Današnje trgovanje je bilo zanimljivo i respektabilno...Nemam uopće percepciju kako će izgledati sutra... Trebali bi otvoriti kladionicu npr: do 50k, od 50 do 100k itd.... I tko pobjedi dobije od admina značku Huga ili tako nešto.. Sjećate se Huga?
Posts by Optimistcro
-
-
kolege, da se i ja oglasim... nisam dokupljivao ispod 5.5 kada sam mislio a sada vise ne zelim iz principa.
naravno da je moguc povratak na 4 ili 5 kn ako se ljudi istresaju... problem je sto ima dosta trejdera, .. a da ne govorimo kada je cijena zakucana u ozujku 2020. na manje od 4 kn zbog jednog članka s poslovnog... eh drhtave ručice moje.
Sve je moguće na ovoj dionici i u Hrvatskoj ali poprilično sam siguran da je u odnosu na prošlu godinu mnogo plašljivaca i hebivjetara otpalo koji su mislili na brzinu zaradit jer je optima išla kao u prodaju.
Istotako tu je solidan broj srednjih i čak manjih računa koji su stoički podnili slalom od +8 do 3.8 pa nazad, tako da ipak mislim da svakim danom sve skupa izgleda ozbiljnije..
-
https://www.sabor.hr/hr/sjednice/dnevni-red
Na dnevnom redu pod brojem 13. Hmmm br za praznovjerne dušmane.
Trenutno neraspravljeno a ubrzo ce doci na red.
PZE br. 62
Da, al ne pratim baš proceduru. Koliko u pravilu prolazi vremena od prvog čitanja do izglasavanja... Znam da se zakon od zakona i opseg obrade razlikuje mnogo, al okvir neki dali netko upućeniji zna! Kad bi se realno pp nekom hodogramu moglo očekivati izglsavanje?
-
A šta pametno reći za ovo danas?
Od 5,78 do 6,18 i natrag na 5,78, pa završila na 5,98 !
Veseli vatromet!
Eh kad bi čovjek znao da li je to još samo jedan u nizu "vatrometa pred prodaju", pa ćemo opet za kojih mjesec dana na 4,85 maštati o tome da li će netko Optimu kupiti za 6,5 - 7 kn i tući se po glavi "zašto nisam prodao kad je bila prilika" ili je ovaj puta stvarno akumulacija za kraj?
Hebena dionica, šta jest - jest!
Jubito, svih 291.stranicu foruma si savršeno sročio u zadnju rečenicu
-
Zovem cijeli dan Porsche Inter Auto da vidim kakav A5 imaju na lageru, ali zauzeto. Niste valjda svi krenuli u shoping 😁
Šta ste toliko svi zapeli za audi, kao mala djeca.. Furate se na business class đir: Crni Audi parkiran ispred ZSE, a Vi kao u reklami usporeno izlazite u Tom Ford odijelu i skidate naočale dok pramen svilene kose pada preko oka😂😂
Ja ponosno vozim škodu kodiaq 💪 i ne bi ga dao za sve audije svijeta pa makar se prodala optima po 50 kn... Tehnologija,udobnost, dizajn, performanse iste kao u mnogim audijima a ne upadaš toliko u oči nikome i platiš manje...
Poanta :budite racionalni😉
-
Svugdje mogu dokučiti što se zbiva, osim na Opte.
Ljubav je slijepa, a prati je ludost.
Ipak, mislim da se sada istresaju nevjernici.
Pod ruku im ide i Pavlovljev refleks kojeg smo tijekom godinama razvili, dok raste drži, kad stane istresi.
da niste i sami krenuli malo u popunjavanje čarapice, onih 15 000 mi nekako miriše na vaše brze nogice, a 6,08 je ipak nešto više od 6,02
Obogatila bi se
-
meni se čini kao pump & dump prica, al sto bi pokojni migra rekao možda griješim nebi bilo prvi put
Ako i je pump&dump onda sve teže prolazi jer su najveći plašljivci odavno ispumpani i vjerovatno pušu na hladno.svakim danom na optimi je sve manje računa i ostaju ozbiljniji računi nego prije...... Prošle godine je bilo smiješno gledati kako je to lagano prolazilo.
-
Zaba raste, HT raste, još čekamo HPB da naraste, pa ću stvarno pomisliti da se nešto dešava sa Optimom.
Promet na Zabi je za litru i vodu
-
Nsmo dugo vidjeli pozitivnu blokadu na OPTE...kako je krenulo...
Teško danas..Sad u vrijeme gableca, marende trebali bi se nalozi umiriti
-
Povucimo crtu na 12
-
Al ovo je uvijek ista situacija.... Nalozi sa puškama i pištoljima do 11 30, a onda kao da se konsolidiraju misli u glavi i krene se laganije, racionalnije...
Dali to ima veze sa nervozom prije gableca?
-
E ovaj put se stvarno kolo okreće naprijed... Ili je povezano sa raspletom ZEMA ili je pješćani sat na zadnjim zrncima...
Sad sam se sjetio snimke izjave iz HTa prije više od godinu dana da ovakvi procesi traju od 6 mjeseci do godinu dana... 31.01 2021 će biti točno godinu dana od početka procesa.. Uzmimo u obzir Covid.... Jednadžba se uklapa u vremenske okvire.. Znači proces bi mogao ići kraju do početka proljeća.. S druge strane živimo u Hrvatskoj
-
Puno smo vremena izgubili na preptostavke...Bolje bi bilo da smo međusobno podijelili zadatke , kao u osnovnoj i detaljno proučili svaku UGovu akviziciju ovom dijelu svijeta.
ajde čekam zadatak kolega. po koliko im je isla maximalna akvizicija?
Pa neće student 👩🎓davati zadatke profesionalcima! Ja samo predlažem
-
Puno smo vremena izgubili na preptostavke...Bolje bi bilo da smo međusobno podijelili zadatke , kao u osnovnoj i detaljno proučili svaku UGovu akviziciju ovom dijelu svijeta.
-
Kopsejak +313 ..zaokruzio na 640 000 komada.
Imam jaki osjećaj da je ovo lagana alibi kupnja... Kad bude 5 do 12 pomesti će ask grubom metlom
..
-
Nastavno na ebitda diskusiju i dinamiku, malo ste me povukli za jezika pa u nastavku nudim drugaciju perspektivu. Svima vam je prirodni fokus na targetima i zeljenoj krajnjoj cijeni transakcije, ali jeste li razmisljali o rizicima ulaza u odnosu na sadasnju cijenu koja je btw. na smijesnih 2,9 ebitda. Jeli vam normalno da se ista proda po tako niskoj valuaciji ili cak nizoj??? Ne zaboravimo pritom na vrijednost realne imovine koja se pritom akvizira, kome se da neka pronadje moje ranije navode oko intrinzicne vrijednosti ove kategorije. Ili je mozda vjerojatnija konvergencija na neke vise razine, stoga vas retoricki pitam jeli vam ulaz na ovoj cijeni predstavlja podnosljiv i minimalan rizik na ulaganje obzirom na nagradni potencijal koji je znacajan. Jedan fond i jedna fizicka osoba iz top 10 dionicara su mi vec odgovorili na ovako postavljenu dilemu... pozdrav
Ima Vaša teorija uporište ali je ovo preplitko i i ispuhano tržište. Potencijalni ulagači su dijelom zarobljeni u drugim prilikama, a prilika ima mnogo zbog Covida. Dijelom su u strahu od covida. Dijelom nepovjerljivi prema politici i lobijima u ovom procesu....I to je razlog ovim niskim prometima na dionici.
Godinu dana nema konkretne info, smjera kretanja osim da je angažirana inv. Banka i naziv iste.....
Ja čvrsto vjerujem u pozitivan ishod već skoro dvije godine ali nekom treba više argumenata
Bilo bi idealno da je ovo življe trgovanje i optimizam među vama početak kraja procesa međutim ovakvih situacija smo se nagledali jako puno puta...
-
Šta je ovo? Koje baljezgarije, sa dužnim poštovanjem?
Zadnje dvije stranice hrpa gluposti kojih bi se i kladionica i birtija posramili... Imam osjećaj kao da su neki aAdminu platili gablec, litru i vodu da mogu pisati gluposti...
Koji kriteriji Admine? Ja ako skrenem 2 stupnja sa kursa, iako i dalje pričam o tvrtki koje se zove Optima telekom odmah micanje postova??
-
Jos malo se dokupljuje...
Kopsejak +1500
Flight visoko leti😉
-
Mozemo se mi tu podjebavati i pricati price, ali vijesti iz komsiluka (EU, a ne ono drugo na sto mislite) su da DT polako ali sigurno rasprodaje male pogone.
Sumnjam da idu OT i HT u paketu, jer to ne bi islo preko svicaraca, ali kako nasa najzlocestija, isprika zlocesti kaze, nesto se valja iza brda.Report claims DT preparing sale of T-Mobile Netherlands
QuoteAccording to sources cited by Dutch financial daily Financieele Dagblad, Deutsche Telekom (DT) is preparing a sale of its subsidiary T-Mobile Netherlands. Reuters writes that the unnamed sources said DT is looking to sell the mobile operator to private equity investors in a deal that could be worth EUR4 billion to EUR5 billion (USD4.9 billion to USD6.1 billion) while adding that a sale to one of the two other Dutch mobile main players, KPN or VodafoneZiggo, would be impossible due to competition concerns. There were no immediate comments on the report from DT or T-Mobile.
DT’s previous attempt to sell T-Mobile Netherlands in 2015/16 attracted initial interest from private equity groups but was ultimately unsuccessful. However, the Dutch company has since grown considerably via the takeover of Tele2 Netherlands in January 2019 and has also embarked on a significant fibre-optic fixed broadband access network rollout.
Dosad je tu bilo svakakvih priča ali ova sa prodajom HTa mi itekako drži vodu.. HTu je bitan novac, a ne teritorij... Oni su grickali sami tržište od 4 miliona ljudi dok su mogli, sad idu dalje, preko bare gdje jedno predgrađe velegrada donosi veću zaradu nego Hrvatska..
Tko priča priče o Hrvatskoj kao zlatnoj koki, sigurnoj zaradi DTu, taj ne shvaća koliko smo nevažni i sitni na globalnoj sceni.
U svakom slučaju ako ima istine u ovoj priči, onda je Optima možda čak u boljoj poziciji nego da HT gradi utvrdu oko sebe u Hrvatskoj.
-
Mislim da cemo se jedan dan samo zaledit sa objavom tko je i po koliko preuzeo Optimu. Swiss to odraduje na svijetskoj razini i lako je moguce da se pojavi totalno no name igrac posto je novac na trzistu ”jeftin”
Dok se Telemah dogovori sam sa sobom a A1 vrti kovanicu medu prstima, netko ima ruku duboko u dzepu i vidi trenutnu situaciju za potencijalni traid i rast kroz par godina.
Tu je solidan br korisnika i polozene optike, ready to go i tko god je preuzme ima ok buducnost s obzirom da su teh konpanije sve vise profitabilne.
Jednostavno zivimo u takvom svijetu.
Po najnovijoj teoriji mislim da ćemo se zalediti sa objavom da su se istovremeno preudale i mater i luda kćer.