5 Eura predujam
Nisam već danas očekivao objavu, ali fakat su brzi👍😁
5 Eura predujam
Nisam već danas očekivao objavu, ali fakat su brzi👍😁
Display MorePa vi ste bolji od s&p500 koji je reper za svaki portfolio i u minusu je 20% ove godine.
Kako?
Pa vas bi svaka investiciono društvo uzelo za savjetnika.
Koliko tek zarađujete kad je s&p500 +30% ?
Najmanje 150% !!!
Ne znam čemu ovakav upis??? Više manje svi su prijavili oko 0-15% dobiti za ovu godinu...što je i realno, jer imalo se fore sve do 6 mjeseca da se pokrate dionice koje su bile na ATH, i to nakon što je vani počelo sve padat 6-8 mjeseci ranije.
Ja nisam kratio već sam prerano počeo dokupljivat ADPL (največu količinu sam kupio na 80kn), imao sam grešku sa ATPL (gubitak od 2500 eura, i neznam koji me vrag natjerao na to), prodao sam NEdividenduše (LKPC, SLRS, VLEN, SLPF) i pojačao sam poziciju dividenduša (ERNT, KODT2, RIVP, ARNT), i u 2023 godini opet očekujem da ću probiti ATH od dobivenih dividendi😁 (u 2022 godini sam dobio 6940 eura dividende😁)
Moj portfeljij je:
ADPL 10,84%
ADRS2 11,08%
ARNT 6,97%
ATGR 0,52%
AUHR 0,47%
BCIN 5,43%
ERNT 7,45%
HT 1,45%
JDGT 5,79%
JDOS 3,54%
KODT 2,93%
KODT2 8,33%
KOTR2 3,47%
MDKA 3,21%
PVCM 12,02%
RIVP 10,95%
ZABA 4,92%
Cash : 200 eura 🤣🤣🤣🤣
OTPISANE: TOZ, PLJK, SM84
Volio bi dokupit AUHR i ATGR, i kupit IKBA.
Meni ova (2022) godina je gubitak od 0,7%, a kada zbrojim dividendu onda mi je dobitak od 2,2%. S obzirom na situaciju nije ni tako loše.
ove sankcije to se ne dotikava adpl ? nevezano na to besplatni savjeti su najskuplji savjeti. drži se ti te taktike fatanja padajućih noževa i nećeš ni za leba imati. ali nemoj bar druge nagovarati.
stari moj, samo fundamenti, nikakvi noževi...prvo pravilo trgovine uopće "kupi jeftino - prodaj skupo" a ti si, koliko vidim zadnje vrijeme u nekoj bedari, samo politika i ništa ne valja, evo ja pr. vikend nekako bezveze završio u Ray klubu (i nisam bio najstarji) ...odmah sa ulaza je krenuo show u stilu "pa de si, stari nisam te vidio godinama", za 10ak min sam već bio u poziciji a nakon par jamesona sve mi se se vratilo kao da nikad nisam niti otišao, ostao do 5 ujutro...sve njesra nestalo, preporodio se, doslovce, tako da evo i tebi jedan"besplatan" a da li će na kraju biti skupo, to ovisi samo o tebi i targetu koji si postaviš
🤣🤣🤣🤣A ja bio preko puta u H2O-u! I sličan scenarij kao vaš! 🤣🤣🤣🤣
Sve preko 20000 je gešenk
Nogometašima nisam skinuo kapu ali vama hoću ako bude više
(nemam više papir)
🤔Hm, hm, znači vi mislite da nemožemo dobit više od P/E 7 ?
Meni je ispalio 30.300,ooEura po dionici. Ćist ok. 😁
Kolega darac11 moje iskrene čestitke ako imate dionice Pevexa , zaslužili ste nakon svih onih gubitaka i promašaja .👍
Hvala😁
Kolega darac11 moje iskrene čestitke ako imate dionice Pevexa , zaslužili ste nakon svih onih gubitaka i promašaja .👍
Pridružujem se čestitkama. Kolega darac mi je jedan od najsimpatičnijih forumaša. Možda je vrijeme i za nekretninu za sigurnu starost.
Hvala 😁, imam 2 dionice😁
Meni je ispalio 30.300,ooEura po dionici. Ćist ok. 😁
Imam. Što vas zanima ? Cijena ?
O potencijalnoj vrijednosti Pevexa se, naravno, kalkulira uz neslužbene procjene da je realna tržišna cijena oko 400 milijuna eura. Jedan od dioničara taj iznos postavlja i na pola milijarde eura.
Hvala. Lijepi iznos
Koliko to ispada po dionici ovako ugrubo?
godinama bio u slpf-u kupljenom dosta skupo, dionica ne mrda, ove godine izgubio živce i prodao na malo iznad 18, upisao brutalan gubitak
i naravno da je sad 24
još će ih par odletit čim ja prodam
možda sam bolje trebao spalit lovu na bitkonju
A kako je tek meni😢: ja isto prodao SLPF po 20,prodao SLRS po 600 (sada je 700), prodao SPNV po 850 (sada je 1000) i prodao PRFC po 10000(prošle godine), prodao CHAG po najnižoj mjesec dana prije dividende i šećer na kraju kupovao ATPL po 500i kusur😢😢😢😢😢
A zato i postoje porezne oaze da ekipa tamo ima sjediste firme, ili firme kceri preko koje se nabavljaju sirovine i slicno… a o prebivaliste u tim oazama..
E sada dali je dobro ili ne oporezovati komplet imovinu preko nekog iznosa?? Dalo bi se raspravljati.
Jedino ima smisla na globalnom nivou, ali to mi djeluje nemoguce.
Iako realno nebi imao nista protiv da imam stotine miliona ili milijarde pa da me oporezuju godisnje sa 1 %… preko tog iznosa. Realno koji *urac ce ti tolik9 za normalan zivot. Dok na drugoj strani imas toliko bijede, siromastva… cak mislim da je 1% malo. Onda bi mozda imao vise djece pa podijelio to na X osoba, ali ni to nije pametno jer ces imati djecu debile koji vec u startu nemaju potrebu za stvaranjem, ucenjem…
🤔🤔🤔Hm, hm! Nije problem u porezu niti u stopi poreza, nije problem što se porez uzima pod krinkom socijalne ravnopravnosti i pomoći potrebitima, već je problem što novac od poreza ne dolazi do potrebitih i socijalno ugroženih već završava u političarskim rođo đepovima!😢😢😢
Da i ja prijavim + 50 kom ARNT po 220kn
Kada se dogodi gubitak onda su si dioničari sami krivi; kada su nam zbog Korone zatvorili tvornice, hotele i radna mjesta onda su si dioničari opet sami krivi; kada nesposoban menađment uništi firmu ma da opet su si dioničari sami krivi; kada se zbog inflacije, recesije ili vanjskog napada dogodi gubitak onda (ne trebate pogodit) su si dioničari opet sami krivi.
Ali pazi sada : kada se pametnom organizacijom, sposobnim menađmentom, vrijednim radnicima, marljivim i predanim radom "dogodi" Dobit (kao slučajno je samo od sebe) onda SE LUPI EXSTRA POREZ.!😡😡😡😡😡😡
ovakve misli obično dolaze pri samom dnu cijene dionice...ovako je i mene prala TPNG na 37kn
Inače imam pola milje kuna u ARNT prosjeku 242 kn
Imate jos koju tuisticku dionicu osim arnt?
Da imam RIVP i ADRS (ako se ADRS računa pod turističke dionice)
U zadnjih 30 dana ARNT kupila svega 1976 dionica...ovdje izgleda ni trezor ne želi trošit municiju, dok ZABA skrbnički ne izađe van...eventualno pri kraju dana kupe nešto da cijena skroz ne zaroni. Ukratko, cijena će ronit dok ZABA skrbnički ne proda što ima, ovim tempom to je kraj 1 mjeseca.
EDIT: Da nema market makera, koji preuzima 80% udara ZABA skrbničkog, ovdje bi gledali cijene u rasponu 180-200kn, kao iz doba najljućeg lockdowna.
To me malo i brine🤔😢,ove godine su zabilježili rekordni prihod i rekordnu dobit a cijena dionice skoro ista kao kada su hoteli i kampovi bili zatvoreni😢🤔. Ovo mi je jedna od većih grešaka kada kupuješ na odličnom izvještaju, a baš sam ga fulao.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…a-foto-20221128
QuoteJedine tri kompanije za koje bi se realno moglo reći da se zbog njihov rasta može primijeniti ovaj porez su Span, INA i Končar. Ali i ovo bi bilo „nategnuto“. Primjerice, za Span se očekuje da će zabilježiti značajan rast, s obzirom da je jedna od rijetkih brzorastućih tehnoloških kompanija koje su listane na zagrebačkoj burzi. Istovremeno, Končar koji je tijekom godine zabilježio solidan rast, to je učinio unatoč višim troškovima energenata i struje, a ne zbog njih. Ostaje samo INA, za koju smatramo da je jedina kompanija od svih promatranih na koju bi se, u slučaju da se ovaj porez primjeni, on trebao primijeniti.
Od kuda sada Adris na popisu? Pa zar nije Adris imao pozitivnu nulu u q3?
Hah, kad bi cijene imovinskih klasa išle samo gore, onda bi bilo nemoguće izgubiti na bilo kojem ulaganju, ali bi bilo nemoguće i doći do imovine jeftino, jeftinije nego u uvjetima neke stabilne ponude i potražnje za istom.
Isto tako, ideja da bi cijene uvijek išle gore i tako do kraja vremena ima temelja samo u inflaciji, ali ne i u potražnji i očekivanjima.
Hm, hm, 🤔, baš se ne slažem sa vašom teorijom (ne kažem da vi niste u pravu), već mislim da kada osoba A proda osobi B vrijednosni papir mora zaradit, osoba B mora zaradit prodajom osobi C, osoba C mora zaradit prodajom osobi D (nadam se da ste skužili poantu). Jer po vašoj teoriji ako se dogodi puno gubitaka prilikom tih transakcija onda to više nije vrijednosni papir (ili vrijednosna klasa imovine) već je to uvaljivanje vrijednosnih papira naivcima, dok se ne potroše svi naivci i onda ti postaneš svjestan da si ti zadnji naivac sa bezvrijednim papirom😁.Znam da malo laićki zvući😁. Ps: ne mora zaradit prodajom, može zaradit i kroz dividendu😉.
Kada kažu "banke ostaju bez silnih milijuna kuna" misle na vlasnike banka tj. na nas dioničare.
Novinari to ne razumiju😢. Oni "misle" ili su "uvjereni" da vlasnici banaka "valjda invanzemaljci" "pljačkaju" narod kroz kamatu😢.
Na ovo gore se jednostavno moramo naviknuti. To je u skladu s duhom vremena u kojem živimo. Od 2000-2012/13 bi ovo gore bilo nezamislivo. Kod Amera je porez na dividendu 30%.
A 1945. bi ti sve odnijeli, ajde uvijek može gore. A sličnu ideologiju ti imaju sve velike stranke tako da ni izborima ne možemo ništa promijeniti.
Kako je to nekad izgledalo u Americi da se prisjetimo graficki
Pa kaj su ovi "Amerikanci" normalni! Pa porez od 90%? Pa kaj to njima s glavom nije uredu? 😯🤔😢
ništa Todorić nije kriv za ništa, nisam imao dionica njegovih kompanija, on je samo bio piun i marioneta nekih krugova moćnika, koji su ga na kraju i uništili, tako da se ne zavaravamo kako je u grose špilama jedan čovjek bitan, je kao i Zdravko Pevex
netočno!
za sve je sam kriv, poznam ga, umišleni bahati i arogantan megaloman, na kraju si je umislio da je toliko velik i da mu nitko ne može ništa, okružio se ljigošima koji su mu tepali ružičasto samo da bi ga bolje isisali, nije trpio suprostavljanje, doslovce je mislio da je bogomdani novi predsjednik jugoslavije a sve okolo njegovi podanici...
da je bio poduzetan i da je znao iskoristiti poziciju, to je, bio je dobar svim političkim strukturama a bome ih je znao i ucijeniti...ali manipulirao je sa porezima i davanjima, nije plačao dobavljače i ucjenjivao ih snižavanjem cijena, razne cesije i dr. lažno knjigovodstvo, ustanovio paralelni sustav odnosno faktoring,... početak kraja je bio kada je linić uvodio fiskalizaciju, zbog njega je to uveo, ovaj je htio podivljati jer više nije mogao muljati pdv i raditi megalomaniju po cijeloj bivšoj jugi...na kraju su ga njegovi direktori odnosno "tehnomenađerska" ekipa među kojima je i dalička, pošteno "odradili" i zbrinuli se po hgk i okolo a rusi koji su mu dali 600m za mercator pa kada ovaj nije mogao vračati pa ušao u pranje novaca preko agrokora za ruse skoro došli glave...htio ih se riješiti ali nije mogao, čak je od kineza htio posuditi ali ovi kada su skužili da sber pere pare preko agrokora su ga odbili, mjesec dana ga je čuvao task force iz lučkog i moj frend među njima, onda je krenulo sa onim alvarezom i na kraju, na rubu živčanog sloma potpisao dalički koja je već sve imala spremno...
A mi najmanje krivi i sa najmanje takvih točnih informacija smo najviše na***ali! 😢😢😢😢
I ako je ta vaša informacija točna da su ga čuvali task force, onda mi je logičnio da je potpisao Lex Agrokor bez da ga je prethodno pročitao😢