Na KODT i KOEI jučer prodao te 2 dionice
Ah, ti si taj prodavatelj!
Dakle, isključuješ mogućnost eventualnog pada ili stagnacije cijene?
Na KODT i KOEI jučer prodao te 2 dionice
Ah, ti si taj prodavatelj!
Dakle, isključuješ mogućnost eventualnog pada ili stagnacije cijene?
Vidim da idu prema dolje sve Koncareve dionice. Mozda to ima veze s inflacijom materijala i prijevoza, mislim vise prijevoza.
Možeš li malo detaljnije pojasniti na što misliš? Na rast cijena sirovina i na rast cijene transporta istih? To?
Dok vi skuzite kaj se zbiva, rasprodaja ce zavrsiti.
Što se zbiva? Pojasni.
Nek samo rade stock split, nek povecavaju broj dionica, likvidnost, doci ce i institucionalci...
Ulazak nekog MF sa 2k komada moze katapultirat cijenu u nebo...jako je malo dionicara (naspram ATPL), a jos manje institucionalnih ulagaca sto me bas neugodno iznenadilo...
Za neki fond tj. institucionalca stock split ne igra po mojem nikakvu ulogu. Nastaje veći broj komada, međutim, protrgovani iznosi su u konačnici isti ili slični. To može samo olakšati trgovanje nekom manjem ulagaču - fizičkoj osobi, ali 3xx eura ni sada nije neki pretjerano visoki iznos.
Dubrovnik. Za sada napredujemo u cijeloj RH, samo tako dalje u proljeće i ljeto...
Od prvog dana 2023. do 22. veljače bilježimo 22.075 dolazaka i 55.521 noćenja, a Hrvatska, BiH, SAD, Ujedinjena Kraljevina, Njemačka, Albanija, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Koreja zemje su iz kojih nas je tijekom prva dva mjeseca 2023. posjetilo najviše turista.
Usporedbe radi, tijekom istog razdoblja protekle godine, Dubrovnik je ostvario 13.545 dolazaka i 46.973 noćenja. Hrvatska, BiH, SAD, Rusija, Njemačka, Mađarska, Ujedinjena Kraljevina, Srbija, Slovenija, Francuska… Zemlje su iz kojih je protekle godine dolazilo najviše posjetitelja.
https://dulist.hr/od-prvog-dana-…nocenja/813540/
- jeftinija struja?
- otvaranje hotela u travnju
- značajna potražnja za ključnim tržištima, pogotovo za kvalitetnijim objektima (kvaliteta smještaja i usluge)
Direktor HUT-a, Veljko Ostojić, dodaje kako je za očekivati da će Hrvatske elektroprivreda (HEP) poslovnim subjektima ponuditi značajno povoljnije ugovore o opskrbi električnom energijom za iduće razdoblje, s obzirom na niže aktualne tržišne cijene električne energije i njihov silazan trend.
S obzirom na ovogodišnji termin Uskrsa (9. travnja), na pitanje koliko će hotelske kuće-članice HUT-a među kojima su najveće hotelske kompanije u Hrvatskoj otvoriti hotela, Ostojić kaže da će za Uskrs otvoriti dodatnih 40-tak hotela, dok se otvaranje ostalih planira u drugoj polovici svibnja.
"Sadašnje stanje rezervacija pokazuje značajnu potražnju na ključnim emitivnim tržištima, ponovno najviše za kvalitetnijim objektima koji su uspjeli osigurati kontinuirane investicije u kvalitetu smještaja i usluge", kaže Ostojić.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…mjena%2bprometa
Nastavak internacionalizacije u Austriji
Valamar Riviera d.d. (...) obavještava da je dana 28. veljače 2023. godine nadzorni odbor Društva (...), a u cilju daljnjeg unapređenja poslovanja u Austriji, dao suglasnost na novi Poslovni plan austrijskog društva Valamar A GmbH (dalje: Valamar A).
Novim Poslovnim planom Valamara A predviđene su daljnje investicije za zimsku sezonu 2023. u hotelu Valamar Obertauern, repozicioniranje hotela
Marietta u [PLACES] Hotel by Valamar, koncept za moderne putnike u potrazi za slobodom izbora i živopisnim alpskim odmorom, kao i daljnje investicije u hotel Valamar Collection Kesselspitze.
Nadalje, Društvo je dana 1. ožujka 2023. godine zaključilo Ugovor u odnosu na upravljanje hotelskoturističkim objektima i sadržajima (dalje u tekstu: Ugovor) s društvom Valamar Marietta GmbH (...). Ovim Ugovorom Valamar će pružati usluge upravljanja i obavljanja poslovnih aktivnosti u svezi s hotelom Marietta, koji će biti treći hotel pod upravljanjem Društva u Obertauernu u Austriji.
Ugovor najvećim dijelom sadržajno prati ostale ugovore o upravljanju koje je Društvo ugovorilo s ostalim društvima u Austriji za hotele Valamar Obertauern i Valamar Collection Kesselspitze, čime se nastavlja uspješna internacionalizacija poslovanja Društva u Austriji.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b68b52c1515.pdf
jasno je da se tu radi o staroj i puno puta prokusanoj taktici agresora
Njemački vojnici su se 1939. obukli u poljske odore te tako napali vlastitu pograničnu postaju ne bi li stvorili dojam da su napadnuti i ne bi li dobili "razlog" za napad na Poljsku. Klasična psihopatska manipulativna podla igra u kojoj napadač igra ulogu "žrtve" te time ostvaruje suosjećanje okruženja te mu povrh toga okruženje pruža pomoć u napadu na istinsku žrtvu. Imam to svakodnevno u svojem životu zadnjih 11 godina i mogao bih doktorirati na toj temi tako da jako dobro znam (i osjećam na svojoj koži) o čemu se radi. Za povraćati...
Zanimljivo ce bit..
Već je sada, a izgleda da će sljedećih godinu-dvije biti još zanimljivije ako se ovako nastavi i kad investicije počnu djelovati pozitivno.
P. S. Nisu prokomentirali Liburnija hotele koji su također (ako sam dobro vidio ovlaš) ostvarili pozitivne rezultate.
Prije 10 dana se cjenkalo i natezalo danima za par centi, a vid sad, odakle te sve pare .. ide u nebo (...)
Istina. Izgledalo je kao da nema para. Koja razlika!
Konačr grupa s rekordnim narudžbama
Sad će mnogi koji su uložili u obveznice škicati dividendne prinose na nekim dionicama (...)
Ako se radi o prosječnim građanima, oni ne znaju niti što je dividenda, a kamo li da će nešto uspoređivati...
Izgleda da su se turističke dionice iz indeksa, ne samo Valamar, oporavile od COVID-a i trgnule iz višegodišnje stagnacije.
Zadržana iz 2019. Možda se isprse za 2022.
Nebitno maštanje o dividendi. Neka cijena samo ode uvis, npr. na oko 6 eura, rado ću se odreći dividende.
U pravu ste kolega Normani, CERP (RH i zastupstva ) nema niti jednu dionicu Kodt, niti Kodt2, upravo sam provjerila listu manjinskih udjela države.
Zahvaljujem se na preciznoj provjeri.
P. S. Kolega Parica je danas, kaže u gornjem postu, utučen i bezvoljan (Ah, taj Agram! ), pa je vjerojatno to razlog spominjanja CERP-a.
Naime, depra i nazočnost CERP-a u nekoj dionici idu ruku pod ruku.
Na Babinom kuku gradit će se “Maro World”, najveći zabavni centar za obitelj na Jadranu
Mislim da je ZSE zreo za prihvatiti jos puno friškog novca.
Kojeg i čijeg novca? Otkuda? Npr.
DZS je u utorak objavio prvu procjenu prema kojoj je BDP u četvrtom lanjskom kvartalu porastao četiri posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. To je sporiji rast nego u trećem lanjskom tromjesečju kada je BDP porastao 5,2 posto, no to je već sedmi kvartal zaredom kako se gospodarstvo oporavlja od koronakrize.
Očekivanja u hrvatskoj ekonomiji snažno poboljšana u veljači |
SIGNALI
ZAGREB - Raspoloženje u hrvatskoj ekonomiji snažno se poboljšalo u veljači, dosegnuvši najvišu razinu od početka prošle godine, potaknuto optimizmom u industriji, pokazalo je u ponedjeljak istraživanje Europske komisije. |
A vrijeme mi je i da uzmem knjigu i vidim tko baca papire bez ikakve logike...pretpostavljam CERP ili netko njemu slican...
Nema CERP-a među prvih 10 dioničara koji zajedno drže skoro 87% dionica. Ja se ne mogu sjetiti da sam zadnjih 10-15 godina ikada vidio CERP u KODT-u.