Zašto nam je kolegica Ivana 7 na sve postove lupila "? dislike"
Posts by darac11
-
-
Po kojoj bi cijeni prodali dionicu, odnosno na koju ponudu bi pristali prodati ?
Naravno, pitanje je za one koji dionicu imaju...
Da me sada netko nazove i ponudi mi 200.000,00kn za dionicu prodao bi mu, ali pred dividendu slijedeće godine možda bi cijena bila malo viša😁😁😁😁
-
Pa očigledno je da potencijala ima i za rast i za veću dividendu! Ali jbg.
-
Zar se na ZSE nije trebala uvrstiti dionica SPNV? Pa prije dva mjeseca su najavili ili sam ja krivo pročitao?
-
Kakav protuprijedlog? Pa ne može se na skupštini raspravljati o nečemu što nije bilo u pozivu na skupštinu...
Znači da bi prije skupštine trebalo dostavit dopunu dnevnog reda pod novom točkom "isplata dividende" ili "upotreba dobiti" i prijedlog iznosa dividende?
Dali sam u pravu?
-
Kupio malo ZABE po 61,20 kn
Ja po 62,malo sam uranio .
-
Kako komentirate situaciju da cini se nece biti vanredne odluke o isplati divke u ovoj godini?
Meni paše. Ja sam dividendu za ovu godinu zaključio (po ATH-u) . I pasalo bi mi da slijedeće godine ZABA isplati minimalno 10 kn po dionici, tako kada zbrojim i ostale dividende opet ću debelo preči ovogodišnji ATH😁😁😁😁😁
-
A kako tesla otvara novu tvornicu, pravi aute od cokolade? njemu ne nedostaje nista.. a auto mu kompjuter. nesto mi je tu sumljivo..
I meni je to sve sumnjivo, i jako mi smrdi. Ali mi paše pad dionice ADPL da se natovarim.
-
Nije to baš tako.
Moj susjed nije nikada uložio ni kunu na ZSE, al' je uredno ulagao u vanjske ETF
Ljudi iz računalne podrške na poslu odavno trguju preko Binance. ZSE ni virnuli
Pa i sa foruma je otišlo van trgovati barem milijun kuna.
A da smo financijski nepismeni , kao nacija u cjelini.. jesmo. Moja se nećakinja u dobi od 26 godina boji uložiti u treći mirovinski fond. Jer što ako fond propadne . Njen je strah iracionalan, jer niti jedan racionalni argument ne pomaže.
Neš ti savjeta...bilo bolje da si joj savjetovala da se uda za desetak godina starijeg lika koji radi dobro plaćeni posao, pa da nasljedi njegovu dobru mirovinu (dobro 75% nje).
Misliš dvadesetak godina starijeg lika😁
-
Kroz taj period mi je bilo odlično a ljudi me žalili jer nemam posao ne znajući da mi je ok. Samo kad ideš na dejt s kakvom curom i ne radiš odmah si klošar.
Danas su drugačija vremena. Ja bi mogao živjeti niskim standardom, ali moja obitelj teško. Uz to valuacije su lošije, rizici veći, kamata više nema.
Kada ideš na dejt i curi kažeš da radiš kao stolar (bauštelac, vodoinstalater, mehaničar, zidar i slično) vjeruj mi ispadaš još veći klošar od nezaposlenog!
-
A fakat su nesposobni.
-
Na najavu dividende, majstor prospe po bidu cca 7000 kom po 31.50...😉
Neka lupi još, ja si razmišljam da skratim SLRS i podebljam RIVP.
-
Mislim da je dogovoreno spuštanje da se netko istovari. Da sada imam casha kupovao bi.
-
Ne bih se kladio.
Paaa komentar je bio polu ozbiljan a polu sarkastičan. Svi očekujemo dividendu i punu kolega je vrlo vjerojatno kao i ja ulazilo tu po 53-55-58-60 kn i sad je na čekanju. Tko zna što će biti sa cijenom al moguće da je podjednako dobro sad prodat pa ući poslje dividende ili samo čekati dividendu. Tko čeka na iglama je i ne zna na čem je dok to ne bude crno na bijelo a tko proda u međuvremenu ima ostalih prilika na burzi.
Imam zabu i čekam dividendu.
Ja sam je i kupio isključivo radi dividende. Sada mi se ne isplati prodavati, moram porez platit, i mislim da će nakon dividende opet biti na ovim cijenama cca65kn.
-
Izgleda je ZABA best sell...
Ne bih se kladio.
-
Da se i ja pohvalim, kupio sam si i ja ove godine novi auto i to Daciu Duster. (pali se kao BMW🤣🤣🤣). A prije toga 7 godina nisam imao auto😁😁😁😁.
-
Lijepo ste se raspričali o stanovima ali nikakvo predloženo riješenje za dva problema niste predložili. Prvi problem prevelika cijena:Nemojte gledati cijenu kvadrata stana već gledaj kupovnu cijenu stana (kvadrat stana x2100Eur plus balkon plus ostava plus parkirno mjesto plus provizija agentu plus porez).?
Drugi problem : banka mene smatra kreditno nesposobnim jer banka ne želi zbrojati dividendu i ne želi uzeti dionice u zalog?
-
micek moj, to ti je klasični bankarski spin u stilu onog namjesnika iz Hrv. udruge banaka, onog blijedog vampira
nenaplativi krediti su kriva procjena banaka i njihov rizik, oni to ionako riješe tako da ti uzmu nekretninu u 'pola cijene' a te kredite frknu van bilance
a sad znam i kako dišeš... znači za tebe je, kad ostaneš bez posla, život na visokoj nozi?
ajde molim te razmisli drugi put prije pisanja, ok?
da si koji put ostao bez posla ne bi tako, vjerujem, pisao o toj temi
ili da si uzeo kredit u CHF za kojeg su govorili da za njega jedino imaš kreditnu sposobnost jer si htio imati svoj krov nad glavom pa ti rata skoči duplo
ja sam imao tu sreću da sam radio dva posla u to vrijeme pa nisam 'predao ključeve' banci, iako u našoj prekrasnoj pravnoj državi ni to ne može napraviti
nego si dužan dok te mogu cijediti
paradoksalno ali pravna osoba ima veći dignitet da defaultira i ode u stečaj ili likvidaciju
ne, nije za mene kada ostanes bez posla zivot na visookoj nozi. argumente sam iznio. a Vi izokrecete kontekst.
za mene je zivot na visokoj nozi stan, auto na kredit...a zasto ste uzeli kredit u CHF ako niste mogli dobiti u EUR? niste trebali nista uzimati ako niste htjeli rizik CHF koji se dogodio.
i ja sam digao mini kredit kada uu sve dionice pale u veljaci 2020. da ih kupim i bio sam svjestan rizika. i da sam otiso u blokadu, ne bih kukao "drzava mi je kriva" ili jos bolje da sam digao kredit neposredno prije sloma agrokora? ko bi mi bio kriv? torodic?
accountant obzirom na nick nadam se da znate voditi knjige
i zasto bi svi k tome morali imati svoj stan? evo ni ja ga nemam nego zivim sa roditeljima... ali zato u ZSE-R-A i NYSE "imam" stan
Kolega shvačam vas, ja imam 37 godina i isto još živim s roditeljima, ali mi u očima drugih ispadamo nesposobni jer se ne vidi koliko ušteđevine imamo u dionicama (stan se vidi, ali da je na kredit se ne vidi)
-
Jučer je na ZSE izašla obavijest da je Arena kupila hotel u Austriji! I da nitko ništa ne komentira? Cca 105.000,00eura po sobi.
-
Sudeći po trgovanju kao da bi dividenda mogla biti veća od neto 6kn po dionici!?
Sudeći po trgovanju kao da neko drugi zna da neće bit ni približno toliko jer stalno istovaruje...
A jeste me skurili. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣