Te vase linije me podsjecaju na onu od brzinomjera kako das gasa tako se ona nacrta negdje drugo, tako i vi kako netko cijenu pomakne ovisno koliko ima goriva tako i vi liniju pomaknete 😂
Posts by StatusQuo
-
-
Barik gdje si neman dovoljno ruzicaste naocale pri ruci, pa ako mozes sa svojim naocalama pogledati izvjesce i napisati dnevnu dozu optimizma da balansiramo malo poglede
u pržunu do 02.05. odmara
Praznik rada mu je prerano poceo
-
Barik gdje si neman dovoljno ruzicaste naocale pri ruci, pa ako mozes sa svojim naocalama pogledati izvjesce rivp i napisati dnevnu dozu optimizma da balansiramo malo poglede
-
-
Ja ovdje vidim jednu trubicu.
Broadening pattern, prilika za trgovanje
Samo molim današnji candle da se vrati unutar trend linije
Imas dvi dodirne tocke. a druga jos nije ni zavrsila i vec slikas broadening pattern brzo si presla u slobodne umjetnike
-
nova dionica dolazi.
Taman u vrijeme kad ce se pivkani ispijat na terasama kafica
-
pa ti si strašan, blago tebi, baš bi volio da sam i ja toliko zaradio
, ovo šta imam od veljače 2019 mi nije baš nešto
Strasno, ja sam vjerovatno ulazio od veljace 2020
-
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…ri-mjeseca-2020
Nakon izvješća od HTa možemo reci kako je izvješće optime vrlo dobro.
Optimi su pali samo prihodi dok su ostali parametri stabilni, a HTu popadalo sve😂
Nije ht izvjesce toliko lose dobit je pala radi rezervacije od 50mil, medjutim bilo bi zanimljivo vidit kakvi su njima prihodi od interkonekcije ako bude pisalo
-
Nije li lakse samo svima iskljuciti "preserve text formating", pa ce si lagano opet upaliti oni koji znaju cemu to sluzi.
Naravno, ako bu im trebalo.
Zasto komplicirati kad je jednostavno rjesenje vec ugradjeno u forum.
Nesto treba jer je malo iritantno barem da se nesto moze procitat medjutim nista bez promjene
-
Jel moze neki workaround za ovi problem tamnog teksta na mobilnoj aplikaciji kod dark teme da se barem stavi brza opcija promjene teme na jedan klik na mobu negde na dnu ili di vec je zgodno, barem da bude nesto tipa default layout ili rotate theme izmedu defaultne i postavljene
-
Tko ti je kriv sta ti nisi 😀
Zaradio na optimi sigurno vise nego ti 😉
-
evo, novinari su se potrudili sažeti tko je sve značajan povukao mjere za ožujak
http://hr.n1info.com/Biznis/a504657…nih-mjesta.html
kod nas su to mahom "blue" chip-ovi
Da malo je previse velikih sa potporama koji rade .... trebali su stavili jos neke uvjete, recimo da na kraju prilikom godisnjeg izvjesca ukoliko nije doslo do pada dobiti, tj. Ako si u plusu sa dobiti, potpora se vraca.. jer ovako se lako dogovori ekipa da im partneri ne plate par vecih racuna sa 2-3 mjeseca zakasnjenja... i imas pad prihoda 20%, cudno da nije tu i INA, jer se nije vozilo pa ce i oni imati pad prihoda 3-4. Mjesec...,
Pad prihoda i naplata su dvije odvojene stvari
-
Puno vas je u toj optimi cudno to sve mirise gledajuci onu da 90% gubi na burzi, a 90% vas je u optimi poprilicno izlozeno za zamislit se
-
Vukovar bi trebao ići prvi na instalaciju BWTS od sredine 2020.
Poslije njega ide Zoilo negdje u 8. ili 9. mjesecu i pred kraj godine ide Pag.
Dalmacija ima BWTS.
U svakom slučaju veliki trošak će biti u ovoj godini.
to če kolega jasko biti trošak koji ide u amortizaciju i djeli se na bar 10 godina...tako da molim vas iznosite potpune i ispravne činjenice i dio koji će ići u trošak ove godine biti će zanemariv u odnosu na dobit koju će tpng ostvariti.... da ih ugrade u sve brodove odmah....trošak u izvješću za ovu godinu bio bi maximalno... 1 300 000 kn jer smo već gotovo na pola godine...naravno ako razumijete zašto je to bitno ....amortizacija se obračunava prema broju mjeseci korištenja u poslovnoj godini.....vidim da vas uvelike boli ovako jak rezultat Q1 a Q2 će biti još puno bolji.
Pa recimo da tu su dva problema dodatni trosak zbog potrebe instalacije koji nece utjecat na dobit osim s amortizacijske razine ali ce predstavljat ulaganje u imovinu od koje zapravo nemate zaradu pa je to realno izgubljena dobit i kad ste u brodogradilistu tu se uvijek iskoristava prilika pa da se naprave i dodatni radovi koji su potrebni pa je moguci i dodatni trosak i drugo sama potreba da brodovi otidju u brodogradiliste predstavlja manjak prihoda jer u tom periodu ne zaradjuju dok u istom razdoblju imaju fiksni trosak placa i redovnog odrzavanja
-
18% pada prihoda ne moze nikako bit dobro i to skoro prije nego je korona uhvatila maha, ima li koje objasnjenje logicno u pdf-u neman vremena sad citat
-
+ernt
+opte
Gledajuci stanje previse sam u telekomima, ali valjda ce ljudi i dalje koristit mob i internet..
Da bi dali odgovor na to pitanje treba znati da li ce ljudi imati novaca nakon ovoga svega.
-
do sada prihodi Q1/2020:
ARNT - Njemačka/Mađarska (-25%), Hrvatska (-21,5%)
MAIS - Hrvatska (-18%)
čekamo RIVP, sjednica održana...
1Q nije toliko ni bitan sta se tice prihoda kada udio prihoda je zanemariv u ukupnom broju, mislim da je bitnije gledat stanje novca i duga u tom kvartalu da se zna koliko stresa pojedina drustva mogu podnit
-
Njemačka: Nema inozemnih putovanja najmanje do sredine lipnja
Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke do daljnjega je produljilo preporuku građanima Njemačke da ne putuju u inozemstvo, priopćeno je uoči sastanka njemačke vlade u srijedu.
- Ministarstvo vanjskih poslova vladi je predočilo zaključak o produljenju preporuke građanima da ne putuju u inozemstvo - rekao je povjerenik njemačke vlade za turizam Thomas Bareiss u razgovoru za javni servis BR. Preporuka vrijedi "do daljnjega, ali najmanje do sredine lipnja".
Internetski portal tjednika Der Spiegel javlja kako bi do sredine lipnja Njemačka, zajedno s EU susjedima, trebala ponovno razmotriti situaciju.
Preporuka građanima da se suzdrže od putovanja u inozemstvo je opravdana činjenicom da "normalna putovanja trenutno ionako nisu moguća".
-
Pokreću se. Dobra je stvar što im je prošla godina bila jako dobra. To je financijska podloga za preživjeti ovo razdoblje.
BIla je nedavno rasprava kako ce Adplastik isporucivat dijelove po stanju kako je prema ugovoru ili ce se prilagodjavat kupcima eto u clanku je potvrdjen taj dio da ce isporuke bit vezane kolika ce biti potreba kupaca.
"Pokrenuli smo i mi proizvodnju, i to dinamikom koja prati naše kupce"
-
Potražnja za dionicama nikakva. Možemo samo gledati kako država kroz svoje obveznice usisava sav kapital s tržišta a ponajviše onaj fondovski.
Za očekivati je da će cijena zaduženja rasti pa bi na obveznicama kupljenima danas u budućnosti fondovi mogli lako izgubiti.
Spas bi bio jedino jači gospodarski rast od q3 pa nadalje a to je kod nas uvijek upitno.
Problem nase drzave u vrijeme krize je uvijek bila nelikvidnost, to cijedjenje smo jako dobro osjetili u prosloj krizi pogotovo na trzistu kapitala i svi navedeni rizici povezani s nelikvidnosti i rizikom drzave povecavaju premiju na preuzeti rizik pogotovo na rizicnu klasu imovine kao dionice i sad drzava mora izdavat obveznice da bi namaknula novac medjutim zbog pada rejtinga, vecih rizika i vece ponude obveznica na cijelom svijetskom trzistu da bi privukli toliku kolicinu novca morate ponudit i bolju zaradu i sad cijena novog zaduzivanja je vec porasla, a iako su cijene dionica pale i i one postojece koje daju neku dividendu s obzirom na porast kamate na obveznice spread prinosa se smanjuje izmedju dionica i obveznica, samim tim premija na rizik kod dionica se mora povecat tako da je tesko ocekivat nekakav veci rast dionica ako ce se prinos na obveznice povecavat, a izgledno je da kraj godine donosi novo zaduzenje i pitanje je kakve ce kamatne stope biti tako da je i to jos jedno pitanje koje je bitno pri valuaciji dionica u kratkorocnom razdoblju.