Oni su svi svoji😆ko koga tu?
Posts by Optimistcro
-
-
Mene zanima dali postoji ikakvo uporište, eventualna zakonska osnova po izglasavanju zema da tele 2 bude potencijalni ponuđač a ne ug?
-
Gore pa dolje... na dnevno bazi nebitno. Rušenje cijene za dokup, štopanje rasta i dizanje za prodaju.
Najjednostavnije je ono i najlogičnije. Po meni, da sam upleten u prodaji, preko kave bi svim potencijalnim kupcima rekao da uopće ne nude preuzimanje jer će im se ionako odbiti.
Ako nije bilo ponuda ne znači da nitko nije zainteresiran, samo da nisu se dogovorili.
Vjerojatno će investicijska banka uspješnije izvesti prodaju... pod uvjetom da većinski vlasnici ne mute vodu.
Svakakvih gluposti ovdje je napisano, ali ovo je s dužnim poštovanjem kompilacija od svega po malo
-
Ma slazem se, pisem sto je aztn pisao u tenderu za tele2.
Zato i kazem da je glupo da aztn govori o trecem operateru a zakon prijeci konkretan slucaj.
Ja sam i dalje mišljenja da su pravnici i lobisti iz UG-a malo jaća ekipa od ovih krkana... Al ono što mi je znakovito a toliko banalno i dalje jest da su se mjenjali uvjeti natječaja brzo po raspisivanju istog..prije lockdowna i tih korona trakavica.. I to koja stavka?? Da ponuđać ne mora biti iz sektora telekomunikacija.. Upravo to mi baš miriše na UG. I svi kao da smo to zaboravili?
-
Pa sam si napisao da ne razumijes i onda počneš pisati gluposti i izvrtati zakon. A da najprije pročitaš sto točno piše u zakonu? Recimo sto točno piše u članku 61 postojećeg zakona?
Drugim rijećima čeka se da završi misa na markovom Trgu
-
Pa sam si napisao da ne razumijes i onda počneš pisati gluposti i izvrtati zakon. A da najprije pročitaš sto točno piše u zakonu? Recimo sto točno piše u članku 61 postojećeg zakona?
Drugim rjećima čeka se da završi misa na markovom Trgu
-
Što dalje pokušavam razumijeti, ja sve manje razumijem prijepore oko tog zakona.
Evo članak u kojem se lani postavljalo pitanje može li se United grupi zbog tog zakona odobriti akvizicija Tele2 !
https://lider.media/aktualno/unite…elevizije-25929
I šta se u konačnici dogodilo ?
Ništa - UG je pripojila Tele2 !
Pa ako povučemo paralelu, ne vidim zašto ne bi pripojila i Optimu, ista stvar.
Hoću reći, mislim da zakon očigledno nije nepremostiva prepreka za preuzimanje Optime kako neki tu tvrde i od izmjene tog zakona rade "to be or not to be" prepreku za akviziciju Optime.
Kakav god se zakon donio, on očigledno nije toliko bitan, jer da je, ne bi Tele2 bio sastavni dio UG !
Pitanje svih pitanja je da li je uopće UG zainteresirana za kupnju Optime, jer kako sada stvari stoje, čini se da baš i nije ?
Za popiz...it
To je taj kopernikanski obrat oko Optime o kojem ja govorim...
Na osnovu čega možemo zaključiti dali je UG ili nije zainteresiran?
Bilokoji argument izuzev angažmana investicijske banke zbog ispoštivanja zakonskih rokova?
-
Mi svi zaboravljamo da su se mjenjali uvjeti natječaja? Očito pod snažnim pritiskom?!
-
Vidim da se u današnjoj raspravi dosta suptilno razgovara o ZEM-u.
Kako smo dosad mnogo puta izmlatili praznu slamu, možda ovo nebi bilo na odmet: Rezimirati situaciju oko ZEM-a
Zadnje što sam pratio jest da je usvojen prijedlog za drugo čitanje i da je korona situacija malo unazadila cijelu stvar, čitanja oko zakona... Potom se šuškalo da poslije izbora će se ubrzati, da je na redu, pri vrhu prioriteta,,, bla bla..
Ne smijemo zaboraviti da taj zakon obuhvaća dosta široko pa je bilo velike frke oko nekih djelova zakona. Itd itd
Molim nekog informiranijeg da pojasni kad se mogu očekivati daljnji koraci i na koncu izglasavanje?
-
Vrijednost Optime je po mom mišljenju zadnjih nekoliko mjeseci postojana, samo se naše raspoloženje, predviđanja i očekivanja mjenjaju, rastu, padaju, iz crvenog u zeleno i tako u nedogled.
Upravo zbog tog, iz naše perspektive Optima se kreće, a u stvari mi smo u pokretu cijelo vrijeme. Podsjeća malo na Kopernikanski obrat?
-
Koliko se sjećam prošli put su isto uspjeli preplašiti određeni broj malih plašljivih dioničara.. Sad su osjetili da je dobra prilika za par eura okreniti
iskreno, uopće ne razumijem njegov poslovni model.
valjda ako na stranicu staviš generičke oglase više nisi neovisan?
mislim, lik je vlasnik Mreže TV.
tvrdi da je neovisni, a kad pogledate vlasničku strukturu svega toga, to je sve osim neovisno.
tko želi, nek istražuje, dovoljno je samo malo prošvrljati po sudskom registru.
ukratko, živi čušpajz.
i ne treba platiti 1 Euro.
I što bi sa onim bombastičnim člankom... Tko je na kraju u pravu? 😆
-
Koliko se sjećam prošli put su isto uspjeli preplašiti određeni broj malih plašljivih dioničara.. Sad su osjetili da je dobra prilika za par eura okreniti
-
toluen pa kolega to je stara vijest mislim da je vec bila tu.. ne pratite 😉
Ako se ovo stvarno prodaje kako trebao bit te cu aukcija ko daje vise
Da ali i danas je izašlo u jutarnjem za svaki slučaj.. Jutarnji dozira malo po malo..
-
Lijepo zamoli i pitaj uvaženog svata g. Kops.... Ovaj Naima
Koliko imam čuti uvaženi kolega sjedi za stolom sa mladencima i najužom rodbinom, tako da nije ta luda 😂
Da, s tim da se ufurao da je consigliere, i naravno da kao takav neće odati familijine tajne stoki sitnog zuba.
Istovremeno ne može se obuzdati da se istoj stoki ne obrati koji put sa balkona..
Moj kut viđenja, bez zle krvi.
-
Miraz!
Miraz!
Kuljike je miraz? 8 kuna? 9 kuna?
Zna li itko?
Lijepo zamoli i pitaj uvaženog svata g. Kops.... Ovaj Naima
-
Jel se mlada udaje samo kod matičara (aztn) ili se čeka svećenik sa Markovog trga?
-
Informanka.
- iz tjedna u tjedan sve bolje, to je stvarno neobično za kolovoz, rast bi trebao uslijediti u rujnu.
- ovaj tjedan je plus +0.6% što je smanjilo ovogodišnji minus na -11.6%.
- u ovom tjednu me je obradovala i velika dividenda koju će za mjesec dana podijeliti MDKA, a u mom portfelju tih dionica kao kod trejdera dionica IGH, (imam i ja malo tih dionica IGH).
- a što će vam ta MDKA kad se na ovim čudnim dionicama može zaraditi velika lova.
- velika većina vas gleda svoje portfelje na ATH, a moj je u minusu.
- više ima prstiju na jednoj ruci nego što ima investitora na ovom forumu koji investiraju na moj način.
- stoga stvarno nema potrebe za pisanjem ove Informanke na kraju svakog tjedna, dosta će biti jednom mjesečno ili na kraju godine.
Ne ne i ne..bez Informanke subotom, subota gubi na značaju. Postaje monoton i nevažan dan kao npr utorak..
Bilo bi najbolje da informanka ostane subotom međutim da ubacite još jednu srijedom u sredinu trgovinskog tjedna pa da podjelite osjećaje i trenutno stanje portfelja sa svekolikom javnosti.
Istotako u neki podforum ubacite informanku o stanju Vašeg automobila, slatkiša u ladici, smočnice i bankovnih računa.
-
Ispjevali smo 215 stranica pjesama, ljudi moji, a još mladu udali nismo
Jesi siguran? 😁
A nisam u ništa siguran, ali kod nas se po starinski mlada udaje tek kad se ćaću pita, a ćaća mrgud😁
..
-
Ispjevali smo 215 stranica pjesama, ljudi moji, a još mladu udali nismo
-
Ma ništa..ulaze ovi koji su brzo kapitalizirali na ddjh, ingr, dlkv,...
Sumnjam da ima neki info.
Ovo nije takav stil ni dinamika ulaska