1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• darac11
    • February 8, 2024 at 5:44 PM
    Quote from Pecarosh

Meni već neko vrijeme ova trgovina gdje se stavljaju skromni nalozi na bid a sve se skida sa aska sve više smrdi na squeeze-out a i s obzirom da je matica najavila samo 3 milijarde € za dividendu a 5.6 milijardi za otkup vlastitih dionica. Uz pretpostavku da neće samo matica otkupljivati već će to radit i po ekspoziturama. Moja pretpostavka je 1€ dividende a ostatak ide za squeeze.

Nažalost ima logike 😢, ali nadam se da niste u pravu

Quote from admiralstock

Pa možda se ne bi puno dioničara bunilo da bude squeeze out na ovim prosjecima od 17-18eura. Dobiješ sad dividendu i nakon toga te isplate za dionice po prosjeku zadnja 3 mjeseca.

Jer sumnjam da će ovo rasti u nedogled.

Jel se treba platiti porez ako držiš dionice kraće od 2 godine, a oni te istisnu?

Da trebate platit porez! Ali mislim da su vam sa dionicama ZABA-e to slatke brige😁. Barem meni jesu🤷‍♂️

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • February 8, 2024 at 5:38 PM
    Quote from Tolisimus

Tko sustavno rasprodaje ADPL?

Zna li netko koji je mogući uzrok rasprodaje, neki kostur izlazi iz ormara ili nešto treće?

Jedina logika je da namjerno drže cijenu tako nisko kako bi što jeftinije otkupili ruski dio! Ako je ruski dio uopče na prodaji? Ili zamijenili ruske tvornice za ruski dio dionica ADPL? 🤔 Uglavnom meni odgovara jer bi ja hito sakupit još parsto komada po ovim cijenama😁.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• darac11
    • February 7, 2024 at 9:03 PM
    Quote from loto

Sjećam se kada je Konzum istisnuo nas preostale, mislim da je bila dosta fer cijena, koliko bi mogla biti

cijena kod prisilne isplate na ATPL, imam nešto malo što sam odavno prežalio?

Dali ste sigurni da je Konzum? Ne siječam se istiskivanja na Konzumu?

• Što smo danas tržili

• darac11
    • February 7, 2024 at 8:58 PM

+ ADPL po 13,35

• JDGT (Jadroagent d.d.)

• darac11
    • January 15, 2024 at 8:35 PM
    Quote from SOUR

Nije vezano baš za JDGT ali kad smo kod ovog poreza na dohodak od kapitala. Znači li da će se prihod od dohotka od kapitala ostvaren u prošloj godini još računati 10 % plus prirez, a tek na dohodak ostvaren u ovoj godini računati 12 % bez prireza? Mene knjigovotkinja ispravila da je tako.

Meni je prošle godine odbijeno 10 posto poreza plus 18 posto prireza, a ove godine (sad u petak 12,1) na dividendi JDGT-a mi je odbijeno točno 12 posto! Po tome je vaša knjigovotkinja u pravu. 🤔

• Best buy

• darac11
    • January 15, 2024 at 8:26 PM
    Quote from kukurijek

BCIN

Nemojte reci da vam nisam rekao.

Meni paše! 😁

• AGROKOR

• darac11
    • January 13, 2024 at 3:35 PM
    Quote from salamon

https://seebiz.eu/drustvo/vrhovn…-agrokor/299803

...... Zahtjev za zaštitu zakonitosti, prema odluci Vrhovnog suda, nije osnovan.

Podsjetimo, početkom siječnja objavljeno je da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek podigla pred Vrhovnim sudom zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv odluka dvaju sudova u slučaju ‘veliki Agrokor’, u kojem je vještačenje poljske podružnice KPMG-a proglašeno nezakonitim.

U tužiteljstvu su naveli da je zahtjev za zaštitu zakonitosti podignut zbog povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku (ZKP).

Ne kužim?

• AGROKOR

• darac11
    • January 2, 2024 at 9:36 PM
    Quote from salamon

https://seebiz.eu/tvrtke/forteno…rdi-eura/299375

Navedeni dug je otplaćen prije svega kako bi se poboljšala kapitalna pozicija Fortenova grupe d.d. u odnosu na potencijalne buduće kreditore čime je smanjen dug prema jedinom dioničaru Fortenova Group HoldCo B.V. te povećan temeljni kapital Fortenova grupe d.d.. Povećanje temeljnog kapitala sprovedeno je u procesu restrukturiranja PPL-a (engl. Profit participating loan) kao korak prema predstojećem refinanciranju Grupe - pojašnjavaju iz Fortenove.

Meni se više čini da je "muljanje" u stilu kada je kingshed kupio obveznice po 20ceti pa zamijenio za 1 euro novog duga!

Ali nekužim tko koga?

• Zašto ulažem i kako ulažem

• darac11
    • January 2, 2024 at 9:17 PM
    Quote from Parica

Ulazem da za 10godina (sa 50g) supruga i i ja imamo mogucnost prestat radit, a da nam standard ne opada...cilj je zivit od dividende za sto mi je potrebna vrijednost portfelja oko 3 mil EUR...

Pa koliko vi godišnje trošite kada vam treba tako velik portifeljij?

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • December 30, 2023 at 10:38 PM
    Quote from darac11
    Quote from abc1

Onda su tvoji dobili po 160E svaki!

Ovoje samo šala na tvoj račun, nikako ne na njihov. Svako dobro i tebi i tvojima i SVIMA<3

Ja sam dobio 8600 a žena 1200 to je 9800 podijeljeno sa 12 ispada 813 eura mijesečno, a mama mi ima 300,13 eura mirovine mijesečno, a tata negdje oko 500 eura(neće reći točno), i to ispada za mrvicu više od njih kao što sam i rekao.

Skužio sam da je šala, samo sam htio malo bolje pojasnit. I žalosno je da mi roditelji imaju tako malu mirovinu (tata 41 godina staža, mama 35 godina staža.)

I još jedna stvar koja me brine a to je da smo ja i žena ove godine potrošili 27000 eura😯! A ne pušimo, ne trošimo na skupu obleku, nismo podstanari, ne jedemo po restoranima, ne pijemo kave po kafičima i kupujemo na akcijama i sniženjima! 😯

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • December 30, 2023 at 8:18 PM
    Quote from abc1
    Quote from darac11

U budučnosti da, sada još i ne, ipak mi je dividenda premala da mi pokrije godišnje rashode.

I samo za zapisnik da smo ja i moja žena ove godine dobili dividende malo više nego su moji mama i tata dobili mirovine.

Onda su tvoji dobili po 160E svaki!

Ovoje samo šala na tvoj račun, nikako ne na njihov. Svako dobro i tebi i tvojima i SVIMA<3

Ja sam dobio 8600 a žena 1200 to je 9800 podijeljeno sa 12 ispada 813 eura mijesečno, a mama mi ima 300,13 eura mirovine mijesečno, a tata negdje oko 500 eura(neće reći točno), i to ispada za mrvicu više od njih kao što sam i rekao.

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • December 30, 2023 at 1:30 PM
    Quote from Junius
    Quote from darac11

ADPL-9,35

ADRS2 - 9,66

ARNT- 4,76

ATGR - 0,45

AUHR - 1,43

BCIN - 4,67

ERNT - 4,93

HT - 1,16

IKBA - 1,08

JDGT - 5,03

JDOS - 2,18

KODT - 5,32

KODT2 - 15,41

KOTR - 3,91

MDKA - 3,93

PVCM - 11,38

RIVP - 8,59

SPAN - 0,78

ZABA - 5,97

CASH - 0

Display More

VI ste odlučili živit od dividende^^

Display More

U budučnosti da, sada još i ne, ipak mi je dividenda premala da mi pokrije godišnje rashode.

I samo za zapisnik da smo ja i moja žena ove godine dobili dividende malo više nego su moji mama i tata dobili mirovine.

• Kolike prinose ostvarujemo

• darac11
    • December 29, 2023 at 4:48 PM

U ovoj godini mi je prinos s dividendama visokih 43%!😁

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • December 29, 2023 at 4:45 PM

ADPL-9,35

ADRS2 - 9,66

ARNT- 4,76

ATGR - 0,45

AUHR - 1,43

BCIN - 4,67

ERNT - 4,93

HT - 1,16

IKBA - 1,08

JDGT - 5,03

JDOS - 2,18

KODT - 5,32

KODT2 - 15,41

KOTR - 3,91

MDKA - 3,93

PVCM - 11,38

RIVP - 8,59

SPAN - 0,78

ZABA - 5,97

CASH - 0

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • December 7, 2023 at 9:43 PM
    Quote from zlocesti

Jessica Zloćka Long :)sve tvrdoglavo drži

Priskrbila sam si par tisuća eura dividende, računam da mi je to zamjena za prihod od najma nekretnine koju nemam.

Ajde vidjeti ćemo što će nam iduća godina donijeti

Sadašnje stanje na našem marketu stvarno ne razumijem, i sukladno tome radim ništa

Ja sam si ove godine priskrbio 8500 eura dividende😁, u slijedečoj se nadam barem 10000😁

• darac11
    • December 7, 2023 at 11:35 AM
    Quote from trial

Nažalost, i ovo sam morao objaviti, dijelom po pitanju ocrnjivača dionica koji ne shvaćaju koliku štetu nesvjesno čine rastjerujući ljude i odvračajući ih od kupnje dionica. I nije samo to, i sa foruma ovog i onog je nestalo jako puno ljudi. Tužna priča.

Zašto je likvidnost na ZSE sve manja i manja? Dakle, statistika, neumoljiva.

”Zauvijek će ostati nepoznat točan podatak koliko je malih dioničara iznjedrila pretvorba i privatizacija hrvatskih tvrtki. Neke su svojedobne procjene govorile o oko 700 tisuća. Prema podacima koje smo dobili od SKDD-a, evidencija broja fizičkih osoba koje imaju vrijednosne papire pohranjene u SKDD-u počinje s 2011. godinom kada je takvih bilo 465.560, a od tada njihov broj neprekidno opada tempom od deset do petnaest tisuća na godinu. Na kraju prošle godine u SKDD-u evidentirano je 327.398 fizičkih osoba koje posjeduju vrijednosne papire, što znači da im se broj u međuvremenu smanjio tridesetak posto.

S padom broja malih dioničara znatno je pala i tržišna vrijednost dionica koje posjeduju. Mali su dioničari najveću vrijednost u svojim rukama imali u 2016. godini, kada je ukupna njihova vrijednost iznosila više od 8,1 milijardu eura. Do kraja prošle godine tržišna vrijednost dionica u vlasništvu fizičkih osoba spustila se na 3,24 milijarde eura, da bi se do kraja kolovoza ove godine tržišna vrijednost njihova portfelja povećala na 3,53 milijarde eura. Rast vrijednosti portfelja u vlasništvu malih dioničara rezultat je rasta dioničkih indeksa na Zagrebačkoj burzi, koji su pak, paradoksalno, rasli upravo na pogon ‘istrebljivanja‘ malih dioničara.

Nasuport situaciji u Hrvatskoj, usput rečeno, Njemački institut za dionice početkom je ove godine izvijestio da je lani u Njemačkoj evidentiran rekordan broj dioničara, njih 12,89 milijuna. Prethodni rekord u Njemačkoj zabilježen je 2001. godine, kada je dioničara bilo 12,85 milijuna”.

E takve objave nam trebaju! 👏👍

• AGROKOR

• darac11
    • December 1, 2023 at 9:24 PM
    Quote from accountant
    Quote from st-brajo

kad ovo kaže poznati mafijaški avokado, onda znate koja je ura :S

https://www.index.hr/mobile/vijesti…ka/2516904.aspx

ljudi moji! =O

ovi se zaista igraju s vatrom: prvo su opelješili Ruse, sad ovog Arapa

gledao sam neki dan dokumentarac Jarkov o Nacionalu i Pukaniću

mislim da bi uskoro mogli gledati reprizu s nekim drugim akterima

Puki je pisao o trgovini cigaretama u crnogorskoj luci i iznosi su bili veliki, ali i na Agrokoru se fino 'raspodijelilo'

tko misli da pretjerujem, ne poznaje ni osnove trgovačkog prava, pljačka je pljačka! a ova država u kojoj su sudske strukture i sabor u rukama izvršne vlasti, pitam vas sve gdje je ta trodioba koju kao imamo na papiru?

btw st-brajo odličan članak!

Display More

PLJAČKA JE PLJAČKA!

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• darac11
    • November 30, 2023 at 9:09 PM
    Quote from havi

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…a-foto-20231130

Kupuje se .

3 hiljde eura kvadrat! 😯

• darac11
    • November 20, 2023 at 9:52 PM
    Quote from D_artagnan

Ma nema to nikakve veze sa kreditima, imaju banke €€€ koliko im treba za kredite ako bi ekipa uzela.
    Veci je problem sto nema puno ljudi koji su kreditno sposobni sa sigurnim poslovima i radom na neodređeno. Racunaj koliko je mladih iselilo… a ovi sto su dosli radit za kikiriki, lovu salju doma u nepal, indiju, nece kredite dizati.

Uz sve to su cijene nekretnina nerealno preskupe, pa nije ekipa ni blesava dizati jos kredite na te cijene. Vecina ce otic vani raditi nazalost, kako i jesu..

Sve što ste naveli je točno!

• AGROKOR

• darac11
    • November 8, 2023 at 12:41 PM

Mene brine da bi se mogao dogodit slijedeći scenarij :HDZ gubi izbore, dolazi SDP na vlast, Todorić dobiva spor i mora mu se isplatit brdo para, SDP je ljut zbog toga i povečava postoječe poreze na dobit, na dividendu i na kapitalnu dobit i uvodi novi porez na imovinu (nekretnine), građani se naljute na SDP i za 5 godina opet glasaju za HDZ i sve po starom😢.

Ili sam samo ja primjetio da kad god SDP dođe na vlast mi "dobijemo" nove poreze?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt