Meni potez uprave s odgodom sjednice više liči da se cijena dionice što duže zadrži ovako nisko da se "netko" što jeftinije natovari.
Posts by darac11
-
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…hu/2370539.aspx
Trljam okice, i ne vjerujem im što su pročitale
Oni nas znate već što .
Da se ima volje pozvalo bi se forenzično knjigovodstvo u razgledavanje Zagreba na par dana, pa neka usput bace pogled i na to.
Al' nema se volje. I to je najtragičnije.
Ne sjećam se, što se desilo onima iz FED-a zbog sličnih stvari ? Mislim da ništa .
Mene je sram koliko bi njih trebalo biti sram! Da pojasnim : ja se crvenim od srama gledajući njih kako se sramote!
A sada zaozbiljno, pa kaj ih stvarno nije sram? 😡
-
Sve to što sada pišete o recentnim događajima je zapravo logično. Društvo je na razini na koju je uspjelo do sada "evoluirati" i ta premreženost postoji oduvijek i doslovno svuda - ne samo u RH. A oni sa starijim demokracijama su na relativno "višem" stupnju razvoja društva prošli određena (gorka) iskustva iz kojih su se razvili razni mehanizmi (zakoni, institucije) koji su "kvalitetniji" odnosno do neke mjere štite pojedinca i grupacije bez dovoljno društvene moći od onih koji je imaju i koriste da na njoj grade ono što im je cilj postići i pri tome gaze sve pred sobom da to postignu.
No ta "zaštita" je relativna jer ako netko stane nekom stvarno opasnom na žulj - ništa ga neće spasiti ako ovaj odluči eliminirati - ne nužno fizički - dovoljno je da ga osramote ili unište ekonomski i dalje priroda stvari sama riješava takve situacije u korist bad guys jer oni jako dobro znaju kako te stvari zaista funkcioniraju.
Realno zna se tko je danas u čemu "tata-mata" i tko vedri i oblači od najsitnijih detalja pa do globalnih događanja, a svi ti zakoni, pravo i pravica su svojevrsna magla na koju se iluzorno nastoje uhvatiti oni koju vjeruju da ona stvarno funkcionira. Da, ali samo onda kada nisu ugroženi stvarni interesi igrača koji zapravo vode tu igru. I tome danas bez greške svjedočimo kako u RH, ali i na čitavoj planeti gdje to funkcionira na sličan način.
Umrežena društva (blago rečeno - mafije) u poziciji moći dobro znaju što im je činiti kako bi to znanje i moć održali u svojim rukama čak i onda kada se za njih događaju relativno nepovoljne situacije kao što su raspadi društvenih sistema, jer su vrlo svjesni da se i to događa (ponekad to i iniciraju), ali i da je to prilika da se zauzmu nove pozicije i ajmo reći "posije sjeme" nekih budućih odnosa u kojima će oni opet nastaviti raditi to što su radili. Tim mehanizmom je puno nekadašnjih komunističkih funkcionera i dalje na pozicijama (ako ne osobno - preko potomaka), koristeći se svim polugama moći koje su imali i imaju na raspolaganju.
Ono što im je svima zajedničko je da imaju vidljivost ledenog brijega - samo nekoliko % je javno vidljivo i prepoznatljivo, a ostalo se skriva u tamnim mutnim dubinama odnosa koji se ne evidentiraju, ne dokumentiraju i tu nema ničega samo dogovori ispod stola. Ali zna se "kod" - omerta (zakon šutnje pod prijetnjom smrti) dok tu i tamo tu netko ne "pukne" pa ponekad nešto izbije na površinu, onda se toga dohvate svi koji od toga žive (policije, odvjetništva, mediji itd) i to onda stvara dojam da se nešto "događa". To je neprekidan proces koji se stalno iznova vrti u krug, ali se i on mijenja kako se mijenja sve oko njih.
To je REALNOST u kojoj živimo i koliko god se na to ljutili i bunili da je to je nepravedno (što jest) ima isti učinak kao da se ljutite što je akceleracija sile teže na planeti Zemlji = 9,81 m/s2
Put do prave pravice je puno duži nego što je život bilo koga od nas, ali to ne znači da se ne vrijedi boriti za bolje društvo itekako. Ali jedini uspješan način je da se gradimo iznutra (integritet) i uz znanje, iskustvo i umrežavanje s ciljem stvarne evolucije tog sustava u koristi svih ne samo spretnih pojedinaca - na tome pomalo radimo. Na taj način se došlo i do ovoga što sada imamo. Nije sjajno, ali...bolje trenutno nema i neće samo pasti s neba.
Neznam dali da vam lupim "like", "thanks" ili "sad", jer stvarno ste pogodili! "realnost" je da se ja ne smijem ljutit što su oni na poziciji i provlače se kroz rupe zakona i zarađuju (kradu) hrpu para dok ja pošteno radim 200 sati na mjesec i krpam kraj s krajem. (mislim da bi trebao lupit "sad" 😢)
-
Nema što, turizam je dočekao svojih 5 minuta, to je već sad vrlo izvjesno. Turista će biti, sve će se pušiti, novca će bit na lopate.
Drugo je pitanje hoće li se to vidjeti na cijeni dionice.
Meni je bitnije da se vidi na dividendi😁! A mogla bi biti iznad svih očekivanja😁
-
🤔🤔Ja očigledno imam drugačije mišljenje od vas, moja predviđanja su da će ovogodišnja sezona probiti sva očekivanja sa prihodima i dobiti, u 9 mj neka dividenda, a sljedeće godine po meni bi mogli probiti ATH (48kn).
-
Kolega Hugh, ne stignem pisati, jer danas sam na ladanju… al, ja vam mislim da lokalni Market njje Market otprije 15 godina. Nema velikih izlozenosti fondova, nema margina, nema poluga, nema hrpe retaila koja se po prvi i posljednji puta susreće s burzom i nema povijesno najviših valuacija i zato se Market ne ponaša sukladno ocekivanjima. Želim reci, ocekivanja su pogrešna. Ali i preko bare za sada imamo najveći pad Nasdaq listed stocks i pad najrizicnijih klasa imovine. Tipa Crypto. Brodari ne padaju, ali i iz istog razloga i ne rastu.
Dakle, kod nas je moguca kriza značajno psihološkog karaktera, a ne jako fundamentalno pogoršanih makro varijabli. Uglavnom, ovdje su svi spremni za veliki Boom, a taj se vjerojatno neće dogoditi sto ne znaci da cijene ne mogu pasti, a investitori imati averziju prema long ulaganju. Zato treba na sve pa i situaciju gledati cum grano salis, jer iako su određeni sistemski rizici značajno povećani još ne postoji neki znacajan pokazatelj da nam slijedi globalna recesija. A i ako se dogodi, još će dosta mjeseci do nje potrajati. Al zapravo, još uvijek je veća vjerojatnost da recesije neće biti sto god lokalni “znalci” mislili o tome.
Slažem se sa vama u svemu što ste napisali i zato mislim da nema puno prostora za pad.
-
Stvarno kao privatnik ne kužim kako mogu biti profitabilni s tolikim plaćama bez da rade 15h dnevno i jako su učinkoviti. Da bi ovdje imali neto plaće 4k eura i slično, trebali bi imati super efikasne nadljude na radnim mjestima.
Da, nažalost i meni ta matematika ne štima. Ni ja ne kužim kako ostvaruju profit uz takve velike plaće, a još mi je fascinantnije kako im je hrana navodno jeftinija nego kod nas. Ili neko laže? 🤔
-
+ ATPL po 314
+ KODT2 po 2520
-
moguće, jer taj šrot više nitko ne pije!
osobno, u cca 25 g nisam popio više od 10-15kom!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣A ja "mlatim" minimalno dvije litre dnevno! 🤣🤣🤣🤣🤣
-
Neznam dali je netko primijetio kako coca cola i coca cola zero nisu poskupili? 🤔
-
Za 2022 god. Najavljena je dividenda 6 kn
a povećanje prihoda
Od sljedećeg mjeseca su mi poskupili tarifu za 10kn mjesečno, pa sada to pomnožimo sa brojem mjeseci pa sa brojem korisnika i onda se nadamo dividendi od 9kn 😁
-
Frend mi ima frenda koji radi sa njim u firmi i koji kupuje stan cca 10 godina, uvijek mu je skupo i podstanar je vec
tih 10 godina.
Strah me uopce racunat koliko je dao na najam stana kroz te godine.
Covjek se ne bavi ulaganjem u bilo kaj , nego jednostavno stedi .
Taj ce bez obzira na cijenu stana bit uvijek podstanar , a posredno tu dolazi dugorocno do raslojavanja stanovnistva, tipa
neke familije imaju xx stanova a neke su sa 70 godina podstanari , jbg to je zivot .
Ak si sam ne pomognes ni bog nece pomoc, tak vele.
je al ne govorim ja ovdje o tome da je netko škrt, kao što možda taj vaš lik iz priče jest
pa da 'uštedi' par-sto kuna na plaćanju rate u odnosu na najamninu je radije u rentu
govorim o velikoj većini koji si ne mogu priuštiti stan, ne prolaze na testu koji se zove 'kreditna sposobnost'
nije stan jedini trošak pa kad podneseš poreznu karticu... bankarica kaže: ne može!
i onda, kad se balon ispuše, takvi ljudi obično ostanu bez posla ili ih inflacija toliko pojede da, kad se cijena nekretnina i ispuše, totalno su švorc
Nažalost je istina. I ja sam za banku kreditno nesposoban.
-
Državni dug se kroz inflaciju briše, dug običnih građana kroz inflaciju se povećava zato što prvo sve poskupi a plače se povećavaju tek kroz godinu dana (i to možda ako)
-
Wrong
U doba socjalizma ugovarali su se krediti sa fiksnom kamatnom stopom, a kamatu i glavnicu pojela je za nekoliko godina inflacija. Jer su plaće ipak rasle.
Sada imamo promjenjivu kamatnu stopu.
U bullu smo dakako svi genijalni investitori, a u bearu gaće na štap.
Pa je zarada promjenjiva kategorija
Digao kredit u vrijeme "mraka", s fiksnom kamatnom stopom od 6%.
Nakon par godina, počelo se šuškati o mogućnosti uvođenja promjenjive kamatne stope.
Otišao u Riječku banku i pitao da mi izračunaju, kolika je, preostala glavnica kredita (nakon cca 5 godina otplaćivanja, a kredit je bio na 15 godina).
Kviz pitanje: koliko je mojih mjesečnih plaća, bila preostala glavnica?
Teško je izračunati kada niste naveli ratu kredita i vašu mjesečnu plaću!
Ali po mojoj procjeni nakon 5 godina otplate ostalo vam je za vratit glavnice negdje između 75 i 80%! (naprimjer ako ste digli 100000eur kredita nakon 5 godina otplate ostala vam je glavnica za vratit između 75000eur i 80000 eur)
Baš me zanima za koliko sam fulao?
-
Nije kasno za tužbe, imamo vrimena 3.godine od primitka obavijesti o delistiranja moje mišljenje.
Netko je napisao da je rok 3 godine od pravomoćnosti Lex Agrokora a to je bilo 10 mjesec 2021godine?
Ako ste vi u pravu i računa se 3 godine od uzimanja dionica onda imamo još 2 godine i par mjeseci? Šta kažu pravnici s iskustvom? 🤔
-
To me malo i brine🤔! Moja žena u godini dana zaradi 48000kn. A za režije, hranu, gablec i trošak održavanja jednog automobila nam treba 100000kn i to bez godišnjeg(more), bez odjeće, bez tv i sličnih aparata, bez stanarine(živimo kod mojih roditelja (fakat jadno)) , bez izlaska! I najvažnije: stambeno pitanje si još nismo riješili jer stvarno ne znam kako ćemo? banka nas smatra kreditno nesposobnima a meni se ne daje cijela moja životna ušteđevina(u dionicama) za stan od 60 kvadrata! 😢😢😢😢😢😢
Svakako je bolje rentati stan, a lovu oplođivati u dionicama!
Da u pravu ste s rentanjem stana i oplođivanjem dionica, samo ja nemogu 4o objasnit svojim roditeljima (zatucani socijalisti) 😢.
Naprimjer :ja bi ove godine trebao dobiti više od 60000kn dividende😁i to bez ADPL, bez RIVP, bez ARNT😁. Nadam se da će se i kod njih situacija popravit dogodine pa da bude cca 70000kn (slatki su to snovi)
To me malo i brine🤔! Moja žena u godini dana zaradi 48000kn. A za režije, hranu, gablec i trošak održavanja jednog automobila nam treba 100000kn i to bez godišnjeg(more), bez odjeće, bez tv i sličnih aparata, bez stanarine(živimo kod mojih roditelja (fakat jadno)) , bez izlaska! I najvažnije: stambeno pitanje si još nismo riješili jer stvarno ne znam kako ćemo? banka nas smatra kreditno nesposobnima a meni se ne daje cijela moja životna ušteđevina(u dionicama) za stan od 60 kvadrata! 😢😢😢😢😢😢
Po svemu navedenome žena vam radi za skoro minimalnu plaću .. hrvatska realnost nažalost .. ja osobno imam točno takvu plaću neto kao Vaša žena.. ali zato što radim u svojoj firmi.. te mi se prijava na više ne isplati.. točno ste napisali da za sve što ste naveli treba cca 8000 kn / mjesec.. i to uz pretpostavku da nemate kredit za taj auto tj. Da je taj auto već plaćen..
Dakle u dionicama imate onda cca 150k EUR. Fina lova hehe. Skidam kapu.
Ja nemam ni blizu tokolo ali nemam još ni 40 god.. s time da sve što sam ulagao sam ulagao od plaće.. dakle nisam ništa naslijedio / prodao da dođem do love
U dionicama trenutno imam cca 230k EUR, a krenuo od nule i nažalost puno naučio na gubicima i sada sam si presložio portfeljij da su mi skoro sve dionice dividende ili potencijalne dividenduše😁
-
Koliko nas ima koji smo pokrenuli tužbe? Nešto ste tihi svi....
Ja nisam😢. A jbg. sada ja nastupila zastara a u trenutku do zastare nisam baš imao para, a i jako me je obeshrabrio ono kada sa Adris, Frank i još njih pedesetak jakih uložili žalbe a sud je njihove žalbe odbio kao neutemeljene bez da ih je pročitao a kamo i obrazložio. To mi je bila šamarčina na kvadrat😢
-
Ja ću iz kuta gledanja male plave domaćice reći iduće.
Živjela sam protekli mjesec na način na koji sam živjela pred pet-šet godina. Ležerno, ne vodeći računa o troškovima, običan mali život, bez estravagancija.
I taj je mali život koštao ravnih 15 tisuća kn.
Pa inflacija nije 8%, nego 100%.
Nekada je za takvo nešto dostajalo 7-8 tisuća kuna
-
odmah ronimo za dividendu ... interesting
Uobicajena praksa na ZSE , ali bas zamorno vise.
To je formula za napravit porezno priznati gubitak u godini. I meni je trebalo neko vrijeme da skužim😉
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…ucni-wc-1189219
Odličan članak za bolje razumijevanje nasilja ruskih vojnika....
😢😢😢😢Jako tužno, ružno, nemoralno, i bezobrazno! Njihov jadan zaključak je "gazi ili ćeš biti zgažen" i "gazi jer su i tebe gazili" 🤮🤮🤮🤮 i to u 21 stoljeću!