above example, the ex-dividend date for a stock that’s paying a dividend equal to 25% or more of its value
Nema veze jer koliko razumijem moras ju drzati do ex date. Na koji nacin oni to kontroliraju to mi nije poznato.
Sto se tice shorta, vjerujem da ce taj dan nastupiti stampedo. Ja cu poceti lagano ulaziti pred kraj mjeseca.
Zivi bili pa vidjeli 😁
-
Sad gledam zim, ex dividend date je 4.4. i dividenda ogromnih 6.4usd
Zar to nije siguran short 3.4.?
-
Ja recimo izlazim iz dijela pozicija da si oslobodim lovu jer mislim da je ovo sa svb u americi dosta opasno. Ako rokne i credit suisse tek cemo vidjeti sta je pad. Ovakve dionice ce se sigurno vratiti na ove razine i vise, ali zasto ne sacuvati nesto love za dokup.
-
dobro kolko ce ovaj MPW dole? ja kupujem i kupujem
bas me zanima hocu li biti budala na kraju
Danas je palo i zbog ex daya za dividendu
-
Cijela stranica rasprave o kupovini etfa kao da mora kupiti 100 000 komada, pa tih 1000 se protrguje na nelikvidni dan
-
Eh da je bili malo kockarskog duha... Sad kad razmisljam idealna prilika. Te banke mozda i kihnu, ali sigurno nece obje u isto vrijeme i ne tako brzo da se dionica ne odbije.
No sto je tu je, trazimo druge prilike 😁
-
-
Ameri se probudili i skuzili da iako dolazi proljece ne treba sve zazeleniti.
Roku -5% dok sam se ja pitao hoce li ili nece
-
Ja sam ju kupivao ovih dana dok je padala jer sam ocekivao bolje rezultate od predvidenih, ali i mene ova divka iznenadila
-
Meni je nejasno da roku i slicni koji imaju stotine milijuna kod svba ne padaju.
Pa kod nas bi vec bio na minus 30%
-
Meni i pbz bloka, vidim cijenu, ali ne i naloge i obavljene transakcije
-
Mozda nema direktne veze, ali cijeli IT sektor ce sada malo usporiti dok se ne vidi tocno tko tu koga...
-
Kod mene u zgradi 20% ljudi ni ne placa pricuvu tako da je njima svejedno da li je 3 kn ili 3 eura
-
Uhvatio malo JKS, minus 17 posto uz ovaj q4 ke puno i za njega. Mali long i onda van
-
I Kak onda posteno uvest neki porez?
Netko moze imat vise u umjetnickim slikama nego netko u zidovima.
Ali zidovi su potreba svima, slike nisu.
-
- janaf napokon
-
Ja u ovo ne bi bas ulazio dugorocno, ovo stoji zadnje 3 godine i ne mrda dok ostali koncari lijepo rastu.
-
Otp indeksni nema vise niti jednu dionicu HPB-a ovo je za kolegu Juniusa
Ali etf ce ju morati prodati?
-
https://zse.hr/hr/revizija-dionickih-indeksa-2595/2595
Evo Span ulazi u Crobex10 i sad ce i ETF morat kupovat.
Ja vjerujem da su oni i potakli ovaj rast