1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. bbkk0000

Posts by bbkk0000

• Birtija

• bbkk0000
    • December 16, 2022 at 3:37 PM

Ovo je Kajkić napisao na fejsu.. ima tko kakav info o ovome? jel moguće da je to istina?

VUČIĆ ĆE NAVIJATI ZA MAROKO….
    ALI MU NIJE STRANO DA PO HRVATSKOJ MOBILIZIRA (HRVATSKE DRŽAVLJANE) POLICAJCE I CIVILE (SRBE), ZA RAT NA KOSOVU!

EKSKLUZIVNO…NEVIĐENI SKANDAL I PROPUST SLUŽBI u RH!!

OTKRIVAM KAKO JE VUČIĆ I SRBIJA IZVRŠILA MOBILIZACIJU SRBA U HRVATSKOJ A DA NAŠE SLUŽBE ZA TO NISU ZNALE!!!!!

Dana 07. Studenog 2022 godine, hrvatski policajac MILAN ČUJO (pripadnik srpske nacionalnosti), hrvatski i srpski državljanin, kao policajac zaposlen u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj, pozvan je pismenim pozivom Ministartsva obrane Srbije i obavjestajne sluzbe BIA na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu BOŠKO PAVKOLJEVIĆ-PINKI u Sremskoj Mitrovici, R. Srbija!
    Po mojim saznanjima na regrutaciju u R. Srbiju pozvano je jos najmanje 15 hrvatski policajaca (srpske nacionalnosti) te oko 188 civilnih osoba sa područja Vukovarske i Osječke županije.

POZIVANI SU KAKO SAM NAVEO U KASARNU U SREMSKOJ MITROVICI I KASARNU Arčibald Rajs Novi sad!

Mladi hrvatski policajac o kojem sam u početku govorio se uredno odazvao pozivu, u Srbiji, regrutirali su ga i zaduzili mu uniformu, i dr. opremu, medjutim dobronamjerni gradjani su ovaj neviđeni skandal i zadiranje i suverenitet RH od strane Srbije, prijavili……. te je na okolnosti istoga mladi policajac sve priznao i dostavio dokumentaciju o njegovom pozivanju i regrutiranju za potrebe rata kojeg ce Srbija voditi na Kosovu!
    Dok se za druge policajce kao i civile koji su mobilizirani, mudro šuti?? ……

Zašto???

Zato sto je utjecajem Pupavca i Dragane Jeckov iz SDSS i Visokih duznosnika HDZ u cilju civanja “koalicije” preko Ravnatelja policije Nikole Miline sprijecen kazneni progon protiv ovog i drugih mladica - mobiliziranih policajaca, kao i civila!
    Jedini poatupak je onaj koji je pokrenut u Hrvatskoj policiji samo protiv ovog mladog policajca (koji je za sada jedini priznao) drugi nisu pa nece odgovarati!!!!! stoga su protiv njega koji je priznao u MUP-u pokrenuli disciplinski postupak pred disciplinskim sudom u Osijeku, ishod za mladog policajca se vec unaprijed zna, a isti je dogovoru Jeckov (sdss). hdz (lokalnih duznosnika), Miline (ravnatelja policije), kazna ce biti simbolična!!!!

Toliko o drzavi RH… njezinim instititucijama, samostalnosti u radu istih i sl… ocito je da ce u moguci rat na kosovu ici i hrvatski policajci kao i drugi civili građani srpske nacionalnosti iz RH!! ili ce za slucaj odbijanje poziva na regrutaciju odgovarati u R. Srbiji!!! Za za izdaju RH u dogovoru Jeckovke-Pupavca i HDZ a…. uobičajeno je, sve u koalicijskom duhu! Nema odgovornosti!!

PS. Srpski konzulat u dogovoru sa BIA je sve gradjane srpske nacionalnosti iz ove dvije županije, a koji su mobilizirani naknadno pozvao u njihov konzulat u Vukovaru… radi konzultacija na okolnosti saznanja za mobilizaciju od hrvatskih službi!! I eventualnih problema!

U prijevodu srbija mobilizira i priprema se za rat sa područja RH!!! A Hrvatska o tome šuti!!

Dosta je nama više srpskih ratova…. odj…. Od nas!

• Birtija

• bbkk0000
    • December 15, 2022 at 4:04 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Ledica

Baka, iz razdoblja 2. svj. rata, al kažu da malo “ bacam” na nju.😉

Nemojte samo o WW2. Samo ne o tome jer mi malovitra lupa palčiće dolje ko da nema sutra. Pravi fallout palčića. Ne odobrava moje neodobravanje najhumanijeg pokreta u čitavoj hrvatskoj povijesti. Tko pljuje hrvatsku vladu u 2020ima, to prođe bez ijednog osvrta. Ali dirni se u WW2 i tadašnje filantrope i crno ti se piše...

Možda zato što velika većina ljudi ne osjeća da je Hrvatska bila na strani pobjednika. A vi kao intelektualac zapravo nekorektno okrećete pilu naopako da su svi koji su bili za NDH ( preko 90 posto stanovništva ) i svi oni koji propitkuju to razdoblje jer je krajnji osjećaj da to što je napisala jugoslavenska hisografija zapravo ustaše ili podupiratelji njihovi... oprostite ali takav je dojam

• Birtija

• bbkk0000
    • December 14, 2022 at 3:54 PM
    Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

Znam da su oni ženidbama ušli u te dosta visoke strukutre britanske i francuske policijske,diplomatske..i to je njihov modus operandi..ali dok ovo nisam vidio vlastitim očima ..

cijeli svijet nije više normalan, ako je ikada i bio

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…mnjivo-15286125

Nije ovo ništa čudno. Denis Šeler koj je kao dragovoljac bio u Ukrajni i koj je predvidio do skoro u detalje što će se dogoditi prije nego se dogodilo... kada se vratio iz Ukraijne prije cca pola godine imao/ima velikih problema ,kaže da ga prate jako i da u Hrvatskoj postoji velika mreža ozbiljnih ljudi koji rade za njih.. on je koliko sam razumio dosta visoko u bbb pa ima ekipu koja mu pomogne..

• Birtija

• bbkk0000
    • December 14, 2022 at 3:40 PM
    Quote from Moller
    Quote from bbkk0000

Sve što oni rade i njihove službe su okrenuli da radimo mi...zanimljivo mi je još,tamo gdje ja ljetujem na jadranu došlo je jako puno osoblja ( konobari,konobarice..) iz srbije i rs i baš sam primjetio kako se uvaljuju Hrvatima ..njihove cure našima i obratno... prvo sam mislio da ne vidim dobro a onda... da vidite kako to podržavaju domaći jugoslaveni ...

pa šta nemaju dovoljno dalmatinaca po srbiji

Znam da su oni ženidbama ušli u te dosta visoke strukutre britanske i francuske policijske,diplomatske..i to je njihov modus operandi..ali dok ovo nisam vidio vlastitim očima ..

• Birtija

• bbkk0000
    • December 14, 2022 at 3:22 PM
    Quote from Moller
    Quote from havi

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

Daleko im kuca od moje ............

u velikom su strahu,

https://www.24sata.hr/news/ivana-kno…tiv-srba-879530

Sve što oni rade i njihove službe su okrenuli da radimo mi...zanimljivo mi je još,tamo gdje ja ljetujem na jadranu došlo je jako puno osoblja ( konobari,konobarice..) iz srbije i rs i baš sam primjetio kako se uvaljuju Hrvatima ..njihove cure našima i obratno... prvo sam mislio da ne vidim dobro a onda... da vidite kako to podržavaju domaći jugoslaveni ...

• Birtija

• bbkk0000
    • December 13, 2022 at 7:48 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from bbkk0000

Ok. Barem prihvaćate razgovor i arhive. Imate masu jugoslavena koji su se preokrenuli i postali zagovornici NDH. U vremenima kada to nije bilo oportuno ,masu ih je glavi izgubilo. A svi su intelektualna elita. Dajte da vidimo o čemu se radi...

Nisu ni blizu problem takvi jugoslaveni koji su se okrenuli i postali "zagovornici NDH", kakav su problem provokatori na čije obmane nasjedaju brojni čestiti Hrvati. Ne vjerujem ja na trenutak da su jedan Vukić i Leljak "zagovornici NDH"...

Problem su jugoslaveni koji su se okrenuli i postali tobožnji ili stvarni zagovornici RH. Evo, koliko ih samo ima u vrhu vlasti. Kod nas ispada da moraš imati debelo jugokomunističku obiteljsku pozadinu da bi bio u vrhu vlasti. Pogle samo fenomen jednog Darka Horvata. Slao si onaj video s Kekićem(on je po meni bivši jugoslaven koji je za Hrvatsku..ne "za NDH", ali za RH itekako da..zašto? Acta, non verba.) i Jurčevićem gdje pričaju o Horvatu. Ne sumnjam da je SVE to što su rekli o njemu istina. Zašto? Pa zato jer je to lako provjerljivo..lako dokazivo.

Ostaje pitanje tko bi pri zdravoj pameti stavljao takvog tipa u tako važne resore, za potpredsjednika hrvatske vlade. To ne samo da je sramotno, nego je i opasno. Daleko opasnije nego jedan Vukić.

Niste dovoljno dugobpratili Kekica... rekao je za ndh da su hrvati cisti i da je povijest cista.. problem je nastao kada se stvarsla hrvatska drzava dosli su iz emigracihe i vidjeida su oni koji su ih orogonili zapeavo postali vlast.. naslucuje se iz tih razgovora da se mislilo obracunat sa njima ... pa su ti onda straddli neki... ali naravno obavjestajni sustav je uvjek zeznut... udba tvrdi da su kos glavni a ovi vracaju neznamo za niti jedog kos direktora u jugi... ali istona je vjerojatno u sredini negdje... te sluzbe prvo ozna pa udba su naoeavili strahovit masakar ...kos je sa smrti marsala ostao bez sefa pa je tu sve moguce...

• Birtija

• bbkk0000
    • December 13, 2022 at 6:02 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from bbkk0000

Poštovani kolega dozvolite da vam napišem svoje mišljenje. U Hrvatsku se ljudi iz J.Amerike,Kanadae i Australije ne žele vratiti iz dosta razloga. Ima tu i poreznih pitanja, ima tu jako puno demokracije zbog koje se ne žele vratiti ( nadam se da će corona ipak ih navesti da uvide tu demokraciju ) ali najviše jer to nije država na način na koju su priželjkivali. Problem je u tome što se to jugoslavenstvo kroz prevare vuklo jako dugo i,tek dok nisu Radića ubili Hrvati nisu razumjeli tu magnitudu napada. Ndh kao pokušaj, pa jugoslavija kao stvarnost koja je uzela veliki danak. Promjene nemogu biti od danas do sutra. Zato je jako bitno osvjestiti ljude da opet nebi išle nove prevare. Nitko ne zagovara NDH jer je to zapravo bila država u kojoj su glavnu riječ vodili njemci i talijani. Zato je jako bitno otvoriti arhive da se i ljudima tkzv.lijevog svjetonazora a koji su sudjelovali u komunizmu na ovaj ili onaj način otvoriti oči. Ne da bi se otvorio novi front između Hrvata nego da se na temelju ISTINE nebi dozvolile nove laži,prevare i obmane. Da se dogodi ujedinjenje i pomirenje ali na onaj onaj pravi način kroz istinu. Tada će nestati svi Hrvatski problemi

Sve oke, ali kad mi kreneš sipati 💩💩💩 o tome kako je Jasenovac bio radni logor i podmetati mi onog Srbina Vukića koji jedino što zna je sipati 💩💩💩 o Franji Tuđmanu i gostovati na Happy TV sa vojislavom Šešeljem u emisiji i tamo pričati o tome tko je Hrvat i koliko ih je tamo, muka mi je od toga. Možemo normalno razgovarati. Neka se otvore svi arhivi, itd.

Neće to promijenit karakter zločinačkog režima pa da to unosimo na ustavnu razinu, kako isti taj negativac sugerira.

Ok. Barem prihvaćate razgovor i arhive. Imate masu jugoslavena koji su se preokrenuli i postali zagovornici NDH. U vremenima kada to nije bilo oportuno ,masu ih je glavi izgubilo. A svi su intelektualna elita. Dajte da vidimo o čemu se radi...

• Birtija

• bbkk0000
    • December 13, 2022 at 5:50 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from renchi

Tvoja ljubljena NDH je također jedan od njih, iako ga nisam tada spomenuo, namjerno, da odvratim od te odvratne teme

🤣😂🤣😂🤣😂

Ja ne znam kakve sti vi teske knjige citali, ali one vas nisu naucile logici, a niti ramisljanju.

Kod razmisljanja i donosenja zakljucaka je bitno razmisljanje o razmisljanju. Ili thinking about thinking. Znaci kada pises da je svejedno sto se iselilo vise od 600 000 najboljih, kao sto si sam napisao, ali svejedno je jer ce doci Afrikaneri i Ukrajinci moras znati zasto tako razmisljas, kakva ti je strategija, osjecaj o tome. Ako ti ne razmiljas o svom razmisljanju znaj da ima ljudi koji razmisljaju o tome sto izgovoris.

Prije nego kakvu mudroliju izgovoris, razmisli o njoj. S druge strane kada se impulsivno bez razmisljanja govori tada si i najiskreniji. Kao kada si pijan. Zato ti i kazem jedino iskreno sto si napisao bilo je o iseljavanju koje je nebitno jer stizu Afrikaneri i Ukrajinci. Ostalo su tvoje autokorekcije.

Aposlutno se slazem .

Display More

Pročitao sam daleko više knjiga od teme. Barem sam palatale svladao. Napišeš da je "jedino što nam je ostalo u Hrvatskoj nogomet".. Ja napišem da nije sve tako crno i da nigdar ni bilo da ni nekak bilo i da možemo naseliti i Ukrajince i Afrikanere, a tebi je to navodno okidač. Pravi okidač ti je što ružno pišem o Ustaškom pokretu i NDH. To te smeta. Pa što kaže ekipa iz Latinske Amerike, zašto se ne žele vratiti u Hrvatsku? Kažu "Da..ovo ono..ali to nije naša NDH." Pitaj kog hoćeš. Pitaj Stiera pa ćeš vidit kaj će ti reć.

Display More

Poštovani kolega dozvolite da vam napišem svoje mišljenje. U Hrvatsku se ljudi iz J.Amerike,Kanadae i Australije ne žele vratiti iz dosta razloga. Ima tu i poreznih pitanja, ima tu jako puno demokracije zbog koje se ne žele vratiti ( nadam se da će corona ipak ih navesti da uvide tu demokraciju ) ali najviše jer to nije država na način na koju su priželjkivali. Problem je u tome što se to jugoslavenstvo kroz prevare vuklo jako dugo i,tek dok nisu Radića ubili Hrvati nisu razumjeli tu magnitudu napada. Ndh kao pokušaj, pa jugoslavija kao stvarnost koja je uzela veliki danak. Promjene nemogu biti od danas do sutra. Zato je jako bitno osvjestiti ljude da opet nebi išle nove prevare. Nitko ne zagovara NDH jer je to zapravo bila država u kojoj su glavnu riječ vodili njemci i talijani. Zato je jako bitno otvoriti arhive da se i ljudima tkzv.lijevog svjetonazora a koji su sudjelovali u komunizmu na ovaj ili onaj način otvoriti oči. Ne da bi se otvorio novi front između Hrvata nego da se na temelju ISTINE nebi dozvolile nove laži,prevare i obmane. Da se dogodi ujedinjenje i pomirenje ali na onaj onaj pravi način kroz istinu. Tada će nestati svi Hrvatski problemi

• Birtija

• bbkk0000
    • December 13, 2022 at 4:51 PM
    Quote from havi

Tko normalan u danasnje vrijeme moze velicat NDH ili sepavog bravara? X/

Koliko ja znam nedavno je jedan Gotovac htio postaviti ploču maršalu koj je potpisao prijeki sud za oko 600 000 Hrvata u centru Zagreba.. a kažu da je gospodin

• Birtija

• bbkk0000
    • December 11, 2022 at 8:38 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Junius

Sa trolanjem nećeš daleko.

Kojih zadnjih "par godina" je na engleskoj Wikipediji milijun i koliko ubijenih u Jasenovcu kao službena brojka? Ja ga pratim zadnjih petnaest godina i duže, od kada sam sreo po Zagrebu takve kao što si ti. Oko brojke postoji konsenzus službene historiografije posvuda, i to već desetljećima. A kažem opet - čak i bez Jasenovca "u igri", bilo je više desetaka tih logora i gubilišta, stotine jama... To Bog Isus ne zna koliko je ljudi pobijeno.. Ne kažem ja da žalim za svakim kojeg su ustaše ubile..bilo je svakakvih koji su od njih dobili.. Ali ubijali su žene i djecu, po terenu.

Popis Srba 1931 i 1948... Srbi su u toj Kraljevini imali veliku moć i bolje poslove, posvuda po javnom sektoru neki Srbin.. Imali su više djece od ostalih, veću reprodukciju..bila je agrarna prenapučenost u to vrijeme. Mogao se povećat broj Srba do 1941.(i uvjeren sam da jest, baš zbog razloga koje sam naveo) i još se djece rodit nakon ww2, što je i rođeno dosta.. Hrvata je definitivno stradalo jako puno u toku rata, u borbi u svim mogućim vojskama pa i partizanima.. Nakon rata na svim križnim putevima, bolesti, itd.

Što to dokazuje? Da je NDH bila zemlja liberalne demokracije? Da nije bilo masovnih zločina?

Ako se ipak odlucite malo produbiti saznanje svoje ...

• Birtija

• bbkk0000
    • December 11, 2022 at 4:53 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Junius

Dovoljno je pogledati popis iz 1931 i 1948 godine i usporediš broj Srba koju su tada bili u RH i BiH. I u BiH I u RH broj Srba je veći 1948, nego je bio 1931, pa i usprkos tome što je gotovo 100000 srpskih kolonizatora iz RH i Bih u razdoblju 1945-48 naseljeno u Vojvodinu.

A apropo naše percepcije vani, gdje god se spominje Hrvatska, uvijek se nađe par komšija koji svim objašnjavaju "tko smo i šta smo"...jebiga jači su u propagandi i to je to, moramo i mi poradit na PR-u.

Samo djelomično me citiraš. Ja tebe pitam da li da se ja počnem izjašnjavati kao ustaša, svugdje, gdje god dođem? Jesi ti ustaša?

Quote from bbkk0000

Ovo citirate Valerijanove memorandume? Pavelic cim je dosao na vlast pozvao je da bude ministar i on je došao svog školskog kolegu Savu Besarovica ( srbin ) da smiri sukobe izmedju hrvata i srba . Ali četnici se ipak nisu dali i nastavili su svoje pokolje.... a ako ljudi smatraju da je divoljn9 inati dobar posao i držati glavu dolje dok ih pljackaju ne dozvoljavaju njihovu nacionalnost da ispliva,plaćaju daleko veće poreze,poništavanja povijesnu i kulturnu baštinu onda je razgovor suvisan.

Za te glupe memorandume sam nešto čuo i ne znam kaj si zabrijao s time sad. Pavelić je bio brutalni zločinac i psihopat, masovni ubojica. I bio je baš fašist, za razliku od većine ustaša koji nisu bili, ali on baš je.

Da se počnem ja izjašnjavati kao ustaša, hoćete onda bi sretni vas dvojica tu? Da kažem "Yes, I am from Ustaša state! Oh yeah, I am! And I am Ustaša as well!"

Jesi ti ustaša?

Display More

ovo razdoblje o kojem pričate 41. Travanj,svibanj tek proglašena ndh. Nema nikakvog sukoba osim sitnih svadja po selima. Pop Valerijan piše na sve bitne adrese da su Hrvati pobili čini mi se oko 100 tisuća Srba. To je otkrila Stjepan Lozo. Napisao knjigu. Oterali su ga sa mjesta ravnatelja pomorskog muzeja u Splitu. Žena imala neki lokal kao koncesiju na tuđem zemljištu ili rako slično i nju su oterali. Rukopis je morao razmositi na dnevnoj bazi po različitim adresama. Ovo se dogadja u Hrvatskoj državi... čuvari dvorca na djelu

• Birtija

• bbkk0000
    • December 11, 2022 at 4:30 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from plavi05

Ako se u pisanju povijesti u obzir uzima broj stanovnika, u Hrvatskoj na prvom popisu nakon 2.svjetskog rata bilo je 3 i po milijuna, a 1991. 4,8 milijuna a danas 3,8 milijuna, dalo bi se zaključiti da nama Hrvatima u Titovoj diktaturi i nije bilo tako loše, industrijalizacija, elektrifikacija, opismenjavanje, i urbanizacija što će o tome reći povjesničari za 50 ili 100 godina

Nije nam bilo ni dobro, pogotovo neposredno nakon WW2.

Evo, kolega bbkk0000 tvrdi da je našima bilo jako teško u Kraljevini Jugi i da je trebalo nešto napraviti. Slažem se s time, ali ono što nije trebalo napraviti je val masovnih zločina kojeg su ustaše napravili već krajem travnja 1941.g. i dalje kroz svibanj, lipanj, srpanj... To proljeće i ljeto su bili tako krvavi da je svima već tada bilo jasno kakva je to 'država'. Teza brojnih 'istraživača' je da je isti takav val masovnih zločina postojao i u toj Kraljevini pa se samo nastavio s osnutkom NDH a to je ništa više nego prljava laž. Bilo je dosta incidenata, nasilja, kundačenja, ali masovnih ubojstava nije bilo. Čak i neposredno nakon njemačko-talijanske okupacije je bilo dosta mirno po svim tim pasivnim krajevima. E, onda kad su došli fašisti, onda je krenuo teror.

Ovo citirate Valerijanove memorandume? Pavelic cim je dosao na vlast pozvao je da bude ministar i on je došao svog školskog kolegu Savu Besarovica ( srbin ) da smiri sukobe izmedju hrvata i srba . Ali četnici se ipak nisu dali i nastavili su svoje pokolje.... a ako ljudi smatraju da je divoljn9 inati dobar posao i držati glavu dolje dok ih pljackaju ne dozvoljavaju njihovu nacionalnost da ispliva,plaćaju daleko veće poreze,poništavanja povijesnu i kulturnu baštinu onda je razgovor suvisan.

• Birtija

• bbkk0000
    • December 11, 2022 at 3:15 PM
    Quote from plavi05

Ovdje su napisane neke antiljudske, ne civilizacijske, ne humane teze umanjujući, nacističku i fašističku politiku od strane ustaškog režima, kao da Hrvati se nisu pobunili protiv zločinačkog, okupatorskog režima ustaša, Talijana, i Njemaca i pokazali svoj patriotski i domoljubni duh osloboditelja jedine nam Hrvatske

Nacizam je bio njemački proizvod a fašizam talijanski. To su dva carstva koja su pokušala isključivo za sebe nešto napraviti. U Hrvatskoj je situacija bila žestoka prema Hrvatima. Ubojstvo Stjepana Radića je bila ta prekretnica kada je bilo jasno kao dan da se sa Srbima neće nikako moći dogovoriti i da će oni ići do kraja. U to vrijeme nastaju Ustaše kao revolucionarni oblik protiv tog sistema. Talijani su im lukavo dali da budu tamo i to skupo naplatili Rimskim ugovorima i naoružavanju četnika po Bosni i Dalmaciji. Dalmacija nije imala u tom trenutku izbora, nije se imala čime oduprijeti i zato je tamo taj partizanski pokret bio jak. I kao takav ostao da danas. Znači niti njemci niti talijani nisu naši prijatelji nego su nas jednostavno iskoristili za svoje geopolitičko preslagivanje. A Hrvatima je toliko teško bilo u staroj jugi da se moralo nešto napraviti. Tu je hss odigrao jako loše za hrvatsku. Zločina je u ndh sigurno bilo i zato je jako bitno otvoriti arhive da se vidi točno tko je što napravio jer po nekim istraživanjima Hrvata od početka 1 do kraja drugog svjetskog rata fali oko milion. Pristojno bi bilo vidjeti da se vidi koliko srba fali. Tu bi mnoge teze ostale ili pale. Problem je u tome što ako se javno propita to razdoblje okreće se pila naopako i govori se o da su svi koji to naprave nekakav polusvijet. Revizija povijesti sa dokumentima je poželjna svugdje u svijetu samo u Hrvatskoj nije gdje i danas žive ustaše. Zato tog Vukića nigdje ne zovu. On donese originalne dokumente a oni počnu galamiti,vrijeđati, u srbiji ga cimaju pošto je srbin zašto o uopće radi. Znači sve moguće ali dokumenata niti dokaza za ono što govore nemaju.

• Birtija

• bbkk0000
    • December 11, 2022 at 12:20 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from bbkk0000

Dobro da ste ovo postali. Sada razumijem koliko su vas jugoslaveni izmanipulirali. Juga je napravila istraživanja 60 tih godina nisu našli ništa odnosno jesu oko 500 ljudi a po obilježjima nađenim oko vojnika vjerojatno domobrani i njemci. Skela za preko save je zaista postojala ali je mogla prevesti par desetaka ljudi pa bi bilo zanimljivo matematički izraziti na koj način su prevezli par desetaka tisuća ljudi preko i pobili ih..a onda su njihove kosti nestale nakon 15,20 godina kada su rađena sondiranja...

Sondiranja su rađena 1964. godine...

U vrlo plodnome tlu poput tla na tome prostoru, čak i kosti se razgrade za manje od dvadeset godina. Ostane jedva išta. U suhim uvjetima, pustinjskim, di je mineralizirano tlo, tu se mogu naći kosti, koje mogu opstati i milijunima godina ako se poklope pravi uvjeti za to. Poput kosti dinosaura.

Sugerirao bih Vam da to pustite, kolega, a Vi kako hoćete.

Znaci one ljude koje potrazujemo iz Vukovara a koji su vjerojatno pobijeni prije 30 tak godina tih kosti vise nema ? Tamo je jako plodna zemlja takodjer

• Birtija

• bbkk0000
    • December 11, 2022 at 9:21 AM
    Quote from Yieldchaser

https://www.nacional.hr/kako-je-igor-v…-o-jasenovcu-2/

Opet ovaj isti "svetac". Ali ni ne treba to... što je tek sa stotinama svjedočanstava, uključujući i ono jasenovačkog župnika, koja su sva podudarna? Teza o "radnom logoru" je davno osporena...

E, ali doslovno je nemoguće obraniti ustaški režim. Doslovno nemoguće. Današnja Hrvatska ne da im duguje išta, nego i danas to oni koji su protiv nas koriste kao oružje...

Dobro da ste ovo postali. Sada razumijem koliko su vas jugoslaveni izmanipulirali. Juga je napravila istraživanja 60 tih godina nisu našli ništa odnosno jesu oko 500 ljudi a po obilježjima nađenim oko vojnika vjerojatno domobrani i njemci. Skela za preko save je zaista postojala ali je mogla prevesti par desetaka ljudi pa bi bilo zanimljivo matematički izraziti na koj način su prevezli par desetaka tisuća ljudi preko i pobili ih..a onda su njihove kosti nestale nakon 15,20 godina kada su rađena sondiranja...

• Birtija

• bbkk0000
    • December 10, 2022 at 11:09 PM
    Quote from Yieldchaser

Da. Ja ne sumnjam da su komunisti pobili i maltretirali i više nego ustaše.

Kako mislite "zločina ako su oni zaista stvarni"?

Sto mislite u postotku 90 tih kad he bilo oko 40 000 dobrovoljaca..koliko od tog broja ima partizanski a koliko ndh porijeklo obiteljsko?

• Birtija

• bbkk0000
    • December 10, 2022 at 9:21 PM
    Quote from Yieldchaser

Da. Ja ne sumnjam da su komunisti pobili i maltretirali i više nego ustaše.

Kako mislite "zločina ako su oni zaista stvarni"?

Neznam koliko pratite ali nedavno je pokazano snimke saveznickih aviona ( amerikanaca ) avionske snimke Jasenovac u kojem je moglo biti max 2000 ljudi... bio je to radni logor u kojem su izmedju ostalog ona djeca sa kozare završili zanate tipa automehanicar.. a postojalo je na savi pontonski most preko kojeg nisu mogli plutati leševi kako su tvrdili drugovi..uvidom i arhive leševima su počeli plutati tamo od 9,10mjeseca 45. ... puno i dugo bi mogao pisati o tome.. ali biti bi bilo otvoriti arhive i usporediti popise stanovništva da se vidi koliko fali Srba a koliko Hrvata,koliko Zidova..i od koje ruke su stradali.. u arhivama sve piše.. i partizanskim arhivima.... dugo su i oni pripremati za svoje djelo.. Zato se između ostalog ne otvara. Čude me ta djeca sa kozare koju su preko 90 posto posvojili hrvati a danas su živi i neku su poznate ličnosti zašto ne izlaze sa istinom..

• Birtija

• bbkk0000
    • December 10, 2022 at 8:30 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from bbkk0000

A gdje vidite tu točku otpora koju su Hrvati trebali pružiti prema velikosprskom imperijalizmu? U kojem razdoblju? Imate li neka saznanja kako je hrvatima bilo u Austrougarskoj pa poslije u staroj jugi čitaj proširenoj Srbiji? Naravno a da bi došlo do Hrvatske države?

Vidim ju u puno boljim Hrvatima od tristotinjak terorista koji su došli iz Italije pa im se pridružilo svega 1% stanovništva u njihov pokret. A tih 1% znamo što su radili, velika većina njih. Ne pada mi na pamet braniti ih. 99% Hrvata nema veze s Ustaškim pokretom. Ne vidim potrebu poistovjećivati se s time. Ako ju Vi vidite, ovo je slobodna država pa u njoj slobodno iznosite svoje ideje, a vidjet ćete kakva će biti recepcija tih ideja.

Matematika ja tu neumoljiva bez obzira sto svi mediji sute. Na kriznim putevima i nakon njih je pobijeno između 500 i 600 tisuca ljudi u vremenu kad je Hrvatska imala između 2.5 i 3 miliona ljudi. 500 tisuca puta dva tri clana obitelji govori da je ljudima bila puna kapa prosirene srbije i da je nešto moralo biti poduzeti. A što se tiče zločina ako su oni zaista takvi stvarni zašto se ne otvore arhivi u kojima sve piše doslovno imenom i prezimenom tko je što napravio? I da se konačno stavi točka na kraj. Koliko ja pratim i ndh i partizanski arhivi imaju gotovo identične podatke stradanjima znači nema nikakvih problema....

• Birtija

• bbkk0000
    • December 10, 2022 at 8:03 PM
    Quote from Yieldchaser

bbkk0000

Da, jasno, nedvosmisleno i decidirano da.

A gdje vidite tu točku otpora koju su Hrvati trebali pružiti prema velikosprskom imperijalizmu? U kojem razdoblju? Imate li neka saznanja kako je hrvatima bilo u Austrougarskoj pa poslije u staroj jugi čitaj proširenoj Srbiji? Naravno a da bi došlo do Hrvatske države?

• Birtija

• bbkk0000
    • December 10, 2022 at 6:17 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from tento

Kolega, što ste Šveđanki odgovorili, ako nije tajna! A što se tiče Amerikanaca, oni su najmanje pozvani da govore o rasizmu.

Nezahvalno je Hrvatsku nazivati 'ustaša state' baš zato jer je ovo sada prava država. Na SPu 1998. godine nas još nisu tako percipirali, kao pravu državu, iako smo itekako bili..nije se ni znalo za Hrvatsku.. Ali danas, preko 30 godina od osnutka države, čak i dobar dio jako desne ekipe vidi da je RH milijun puta bolja od ikakve NDH i nema nikakvih izgreda ni gluposti koje bi sramotile Hrvatsku.

Ovako nešto je moguće samo ako nas cijeli svijet priznaje. U nekakvoj Jugi nam nikad ne bi dozvolili da igramo kao npr. Wales unutar UK...

Ta endeha je mogla igrati samo unutar Axisa i nikad ravnopravno. Gledali su na nas kao na "Dreckstaat"...

Jedina neka zastupljenost Hrvata kod Saveznika je bila kroz Hajduk, koji je rasturao i splašio Britance tada, da nisu bili svjesni što im se događa. Ameri su navijali za naše, a ne za Engleze! Sve to je dio neke povijesti i bilo je cool, ali ovo danas je nemjerljivo bolje.

To pokazuje da se može i na raznim drugim poljima u Hrvatskoj.. Ako možemo u sportu i u turizmu, onda možemo i u toj politici, diplomaciji, gospodarstvu, kulturi. A na zlonamjerne provokacije se ne treba previše obazirati. Bilo koji tip koji nam nameće NDH, bilo izvana, bilo iznutra - ne želi nam dobro.

Display More

Znači mislite da nije bilo NDH da bi bilo danas Hrvatske?

Quote from tento
    Quote from Normani

Igram šah na chess.com i ondje mi je jedna Šveđanka, nakon odigrane partije, napisala poruku "Croatia is a racist country!" Na moj upit zbog čega tako misli, navela je ustaše. Potom je navela navodno rasističko skandiranje navijača NK Rijeka na račun tamnoputih igrača švedske momčadi.

Također, kolegica je bila u New Yorku tijekom GO, u nekoj boljoj trgovini su ju pitali otkuda je, ona je rekla da je iz Hrvatske, nakon čega je stigao komentar: "Oh, ustaša state!"

Evo, i to je dio percepcija RH i građana RH.

Kolega, što ste Šveđanki odgovorili, ako nije tajna! A što se tiče Amerikanaca, oni su najmanje pozvani da govore o rasizmu.

Trebali ste ju pitati što zna o Švedskoj istočnoindijskoj kompaniji i koliko je švedska izvukla i na koji način iz tog kolonijalnog odnosa

Quote from tento
    Quote from Normani

Igram šah na chess.com i ondje mi je jedna Šveđanka, nakon odigrane partije, napisala poruku "Croatia is a racist country!" Na moj upit zbog čega tako misli, navela je ustaše. Potom je navela navodno rasističko skandiranje navijača NK Rijeka na račun tamnoputih igrača švedske momčadi.

Također, kolegica je bila u New Yorku tijekom GO, u nekoj boljoj trgovini su ju pitali otkuda je, ona je rekla da je iz Hrvatske, nakon čega je stigao komentar: "Oh, ustaša state!"

Evo, i to je dio percepcija RH i građana RH.

Trebali ste ju pitati što zna o Švedskoj istočnoindijskoj kompaniji i koliko je švedska izvukla i na koji način iz tog kolonijalnog odnosa

1. Privacy Policy
  2. Kontakt