1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• PODR (Podravka d.d.)

• StatusQuo
    • September 24, 2020 at 9:55 AM
    Quote from Paulie
    Quote from tin

Pozivajući se na “visoki izvor iz Podravke”, lokalni je portal danica.hr jučer objavio kako je Podravka već angažirala savjetnike za tu operaciju, a taj angažman podrazumijeva i dokapitalizaciju kojom bi se osigurao dobar dio financiranja moguće akvizicije. Štoviše, i oko dokapitalizacije već postoje računice. Tvrdi se, naime, da bi ona bila veličine oko 1,5 milijardi kuna odnosno između 200 i 250 milijuna eura, a kako se u tom dokapu u glavnoj ulozi opet vide mirovinski fondovi, u tom scenariju i u vlasničkoj strukturi Podravke dogodio bi se novi iskorak – državni udjel pao bi ispod manjinskog kontrolnog paketa.

https://www.poslovni.hr/kompanije/ocek…u-s-450-4252221

Podravka je potpuno luda ako plati preko 300 milijuna eura cijeli Ledo. Ukoliko plati 600 milijuna eura (4,5 milijarde kuna) to će Podravku unazaditi da u sljedećih 50 g. neće od Leda povratiti te novce.

Trenutna tržišna kapitalizacija Podravke je 3,2 milijarde kuna. A za Ledo Fortenova traži 4,5 milijarde kuna. Razmislite o tome.
    Ja se bojim da bi država mogla donijeti štetnu odluku za Podravku.

Vidis da se u toj racunici spominje i frikom i ledo citluk pa onda sigurno i vrijedi vise nego kad smo gledali samo ledo plus, sad pitanje je koliko

• Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)

• StatusQuo
    • September 23, 2020 at 11:48 AM
    Quote from Paulie
    Quote from dionicar

a koliko je LEDO bio prije sloba agrokora ?

Dionica je bila preko 10.000 kn, znači tržišna kapitalizacija je bila barem 3,4 milijarde kuna. Ali čak i tada se Ledo tržio s P/B ispod 1 i P/E ispod 10, znači realno vrijedio je barem još milijardu kuna više, nekih 4,5 milijardi kuna po mojoj procjeni.

Ledo plus nije isto sta i ledo prije pa svaka usporedba je bespredmetna

• StatusQuo
    • September 23, 2020 at 11:40 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Manu

Izvješće za 2019. kaže za Ledo plus sljedeće

Prihodi oko 940m

Dobit 50m

EBITDA oko 120m

Novac 165m

Kapital oko 400m

Ukupne Obveze oko 1.8 milijardi

Drugim riječima to vrijedi uistinu nategnuto možda 600m. Ali kuna.

Display More

Ledo je bio 2016. ovakav, pogledajte koliko se sve pogoršalo.

Prihodi 2181m
    Dobit 261 m
    Kapital 1314m

Prihodi su 2019. na oko 42% onih iz 2016. godine.

Jedino ako brojke za Ledo plus iz 2019. ne uključuju Frikom i Dijamant, jeste li to provjerili Manu ?

Display More

Frikom se vodi kao ovisno drustvo matice tj fortenove tako da ono nije ukljuceno

• StatusQuo
    • September 23, 2020 at 11:32 AM

Vjerovatno se svi slazu da ledo nije sta je vise bio i da nije vise konkurentan, sta zbog gubitka trzisnog udjela povezanog s agrokor staqgnacijom ili bolje receno propadanjem i brutalnom konkurencijom tipa lidl koji sve vise grabi tko je god bio prije bio u lidla i sada vidi ogromnu razliku u kvaliteti, a sta se tice sladoleda tu ledo jednostavno ne konkurira cijenom, a kvaliteta je poprilicno ista, tako da je realno pitanje koliko stvarno ledo vrijedi danas jer sta kaze kolegica 3 godine stagnacije u vodjenju napravi poprilicno stete, tako da tko god kupi ledo od lokalnih i to preplati pitanje je jel te pozitivno za tu kompaniju na kraci rok pa se bas i ne bi veselio tom preuzimanju po nekim vecim multiplama da sam dionicar, mozda jedino ATGR bi to na pravi nacin i brzo postavio na noge i imao bi povjerenja da znaju sta rade.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • September 22, 2020 at 2:28 PM

Kad god pomislis da se apsorbiralo istresanje pojavi se novi pritisak na ask to vec traje neko vrijeme.

Sta se tice ovih prognoza tesko je ista prognozirat u ova vremena definitivno ocekivani pad potrosnje djeluje na preuzimanje rizika s tim i placanje necega po nekim valuacijama koje su bile prije.

Sta se tice adpl recimo trenutno tecaj Eur RUb je slabiji 15% ovi kvartal to ce sigurno utjecat negativno na rezultat i brine me dosta losa prodaja Dacije u 8 mjesec, 7 je bio dobar, dacija dosta utjece na dobit grupe, a u 8 mjesec pad je sa 57 tis na 39 tis,, 2018 je bila oko 52 tisuce, clio je dobar

https://group.renault.com/wp-content/upl…y_aug-2020.xlsx

• Moderiranje Foruma

• StatusQuo
    • September 22, 2020 at 12:42 PM
    Quote from PoAskuBidu

Nađi vremena. Ne spamaj.

Komunkacija je dvosmijerna zar ne ?.... i sad taj tvoj post da spaman je u koliziji s ovim sta ti odgovaras jer po tvom uvjerenju spam ne postoji ;)

• Moderiranje Foruma

• StatusQuo
    • September 22, 2020 at 12:38 PM
    Quote from PoAskuBidu

Meni je. Liberal sam.

Nema to veze s liberalom, po tvome zasto onda zivis u drzavama gdje si ogranicen zakonima i pravilima, a ne ides u neku africku drzavu gdje ima najmanje zakona i pravila, ocito jer to anarhisticko okruzenje nije bas bajno jel tako.

• Moderiranje Foruma

• StatusQuo
    • September 22, 2020 at 12:20 PM
    Quote from PoAskuBidu

onda evo ti ponudi neko riješenje.

Napisat cu nesto kada uhvatim vremena, ali tema je otvorena da budu svi ukljuceni i daju konkretan doprinos unaprijedjenju istoga, nije pomak naprid pustaj sve bez pravila zar ne.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • September 22, 2020 at 12:16 PM
    Quote from jasko

Baltic Capesize-indeks + 7,1 prosent til 17.229 dollar

A zasto nam je zanimljiv capesize index ovdje ?

• Moderiranje Foruma

• StatusQuo
    • September 22, 2020 at 12:15 PM
    Quote from PoAskuBidu

Znam da mu nije lako voditi računa o svakome postu, međutim ON je otvorio ovaj forum, živi i od reklama i od klikova, nije baš ubog. Dakle sam se svjesno uhvatio ovog POSLA. A posao koji povremeno obavi je očajan jer je subjektivan i moderiranje mu je takvo da ovisi na koju se nogu ustao taj dan. Neka pusti ljude da se kultirno raspravljaju na forumu bez vrijeđanja, a ako se vrijeđa dobije se isključenje pa ban.

Sumnjam da se od ovoga zivi ovo je novi projekt da bi imao ikakvu isplativost o tome se moze raspravljat u nekoj buducoj fazi, mislis da bi forum bio bolji da se pusti da se spama s bezveznim porukama na svakoj temi kako kome odgovara, sigurno ne bi i zato trebaju nakakva pravila koja ce regulirat te stavri da kvalitetniji sadrzaj vise dolazi do izrazaja

• Moderiranje Foruma

• StatusQuo
    • September 22, 2020 at 11:59 AM
    Quote from PoAskuBidu

Protivim se zaključavanjima profila. Nek se postovi za koje kolege moderatori misle da ne pripadaju temi šalju u birtiju ili svaštaru i mirna Bosna.. a ne zaključavanjem profila. Katastrofa.

I sta mislis da ce moderator sidit za kompom cili dan samo da bi prebacivao postove stavi se malo u kozu moderatora, nisi s tim ponudio nikakvo rjesenje, zato i sluze pravila da moderator ne mora visit na forumu 24 sata nije ovo placeni forum pa da ljudi rade kao zaposleni, a i da rade svatko bi pravilima pokusao urediti posao koliko moze, potrebno je samo pravila i nacine modificirat

• Moderiranje Foruma

• StatusQuo
    • September 22, 2020 at 11:47 AM

S obzirom na tisinu na forumu mozda da se iskoristi vrijeme za raspravu o moderiranju foruma i prijedloge koji bi isli u smjeru poboljsanja mozda nekih pravila i nacina s kojim se moderiraju postovi i dodjeljuju upozorenja i kazne, zasto to govorim mislim da je ocito da postoji razlog da se u tom smjeru neke stvari mogu popraviti jer cesto neke stvari djeluju neselektivno i mozda nepravedne, a s time se ocito neki nekad osjecaju kao da je on dobio dok netko drugi za slicno ili mozda gore nije dobio nista pa se s te strane znaju osjecat povrijedjeno ili sta vec, mislim da je to vise stvar boljeg dotjerivanja pravila i nacina s kojim se takve stvari moderiraju, a i svi mi korisnici ako se bunimo na takve stvari moramo uzest u obzir da je ovo novi forum i da je potrebno radit na njemu da bi ispravili greske i popravili stvari da budu bolje jer sigurno s administratorske strane nije nekad lako bit objektivan u rasudjivanju kako neke stvari moderirat s pravilima koje su malo jednostavne pa je lako puno generalizirat, tako da je bolje da se povede konkretna rasprava i prijedlozi kako neke stvari unaprijediti, nego da po pojedinim temama prosipamo zuc.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • September 21, 2020 at 7:07 PM
    Quote from D'artagnan

Kako se ti skrbnicki vode? Jer prije 7-10 godina se trebalo maknuti sa skrbnickog, jer se sjecam da sam dobio dopis od banke da treba se maknuti, tj. Staviti na svoje ima u SKDDu?

Ne znam ni ja tocno vidim da croatia banka to vodi na ovaj nacin primjer CROATIA BANKA D.D./CRBA0064 pretpostavljam da je taj zadnji nekakva interna sifra vlasnika, dok neka druga banka to oznacava na drugi nacin, mislim koliko se sicam od 1.1 bi trebalo bit vidjeni i stvarni vlasnici svih tih skrbnickih racuna.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • September 21, 2020 at 3:59 PM
    Quote from amerikanec

Kolega StatusQuo...ima nas u Croatia skrbnickom koji kupujemo🙂

Ima nekoliko racuna pod nazivom croatia skrbnicki, tko je iza kojeg tesko je znati valjda cemo nakon 1.1. i to moci vidjeti.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • September 21, 2020 at 2:38 PM

Jedni izlaze drugi ulaze evo croatia skrbnicki u zadnjih tjedan dana steklo bar 62 000 komada

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• StatusQuo
    • September 21, 2020 at 12:40 PM
    Quote from vladimir

Đuro radi vagone ...A Končar lokomotive .

A tko radi niskopodni vlak ;(

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • September 17, 2020 at 10:38 PM

Evo Az profit je i sluzbeno ispao iz top 10, pitanje koliko mu je jos ostalo ispod ali to je sad vec zanemarivo skoro.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• StatusQuo
    • September 17, 2020 at 8:08 PM
    Quote from komot
    Quote from StatusQuo

Da li uopce znamo koliko realno su je platili mislim da nitko to ne zna

Koliko se sjećam oko 300 milijuna su platili na dražbi kao jedini ponuditelj. Kako su oni već otkupili gro potraživanja, ispada da su sami sebi platili na dražbi. Sjećanje me slabo služi, ali mislim da su manje platili za potraživanja. Ali ne drastično manje, mislim da ne ispod 200 milijuna. Možda ima ko na forum s pravim podacima.

Mislim da nigdje nije bila informacija koliko se sjecam po kojem diskontu su otkupljivali potrazivanja pogotovo ono od Hete koje je bilo najvece

• Rasprave o tehničkoj analizi - teorija i praksa

• StatusQuo
    • September 17, 2020 at 1:26 PM
    Quote from naim

Je, a kod mene se kaže sto se babi htilo, to se babi snilo. Pogotovo kad se počnu čarati potpore pa se sma 200 pokaze najvažnijom, pa 50, pa 14 i na kraju kad niti jedna ne fercera napise se neka bude 100.

Nema to veze s tehnikom nego sa time da su se špekulanti iz Opte uglavnom razbježali po IGH, Ingri i najviše Dalekovodu. Stabilna baza ulagaca u Opte je i dalje stabilna. A Graf crtaš ovisno o sentimentu na ostalima.... doduše za nacrtati nešto na Opte radi vece FF i kapitalizacije treba vise novaca nego na ostalima. I tu se zapravo skriva taj manipulativni karakter lokalne TA. Ovdje nema inflowa i outflowa nego se postojeći novac prelijeva iz jedne u drugu. Dok smart money baza u velikim stockovima čeka i stoji.

Zato je naprosto smiješno kad netko radi analizu dionica koje ne vraćaju ili kasne s dugovima i vrednuje vrijednost njihovog equitya. Još smjesnije kad za to koriste TA. Zapravo, nitko pametan neće to tako vrednovati, možda samo pisati o trendu.

U stvarnosti, rast bi značio rast cijene kontrole, a defacto u većini tih priča je već “sutra” moguće razvodnjavanje ili narodski rečeno potop, pa se čovjek onako laički pita, kako onda se procjenjuje rast vrijednoosti kontrole? A onda iz toga derivira vrijednost manjinskih udjela? Pa iskreno..... nikako.... vjerovanjem i valjda nadom da će se dugovi vracati, a poslovni rezultati rasti. Sa firmama gdje je D/E omjer iznad 7 to je bas nada i opasno klađenje sa dvojbenim rezultatima. U Corona krizi.

Slobodan si nacrtati i carati kako kazes i sa sma 200,50,21,14 i 7 ako zelis i ako imas tim putem nesto reci sta god ti vidis i kako si zamislio ako te to veseli i ako mislis da vidis suprotno jer to bi bila onda neka cinjenica koja bi bila kontraargument, a citaoci ce sami procijeniti sta je pisac htio reci i uzesti u obzir svatko na svoj nacin jer svatko ima pamet da je sam upotrebljava, a ne da ti dajes sebi za pravo da upires prstom sta je pravo, a sta nije, uostalom ovo je tema tehnicka analiza i sluzi za graficko izrazavanje uz objasnjena sta pisac vidi iz te grafike nisam primjetio da si se tako podrobno osvrnuo na ove grafike tehnicke analize kada uzmu 5 dana candle chart i u tome vidu tehnicku analizu i derivaciju necega, ovo je bar tjedni chart sa koristenjem tri indikatora i nekoliko trend linija i ima sigurno vise smisla nego 5 day crtkarije ali si ima potrebu bas na to podrobnije odgovoriti i osvnut se na druge dionice koje nemaju veze s clankom, a to samo govori o tvojoj namjeri obracanja i odakle ti znas gdje su se spekulanti najvise razbijezali i koja dionica ima sigurnu bazu dionicara mozes samo nagadjati.

• OPTE prodaja - kladionica

• StatusQuo
    • September 17, 2020 at 11:00 AM
    Quote from Parica
    Quote from naim

Je, a kod mene se kaže sto se babi htilo, to se babi snilo. Pogotovo kad se počnu čarati potpore pa se sma 200 pokaze najvažnijom, pa 50, pa 14 i na kraju kad niti jedna ne fercera napise se neka bude 100.

Nema to veze s tehnikom nego sa time da su se špekulanti iz Opte uglavnom razbježali po IGH, Ingri i najviše Dalekovodu. Stabilna baza ulagaca u Opte je i dalje stabilna. A Graf crtaš ovisno o sentimentu na ostalima.... doduše za nacrtati nešto na Opte radi vece FF i kapitalizacije treba vise novaca nego na ostalima. I tu se zapravo skriva taj manipulativni karakter lokalne TA. Ovdje nema inflowa i outflowa nego se postojeći novac prelijeva iz jedne u drugu. Dok smart money baza u velikim stockovima čeka i stoji.

Zato je naprosto smiješno kad netko radi analizu dionica koje ne vraćaju ili kasne s dugovima i vrednuje vrijednost njihovog equitya. Još smjesnije kad za to koriste TA. Zapravo, nitko pametan neće to tako vrednovati, možda samo pisati o trendu.

U stvarnosti, rast bi značio rast cijene kontrole, a defacto u većini tih priča je već “sutra” moguće razvodnjavanje ili narodski rečeno potop, pa se čovjek onako laički pita, kako onda se procjenjuje rast vrijednoosti kontrole? A onda iz toga derivira vrijednost manjinskih udjela? Pa iskreno..... nikako.... vjerovanjem i valjda nadom da će se dugovi vracati, a poslovni rezultati rasti. Sa firmama gdje je D/E omjer iznad 7 to je bas nada i opasno klađenje sa dvojbenim rezultatima. U Corona krizi.

Ne bih se htel mesat...al nije li HT nedavno dao neku pozajmicu/zajam OPTE ...po tome ispada da i OPTE ima problema sa vracanjem dugova...a equitya nema...

Ocito OPTE nije nista bolja od navedenih...

Display More

Nije, nije Ht to radi jer mu je stalo do malih dionicara, pa onda i ti mali dionicari to vole kad se netko brine za dugove koje ne mozes vratiti, to se zove obostrana ljubav i svi su zivjeli sretno do kraja zivota ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt