1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• darac11
    • October 4, 2022 at 7:57 PM
    Quote from havi

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3c8b23b611a.pdf

ak nekog zanima.

Digli su kredit od 2 milijuna eura na 10 godina uz kamatu od 3,5% godišnje🤔. Nekužim pa kaj su tak u "banani" s lovom da nemaju 2 mil eur poslije ovakve uspješne ljetne turističke sezone? 🤔

Pa ja očekujem dividendu😯.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • October 4, 2022 at 7:51 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Paulie

Rusija nije otpisana, ovo je netočna informacija.

Pročitajte fi...

Neki tvrde da je otpisana (i ja sam tako mislio), dok drugi tvrda da je samo relervarizirana (kako god da se piše ta riječ), stvarno više neznam koja je informacija točna🤔

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• darac11
    • October 3, 2022 at 8:08 AM
    Quote from Roki

Poznavajući našu burzu ništa se strašno neće dogoditi za sada, misleći na nekakav pad dionice. Pa u petak je nakon te vijesti zaba čak i rasla. Treba pričekati Q3 i vidjeti za koliko je Zaba prodala udio u Allianzu. Pitanje je i što će raditi mirovinski, puno fondova ima zabu, da hoće, mogu držati projek visok bez brige i biti sigurni. Oni izlazit neće jer ne mogu. Kladim se da će cijena ostati tu gdje jest ili cak mozda i rasti prema trenutnom prosjeku od 65 kn. Nakon izvješća za Q3 smislit ću što ću.

Upravo to. A ja još moram i pričekati malo s prodajom jer bi morao platit porez na dobit😁. Bilo bi jako fer od njih da nam ponude cijenu po kojoj su oni otkupili.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • October 1, 2022 at 9:20 AM
    Quote from Manu
    Quote from st-brajo

kažu dečki iz RBA da se moramo ufati u apartmandžije da nam potrošnja ne opadne

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…flacija-1228558

Ako je pala potrošnja u najjačem mjesecu uz dvoznamenkasti turistički rast znači da je ostatak populacije koji nema veze s turizmom prisiljen dobro stegnuti remen.

Ali zato cijene nekretnina "stružeju" nebo! 😯. Stvarno se pitam gdje je granica🤔

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• darac11
    • September 30, 2022 at 8:58 AM
    Quote from Zvjezdani

A joj!

https://www.index.hr/vijesti/clanak…sti_najnovije_d

Posebno je zanimljiva ova rečenica:

Iako nije spriječen s ugovornog i pravnog stajališta, UniCredit trenutno ne razmatra povlačenje dionica Zabe s burze, niti istiskivanje manjinskog udjela, navodi se u priopćenju.

Zanimljivo je da sve ono što je profitabilno i s dividendama odlazi sa burze🤔😯🤔

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• darac11
    • September 30, 2022 at 8:52 AM
    Quote from st-brajo

bojim se da bi se sve ovo moglo odužit tamo negdje do 2024. kad je plan da na scenu stupe digitalne valute centralnih banaka.

btw., jeste primijetili kako su Ameri počeli kupovati nogometne klubove po Europi?

i tako vam je inače prvo krenulo sa Rusima, pa Kinezima.

prvo ih par dođe malo pronjuškati tržište, pa onda krenu kupovati i ostale biznise.

s time da Ameri imaju običaj da kupuju za teški diskont, pa će vjerojatno pričekati da sve krahira i onda početi kupovati firme kroz dugove, ili u manje od pola realne vrijednosti 🤷

Ima logike. Izazivanjem recesije srušit vrijednost i jakim dolarom pokupovat sve što vrijedi 🤔

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• darac11
    • September 29, 2022 at 11:45 AM
    Quote from 5. Element

Ova prodaja je obicni kukavicluk. Cak i sramotno, da nije smijesno.

Ja sam danas prodao sve svoje po najnižoj sa 100kn gubitka po dionici, i čekam je na 350kn.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• darac11
    • September 27, 2022 at 7:09 PM
    Quote from alfa1
    Quote from KultLicnosti

Europa treba otvorit pregovore sa Rusijom krajem godine, odčepit plin i naftu a Ukrajinci što naprave naprave do onda. Nećemo ih čekat vječno. Šteta bi bilo da sve propadne, zbog nekih principa.

A Rusima vratiti milo za drago, u budućnosti.

Prešlo se preko okupacije Krima olako, pa ih to nije spriječilo da krenu dalje.

A za par godina treba sve ponoviti u slučaju Poljske, pa Baltičkih država?

Na drugoj strani globusa treba zanemariti principe u slučaju Tajvana?

Zanemareni principi bi doveli do toga da bi se našlo još mnogo država koje bi se "morale braniti" na tuđem međunarodno priznatom teritoriju.

Svaki nasilnik kojem se popušta, zanemare se principi, nastavlja s nasiljem, uvijek bilo i biti će.

Po toj logici je i Hrvatskoj 91 trebalo reći-što napravite do zime, napravili ste, okupirana područja se priključuju okupatoru.

Možda je 41 trebalo reći Rusima, Francuzima i ostalima-što napravite do zime, napravili ste, okupirana područja se priključuju okupatoru?

U tom slučaju ne bi bilo ratova ni kod nas ni u Ukrajini jer bi to sve bila Njemačka.

Principi su uvijek bitni, samo nisu svi sposobni držati ih se.

Bilo bi bolje da se zapad držao principa umjesto pohlepe i kada je počeo s ulaganjem u Kinu i druge nedemokratske države pa rekao investicije da ali pod uvjetom demokratizacije, ljudskih prava, prava radnika (ne kao u Kini gdje su radnici živjeli, dijelili krevet s radnikom iz druge smjene i radili unutar tvornice) nedozvoljavanja Kini krađe intelektualnog vlasništva (od banalnih fotkanja automobila na auto sajmovima i proizvodnji gotovo identičnih automobila...).

Demokracija, ljudska prava, prava radnika kakva su na zapadu.

Sada imamo nedemokratske države ekonomski jače nego ikada koje na zapad gledaju kao na slabog, pohlepnog i potkupljivog slabića, a nasilnici se s takvima uvijek ponašaju na isti način.

Takvi ne gledaju na stvari isključivo kroz novčanik.

Display More

Baš ste pogodili! Jednostavno se mora prihvatit demokracija i ljudska prava i sankcionirati nasilnike da bi ljudska rasa išla naprijed.

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • September 27, 2022 at 6:58 PM
    Quote from sokol74

Ima li tko dionica Spin Valisa za prodati?

Ja sam ih prodao ne Hita otc-u po 850.danas prošlo po 925.

• darac11
    • September 27, 2022 at 10:59 AM

Prilikom svakog pogleda na brokerski imam 10000kn manje😢. Više mi se ni ne gleda.

• darac11
    • September 23, 2022 at 10:56 PM
    Quote from D_artagnan

Pa cuj, kad i nemas neku industriju, onda ni nemozes puno pasti 😅… kod nas je recesija vec 30 godina 😅

Nažalost to je točno! Mi iz recesije u recesiju i nikako na zelenu granu😢. Već sam i ja vječiti optimista polagano prešao u pesimiste. Pa već 26 godina trpim krizu. 😢

• Birtija

• darac11
    • September 21, 2022 at 9:18 PM
    Quote from D_artagnan

Pazi ti ludog svijeta u kojem živimo, radiš, stvaraš, obrazuješ se, završiš faks i onda te kreteni ala Dodik koji ima 3 razreda srednje škole od kojih je prvi razred ponavljao, završio tamo neki politički faks vjerovatno plativši pečat na diplomi prisilno mobilizira sa zakonom koji je tamo njih xy u saboru donjelo. Da braniš kao svoju državu tamo negdje u kraju u kojem nikad nisi bio niti te zanima uopće čije će to biti :S .

Naravno da svi ti koji donose te odluke ili njihova djeca, familija neće biti ni blizu tih lokacija gdje će svi ti mobilizirani ginuti :rolleyes:

Taman kada pomislim da mi imamo najgore političare na svijetu, vidim da ima i gorih (ovaj zakon u Rusiji o prisilnoj mobilizaciji), sada sam nekako sretan što sam u Hrvatskoj (makar Lex Agrokor nikad neću preboljeti 😢).

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• darac11
    • September 20, 2022 at 8:08 PM
    Quote from Yieldchaser

https://net.hr/danas/hrvatska…18-8ace710d6c38

Što mislite o ovome?

Ja smatram da se uprava("hrvatski" dio uprave) čak i u ovome trenutku ponaša krajnje nemarno jer se odbijaju očitivati javnosti koje su im namjere, skupne ili individualne.

Smatram da je to samo nastavak iste krajnje nepažnje koja je i dovela do kriminala ovakvih razmjera, koji graniči sa izdajom. Štoviše, ako je vjerovati kuloarima i tekstovima iz Nacionala, Niko Dalić je bio kuhan i pečen s tim Škugorom i to otvara dodatna pitanja i osnove sumnje na namjerno nanesenu štetu društvu. Čak i ako nije bilo Dalićeve namjere, svejedno vrijedi ona "Culpa lata dolo proxima".

Gdje su im revidirani izvještaji za 2021. godinu? Što se čeka na to toliko dugo?

Je li ih zvao itko iz policije/DORHa na obavijesne razgovore?

Smatram da ne samo da im ne bi trebale biti isplaćene otpremnine, nego bi ih trebalo tužiti na naknadu štete počinjene društvu zbog krajnje nepažnje.

Ovo je jako ozbiljna situacija, a oni meni djeluju kao da su jedino o čemu misle u ovome trenutku goleme otpremnine. Ja bih umirao od straha da sam s tako nečim povezan pa čak i da znam da sam potpuno nedužan. Jer znamo da ima i podvala i svačega... Nisu mi jasni ti ljudi, stvarno. Oni kao da su izgubili osjećaj za stvarnost.

Display More

I mene brine što se baš nikoga ne boje! 😢

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• darac11
    • September 19, 2022 at 8:03 PM
    Quote from pod_zidom

Zanimljivo je čitati prve postove na ovoj temi, pisano u veljači, prije rata.

Brajakica pravi vizionar, može vidovitom Milanu davati instrukcije.

A neki drugi malo fulali.

Da i ja sam sada malo pogledao prve postove i Brajakica je baš pogodio a ni jedan Like nije dobio🤔

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • September 13, 2022 at 4:35 PM

Pa zar nisu one tvornice u Rusiji prodane Rusima za 1 euro? I u izvješću za q2 otpisano 75 milijuna kuna zbog te transakcije?

• AGROKOR

• darac11
    • September 6, 2022 at 7:22 PM
    Quote from Paulie

Podosta zanimljiv članak.

Više poslovnih i političkih izvora Nacionalu je izjavilo kako hrvatska vlada namjerava zaustaviti najavljenu kupoprodaju 43 posto udjela koje ruski Sberbank drži u Fortenova grupi, a koje namjerava prodati mađarskoj Indotek grupi, u većinskom vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara Daniela Jellineka

https://www.nacional.hr/veliki-sukob-o…anje-fortenove/

Meni je prestrašen članak! Pa mogli su mirovinski fondovi dokapitalizirati Agrokor 2017g uz puno manje štete,a ne da se "mulja" na ovakav način.

• AGROKOR

• darac11
    • September 1, 2022 at 10:38 AM
    Quote from Paulie

Imamo bombu neslužbeno. Hrvatska mora platiti Todoriću oko 30 milijardi kuna.

NESLUŽBENO: IVICA TODORIĆ DOBIO SPOR PROTIV HRVATSKE PRED ARBITRAŽNIM SUDOM U WASHINGTONU? ODŠTETA KOJA MU SE IMA ISPLATITI JE NESTVARNA

Hrvatski glasnik neslužbeno doznaje iz izvora u SAD da je Ivica Todorić, razvlašteni vlasnik Agrokora dobio je spor protiv Vlade Republike Hrvatske u arbitražnom sporu koji je pokrenuo u Washingtonu, pred Međunarodnim centrom Svjetske banke za rješavanje investicijskih sporova (ICSID).

Ivica Todorić pokrenuo još u ožujku 2020 spor pred ICSID zbog kršenja bilateralnog ugovora o zaštiti ulaganja između Hrvatske i Nizozemske. Kako doznajemo cifra koja se spominje kao odšeta vrti se oko 4 milijarde dolara.

Odluka će biti priopćenja strankama u postupku na završnom ročištu u rujnu.

https://hrvatski-glasnik.com/2022/08/31/nes…i-je-nestvarna/

https://direktno.hr/domovina/neslu…stvarna-285944/

Čestitam svima koji su se usudili ići u privatne tužbe, ima da rasturimo ovu bagru korumpiranu koji su nam pokrali naše novce.

Display More

😢A šta s nama malima koji nisu tužili? I šta je s onim zaposlenicima koji nisu smjeli tužit? (NPR zaposlenik i dioničar LEDO-a sigurno nije podigao tužbu od straha da ne izgubi posao), šta s njima?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• darac11
    • September 1, 2022 at 10:29 AM
    Quote from Vergilije

Kratak izvještaj sa skupštine

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Protuprijedlog nažalost nije prošao, nedostajalo je otprilike 12.000 dionica za.

Odnos je bio cca 311.000 protiv i skoro 299.000 za dividendu od 60,00 kuna.

Bilo je ukupno oko 610.000 dionica, razlika je bila jako jako mala.

Tako smo na kraju svi zajedno izglasali dividendu od 20,00 kuna.

Sve je proteklo stvarno u korektnoj atmosferi, vodila se kvalitetna diskusija o politici dividende i strategiji upravljanja.

Trenutno je naglasak vodstva na razduživanju i planiranim ulaganjima (capex-u), čime se fundamenti kompanije poboljšavaju.

Zbog ugovornih obveza prema kreditorima skloniji su konzervativnom pristupu koji uključuje više novaca na računu.

U dugom roku navedeno ima smisla, povećava se NAV i smanjuje omjer zaduženosti.

No isto tako svi su svjesni da tržište to zasad ne prepoznaje kroz cijenu dionice.

Ipak, poruka malih dioničara da se očekuje veća briga o njihovim ulaganjima, cijeni dionici i dividendi je prošla.

G. Bilbija se pokazao kao konstruktivan sugovornik koji ima razumijevanja za očekivanja malih dioničara, po prvi puta je spomenuta izvanredna dividenda, ukoliko naravno financijske mogućnosti i perspektiva za 2023. to dozvole. Vjerujem da će se o tome voditi računa u budućnosti.

Što se mene tiče, htio sam još jednom zahvaliti svima na podršci.

Potrudio sam se da se naša očekivanja čuju koliko je god bilo moguće.

Malo mi je žao što protuprijedlog nije prošao, ali to je život.

Nadam se da nitko ništa ne zamjera, znam da se dobar dio dioničara nadao većoj dividendi.

Dok god ima dobiti biti će dividende, samo neka se zarađuje.

A i cijena će valjda kad tad popratiti fundamente :)

Display More

Pa ovo je odlično! Samo 12000dionica je falilo, pa nisam očekivano tako malu razliku! Jako sam pozitivno iznenađen👍

• Porez na nekretnine

• darac11
    • August 25, 2022 at 1:27 PM

Porez je legalni reket, i ja ga smatram neustavnim, i mislim da nebi trebao postojat ni ujednom obliku.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• darac11
    • August 18, 2022 at 3:46 PM

Isplaćena je dividenda danas

1. Privacy Policy
  2. Kontakt