1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • August 7, 2020 at 3:27 PM
    Quote from sasab

Dodatno priopćenje vezano uz proces prodaje dionica Optime Telekoma d.d.

AZTN ovime obavještava da je Povjerenik Deloitte d.o.o. izvijestio AZTN da će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.

Nigdje ni rijeci o pristiglim ili ne pristiglim ponudama. Tumacit se moze svakako ali jasno je da HT ispunjava "svoje" obaveze o angaziranju inv.banke za daljnji proces prodaje i to je to.

Jos je sve frisko i sada bi stvarno bilo uredu da se HT ocituje o prodaji jer sve je nekako nategnuto, u magli, nedoreceno

BIlo bi u redu ali ovo je dionica optime, nju ce se pitat za pad cijene, a ona ne zna jer ht to prodaje ostaje dobra volja hoce li izaci s nekom informacijom, iako mislim da nece jer ne moraju, a ako izadju bit ce samo dodatno optereceni s pitanjima i novinarima pitanje da li im to treba ovako u tisini rade nekakav svoj plan koji nam ocito nije jos skroz jasan.

• OPTE prodaja - kladionica

• StatusQuo
    • August 7, 2020 at 3:23 PM
    Quote from Kivi

ako investicijska banka to preuzima.. oni ce po meni odraditi posao.. ZABA ce sigurno biti namirena HT isto.. HT igra prljavo - ali ovo je biznis i tu nema sentimenta - normalno da gledaju svoje interese i da kupuju vrijeme da sto vise baze u okviru dozvoljenog prebace sebi.. jos su alfa telekom u ovoj nasoj lepoj, umrezeni na svim nivoima ......

Jedino je sigurno da nista nije sigurno

• StatusQuo
    • August 7, 2020 at 3:16 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from naim

Ili taj koji želi kupiti ne može (još) kupiti.

Npr čeka novi zakon o medijima..

Sad su to sve nagadjanja po rijesenju znamo zbog cega se angazira investicijska banka, a sad sve drugo ostaje masti na volju, bit ce ih dosta jedna ce vjerovatno bit istinita, ali u svakom slucaju lov u mutnom od sada pa do nekog konkretnijeg saznanja, sve trenutno je zapravo kladjenje s koeficijentom u moru razlicitih opcija pa sad neka svatko za sebe procijeni.

• StatusQuo
    • August 7, 2020 at 3:09 PM
    Quote from Kivi

evo ja sam prije koji dan govorio da bi se moglo desiti da proces preuzme investicijska banka.. pa me kolega opovrgavao bez ikakvih adekvatnih argumenata. Kao da nismo citali istu dokumentaciju.. ocito HT ovo zeli razgulit sto duze moze. 6mj je izgubljeno ali ujedno i samo to po mom misljenju.. prodaja ce se desiti jer Optima sigurno ima svoju vrijednost..

Problem je sada sta ta prodaja moze biti ko zna kada, a zapravo i ne treba uopce i biti jer ako investicijska banka to ne proda do 31.7.2021 ht nije obvezatan vise prodat dionice treba samo upravljacka prava prenit na trecu osobu, sad koji je cilj nitko ne zna, previse je sada opcija i pitanja koji ce sigurno utjecat na cijenu na burzi dok se ne pojave koje konkretnije cinjenice koje ce reagirat na cijenu.

• StatusQuo
    • August 7, 2020 at 3:06 PM
    Quote from LeoNT

Koliko vidim radi se o tome da je proces prodaje isao presporo i nije se stigao obaviti unutar 6 mjeseci. Prema AZTNovom rjesenju, HT mora angazirati investicijsku banku, a sam proces prodaje se nastavlja.

Ne jasno je receno u rijesenju citirat cu, znaci bilo je dovoljno da do 31.7 bude interesa za preuzimanje pa ht ne bi trebao angazirati investicijsku banku ovako po rijesenje ispada da ili nije bilo interesa ili ponude nisu bile prihvatljive.

"

U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.

"

• StatusQuo
    • August 7, 2020 at 2:55 PM
    Quote from barbosa
    Quote from vladimir

HT mora prodat svoj udio.!

u principu, i ne mora...ovo priopćenje je očiti dokaz tome?(

također, sugerirao bi imaocima da ne podlegnu momentumu i riješavaju poziciju sa gubitkom nego da puste da se stvar malo ohladi...nije se baš ništa dogodilo ili promjenilo, neki će ispasti i kolo sreće će se uskoro ponovno zavrtiti...pa opet ...pa opet...tako to ide

Neki su se ovdje nakrcali i previse racunajuci da im je ovo zivotna prilika, nije lako ostat hladne glave ako bude veci pad

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • August 7, 2020 at 2:54 PM
    Quote from Parica

Samo polako sa zakljuccima...medju forumskom zajednicom (ivana7 to prati najbolje😁😁😁) kruze glasine da je kolega Neo/Remorker/salt/splico/itd., vec nekoliko puta bankrotirao...obzirom koje investicije zastupa vjerujem da je navedeno istina...

Pa ulagac koji u ovoj situaciji trpa 70% poftfelja u drustvo koje ne vraca obaveze, radi sa simbolicnom dobiti, ima negativni kapital i kasni s izvjescem, i jos se hvali s tim🤣🤣 nije ulagac...to je cisti kockar...

Imam IGH, ali sam unutra zbog spekulacije i nikad vise od 7% portfelja...

Pa da neu je super dosao ovaj novi forum da zapocme clean start, malo srece u startu i stvorio je male sljedbenike kao N.B tako da je to sad self-fulfilling prophecy dok traje dok sljedbenici ne nalete na minu, a iskusniji koriste taj trend zasto ne dok traje, ali kako kazes znamo ga mi sa onog foruma i njegovo konstantno brisanje profila kada su stvari isle nizbrdo, ali nema smisla se nadglasavat ko voli nek izvoli, iako u tom svom iskustvu vratolomija gore dole nesto je i naucio pa valjda je sada pametniji :)

• StatusQuo
    • August 7, 2020 at 2:38 PM
    Quote from vladimir

HT mora prodat svoj udio.!

Neki zvučni telecomi ne stoje u redu da bi kupili Optimu.!

UG koji se stalno spominje je po meni zapravo jedini pravi kandidat iz nekoliko razloga:

1. poslovanje im je geografski orjentirano na balkan i malo šire

2. UG nema para da kupi HT ali mogu si priuštiti manje operatere. To im je i poslovna politika koja ima za cilj stvorit konkurentnost pomoću puno malih operatera na velikom geografskom području.

3. UG da bi opstao na tržištu i financijski pokrio svoje akvizicije MORA se širiti i stvarati nove izvore novca.

4. 200 000 korisnika u optimi su bitni al možda je još bitnija optika za budući 5g za koji je bitno da se razvuče na velike udaljenosti i pokrije veliko područje. Nekoliko tornjeva 5gea eliminira potrebu za kućnim instalacijama.

Display More

Ne sumnjivo da treba prodat, UG je stalno do sada bio pod ogranicenjem zakona da kupi optimu pa je pitanje koja je njegova strategija s obzirom na ogranicenja po zakonu do sad smo samo nagadali s obzirom na nase vidjenje koliko je optima potrebna tele2, ali zapravo ne znamo koja je strategija UG, a1 je nedavno izjavio da smanjuje u narednom periodu novac za investicije da li je ta odluka utjecala na velicinu ponude za optimu ne znamo isto tako ne znamo da li je due dilligence pokazao nesto sta ne znamo po pitanju vrijednosti pa se postavlja pitanje da li postoji razlog zbog cega su ponude bile nezaadovoljavajuce ili ih uopce nije bilo da se sada angazira investicijska banka, s druge strane postavlja se pitanje da li je ht odbio ponude iz neke svoje strategije u svakom slucaju sada se aktivira dosta novih pitanja bez pravih odgovora jer nitko ne izlazi s nicim da mozemo nesto zakljucit i sad kako se postavit prema ovoj prodaji i vrijednosti ?

• StatusQuo
    • August 7, 2020 at 2:19 PM

http://www.aztn.hr/dodatno-priopc…e-telekoma-d-d/

"

Dodatno priopćenje vezano uz proces prodaje dionica Optime Telekoma d.d.

AZTN ovime obavještava da je Povjerenik Deloitte d.o.o. izvijestio AZTN da će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.

Dodatno, AZTN naglašava da ne treba, niti smije objaviti informaciju o pristiglim ponudama. Sva pitanja vezana uz cijenu i trgovanje dionicama dioničkih društava nije u nadležnosti AZTN-a.

"

Po ovome ispada da ponude nisu bile zadovoljavajuce kada se angazira investicijska banka ili ?, nije bas poticajna vijest.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• StatusQuo
    • August 6, 2020 at 4:20 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from StatusQuo

Ne znam sta je tu dobro zavrsit godinu sa vise od 50% prihoda manje nego godinu prije, na tu kolicinu duga.

Koliko rivp moze ove godine zaradit mozda oko 900mil vjerovatno i manje s tim da imaju 3,2 mlrd duga, sad je samo pitanje koliko kvalitetno ce troskove uspit iskontrolirat da uspiju nekakvu EBITDA postic koja bi recimo bila zadovoljavajuca za prezivit do sljedece sezone.

Čuj na kraju se mrtvi broje... 7-8-9 mjesec je gro posla sa turistima... sve ovo van toga je kikiriki, li-la.. kao kad u statistikama kažu, ove godine došlo 50% koreanaca više.. a ono njihov udio mizeran.. tako i da je prihod pao 50% u 1-6.mj.. ne igra ulogu ako će 7-8-9 odraditi donekle ok, a to će se vidjeti kad se napravi podvuče crta... ako banke prolongiraju otplatu kredita a država je uletila sa plaćama za djelatnike... da su tako recimo imali brodari, građevinari support od 2008. gdje bi im bio kraj ahahahah

Broji se stalno sta se dogadja sam kazes da je 7-8 mjesec najbitniji za 7 mjesec hoteli su zasad na 40% nocenja, kampovi na 60% tako kaze sluzbena statistika sa njemcima i koreancima, a to je pad od bar 50% hotelskim grupacijama za 7 mjesec moguce da rivp malo bolje prodje ali i to ovisi kako di tipa dubrovnik je jako los u 7 mjesecu, 8 ce bit nesto bolji vjerovatno ali jos ima do kraja mjeseca da recemo, eto ja brojim odma ti cekaj kraj godine da pocmes brojit :)

• DZS - statistike dolazaka i noćenja turista

• StatusQuo
    • August 6, 2020 at 1:04 PM

Malo sam povise zaminio ovaj nekomercijalni smjestaj ne znam zasto sam milsio da se to odnosi na apartmane ta statistika je u objektima u domacinstvu koji su u 7 mjesecu na 60% nocenja

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • August 6, 2020 at 11:27 AM
    Quote from bumbar
    Quote from StatusQuo

Ocito je ali je tesko doc do svih podataka da bi netko izvana to istrazio tako lako

ne moraju podaci biti ništa osim praćenja izvana...pa vidjeti ima li u njihovim aktivnostima poslovne logike ili nema..kad oni prodaju naizgled nelogično vidjeti tko je tada kupio...

Trebate imat uvid u podatke transakcija imenom i prezimenom da se mogu stvari povezat

• StatusQuo
    • August 6, 2020 at 11:23 AM
    Quote from tin
    Quote from StatusQuo

Ne znam sta je tu dobro zavrsit godinu sa vise od 50% prihoda manje nego godinu prije, na tu kolicinu duga.

Kad sam pisao post cijena je bila 23,50 + 10 % bi bilo oko 25,80....možda griješim kolega budemo vidjeli..a čini mi se da bi i SUKC mogao bar preko 125 kn s obzirom na započeti proces prodaje a i u tom djelu dalmacije imaju jako dobru popunjenost za 7 i 8 mjesec.

Ne govorim o spekulaciji sve je to meni jasno moze cijena narast i na 28-30 na temelju toga, samo govorim o realnosti zarade i stanja sta ocekivat od fi na kraju godine, iako da budemo realni najvise ce ovisit koliko mogu smanjit gubitak u 4Q rezultat godine, kroz smanjenja placa i odrzavanja, a na neka veca ulaganja se moze zaboraviti ko zna do kada. Fondovske dionice uvijek imaju kontrolirani patern

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • August 6, 2020 at 11:12 AM
    Quote from bumbar

I da baš nitko u Hrvatskoj nije sustavno istražio način na koji se manipulira, a to toliko očito?

Hm..da.

Ocito je ali je tesko doc do svih podataka da bi netko izvana to istrazio tako lako

• StatusQuo
    • August 6, 2020 at 11:10 AM
    Quote from tin

...RIVP očigledno ide prema gore...a čini se da će i drugi turisti odraditi rast jer su rezultati pogotovo u 7 i 8 mjesecu bolji od očekivanih...

Koliko rivp moze ove godine zaradit mozda oko 900mil vjerovatno i manje s tim da imaju 3,2 mlrd duga, sad je samo pitanje koliko kvalitetno ce troskove uspit iskontrolirat da uspiju nekakvu EBITDA postic koja bi recimo bila zadovoljavajuca za prezivit do sljedece sezone.

• DZS - statistike dolazaka i noćenja turista

• StatusQuo
    • August 6, 2020 at 11:06 AM
    Quote from Batka

Podaci o dolascima i noćenjima se mogu dobiti na:

https://www.htz.hr/hr-HR/informac…o-tijeku-sezone

Hvala na linku nisam do sad tu gledao

Znaci do 1.8 od pocetka godine imamo 35% dolazaka i 46% nocenja, dok za 7 mjesec imamo 53% dolazaka i 60% nocenja, ako gledamo samo 7 mjesec istra i kvarner su nesto oko 60-68% slicni su dolasci i nocenja, dok dole juznije to ide nize splitsko-dalmatinska 46% dolazaka i 54% nocenja, dok je dubrovacka najvise podbacila 30% dolazaka i 40% nocenja, vidljivo je da se juznije gosti vise zadrzavaju, s tim da sigurno ovu statistiku bi trebalo revidirat na dole odredjeni postotak zbog gostiju na crno kojih ove godine nema.

Ako gledamo 7 mjesec po vrstama objekata hoteli su 39%, kampovi na 60%, nesto bolje ce bit u 8 mjesec ali je dobar orijentir sta ocekivat od fi 3Q za sada izgleda da bi hotelske gurpacije mogi izvuc 50% po broju, samo je pitanje jos kakva je potrosnja gostiju i koliko je smanjenje cijena sigurno manje mozda je realno ocekivat 40% prihoda prijasnjih godina, a pitanje jos sta ocekivat od 9 mjeseca ?, zanimljivo kako nekomercijani smjestaj ima mali pad dolasci su na 98% sta mislim da daleko odstupa od realnosti znam ih dosta sta im je popunjenost u 7 mjesec jako losija nego prosla godina iako je uzorak mali s moje strane ali dovoljno da se vidi da taj dio statistike nije realan tu je razlika ogromna sigurno 30% manje nego prije ako ne i vise.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • August 6, 2020 at 9:39 AM

Vjerovatno im treba za ulozit u obveznice ili stavit na stednju, moraju nekako zaraditi za mirovine

• StatusQuo
    • August 4, 2020 at 3:51 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from taxidriver

Tako je, zaletio sam se.

Zanima me je li AZTN dužan obavijestiti javnost ukoliko nema prihvatljivih ponuda i proces preuzima investicijska banka.

Jasno mi je da ne mogu izlaziti s informacijama o ponudama (tko je ponuditelj, cijena i sl.).

Nema, AZTN javno reagira kada ce ocjenjivati koncentraciju. Sve ostalo ne smije i ne zeli komentirati.

Najveca kvaka je ako investicijska banka preuzme prodaju tj starta novi tender, to se mora objaviti javno tj. moraju objaviti datume pocetka prodaje i rokove, kako je i ht napravio u FT-u.

Po tome cemo znati da li je prvi tender propao ili ne.

Display More

Mislim da ne moraju javno objaviti novi tender prvi dio je bio reguliran od aztna da moraju oglasit u sluzbenom glasilu, investicijskoj banci nisu nametnuta pravila na koji nacin ce prodaju obavljat.

• StatusQuo
    • August 4, 2020 at 3:46 PM
    Quote from Jubito
    Quote from taxidriver

Čitajući između redaka izgleda da HT nije bio ni dužan AZTN-u javiti ima li ili nema prihvatljivih ponuda.

Netočno, po Rješenju HT/Povjerenik mora obavijestiti AZTN da nema prihvatljivih ponuda, a ako ima ponuda nema obveze obavijestiti bilo tko bilo koga.

Sigurno da ht mora obavjestit aztn ako ima ili nema ponuda i da li je angazirana investicijska banka ako nema ponuda ili ako nisu prihvatljive, ali da li aztn mora obavijestit javnost o tome da li ima ponuda ili ne ili je investicijska banka preuzela vodjenje prodaje ili i ta informacija o angaziranju banke ovisi o ht-u da li ce je reci ili ne, a ne o aztnu ?

• OPTE prodaja - kladionica

• StatusQuo
    • August 4, 2020 at 3:30 PM
    Quote from hugh

na kraju ove sapunice Optima će doznati da je sama sebi mama........

A dionicari ce bit zlostavljana djeca ^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt