1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • September 30, 2021 at 12:03 PM

Da se i ja pohvalim, kupio sam si i ja ove godine novi auto i to Daciu Duster. (pali se kao BMW🤣🤣🤣). A prije toga 7 godina nisam imao auto😁😁😁😁.

• darac11
    • September 30, 2021 at 10:02 AM

Lijepo ste se raspričali o stanovima ali nikakvo predloženo riješenje za dva problema niste predložili. Prvi problem prevelika cijena:Nemojte gledati cijenu kvadrata stana već gledaj kupovnu cijenu stana (kvadrat stana x2100Eur plus balkon plus ostava plus parkirno mjesto plus provizija agentu plus porez).?

Drugi problem : banka mene smatra kreditno nesposobnim jer banka ne želi zbrojati dividendu i ne želi uzeti dionice u zalog?

• darac11
    • September 30, 2021 at 9:56 AM
    Quote from dionicar
    Quote from accountant

micek moj, to ti je klasični bankarski spin u stilu onog namjesnika iz Hrv. udruge banaka, onog blijedog vampira

nenaplativi krediti su kriva procjena banaka i njihov rizik, oni to ionako riješe tako da ti uzmu nekretninu u 'pola cijene' a te kredite frknu van bilance

a sad znam i kako dišeš... znači za tebe je, kad ostaneš bez posla, život na visokoj nozi?

ajde molim te razmisli drugi put prije pisanja, ok?

da si koji put ostao bez posla ne bi tako, vjerujem, pisao o toj temi

ili da si uzeo kredit u CHF za kojeg su govorili da za njega jedino imaš kreditnu sposobnost jer si htio imati svoj krov nad glavom pa ti rata skoči duplo

ja sam imao tu sreću da sam radio dva posla u to vrijeme pa nisam 'predao ključeve' banci, iako u našoj prekrasnoj pravnoj državi ni to ne može napraviti

nego si dužan dok te mogu cijediti

paradoksalno ali pravna osoba ima veći dignitet da defaultira i ode u stečaj ili likvidaciju

Display More

ne, nije za mene kada ostanes bez posla zivot na visookoj nozi. argumente sam iznio. a Vi izokrecete kontekst.
    za mene je zivot na visokoj nozi stan, auto na kredit...

a zasto ste uzeli kredit u CHF ako niste mogli dobiti u EUR? niste trebali nista uzimati ako niste htjeli rizik CHF koji se dogodio.

i ja sam digao mini kredit kada uu sve dionice pale u veljaci 2020. da ih kupim i bio sam svjestan rizika. i da sam otiso u blokadu, ne bih kukao "drzava mi je kriva" ili jos bolje da sam digao kredit neposredno prije sloma agrokora? ko bi mi bio kriv? torodic?

accountant obzirom na nick nadam se da znate voditi knjige :D :)

i zasto bi svi k tome morali imati svoj stan? evo ni ja ga nemam nego zivim sa roditeljima... ali zato u ZSE-R-A i NYSE "imam" stan ;)

Display More

Kolega shvačam vas, ja imam 37 godina i isto još živim s roditeljima, ali mi u očima drugih ispadamo nesposobni jer se ne vidi koliko ušteđevine imamo u dionicama (stan se vidi, ali da je na kredit se ne vidi)

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• darac11
    • September 29, 2021 at 8:48 AM

Jučer je na ZSE izašla obavijest da je Arena kupila hotel u Austriji! I da nitko ništa ne komentira? Cca 105.000,00eura po sobi.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• darac11
    • September 27, 2021 at 10:04 PM
    Quote from KultLicnosti
    Quote from darac11

Sudeći po trgovanju kao da bi dividenda mogla biti veća od neto 6kn po dionici!?

Sudeći po trgovanju kao da neko drugi zna da neće bit ni približno toliko jer stalno istovaruje...

A jeste me skurili. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• darac11
    • September 27, 2021 at 1:07 PM
    Quote from tollway

ajmo forumaši!! u kojoj smo fazi?

Mi smo sad u HOPE/RELIEF. 😁😁😁😁😁😁

• darac11
    • September 27, 2021 at 12:54 PM

Sudeći po trgovanju kao da bi dividenda mogla biti veća od neto 6kn po dionici!?

• darac11
    • September 27, 2021 at 10:44 AM
    Quote from zlocesti

A kako imamo kasno paljenje. te se Zabe na 59 kn, 60 kn moglo kupiti na lopate. i da mi je znati što je mislio onaj koji je to u tisućama komada bacao van :/

Ja sam se natovario! Prosjek mi je 55kn.

• darac11
    • September 27, 2021 at 9:48 AM

Sudeći po trgovanju očigledno je da neki već znaju iznos dividende.

• Dionice za dugoročno ulaganje

• darac11
    • September 27, 2021 at 8:50 AM
    Quote from Miro
    Quote from Hrx84

Kako se stvari odvijaju, mogli bi za par godina godišnje imati po nekoliko bull i bear marketa. Ne bi me ni to više iznenadilo. Trebat će naučiti dobro manevrirati.

Da, zato je zadnji bull povijesno najduži ikad. Nekako mi se to ne uklapa u vašu izjavu.

Ja pak mislim da će se dogodit kontra. Nećemo imat ni Bull ni bear, već ćemo imati stagniranje uz rast dionica društava koje povećavaju dobit i pad dionica društva koje gomilanju gubitke. Mislim da nećemo više imati da pada ono što vrijedi.

To je moje mišljenje. (slobodno se možete smijat).

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• darac11
    • September 25, 2021 at 10:13 PM

A da se jednostavno natovarite dividendnim dionicama i onda samo berete dividendu!

• INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)

• darac11
    • September 24, 2021 at 3:15 PM
    Quote from discover

nova neto vrijednost

34,9288 Kn

Nekon 1 godine i 5 mjeseci uspjeli su se pomaknuti za čak 1 punu kunu.

• darac11
    • September 23, 2021 at 2:33 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Paulie

Mislim da nitko nije iskoristio gubitak na Agrokoru na umanjivanje kapitalne dobiti. Meni je još uvijek potpuno nejasno koji je pravi trenutak za iskorištavanje tog gubitka, da li je to ova godina kad su obrisali društva iz SKDD ? Ili treba čekati brisanje trgovačkog suda ? Ili treba gledati kada je imovina prebačena na plus društva ?

Što je s onima koji su tužbe podignuli, da li oni mogu iskoristiti gubitak ?

Toliko toga je mutno i nejasno ovdje...

To je ta pravna nesigurnost o kojoj pričam, pa ti budi dugoročan dioničar na ZSE (vidim da je

otvorena nova tema s tim imenom). A kupovao sam dionice Leda, jer sam vjerovao izvješćima

na ZSE, koja su bila krivotvorena, te je poslije sve bilo nulirano..otvorene nove firme i Ledo je

poslije prodan za 15 000 kn po dionici i sada bih bio milijunaš da nije bilo te nepravde...

Dugoročno smo svi 2m ispod zemlje, kako na ZSE, tako i oćenito..i onda se ljudi pitaju zašto

više nisam optimist...ZSE kroz dugi niz godina izvuče iz tebe životnu energiju i elan, te postaneš

realist/pesimist s vremenom, jer se ništa ne mijenja na bolje...bar koliko vidim...možda griješim..

Display More

Mijenja se na bolje samo toliko sporo da je valjda i puž brži.

• darac11
    • September 23, 2021 at 10:31 AM
    Quote from maratonac

Legitimno je tražit. Al tržište će odredit hoće li se prodat po toj cijeni ili ne.

Ali to mene i brine! Pa tko to kupuje? Rata kredita ti je 4.500,00kn slijedećih 30 godina za stan od 45 kvadrata.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• darac11
    • September 23, 2021 at 10:26 AM
    Quote from zlocesti

Oh Jesus, naravno da ima, i svi smo se na njima obogatili.

HUPZ preuzet

Da, to mi je bila super godina, kada moje najdraže dioničko društvo (u kojemu sam ponosni dioničar) preuzima dioničko društvo po fer cijeni (isto sam bio dioničar)! I izveli su to dosta fer i transparentno.

• darac11
    • September 23, 2021 at 10:19 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

ma to i ja mislim, kada partija nešto sebi utuvi u glavu, tamo nešto debelo ne štima, nekako su se izgleda preračunali, samo je pitanje čije će milijarde ispariti, možda nakon bankrota ide useljenje sirotinje po akcijskim cijenama, nešto ako Zg '45

Na pravome ste tragu:

Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.

Prisiljavaju investitore da prodaju stanove po nižim cijenama, dakle partija je opet racionalna. Em obuzdava nekretninski balon, em omogućava ljudima jeftinije stanove.

Može li to u Hrvatskoj! Da se malo sruši cijena stanova, jer malo su ga pretjerali! Za stan on 45 kvadrata traže 1.000.000,00kn.

• SPAN (SPAN d.d.)

• darac11
    • September 23, 2021 at 10:16 AM

Čestitke kolegama koji su sudjelovali u IPO-u, ja nažalost nisam. Lijepo ste brkove omastili. 👍👍👍

• darac11
    • September 22, 2021 at 5:28 PM
    Quote from Neo

Po meni je lako moguca jedna klasicna oktobarska revolucija....ako se sjetimo u proslosti kroz listopad osim sto lisce opada i cijene dionica su znale padati znacajno.

Si siguran? Meni je u sjećanju da je uglavnom raslo na jesen (recimo 2016).

• darac11
    • September 21, 2021 at 12:25 PM

Opalite si matematiku : za 200000kn možeš dobit 3200kom dionica zabe. Opalio grubu pretpostavku da ove godine dividenda bude 6 kn, a svake slijedeće 4kn, i u slijedećih 10 godina bi primio 42 kn dividende po dionici puta 3200kom i ispada 134400kn dividende u 10 godina, A NA KAMUTU BANCI ĆE PLATIT 52000KN, I DIONICE MU OSTAJU ZAUVIJEK. (ali ovo je samo matematikčka pretpostavka ne mora značiti da će dividenda biti tako velika)

• darac11
    • September 20, 2021 at 12:29 PM

Možda od svega toga pojeftine nekretnine u Hrvatskoj.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt