ZoD - naravno
Ali ja bih naglasio iz ono onog prethodnog tvojeg posta - da je šikaniranje bilo koga iz bilo kojeg razloga je po meni duboko pogrešna stvar koja samo iznova rađa i produbljuje sasvim nepotrebne animozitete tamo gdje bi trebala biti zdrava potreba da se igraju fer utakmice i odmjeravaju snage.
Nogomet je izvrstan primjer za to. Imamo prirodnu potrebu nadmetati se, ali to ne znači da zbog toga moraš mrziti ili ponižavati protivnika koji ti se onda prirodno želi osvetiti za to. Zato stalno naglašavam nevidljivu činjenicu koliko smo svi mi zapravo žrtve nedostatka prave svijesti o tome što zapravo radimo pogrešno. I to se doslovno manifestira u svemu što vidimo na ovom svijetu.
Nema ništa loše u tome biti bilo koje nacije, rase ili vjere, problem je što ako si dolje oni koji su iznad misle da imaju pravo gaziti te. A to onda stvara zlu krv - uvijek i neizostavno. Ovaj rat nije počeo niti jedan datum koji spominjemo. On se vodi otkako postoji čovječanstvo i to su samo frakcije jedne te iste pojave. Ali to nije lako vidjeti niti tome netko daje naročito važnosti.
Međutim sve ovo sasvim sigurno malo koga na ovom forumu zanima što je posve razumljivo. Ali i žalosno jer u tome leže temelji rješavanja mizerije u kojoj svi mi živimo. Jer što nam vrijedi sve blago ovog svijeta, ako negdje ima neka frustrirana budala koja to sve može razbiti u trenu, samo zato što je u djetinjstvu bio ponižavan pa se odlučio kad tad svima osvetiti. A Putin to cijelo vrijeme nosi u sebi što se vidjelo od prvog dana kada je došao na vlast. E da je jedini - kamo sreće.
Rekli ste srž problema nastajanja svih sukoba u rečenici : "onaj koji je gore (jači) MISLI da ima pravo gaziti onoga koji je dolje (slabijeg), i slabiji postane frustriran i željan osvete😢😢.