1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• SKDD-CCP - Zbirni/omnibus račun

• darac11
    • December 3, 2021 at 5:18 PM
    Quote from darac11
    Quote from discover

jeste dobili kakvu obavijest od agram brokera vezano za skdd cpp, omnibus?

Jesmo, očigledno smo svi dobili,ali mi nije jasno što sada to znači? Ako sam ja dobro služio to znači da ako neki vjerovnik ovrši agram brokere ili klijenta s kojim dijelimo račun onda će vjerovnik uzet i moje dionice (novac na brokerskim Računu)? A mi nemamo pravo glasa ili šta?

To bi bilo kao da netko iz rajfajzen banke ovrši klijenta u Zabi, klijent nema dovoljno na računu pa skinu svima nam ostalima s računa.

• SKDD-CCP - Zbirni/omnibus račun

• darac11
    • December 3, 2021 at 5:03 PM
    Quote from discover

jeste dobili kakvu obavijest od agram brokera vezano za skdd cpp, omnibus?

Jesmo, očigledno smo svi dobili,ali mi nije jasno što sada to znači? Ako sam ja dobro služio to znači da ako neki vjerovnik ovrši agram brokere ili klijenta s kojim dijelimo račun onda će vjerovnik uzet i moje dionice (novac na brokerskim Računu)? A mi nemamo pravo glasa ili šta?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• darac11
    • November 29, 2021 at 4:26 PM
    Quote from Goran

Na proljece 6 kn.

Ako ne i 10

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• darac11
    • October 26, 2021 at 5:25 PM
    Quote from Vule

A kako tesla otvara novu tvornicu, pravi aute od cokolade? njemu ne nedostaje nista.. a auto mu kompjuter. nesto mi je tu sumljivo..

I meni je to sve sumnjivo, i jako mi smrdi. Ali mi paše pad dionice ADPL da se natovarim.

• Ideje za razvoj zagrebačke burze - ZSE

• darac11
    • September 16, 2021 at 12:29 PM
    Quote from Roki
    Quote from Sinner99

Jesi probao ljudima spomenut dionice? Većina vjeruje da je to kockarnica i igra za bogate, ali zato svi pričaju o bitcoinu i kako tamo neki duplaju uložene novce.

Pa tu i tamo dođem na tu temu ali ju predstavim kroz priču o blue chipovima, "low risk, low reward" i diverzifikaciji portfelja i usporedbom sa garantiranim gubitkom zbog inflacije kod držanja love u banci mada uvijek na kraju zaključim da ne postoji 100% sigurna investicija. Uz to nikad ne propustim popi$ati se po špekulativnom ulaganju u tzv. stečajuše. Ljudi u pravilu reagiraju pozitivno na sve to mada vrlo rijetko naprave sljedeći korak tj. kupe nešto. Za sada je samo dvoje to napravilo, ali evo, i to je valjda uspjeh. Naravno, od tog sljedećeg koraka se uvijek ogradim, svatko mora sam smisliti šta želi, sam analizirati i sam odlučivati.

Svaka čast na trudu ali nažalost naša populacija (pogotovo starija) se boji dionica (kao što se ja bojim casina). Teško ćete njih natjerati da ulože u dionice. (primjer moja mama, rekao sam joj da ću joj ja vodit i pazit ne treba ništa brinut već samo treba brati dividendu i ne želi i boji se, tako da sam odustao).

• Nekretnine opcenito u HR

• darac11
    • August 23, 2021 at 7:44 PM
    Quote from barbosa 2.0

ma kakvi bear marketi, nema toga, bar ne u dogledno vrijeme...sva, ali baš sva tržišta rastu i rasti će i dalje i to stoga što tržišta usklađuju vrijednosti roba, dobara i svega drugoga uslijed pada vrijednosti novca...to što smo mi u hr, monetarnom politikom hnb-a, u stvari pod đonom ecb-a, zapeli u vremenu i prostoru i nismo se pomakli u nigdje još od 2005., to je samo naš problem

Hm, hm, vi stvarno mislite da si prosječan građanin RH može priuštiti 1.200.000,ookn za stan od 60 kvadrata?

• Nekretnine opcenito u HR

• darac11
    • August 16, 2021 at 7:57 PM
    Quote from D_artagnan

Znaci za jedan taj apartmanic od 60 kvadrata dat ces preko 200k €.... jel ga mozes izrentat da ti godisnje ostane bar 10% takve investicije, recimo 20k €?

😄😄😄😄😄😄Ti bi prinos od 10 % na nekretnine! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ja sam računao i ispada ti da treba oko 50godina da vratiš uloženo. (pedeset godina)

• OPTE prodaja - kladionica

• darac11
    • July 14, 2021 at 1:52 PM
    Quote from Mladen Milicic

Bila jednom jedna prekrasna zemlja s puno brda i velikim jezerom kojom je upravljao kralj sa svojom kraljicom.

Zemlja je bila neobrađena tako da nitko nije mogao razumjeti kako to da kmetovi mogu tako dobro živjeti.

Tajna je bila u tome da je kraljica stigla iz jednog dalekog, sto puta moćnijeg kraljevstva koje je kralju slalo sve što je ovaj poželjeti mogao.

Da bi se poruke mogle slati drugom kraljevstvom kralj je imao i svoje vitezove kojima je povjerio taj zadatak.

Među njima bila je i jedna žena što je bilo neobično za to doba. Zvala se ja Kate. Kate je s još jednim vitezom toliko ojačala svoju poziciju da je čak preuzela upravljanje. Vitez je imao puno zlata. Vitez je bio jako škrt. No imao je toliko puno da je čak i kmetovima posuđivao. Kad kmet nije mogao vratiti dug - bilo da su usjevi bili uništen ili je kralj digao poreze - morao je predati svoj posjed i raditi za viteza. Kad je Kate posuđivala od viteza, vitez nije pazio na što i kako Kate troši jer je vraćanje uvijek bilo pokriveno kraljevom garancijom.

Jedan od kmetova, kako to obično biva, slušajući legendu o excaliburu mislio je da i on može kralju biti od koristi i sa svojim konjima to je i pokušao. I on je kao i svi posudio novac od viteza a konje je dobio od Kate.

No kralj mu je počeo naplaćivati prelaske preko rijeka u tako velikim iznosima da se kmet ubio a njegova svratišta i konje preuzeli su Kate i vitez.

Tu je bilo i drugih dugova jer je netko kmetu znao dati malo hrane, odjeće ili drva za ogrjev pa je i veliki broj kmetova koji su bili raštrkani po čitavom kraljevstvu dobio svoj udio. I same kmetove je začudilo da im čak i kralj priznaje njihov doprinos.

Neki su se čak i ponadali da će kralj biti izdašan i nagraditi ih. O kako su naivni bili.

Kate je željela objediniti kmetove konje i konake s postojećim no kraljica se oštro usprotivila želeći da svi imaju jednaku šansu.

Kralj je obećao kraljici da će ostaviti kmetov pokušaj da uspije, no kako je Kate nekoć bila kraljeva ljubavnica, kraljica je za to morala čekati dugih 7 godina. U to vrijem Kate je radila sve da oslabi kmetove konje hraneći ih lošom i pokvarenom hranom koju je kupovala preko viteza koji je uvijek bio spreman posuditi sve više i više zlatnika znajući da će ih kralj uvijek štiti. I sama Kate već je sagradila veliki broj mostova za koje se morala plaćati visoka mostarina - ali samo za kmetove konje.

Nakon 7 godina Kraljica je dovela svog poslanika koji je odmah shvatio da su preostali konji izgladnjeli i da se jedva mogu držati na nogama.

No kako su stari jahači umirali bilo je sve više mladih i brzih jahača. I on je tu vidio priliku.

Poslanik nije bio baš lijep, priča bi rekla da je bio tipičan lik bankara - no kako u to vrijeme nije bilo banaka - priča kaže da je poslanik više ličio na tele iako se nikao ne može reći da je imao teleći pogled. Poslanik je bio izuzetno inteligentan ali ne baš i previše moralan.

Ipak je on bio produžena ruka jednog moćnog kraljevstva. Mogao je on isprsiti kesu i platiti kmetovima i Kati i vitezu puno više no zašto kad su svi ionako dobro živjeli, a kmetovi bili zadovoljni.

Stoga je odlučio da za iscrpljene konje da nešto zlatnika Kati i vitezu i to na trgu gdje svi vide koliko im je zlatnika dano.

U svemu ovome postojala je jedna prepreka jer je davno ranije kralj ubacio svoje špijune - svog poreznika i svoju dvorsku damu.

Kako su i oni bili kraljevi ljudi odlučio je da ih namiri odmah tako da im plati iznos koji su tražili što je odmah i učinio, naravno sve je to bilo dobro skriveno i dogovoreno daleko, daleko od znatiželjnih ušiju tako da im je tu pomagalo jedno neutralno kraljevstvo.

No kao što su u cara Trojana kozje uši zapjevale po šumama tako se izmakla i ova tajna pa su kmetovi počeli odmah tražiti izlaz

iz ove situacije. Čim su kmetovi počeli mijenjati svoje udjele za kokoši, guske i patke, sami su si urušili mogućnosti da dobiju konja, kravu ili ovcu.

Čak su oni koji su u prijašnjoj razmjeni dali svoga konja u novoj razmjeni za svoj udio dobili gusku. I tako su oni samo gunđali i gunđali.

Kmetovi su sami sebi stvorili podlogu da im poslanik za gotovo polovicu njihovog vlasništva ponudi značajno manje - perad umjesto kopitara.

Nitko se nije usudio buniti jer bi im kralj odsjekao glavu smatrajući da se ne drže kraljevih zakona.

Poslanikov argument da su Kate i vitez dobili samo vrijednost jaja dodatno je ojačala pregovaračku poziciju poslanika. Iako je prava istina da je i Kate s svojim naplatama mostarina kao i vitez na svaki svoj uloženi zlatnik dobio još jedan.

Kate je bila sretna jer je 7 godina nesmetano radila što je htjela, vitez zato što je došao da svojih zlatnika iako je čak u jednom trenutku pomislio da je sve propalo.

No to je samo dio priče. U tajnosti svog zamka i poslanik i Kate i vitez dogovorili su ono najbitnije - a to je na koji način isplati dug Kati i vitezu i ujedno doći u posjed svih konja i svratišta na siguran način. Jer ipak - tu još polovicu imaju kmetovi.

Straha nije bilo jer su znali da je kralj postavio zakone da u svakom trenutku kmetu ne trebaju dati čak ni jaje - uz izgovor da polukrepani konji ne vrijede ni toliko da se pokrije dug za zob koju su pojeli.

Što je bilo s poreznikom i dvorskom damom? Kraljev poreznik otišao je na nove zadatke a dvorska dama dobila je zadatak da nadzire kraljevu riznicu.

Kmetovi i dalje čekaju hoće li ima poslanik dati jaje umjesto kokoši kao što se dogodilo u jednom drugom kraljevstvu. Ili možda u istom?

Kmet ostaje zauvijek kmetom.

Display More

Bezobrazna i uvredljiva priča za "nas" kmetove!

• Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)

• darac11
    • March 29, 2021 at 8:53 PM
    Quote from Ledica

Flight, prouči malo odredbe čl. 217. ,220.,407. ZTD-a koje su mjerodavne za ocjenu ništetnosti jamstava i koje štite manjinske dioničare i ostale vjerovnike dioničkih društava od prekomjernog zahvaćanja većinskog dioničara u njihovu imovinu.

Jamstva predstavljaju prikriveni povrat uloga jednom dioničaru Agrokoru što zakon zabranjuje, a to je kreditorima kao profesionalcima trebalo biti poznato i jasno da im je i bilo poznato, ali su ne trepnuvši okom zloupotrijebili nedopušten utjecaj jednog dioničara Agrokora na izdavatelje jamstva na štetu društva , a svoju korist od vrlo visokih kamata. Jer davanje jamstva jednom dioničaru društva predstavlja pomaganje tom dioničaru i ima isti učinak kao vraćanje uloga sto je zakonom zabranjeno.

Tu se krše pravila o očuvanju kapitala društva, radi se o nedozvoljenom utjecaju jednog dioničara makar i vecinskog .

Također društva nisu primila nikakve protucinidbe ni osiguranja od Agrokora za izdana jamstva.

Dali to novi kupci Leda plus znaju? Da ne bi oni poslije plakali!?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• darac11
    • February 28, 2021 at 10:02 PM

Moje mišljenje je da OPTE posluje s "dobiti" zato što HT upravlja s njome. Kada se OPTE proda i HT prestane s njome upravljat opet će počet gomilat brutalne gubitke. Zato još uvijek nemamo kupca.

• Tečajevi u suradnji dionice.net portala i ekonomskog fakulteta

• darac11
    • February 23, 2021 at 9:43 PM

Ako je "mukte" onda sam zainteresiran.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• darac11
    • May 30, 2020 at 8:48 AM

Hajde da razjasnimo da budemo sigurni: Dali će nam dat 7 milijardi eura? Ili će nam posudit 7 milijardi eura?

• Birtija

• darac11
    • April 17, 2020 at 12:15 PM
    Quote from Moller
    Quote from Neo

Best buy je pricekati...cijene zemljista ce pasti...kupiti zemlju i zasaditi sve moguce.

upravo tako, sada kada se pokazalo da je i konobarstvo na klimavim nogama, ostaje nam jedino ratarstvo i eventualno prehrambena industrija

To me malo i brine ! Konobari su imali pristojnu plaču plus bakšu (koja nije mala) plus Manču plus šta ukradu, a ratari i radnici koji rade nešto s prehranom i u dućanu imaju samo minimalac za plaču (nema bakše , nema manče , nema bonusa i slično), brine me pad standarda.

NAPOMENA: GOVORIM O OBIČNIM RADNICIMA , NE O GAZDAMA I NE O DIREKTORIMA!!!!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt