1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. darac11

Posts by darac11

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • December 30, 2023 at 8:18 PM
    Quote from abc1
    Quote from darac11

U budučnosti da, sada još i ne, ipak mi je dividenda premala da mi pokrije godišnje rashode.

I samo za zapisnik da smo ja i moja žena ove godine dobili dividende malo više nego su moji mama i tata dobili mirovine.

Onda su tvoji dobili po 160E svaki!

Ovoje samo šala na tvoj račun, nikako ne na njihov. Svako dobro i tebi i tvojima i SVIMA<3

Ja sam dobio 8600 a žena 1200 to je 9800 podijeljeno sa 12 ispada 813 eura mijesečno, a mama mi ima 300,13 eura mirovine mijesečno, a tata negdje oko 500 eura(neće reći točno), i to ispada za mrvicu više od njih kao što sam i rekao.

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • December 30, 2023 at 1:30 PM
    Quote from Junius
    Quote from darac11

ADPL-9,35

ADRS2 - 9,66

ARNT- 4,76

ATGR - 0,45

AUHR - 1,43

BCIN - 4,67

ERNT - 4,93

HT - 1,16

IKBA - 1,08

JDGT - 5,03

JDOS - 2,18

KODT - 5,32

KODT2 - 15,41

KOTR - 3,91

MDKA - 3,93

PVCM - 11,38

RIVP - 8,59

SPAN - 0,78

ZABA - 5,97

CASH - 0

Display More

VI ste odlučili živit od dividende^^

Display More

U budučnosti da, sada još i ne, ipak mi je dividenda premala da mi pokrije godišnje rashode.

I samo za zapisnik da smo ja i moja žena ove godine dobili dividende malo više nego su moji mama i tata dobili mirovine.

• Kolike prinose ostvarujemo

• darac11
    • December 29, 2023 at 4:48 PM

U ovoj godini mi je prinos s dividendama visokih 43%!😁

• Razotkrivamo portfelje

• darac11
    • December 29, 2023 at 4:45 PM

ADPL-9,35

ADRS2 - 9,66

ARNT- 4,76

ATGR - 0,45

AUHR - 1,43

BCIN - 4,67

ERNT - 4,93

HT - 1,16

IKBA - 1,08

JDGT - 5,03

JDOS - 2,18

KODT - 5,32

KODT2 - 15,41

KOTR - 3,91

MDKA - 3,93

PVCM - 11,38

RIVP - 8,59

SPAN - 0,78

ZABA - 5,97

CASH - 0

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• darac11
    • December 7, 2023 at 9:43 PM
    Quote from zlocesti

Jessica Zloćka Long :)sve tvrdoglavo drži

Priskrbila sam si par tisuća eura dividende, računam da mi je to zamjena za prihod od najma nekretnine koju nemam.

Ajde vidjeti ćemo što će nam iduća godina donijeti

Sadašnje stanje na našem marketu stvarno ne razumijem, i sukladno tome radim ništa

Ja sam si ove godine priskrbio 8500 eura dividende😁, u slijedečoj se nadam barem 10000😁

• darac11
    • December 7, 2023 at 11:35 AM
    Quote from trial

Nažalost, i ovo sam morao objaviti, dijelom po pitanju ocrnjivača dionica koji ne shvaćaju koliku štetu nesvjesno čine rastjerujući ljude i odvračajući ih od kupnje dionica. I nije samo to, i sa foruma ovog i onog je nestalo jako puno ljudi. Tužna priča.

Zašto je likvidnost na ZSE sve manja i manja? Dakle, statistika, neumoljiva.

”Zauvijek će ostati nepoznat točan podatak koliko je malih dioničara iznjedrila pretvorba i privatizacija hrvatskih tvrtki. Neke su svojedobne procjene govorile o oko 700 tisuća. Prema podacima koje smo dobili od SKDD-a, evidencija broja fizičkih osoba koje imaju vrijednosne papire pohranjene u SKDD-u počinje s 2011. godinom kada je takvih bilo 465.560, a od tada njihov broj neprekidno opada tempom od deset do petnaest tisuća na godinu. Na kraju prošle godine u SKDD-u evidentirano je 327.398 fizičkih osoba koje posjeduju vrijednosne papire, što znači da im se broj u međuvremenu smanjio tridesetak posto.

S padom broja malih dioničara znatno je pala i tržišna vrijednost dionica koje posjeduju. Mali su dioničari najveću vrijednost u svojim rukama imali u 2016. godini, kada je ukupna njihova vrijednost iznosila više od 8,1 milijardu eura. Do kraja prošle godine tržišna vrijednost dionica u vlasništvu fizičkih osoba spustila se na 3,24 milijarde eura, da bi se do kraja kolovoza ove godine tržišna vrijednost njihova portfelja povećala na 3,53 milijarde eura. Rast vrijednosti portfelja u vlasništvu malih dioničara rezultat je rasta dioničkih indeksa na Zagrebačkoj burzi, koji su pak, paradoksalno, rasli upravo na pogon ‘istrebljivanja‘ malih dioničara.

Nasuport situaciji u Hrvatskoj, usput rečeno, Njemački institut za dionice početkom je ove godine izvijestio da je lani u Njemačkoj evidentiran rekordan broj dioničara, njih 12,89 milijuna. Prethodni rekord u Njemačkoj zabilježen je 2001. godine, kada je dioničara bilo 12,85 milijuna”.

E takve objave nam trebaju! 👏👍

• AGROKOR

• darac11
    • December 1, 2023 at 9:24 PM
    Quote from accountant
    Quote from st-brajo

kad ovo kaže poznati mafijaški avokado, onda znate koja je ura :S

https://www.index.hr/mobile/vijesti…ka/2516904.aspx

ljudi moji! =O

ovi se zaista igraju s vatrom: prvo su opelješili Ruse, sad ovog Arapa

gledao sam neki dan dokumentarac Jarkov o Nacionalu i Pukaniću

mislim da bi uskoro mogli gledati reprizu s nekim drugim akterima

Puki je pisao o trgovini cigaretama u crnogorskoj luci i iznosi su bili veliki, ali i na Agrokoru se fino 'raspodijelilo'

tko misli da pretjerujem, ne poznaje ni osnove trgovačkog prava, pljačka je pljačka! a ova država u kojoj su sudske strukture i sabor u rukama izvršne vlasti, pitam vas sve gdje je ta trodioba koju kao imamo na papiru?

btw st-brajo odličan članak!

Display More

PLJAČKA JE PLJAČKA!

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• darac11
    • November 30, 2023 at 9:09 PM
    Quote from havi

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…a-foto-20231130

Kupuje se .

3 hiljde eura kvadrat! 😯

• darac11
    • November 20, 2023 at 9:52 PM
    Quote from D_artagnan

Ma nema to nikakve veze sa kreditima, imaju banke €€€ koliko im treba za kredite ako bi ekipa uzela.
    Veci je problem sto nema puno ljudi koji su kreditno sposobni sa sigurnim poslovima i radom na neodređeno. Racunaj koliko je mladih iselilo… a ovi sto su dosli radit za kikiriki, lovu salju doma u nepal, indiju, nece kredite dizati.

Uz sve to su cijene nekretnina nerealno preskupe, pa nije ekipa ni blesava dizati jos kredite na te cijene. Vecina ce otic vani raditi nazalost, kako i jesu..

Sve što ste naveli je točno!

• AGROKOR

• darac11
    • November 8, 2023 at 12:41 PM

Mene brine da bi se mogao dogodit slijedeći scenarij :HDZ gubi izbore, dolazi SDP na vlast, Todorić dobiva spor i mora mu se isplatit brdo para, SDP je ljut zbog toga i povečava postoječe poreze na dobit, na dividendu i na kapitalnu dobit i uvodi novi porez na imovinu (nekretnine), građani se naljute na SDP i za 5 godina opet glasaju za HDZ i sve po starom😢.

Ili sam samo ja primjetio da kad god SDP dođe na vlast mi "dobijemo" nove poreze?

• AGROKOR

• darac11
    • November 3, 2023 at 9:26 PM
    Quote from verdi

zamisli te vi da američki sud dosudi todoriću 7 milijardi $, on si uzme milijardu i 6 podjeli svima ostalima i u finalu država bankrotira. ovo je van svake pameti. hr je i ovako dužna. gdje bi našli tu lovu? to bi ispalo da nas naš veliki saveznik i partner (bar si tako neki retardi kod nas tumače tu suradnju) hoće malo pogurati kao i njemačku sa sjevernim tokom.

Mislim da novinari (ekipa) brka kune i eure, koliko se ja siječam prvo su pisali da bi odšteta mogla biti 7 milijardi kuna, tako da mi nije jasno od kud sad 7 milijardi eura kada cijeli Agrokor bez duga nije toliko vrijedio.

Quote from D_artagnan

pa to, onda bi više trebalo obeštetiti male dioničare, nego njega

Ali mislim da je caka (zapravo se bojim da je) da ne smiješ biti stanovnik, rezident ili domači investitor, več moraš bit inozemni investitor da bi imao pravo tužit Hrvatsku državu?

• AGROKOR

• darac11
    • November 3, 2023 at 10:01 AM
    Quote from Philidor

HDZ-u je dosta da otegne tu arbitražu dok ne prođu izbori, kakvo je sada stanje stvari samo će se učvrstiti na vladajućoj poziciji. S druge strane, ako bi RH izgubila ovu arbitražu prije izbora, politički utjecaj bi bio enorman... Najveće ruganje bi bilo pak da se Todorić naplati od države, a da obićni građani ostanu bez gaća.

Najviše me brine zadnja rečenica da će se Todorić naplatit a mi mali ne! Pogotovo mi koji nismo tužili.

• darac11
    • October 4, 2023 at 10:24 PM
    Quote from Marsovac

Imamo rekordnu godinu nakon dugo vremena di je CROBEX porastao 20-tak posto i konačno se pojavi zdrava korekcija i to zbog skoka prinosa na 10y US bondu na 5% (naša narodna obveznica se trguje uredno na 3,6%), a drhtvci sa investicijskim horizontom od 17 i pol minuta već krenu paničarit prizivajući recesiju dok nam ekonomija diše punim plućima.

Šta se tiče banka, vjerujem da je zlatno vrijeme banka tek počelo i jahati će na rastu kamata još neko vrijeme. Odradile su sve 50 i više posto već ove godine. Naravno da će se javiti neki novi prodavatelji koji pokušavaju pogoditi vrh, ali to je uvijek tako na svim rastućim dionicama. ZABA je samo u prvih 6 mjeseci zaradila isto koliko u cijeloj prošloj godini, a Talijani napeti k'o puške čekaju kraj godine da i ove godine sve to kroz dividendu prepumpaju sebi u džep. Mislite da nova debela dividenda neće utjecati na cijenu?

Nakon jačanja bilanci i profita banka vjerujem da ćemo uskoro gledati i pokoje preuzimanje u bankarskom sektoru jer to se uvijek zbiva u svakom sektoru kad krenu novi ciklusi rasta, samo treba vremena, ništa ne ide preko noći.

Dividenda od ZABA-e sjeda za 12 dana😁, trebala bi 16-tog ovoga mjeseca. 😁

• darac11
    • September 18, 2023 at 9:05 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from zlocesti

I tako smo u revijalnom tonu, nakon revizije, roknuli 1,37%

Vidim mudrijaše na par papira koje imam

Na ikba prodajni nalog od 198 komada na 372

Na HT nalog od 11 tisuća na 27 eura

Nikada se nije tako prodavalo.

Uvijek je išla jedna pravo, jedna krivo

Malo kupiš, više prodaš :S

Ovo je skroz neuljudno :)

Display More

A i ovu rivijeru kao da cijede na osobnoj razini...neki mrzitelji turista namjerno ruše.

Neeeeeego, ne znam zašto gospon na IKBI ne stavi nalog barem na 340-350. Evo ja obećajem da ću zagrist

Display More

A ja ću zagristi odmah iza vas, ili prije vas😁

• AGROKOR

• darac11
    • September 12, 2023 at 8:53 PM
    Quote from Mirakul

https://www.nacional.hr/interna-promem…ada-za-agrokor/

Nikoga to ne zanima...

Zanima mene! I samo neka stavljaju takve objave. Hvala

Quote from st-brajo

ovo se i prvi put moglo, a i sada treba, riješiti jedino pretvaranjem duga u equity.

onda se rješavaš i Pave i šeika, a bivši držatelji duga traže novog kupca, za cjelinu.

naravno da će se nešto pitati i Plenki-a, obzirom na razne koncesije koje Fortenova ima.

a čak bi mu i javnost mogla povjerovati da su ga Borgovci prvi put, zbog neiskustva, "izradili".

još samo fali Washington :S

Meni više liči kao da se namjerno želi Fortenovu otjerati u stečaj kako se mi manjinski dioničari i ostali koji tuže nebi imali iz čega naplatit! 🤔 Jer ja stvarno ne kužim od kud stvaraju tolike gubitke?

• darac11
    • September 6, 2023 at 10:18 AM
    Quote from Infinity
    Quote from Ledica

https://www.skdd.hr/portal/SDAWEB.…ob_hr?p_id=2632

Odgovor se možda krije negdje ovdje u sažetku izmjena i dopuna Uputa i Pravila SKDD 😁

Jasno mi je čemu ovaj smješak na kraju 😁

Ja ne kužim zašto je smješak?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• darac11
    • August 24, 2023 at 10:54 AM
    Quote from Sheki

Imam te Plastike, al nažalost prevelika je nesigurnost s obzirom na cijenu. Mislim da su neki drugi papiri u fokusi i njima se pritišće cijena, jer će s puno većom vjerojatnošću izvještaji biti dobri.

Do sada kada god se dogodilo neko sr*nje, dionici je trebalo dvije do tri godine da se oporavi! Sr*nje na ADPL-u se je dogodilo prošle godine i onaj tko je prošle godine kupovao (ja) bi 2024 ili 2025 trebao pobrati vrhnje😉. Ja sam optimističn pa već slijedeće godine očekujem dividendu, ne veliku ali 50 centi po dionici bi moglo bit😁.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• darac11
    • August 22, 2023 at 11:36 PM
    Quote from Damir1952

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…lOKV17eH3eg6esI

Jos malo o losoj sezoni... a ja RIVP dokupljujem, a jesam lud!🙃

A daj pogledaj sliku! Pa vidiš da se sprema nevrijeme i normalno je da nikog nema na plaži. Zapravo me ta slika malo i ljuti, pa nisu mogli nać "ružniju" sliku.

• MDKA (Medika d.d.)

• darac11
    • August 22, 2023 at 11:34 PM
    Quote from komot

Ja prodao prije godinu i pol dvije dionice da završim adaptaciju nekretnine za najam. Nije se isplatilo.

Malo čudno da se najam nije isplatio? Ako želite možete mi u privatnoj poruci objasnit šta je pošlo po zlu?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• darac11
    • August 22, 2023 at 11:32 PM
    Quote from Sokolic

Da li se može odraditi sve to sa postojećim kapacitetima kad bi se nastavilo s tim ritmom ugovaranja novih poslova?

Dobro, sada mi je malo lakše, jer sam se brinuo da sam ja jedini koji se plaši ovog problema! Problemi: 1. Dali zaposleni mogu odradit toliko posla u određenom roku? 2. Dali dobavljači mogu dostavit sve sirovine i potrebne dijelove u određenom roku? 3. Kapacitet proizvodnih pogona?

Najbolje je što do sada nisu imali problema s ta 3 "problema" i uspješno su ih rješavali i nadam se da će tako i nastavit.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt