Jesi probao ljudima spomenut dionice? Većina vjeruje da je to kockarnica i igra za bogate, ali zato svi pričaju o bitcoinu i kako tamo neki duplaju uložene novce.
Pa tu i tamo dođem na tu temu ali ju predstavim kroz priču o blue chipovima, "low risk, low reward" i diverzifikaciji portfelja i usporedbom sa garantiranim gubitkom zbog inflacije kod držanja love u banci mada uvijek na kraju zaključim da ne postoji 100% sigurna investicija. Uz to nikad ne propustim popi$ati se po špekulativnom ulaganju u tzv. stečajuše. Ljudi u pravilu reagiraju pozitivno na sve to mada vrlo rijetko naprave sljedeći korak tj. kupe nešto. Za sada je samo dvoje to napravilo, ali evo, i to je valjda uspjeh. Naravno, od tog sljedećeg koraka se uvijek ogradim, svatko mora sam smisliti šta želi, sam analizirati i sam odlučivati.
Svaka čast na trudu ali nažalost naša populacija (pogotovo starija) se boji dionica (kao što se ja bojim casina). Teško ćete njih natjerati da ulože u dionice. (primjer moja mama, rekao sam joj da ću joj ja vodit i pazit ne treba ništa brinut već samo treba brati dividendu i ne želi i boji se, tako da sam odustao).