Kupujem auto i falilo mi je još malo love, nečkao sam se dali da prodam dio LKPC ili cijeli PRFC, i nekako mi je sigurnije da si ostavim LKPC. Budemo vidjeli dali sam dobar potez napravio. (na PRFC sam izgubio 60%)
Posts by darac11
-
-
Jučer
- PRFC po najnižoj ikad
- SAPN
- SLRS
-
Flight, prouči malo odredbe čl. 217. ,220.,407. ZTD-a koje su mjerodavne za ocjenu ništetnosti jamstava i koje štite manjinske dioničare i ostale vjerovnike dioničkih društava od prekomjernog zahvaćanja većinskog dioničara u njihovu imovinu.
Jamstva predstavljaju prikriveni povrat uloga jednom dioničaru Agrokoru što zakon zabranjuje, a to je kreditorima kao profesionalcima trebalo biti poznato i jasno da im je i bilo poznato, ali su ne trepnuvši okom zloupotrijebili nedopušten utjecaj jednog dioničara Agrokora na izdavatelje jamstva na štetu društva , a svoju korist od vrlo visokih kamata. Jer davanje jamstva jednom dioničaru društva predstavlja pomaganje tom dioničaru i ima isti učinak kao vraćanje uloga sto je zakonom zabranjeno.
Tu se krše pravila o očuvanju kapitala društva, radi se o nedozvoljenom utjecaju jednog dioničara makar i vecinskog .
Također društva nisu primila nikakve protucinidbe ni osiguranja od Agrokora za izdana jamstva.
Dali to novi kupci Leda plus znaju? Da ne bi oni poslije plakali!?
-
100kn keša po 1 dionici LCDS-a a nitko ne želi niti ponudit 50 kn za 1 dionicu LCDS-a? Pa nečemo valjda proći i ovdje kao sa Ostojom?
-
znači lcds 82 kn po dionici. znači da vrijedi debelo preko 100 jer ima još imovine.
.....i kakva je to konkretna korist nama dionicarima LCDSu u sadasnjoj situaciji, dok se na OTCu i dalje prodaje po 15kn (prije par tjedana), ne mozemo je nikako vratiti na burzu bez odluke skupstine, ne mozemo ni apsolutno nista drugo ishodovati na skupstini jer Jako ima 2/3 vecinu glasova - dakle nista ni od likvidacije po hitnom postupku, isplate dividende - ukoliko to on ne bude zelio......
100 kn keša po 1 dionici LCDS-a, a nitko ne želi ponudit niti 50kn za 1 dionicu? Šta čemo i ovdje proći kao i sa Ostojom?
-
Pa bit će samo od ovoga cca preko 70kn po dionici LCDS-a... baš nažalost što ga nema... trebalo bi otići na skupštinu i Jaku izmaltretirat da ponovo uvrsti...
može ga uvrstiti tko god želi samo treba nešto sitno platiti. ne treba se tu čekati ni skupština ni jako. imam lcds i čekam takvo nešto.
Možete LCDS kupiti preko Hita-otc, samo i nema baš neke ponude.
-
Špekulantu odgovara da je porez na kapitalnu dobit mali jer špekulant zarađuje trejdanjem i uvaljivanjem bezvrijednih papiriča naivcima!
Investitoru odgovara da je porez na dividendu mali jer on glavninu zarade ostvaruje od dividende (buy and hold).
Ispričavam se ako sam nekoga razljutio ili uvrijedio, nije mi to bila namjera.
-
Porez na dividendu može biti i 50% što se mene tiče, i takva zarada bi bila bolja od kamata na štednju.
Problem je porez na kapitalnu dobit; i iznos, i način prijave i 2 godine koje obuhvaća... Apsolutno preskup porez za onaj iznos koji se s njime skupi.
Jutros na radiju slušam Aladrovića (HUB) i Žigmana (HANFA) kako je budućnost na tržištu kapitala, kako se poduzetnici moraju maknuti od banaka u traženju novca, kako to izgleda u SADu... Voditeljica naravno lupa kontru sa socijalističkim razmišljanjima kako se to tako možda radi u Americi, ali da ne treba ovdje, što će to nama...
Ja bi kontra! Porez na dividendu nula. A porez na kapitalnu dobit 50%.
-
To vam se zove "daracevo prokletstvo"! Sve što darac proda raste, sve što darac kupi pada. Kada sam počeo kupovati SAPN padala je kao kamen, od kada je prodajem (330kn) od tada raste kao da sutra ne postoji!
-
kad je ex dividend date ovdje? hvala
Zadnji dan da kupiš a primiš dividendu ti je 19,3 (petak).
-
+ ADPL
Digao gotovinski kredit (ne veliki) i u prošlom tjednu dokupio RIVP, ARNT , ADRS2 ,HT, ZABA , VLEN , SAPN, ADPL , ERNT .
Sve u svemu ovaj lik je napravio vrhunski investicijskih potez, u manje od godinu dana mu je portfelj up oko 50%, od kada je ovo pisao do danas (RIVP +22%, ARNT +30%, ADRS2 +12%, HT +5%, ZABA +10%, VLEN +90%, SAPN +100%, ADPL +31%, ERNT +30%). Ipak buy and hold ima svoj merit, a dobar dio foruma ga je ismijavao.
Hvala.
-
Moje mišljenje je da OPTE posluje s "dobiti" zato što HT upravlja s njome. Kada se OPTE proda i HT prestane s njome upravljat opet će počet gomilat brutalne gubitke. Zato još uvijek nemamo kupca.
-
Ekipice! Ako čemo gledat ATL pa do danas ostvaren je rast od 400% plus sva isplačena dividenda! Pa šta bi htjeli više? Još da ja nisam prodao sa 10% zarade bilo bi super.
-
Dobit pala 50%, cijena ni da mrdne, na forumu nitko ni da zucne. Zanimljiva dionica...
Pa ljudi moji, dali vi primječujete da još uvijek imaju DOBIT!!!
-
Najbolje da urade:
1. Stock split - 1 razbiju u 100 dionica
2. Izadu na burzu
3. Otkriju pravu vrijednost PEVEX-a
3. Prodaju mirovincima jedan dio
4. Svi zadovoljni, i veliki i mali dionicari, a i mirovinci
Netreba nikakvo djeljenje, nikakav izlazak, nikakvo uvaljivanje. Samo neka nastave sa ovakvom dividendom i ja sretan.
-
Ja sam zadovoljan, čak i malo prezadovoljan. A hejteri neka odzuje!
-
Ako je "mukte" onda sam zainteresiran.
-
desetak dana muka i tišine ovdje! gotovo je, nikog više nema unutra? onda ja moram ugasiti svjetlo.
Barem smo uspjeli zaradit nešto! A neki su čak i lijepo zaradili.
-
Martina je tu samo s jednim ciljem ...a to je da što je više moguće podigne vrijednost kompanije i da pripravi Podravku za prodaju kako bi držva što bolje unovčila svoj dio....predviđam prodaju u sljedeće dvije godine....trebat će pokrpat proračun nakon epidemije.
Ja imam skroz suprotno mišljenje. Mislim da je postavljena da obezvrijedi i naštima podravku nekom odabranom za neku smiješnu kikiriki cijenu!
-
Ne brinete nije Polančec raskupusao firmu pa neće ni Martina.
Si siguran?