1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • December 7, 2020 at 5:36 PM
    Quote from barbosa

kol. StatusQuo, nešto si krivo povezao, dalmarina koja u konsolidatoru ima 33% je bila agrokorova tvrtka a nexus je tada odobrio pozajmicu agrokoru u visini 40M kn a udio dalmarine u društvu konsolidator je bilo jamstvo za predmetnu pozajmicu te je nexus pokušao i ovrhom naplatiti jamstvo međutim provođenje pravomočne ovrhe zaustavlja se pokretanjem postupka izvanredne uprave...dakle, u načelu je konsolidator u 100%vlasništvu fonda ali zbog postupka izvanredne uprave je trenuto zastoj u tome dijelu sulasništva

Nisam Dalmarina je bila 80% Agrokor 20% Zagreb Montaza, imate u rev. 2019 od Zagreb Montaze, nisam jedino vidio tu naknadnu promjenu u sudskom registru u guzvi sam s poslom pa ne stignem sve detalje pohvatat u miru

Iz rev. Z.M

"

Osim spomenutog, Zagreb-Montaza d.o.o. ima udjele u drustvu Dalmarina d.o.o. (20%)

Dani zajmovi ukljucuju 41.425 tisuca kuna zajmova prema drustvu Fortenova grupa d.d. koje je pod procesom

izvanredne uprave. Navedeno potrazivanje prijavljena je u sklopu prijave trazbina vjerovnika u procesu

izvanredne uprave te je, izmedu ostalog, osigurano kolateralima na udjelima drustva Dalmarina d.o.o.i ZM Adrial d.o.o. S obzirom na pravne specificnosti i kompleksnost procesa izvanredne uprave, stupanj i ocekivani trenutak naplativosti navedenih potrazivanja ovisi o nizu faktora pravnih i ekonomskih aspekata vezano uz realizaciju kolaterala

"

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • December 7, 2020 at 2:53 PM
    Quote from Flight

Dakle, mislim da treba podastrijeti važeće podatke, a ne pisati napamet i baratati sa zastarjelim podacima. To je u skladu sa minimumom korektnosti iznošenja javnih informacija.

Da nisam provjerio sudski registar promjena je od ove godine, zato i sluzi forum da se ukaze na ispravku, kad je vec kod korektnosti ne sjecam se da si na dalekovodu kad sam ti ukazao na krive cinjenice i pokazao odakle s linkovima i sve detaljno objasnio rekao da si u krivu nego si isao bezobrazno na drugi nacin dokazivati svoje i napadati zato pricu o korektnosti molim te pricaj nekom drugome.

U svakom slucaju onda se ocito taj dio vodi na sudu od strane Zagreb montaze, nevjerovatno dokle je isla ta pljacka da su i u nekom nepovezanom drustvu svojim vjerovnicima oduzimali imovinu

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • December 7, 2020 at 12:54 PM
    Quote from Parica

Puno pitanja, a malo odgovora...

1. Tko je vlasnik DLKV i sto se prodaje?

Većinski vlasnik je KONSOLIDATOR d.o.o. koji drži 60,68%. Osnivači/vlasnici KONSOLIDATOR d.o.o. su Inspire Investments d.o.o. koji drži 67% i FORTENOVA GRUPA koja drži ostatak od 33% vlasništva (ovo nisam 100% siguran jer se svi dostupni podaci o vlasništvu odnose na razdoblje prije Lex Agrokora (http://hr.n1info.com/Vijesti/a21982…-ni-znala.html)).

Prema dostupnim podacima osnivači/ulagači u Inspire Investments d.o.o. su HBOR, FORTENOVA GRUPA i mirovinci

(https://novac.jutarnji.hr/novac/rasprave…kovoda-10467622)

To znači da Inspire Investments d.o.o. posredno drži 40,65% dok FORTENOVA GRUPA d.o.o. drži 20% DALEKOVODA. Ovdje ima caka jer FORTENOVA osim udjela preko KONSOLIDATORA ima udio u vlasništvu u DLKV i preko Inspire Investments d.o.o. budući je jedna od osnivača. Koliko FORTENOVA drži u Inspire Investments d.o.o. nemam pojma pa nije ni moguće točno znati koliki udio u vlasništvu DLKV-a ima.

Prodaje se imovina od fonda Inspire Investments d.o.o, odnosno 40,65% DLKV-a (i ostala imovina fonda koja nije bitna za ovu temu).

Važno je napomenuti da fond ima pravo odgodit prodaju još dvije godine, tako da priče da mu "gori pod nogama" i da mora sad prodati su glupost…ne mora prodati sad, ako neće!!!

(http://www.inspire.investments/wp-content/upl…A-NEXUS-FGS.pdf ; str 3)

Display More

Udio od 33% konsolidatora drzi dalmarina koji je u vlasnistvu 80% fortenove i 20% Zagreb montaze koja je pod upravljanjem Inspire Investments, Zagreb montaza je imala kolateral na ostali udjel dalmarine zbog potrazivanja prema agrokoru, taj kolateral nakon izvanredne uprave pretpostavljam da se to negdi na sudu sada vodi barem se to daje naslutit iz izvjesca.

Inspire Investments d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, čije je sjedište u Zagrebu, Ulica Andrije Hebranga 34. Društvo je registrirano pri Trgovačkom sudu u Zagrebu dana 27. lipnja 2016. godine.Temeljni kapital Društva iznosi 1.500.000,00 HRK u cijelosti uplaćen u novcu. Većinski vlasnici Društva su g. Krešimir Kukec i g. Dinko Novoselec i kao takvo drustvo ostvaruje svoju zaradu preko naknade za upravljanje u ovom slucaju 1.4% od Inspire FGS i eventualnog bonusa u slucaju da fond ostvari prinos veci od uloga koji je uvecan za postotak naknade ulagacima mislim da je 8% godisnje, te na tu razliku dobiti upravitelj ima pravo na zaradu od 20% u slucaju da ispuni te ciljeve iako sumnjam da to mogu postic po onome sta vidim, ali detalje stanja fonda i vrijednosti imovine je tesko dokucit, knjiga je jedno, a stvarna vrijednost drugo.

Vjerovatno mislis na podrijeklo ulagackog kapitala u Inspire FGS jer se tu manji dio spominje konzum spominje se 25% po medijima, iako je upravljanje tim kapitalom pod Inspire investment koje opet ima povjerenicki odbor za neke odluke definiran zakonom

Povjerenički odbor Fonda za gospodarsku suradnju

Članak 12.

Sjednice Povjereničkog odbora Fonda za gospodarsku suradnju saziva predsjednik Povjereničkog odbora Fonda za gospodarsku suradnju ili drugi član Povjereničkog odbora po ovlaštenju predsjednika Povjereničkog odbora, a na prijedlog Društva za upravljanje kada je sukladno statutu i prospektu Fonda za gospodarsku suradnju, Društvo za upravljanje dužno zatražiti mišljenje Povjereničkog odbora, osim kada predsjednik Povjereničkog odbora iz bilo kojeg razloga u roku od 3 radna dana od dana prijedloga Društva za upravljanje za sazivanje sjednice ne sazove sjednicu, u kojem slučaju Društvo za upravljanje može sazvati sjednicu.

Sazivanje sjednice Povjereničkog odbora može predsjedniku Povjereničkog odbora, osim Društva za upravljanje, predložiti i Ulagatelj, ili skupina Ulagatelja, koji ima, odnosno koji zajedno imaju, najmanje 25% udjela u Fondu za gospodarsku suradnju. Također, u slučaju da predsjednik Povjereničkog odbora iz bilo kojeg razloga u roku od 3 radna dana ne sazove sjednicu Povjereničkog odbora, tu sjednicu ima pravo sazvati Ulagatelj, ili skupina Ulagatelja, koji je predložio, odnosno koji su predložili, njeno sazivanje predsjedniku Povjereničkog odbora, a koji ima, odnosno koji zajedno imaju, najmanje 25% udjela u Fondu za gospodarsku suradnju.

Povjerenički odbor Fonda za gospodarsku suradnju ima najmanje sljedeća ovlaštenja:

– potvrđivati odluku o izboru revizora poslovanja Fonda za gospodarsku suradnju,

– usvajati financijske izvještaje o poslovanju Fonda za gospodarsku suradnju,

– donositi odluku o otkazu ugovora o upravljanju Društvu za upravljanje sukladno odredbama statuta i prospekta Fonda za gospodarsku suradnju,

– donositi odluku o likvidaciji Fonda za gospodarsku suradnju,

– davati obvezujuće mišljenje na prijedlog odluke o ulaganju i raspolaganju imovinom,

– davati prethodnu suglasnost na izmjene i dopune statuta i prospekta Fonda za gospodarsku suradnju, te promjene članova Uprave Društva za upravljanje i

– davati prethodnu suglasnost na pristup novih Ulagatelja Fondu za gospodarsku suradnju.

Pravo glasa Ulagatelja, odgovara razmjeru maksimalne obveze uplate pojedinog Ulagatelja.

Odluke Povjereničkog odbora donose se većinom od 3/4 danih glasova Ulagatelja, osim u slučaju donošenja sljedećih odluka koje se donose većinom od 50% + 1 glas svih glasova Ulagatelja:

– odluka o otkazu upravljanja Fondom za gospodarsku suradnju Društvu za upravljanje,

– odluka o otkazu upravljanja Fondom za gospodarsku suradnju, u slučaju da Društvo za upravljanje u roku od jedne i pol godine od početka rada nije u redovnom postupku predalo zahtjev za ishodovanje pozitivnog mišljenja na konačnu odluku o ulaganju, a koja je i odobrena od strane Povjereničkog odbora,

– odluka o izboru novog Društva za upravljanje Fondom za gospodarsku suradnju i

– odluka o likvidaciji Fonda za gospodarsku suradnju u sljedećim slučajevima:

• kada se većinom od najmanje 75% glasova Ulagatelji izjasne da više ne žele nastaviti ulagati u Fond za gospodarsku suradnju ili

• kada Fondom za gospodarsku suradnju ne upravlja Društvo za upravljanje dulje od 60 dana.

Interese Vlade Republike Hrvatske u Povjereničkom odboru zastupa Kvalificirani ulagatelj putem ovlaštenog predstavnika.

• Plaćanje poreza na zaradu od tečajnih razlika

• StatusQuo
    • December 5, 2020 at 12:52 AM
    Quote from etoimene
    Quote from StatusQuo

kupovanje pozicije long ili short nekog valutnog para na fx trzistu izvedenica

Neki Fx brokeri kažu da imaju spot cijenu, neki CFD. Za spot se, po mom mišljenju, ne bi trebao plaćati porez. Nisam siguran kako bi to prošlo u Poreznoj.

Spot cijena tj trgovanje na spot trzistu je kada ti stvarno promijenis jednu valutu za drugu i to se ne oporezuje, dok cim ti imas floating profit ili loss za svoju valutnu transakciju to se smatra izvedenicom i trebalo bi se na to placati porez po mom misljenju prema svom istrazivanju te tematike

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • December 1, 2020 at 10:24 PM

Kad ste vec kod ugljena

https://www.seebiz.eu/energetika/nje…-ugljen/246438/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • December 1, 2020 at 2:43 PM

Mislim da to nece doc na red prije 2022

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • December 1, 2020 at 10:49 AM
    Quote from Zvonar

Naravno.cak i prije. Sve cemo cut na nadzornom odboru za desetak dana.fond se mora čistit.

Cijem nadzornom odboru ?

• Moderiranje Foruma

• StatusQuo
    • November 28, 2020 at 4:08 PM
    Quote from alias
    Quote from Jubito

Meni taj naim ni malo ne fali. Svima je solio pamet, prosipao je cinizam i omalovažavao svih na sve strane.

A što ste vi vidjeli od njegove stručnosti, to valjda samo vi znate?!

Ja od tog naima nisam naučio baš ništa, jer taj tip nije objavio niti jedan link, niti jedan dokaziv argument, samo čisto nadmeno nadmudrivanje i laprdanje.

Ali je zato svakog tko se usudio proturječiti mu zasuo drvljem i kamenjem.

Meni je na PM poslao prijetnju nakon što sam mu odgovorio istom mjerom, nakon toga sam ga stavio na popis ignoriranih.

Što se mene tiče, niti je od tipa bilo neke koristi, niti je bio druželjubiv, niti će mi nedostajati. :whistling:

Display More

Upravo sam to htio jucer napisati, ali vidim da ga svi hvale, pa im nisam htio hvaliti raspoloženje. To je nešto kao da se raspravlja o nuklearnoj fizici, o kojoj nitko pojma nema, i onda ti on prica o njoj, a kako ti pojma nemaš, mislis da se on razumije. Onda kad dode fizicar i postavi mu par izravnih pitanja, tek onda vidis da on filozofira i pojma nema. Inace, covjeka ne znam jer sam na forumu 2tj. ali sam se zakacio s njim nesto oko ATPL-a, i kad sam ga pitao da potkrijepi nešto brojkom, samo je zašutio. Kažem, oni koji se ne razumiju u dionice misle da on zna, dok oni koji se razumiju znaju da ne zna. I ja solim pamet i omalovazavam, ali kod mene svaku brojku mozes naci i ako logicno razmisljas, i nisi "zatucan" i otvoren si za razlicita mišljenja, vrlo ćeš brzo doci do slicnog zakljucka. O mišljenjima se moze raspravljati, o činjenicama ne

Display More

Eto pokrenio sam ovu temu kao mjesto gdje ce se raspravljat o mogucim poboljsanjima foruma u ovom slucaju moderiranja jer ocito je da nije lako bit skroz objektivan bez jasnih pravila, a pravila moraju postojat, na kraju nije skoro nikoga zanimalo dat doprinos tom poboljsanju ali ocito najbolje znamo se bunit kad se nesto desi, kao i s drzavom bunimo se na sve, a da prethodno se nismo potrudili nesto poboljsati i reagirat prije, tako da za sve sta se dogadja i na stanje i razvoj foruma smo na kraju iskljucivo mi krivi.

Sta se tice kol. Naima da ga tako oslovim i sam sam bezbroj puta ulazio u prepsiku sa svojim nekim vidjenjem ovisno sta se komentiralo i onda uvijek dobijes napad jer drugo mislenje kod njega ne postoji pogotovo ako mu ukazes da iznosi krive cinjenice i jos ih objasnis odakle su onda te bas napadne ali ne s kontra cinjenicama vec s generaliziranjem klasicni bully koji treba bit glasan da te na taj nacin nadglasa, ne kazem da nema odredjeno znanje pa da netko misli da ne cijenim taj doprinos ali nema univerzalno znanje niti to znanje koje ima je jedino ispravno kao i vecina nas u nekim podrucjim smo bolji u drugim losiji zato i sluzi forum da nadomjesti dio koji ne znamo ako smo otvorenog razmisljanja ili da preispita neka stajalista s drugacijim pogledom, a ne da gusimo pisanjem napadom, a niti mozemo i imat vremena da bi sve znali jer je to nemoguce, niti je moguce da je samo jedan stil investiranja pravilan i ispravan da bi netko nekoga radi toga stigmatizirao i omalovazavao jer je njegov pristup jedino ispravan, s druge strane na ovom forumu ga je bar moderator uhvatio u kreiranju laznih profila, a isto je radio i na poslovnom samo tamo nije bilo javno dostupna informacija, da li itko moze o osobi s takvim paternom ponasanja imati stajaliste da ima postene namjere, s druge strane ako si investitor s iskustvom onda si dosad sigurno bezbroj puta iskusio koliko si i krivu s nekim stajalistima, tajmingom, znanjem itd, jer ti je burza pokazala i klepnula te, jer burza te nauci poniznosti i otvorenoscu za druga misljenja i pristupe to svaki stariji investitor zna pa se postavlja i pitanje koliko je realno tu iskustva kad se tako ponasa prema drugima i drugacijima, s druge strane nikad osim optime nije govorio o drugim investicijama i ulaganjima niti je imao konkretno stajaliste o drugim investicijama osim negativnog samo iz razloga jer preveliko izlaganje o tim stvarima, ako bi pogrijesio to njegov ego ne bi mogao podnit jer kreira svoj status kao netko tko je nepogresiv i sve zna, bez obzira na odredjeni doprinos iako je sam zatrazio brisanje, mislim da je nedopustivo bez obzirom na doprinos dopustit ikome konstatno omalovazavanje, prijetnje na privatnim porukama kao sta je Jubito dobio(a takve sam i sam dobio jos na poslovnom), iako sam se i sam ukljucio tada u prepisku na forumu kad je naim poceo pretjerivat i vrijedjat da mu ukazem da je on taj koji izaziva ne obrnuto, pa sam na kraju i sam zaradio upozorenje od braje jer je bio na godisnjem pa mu je bilo lakse sve ukljucene blokirat iako je jasno tko konstatno radi probleme pa i taj slucaj govori o nejednakosti tretiranja upozorenjima pa se poslje naim prilagodio pa je onda poceo perfidno omalovazavat u granicama da ga se ne blokira jer dovoljno je pametan pa mu sad ocito nije dobro sjelo jer ocito ima problema s kontrolom emocija kada konstatno regira s naglim promjenama raspolozenja sta opet za jednog investitora je pogubna osobina, da ne govorim koliko takvo ponasanje omalovazavaja ima i na novije clanove primjera radi jedna kolegica je prestala pisat jer nije mogla podnit da se netko tako odnosi prema njoj, jer nije svatko ovdje "musko " i tko ce se znat postavit da ga se omalovazava niti ima svatko dovoljno znanja i iskustva da bi se recimo mogao s naimom ic prepisivat pa onda takvi clanovi pocmu izbjegavat pisanje, srecom toj kolegici sam rekao da ako stane pisat da to znaci da je bully pobjedio pa je nakon toga pocela ponovo pisat, a to je samo jedan slucaj koji ja znam i naravno da takvim osobama se ne smije dopustit takvo ponasanje bez obzira na odredjeni doprinos, koje je upitno s obzirom na kolicinu generaliziranaja, ali eto optima je miljenica postala pa je tako i naim dobio svoju grupu obozavatelja.

• StatusQuo
    • November 25, 2020 at 3:13 PM
    Quote from alias

Ali je atlantik. A brodove trebas slati gdje se najbolje zaraduje. Bar ja tako mislim

Nije to tako jednostavno jer ako je prethodna ruta imala u jednom smjeru dobru cijenu obicno u drugom smjeru ima losiju cijenu ne mozete sad iz te losije pozicije poslati brod na tu poziciju di je dobra cijena tek tako to kosta zato se obicno za neku rutu gleda ta average vozarina u oba smjera

• StatusQuo
    • November 25, 2020 at 1:55 PM
    Quote from alias

Zanimljiv je cijeli tekst:

The AP Dubrava (38,716-dwt, 2015) fixed Tuzla to US
    Gulf at $11,500 basis dop with Lighthouse.

The Continent softened as
    the Woodgate (28,219-dwt 2011) fixed delivery Skaw for a trip to Egypt
    with timber at $12,000.

A 30k-dwt fixed a trip basis dop ARAG loading
    Hamburg to Algeria at close to $13,000.

The US Gulf continued to pick
    up, while the Caribbean stayed firm the Nord Yilan (28,191-dwt, 2010)
    fixed San Juan for a trip via North coast South America to United
    States East coast $10,500 with Pioneer.

Meanwhile the market firmed in
    East coast South America as it was rumoured that the Lord Wellington
    (31,921-dwt, 2005) fixed for a trip delivery Fazendinha to the Continent
    at $14,000

Odvojio sam zarade po brodovima. Dakle, ATPL ima najmladi brod s najvise nosivosti, a zarađuje najmanje od ekipe. Zanimljivo

Display More

To ne znaci puno za usporedbu jer razlicite rute imaju razlicite cijene, da bi bilo usporedivo trebalo bi isporedit s istom rutom

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• StatusQuo
    • November 23, 2020 at 5:04 PM
    Quote from naim

Ti si se sav pogubio u percepcijama. Ja tvrdim i to se vidi iz dosadašnjih kretanja rezultata (top i bottom) da vecina firmi, u tradicionalnim industrijama, odbacuje sve manje prihode i operativne profite zbog povećanje konkurencije i slab(ij)e pregovaračke moći. Uz naravno i druge marginalno opadajuce koristi. Optima je slična priča, kao I A1 i HT. Dakle, lokalni telekomi nisu pošteđeni te pojave. Samo sto oni u našim uvjetima bolje čuvaju operativne i neto marže, dok prihodi imaju jasan trend staganacije odnsono pada. Vidim da si se sav zajapurio jer si opet se našao na skliskom terenu. I opet prebacuješ raspravu na osobnu razinu jer opet nemaš korisnih argumente nego se baviš percepcijom i nadom da će se pojaviti “Deus ex machina”, a sto ako neće?

Nisam se ja nigdi pogubio niti je negdi skliski teren nego ti imas potrebu na svakoj temi bit doktor za tu temu prakticki kao doktor da svoje misljenje generaliziranjem kao da s tim moze vidit buducnost i onda je tema spremna na zakljucavanje kada si ti svoj pravorijek donio jer sve drugo je nemoguce kad se tebi zvijezde posloze sa svojom percepcijom, kao da se ovdje bavimo tko ce biti u pravu ili ne svati vec jednom da svi mi s tim tko je u pravu ili ne iskljucivo odgovaramo svojim novcem i da je to jedini odgovor koji nam treba i ne nije to nikakava rasprava na osobnoj razini samo zgodni argument usporedbe s optimom da vidis koliko to nema smisla na taj nacin davat argumente ovdje jer si se ti pozvao na to, pa onda ako vec se javljas onda barem budi koristan s necim konkretnim koji put s nekim linkom, nekim podatkom, grafom, konkretnom usporedbom s kojim ces nesto rec o buducnosti bila ona dobra ili losa, a ne konstantnim ponavljanjem svoje percepcije kao to je to tata je rekao svoje nema se vise sta reci pozitivno, a da si pratio odgovore do sada onda bi vec do sada i znao odgovor na tu ex mašinu i sta ako, cak je odgovor i dan u prosloj poruci na to, ocito imas percepciju kao da ja dalekovod gledam kao nesto sigurno sta ce rast od danas pa dalje i da se ne moze izgubit i da radi toga kao ja sad nesto dokazujem haha neka si ti svoju percepciju stvorio :thumbup:

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • November 23, 2020 at 3:49 PM
    Quote from naim
    Quote from StatusQuo

Ti si postavio svoje misljenje i svoju tezu bez ikakvog suvislog argumenta i onda zelis da drugi daju svoj argument za svoje misljenje jer se tvoje misljenje kosi sa drugim misljenje iako nikakav argument nisi iznio osim generaliziranja, bravo samo tako naprid.

Pa sto će ti bolji argument od kretanja prihida, operativne i neto profitabilnosti u posljednih 10 ili 15 godina. Ti pišeš o percepciji i nevidljivoj “ruci”.

NIje to nikakav argument to je samo statistika proslosti ne buducnosti, tvoj argument je na razini znaci prihodi, dobit u proslosti su bili volativni u jednom dijelu se zaradjivalo do 2008 u drugom gubilo nakon toga i onda je tvoj zakljucak logicki da ce se ovaj drugi dio kad se gubilo sigurno nastaviti, to se ne moze reci sa sigurnosti vec samo sa vecom vjerovatnosti, zasto ne bi se moglo ocekivat da ce opet nastupit ta prva faza kada se zaradjivalo, uostalom znas i sam da je svaka usporedba na toj razini komplicirana od takvog tvog argumenta jer ovisi o previose parametara, sta se tice vjerovatnosti dogadjaja normalno je da firma koja je u problemima ima vecu vjerovatnost stecaja nego firma koja uredno posluje jer statistika je takva isto kao i sta je statistika moguceg povrata ulaganja u firmu na rubu puno veca kao i rizik sta je veci i da jedno i drugo treba uzest u obzir te ovisi o osobnim preferencijam i vidjenjima i tolerancije na rizik i nalazenju takvih prilika ili neprilika tko ih voli.

i to je tvoja percepcija proslosti koju projiciras na buducnost, a ne argument koja govori nesto o pretpostavkama za buducnost jer je to puno kompliciranije i potrebno je pogledat sadasnjost i onoliko koliko mozemo vidit u buducnost iz dostupnih podataka, dalekovod je barem radio profitabilno u proslosti, optima nije nikad pa je ovaj tvoj argument u rangu optima gubi korisnike, prihod, dobit zakljucujem da ce propast jer je to pokazalo zadnjih 15 godina rada eto to si bubnuo i ispao pametan, samo je umjesto optime bio dalekovod. Ali sad ces ti pocet o optimi kako nisu samo bitni prihodi, dobit, dug nego pricu koja ima neku drugu racunicu, kao i sta svaka druga firma ima svoju pricu koja nije samo tako jednoznacna pa ce odjednom taj tvoj argument bit zamjenjen drugim argumentom koji je kao "jaci" odjednom jer vidi cuda investiranje nije tako jednostavno kao prizma proslih prihoda, dobiti i sl.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • November 23, 2020 at 2:50 PM
    Quote from barbosa
    Quote from Milo

Ako je nekome u interesu da dalekovod, očisti duga i posluje u plusu, sigurno može..., ali puno se toga mora promjeniti.Ima sam prilike vidjeti njihove radnike na djelu prije dvije godine, sposobni su ali su došli bez pola alata.Premještali su stup.Po tome se vidi, da je rasulo.Nadam se, i vjerujem da su nešto promjenili na bolje, inače...

jesi li siguran da su to radnici tvrtke dlkv d.d. a ne nekog podizvođača ili neke druge tvrtke sa 10etak radnika kakvih imaš više na ovim prostorima i koje uzimaju poslove manjih održavanja za koje dlkv dd. nema niti vremena niti interesa:?:

ja sam eto svjedočio da u norveškoj na vrh brda temelje zaljevaju iz helikoptera a stare dalekovode izrežu termitom tako da se priiskom na gumb slože ko kula od karata

također, povela se rasprava o kadrovskoj kmpetentnosti, marži i postupku resrukturiranja...očito netki imaju napade niskih osječaja kada vide da dlkv ostvaruje dobit, da radnici na terenu prihoduju i preko 30k kn mjesečno, da se uspješno vračaju dugovi nastali nejasnom vl. strukturom i hr. političko-rodijaškim modelom isisavanja, da restrukturiranje i plan predstečajne nagodbe polako ide svom kraju, da se zadnjih 7 god stvorila referenca na dobro i na vrijeme obavljenim poslovima, da iza svakog završenog projekta dobiju dva nova, da surađuje sa vrhunskim eu sektorskim tvrtkama, da već sada na nekim projektima niže dodane vrijednosti angažira strane podizvođače kao npr. estonce, i na kraju, referencom i kvalitetom ulazi nova tržišta i postaje nezaobilazni subijekt u eu energetsko-infrastrukturalnom sektoru...

ali neki vide kako netko tamo mjenja stup i još kao nemaju pol alata... kada dlkv to radi, za svaki stup se radi projekt i sve je detaljno projektirano i organizirano stoga sory ali to je X/...

Display More

Sta se tice radnika na djelu sigurno se moze vidjeti svega, evo primjera slicnog nedavni slucaj u istoj bransi s drugom firmom koja radi kao podizvodjac, nadlezni na visoj razini zatrazi od vlasnika tog podizvodjaca da sa trenutnog projekta koji je imao taman nesto manje posla posalje 5-6 ljudi na drugi lokaciju da pomognu par dana, vlasnik prosljedi poslovodji projekata da posalje tih par ljudi bez ikakvog uputstva o poslu i potrebama, s obzirom na tu rupu ode i poslovodnja projekta medjutim dolaskom na tu lokaciju ispostavilo se da je posao kompliciran niti je poslovodja dosao s ljudima (monterima) koji mogu taj posao odraditi jer nije ovaj posao tako jednostavna kako se nekima cini niti su imali alata koji je bio potreban pa je nastao fiasko tko je odgovoran jer nije to mali trosak rada za nista, a i udaljenost je bila 100 tinjak km, tako da u ovoj bransi cesto imas nekompetentne nadlezne koji ne znaju rukovodit poslom kako treba, ovo je samo jedan o slucajeva,

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • November 23, 2020 at 12:23 PM
    Quote from naim

Meni to nije besmisleno jer mislim da Dalekovod posluje u sektoru koji ne odbacuje visoke operativne marže. I da je recentni rast marži bio posljedica restrukturiranja i knjiženja jednokratnih događaja, a da u duljem roku kompanija mora još vise raditi na rastu prihoda iz redovnog poslovanja i da će se tek vidjeti koliko je to izgledno.

Ja sam postavio tezu da su profiti protekom vremena opadajuća funkcija prihoda. A napisao sam to jer neki očekuju da će oni značajno rasti. E pa ja samo želim da se za to daju neki suvisli argumenti, a ne da se nacelno piše, a za kretanje cijene dionice “okrivljuju” percepcija i nepovjerenje investitora. Kao da na domaćoj burzi uopće postoji pojam i funkcionira u praksi “povjerenja”, efikasnosti i fer vrednovanja.

Ti si postavio svoje misljenje i svoju tezu bez ikakvog suvislog argumenta i onda zelis da drugi daju svoj argument za svoje misljenje jer se tvoje misljenje kosi sa drugim misljenje iako nikakav argument nisi iznio osim generaliziranja, bravo samo tako naprid.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • November 21, 2020 at 2:45 PM
    Quote from Krokodil

U zlatna vremena dlkv je imao godišnju dobit 400-600 mil kn.

Nije je mi jasno takvo namjerno iznosenje brojaka koje nemaju nikakve veze ni priblizno s dalekovodom i koje svatko moze provjeriti u 2 sekunde.

Sta se tice osvrta na ta zlatna vremena dlkv je tada od 2003-2007 imao konstatnu neto dobit od 70-80 mil kn, na raspon prihoda od 1.1-1.7 mlrd kn (trenutno oko 1,2) zanimljivo kako su slicnu dobit imali s manje i vise prihoda tada, s brojem zaposlenih neznatno vece nego trenutno prema zadnjem izvjescu cca vise 100-200 ljudi, s tom analogijom u slucaju da su napravili kvalitetno poslovno restrukturiranje u zadnju godinu ipo dana i potencijano moguce sredjivanje stanja s vjerovnicima refinanciranjem koje se vec neko vrijeme spominje u fi izvjescima, te ocekivanog inflatornog pritiska u bransi u buducnosti upside potencijal je poprilicno velik, a do otkljucavanja te vrijednosti prve dvije stvari moraju rijesit nazalost zbog uzastopnog nepovjerenja investitora uzrokovan konstatnim prodavanjem magle dok su rezultati konstatno govorili drugacije tako se to isto povjerenje sada sporije i vraca te je potrebno vrijeme da ponovno dokazu da im se zbilja moze vjerovat da rade stvari na pravi nacin. Kod ove cijene kao downside rizik je nabitnije stanje s likvidnosti koji bi opravdao taj veci pad i pretpostavka gledanja vjerovnika na trenutni dospjeli dug s obzirom da konstatno govore kako su u pregovorima s vjerovnicima, steta sta nema glavne skupstine brzo pa da se moze neke stvari ispitat.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • November 20, 2020 at 5:47 PM
    Quote from Krokodil

Od pola milijarde duga ostalo još samo 41 mil kn. Koja će bit cijena dionice kad duga ne bude a dobit 100,200,300 itd mil kn?

To je dospjeli dug, ne preostali dug

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• StatusQuo
    • November 20, 2020 at 3:35 PM
    Quote from tepra
    Quote from lebowski

Ma gle, možda je financijski i završio u gubitku, ali ono najvrjednije nije, to je zadržao. Mogućnost da prizna pogrešku.

Ovo se vrlo često provlači, pa me zanima, zašto je ljudima toliko bitno da drugi priznaju greške?

Mozda nije generalno ali vjerovatno je to iz razloga povijesti ponasanja N.B znas ono ko visoko leti nisko pada, dok je stvari kontrolirao onda su ga bila puna usta pametovanja, znanja, kreiranja selektiranih informacija koja mu idu na ruku i cestog omalovazavanja neistomisljenika koji bi prezentirali drugacije vidjenje pa se onda to sve generalno vidi kao jedno veliko ego kojem je tesko priznati gresku i poraz, a s obzirom da je od sebe stvorio javnu licnost tako se sve i vaze, pa mozda ljudi ocekuju priznanje greske jer znaju da je mozda to iskreno priznanje greske zapravo teze nego sami taj novcani gubitak za takvu osobu, a i podosta ljudi je izgubilo novaca zbog njega pa ljudi mozda ocekuju kao i nekakvu ispriku u vidu prizanja greske jer ipak sam ih je naveo na taj gubitak smislenim marketinskim radnjama, zato i ovo priznanje opet je djelomicno prizanje jer opet je to on nekako u celofanu stavio da nadje opravdanje za taj potez nekim vecim ciljem, da danas sutra moze reci da je njegov potez bio presudan da djuro stane na noge i raste, a realnost je da ga je drzava istresla iz gaca vjerovatno sve smisleno, da je drzava tila osigurala bi posla djuri na vrijeme i poduzela radnje prije jer ipak je djuro bitan za vojnu opstojnost nisu trebali cekat da dodje do zida, a ovako su po meni kao opravdano izuli one koji ih zuljaju da bi mogli pod otkrilje zakona opet preuzest djuru, pa mu je i ovaj potez mozda zadnji pokusaj borbe protiv drzave prepustanjem nekom jacem igracu koji bi mogao nesto postic ili barem nesto vise nego sta on vise moze trenutno, a svjestan je da je doveden pred zid.

• StatusQuo
    • November 16, 2020 at 4:43 PM

I na kraju svega kad se zbroji taj iskrcaj i isti ukrcaj dobijemo nulu :P

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • November 13, 2020 at 2:51 PM
    Quote from lebowski

http://www.aztn.hr/priopcenje-u-s…od-strane-ht-a/

Pa zar smo čak i objave AZTN-a prestali ovdje stavljati? Zar je dotle došlo? Ovoga puta, moram priznati, priopćenje se savršeno napisano. Apsloutno se ništa iz njega ne može iščitati. Usavršili su se. Bilo bi šteta da se OPTE sad proda, nakon toliko truda u pisanju zakučastih priopćenja.

Pa sta ces vise stavljat kad ne znam po koji put isto ponavljaju samo na drugi nacin mogli su komodno samo stavit objavu na link njihovog starijeg odgovora jer se nista nije promijenilo i to je to ali valjda imaju puno zapolsneih pa se treba nalazit posla pa se eto netko potrudio malo nesto odraditi

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• StatusQuo
    • November 10, 2020 at 10:41 AM
    Quote from fond300

8 dana od dana objave zahtjeva predstečajne nagodbe istječe danas. Ukoliko danas ne dođe zahtjev od suda za dopunu dokumentacije, znači da sud prihvaća predstečajnu te po sili zakona ide se na deblokadu računa.

Mislis reci prihvaca dokumentaciju za pokretanje predstecajne nagodbe, a ne predstecajnu nagodbu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt