1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• OPTE prodaja - kladionica

• verdi
    • November 25, 2020 at 10:30 AM

meni obično dojadi koji dan prije preuzimanja. čovjek se načeka ali se na kraju isplati.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• verdi
    • November 19, 2020 at 11:00 AM
    Quote from alfa
    Quote from verdi

način trgovine i jeste to što daje potporu mome optimizmu. znači nigdje veze sa realnošću. čim malkice krene gore odma se pali nekakav program i suzbija to. što je veća akcija i reakcija će biti žešća.

Točno, da je OPTE pušiona ovi s velikim nalozima na asku bi je pomogli dići kako bi se iskrcali, a ne bi je štopali da mogu povoljno dokupljivati.

na zse se treba paziti kad nešto bez razloga raste, dok ovako štopaju dobro je. mislim za dugoročnije.

• verdi
    • November 19, 2020 at 9:40 AM

način trgovine i jeste to što daje potporu mome optimizmu. znači nigdje veze sa realnošću. čim malkice krene gore odma se pali nekakav program i suzbija to. što je veća akcija i reakcija će biti žešća.

• Hrvatski ETF fondovi

• verdi
    • November 17, 2020 at 7:27 PM

ništa ovo drugačije nije od onoga otp indexnog osim što se u sekundi kupi ili proda.

puno dreke ni zašta.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• verdi
    • November 17, 2020 at 2:58 PM
    Quote from BudFox
    Quote from naim

A da skineš prospekt na mrežnoj stranici ZSE pa se uputiš?

Baš sam se nadao da će netko dobronamjeran objasniti, a onda si se ti nažalost opet javio.

pročitao sam ja barem 100 prospekata i 1000 fi pa ništa pametniji nisam :)

• Hrvatski ETF fondovi

• verdi
    • November 17, 2020 at 12:09 PM
    Quote from BudFox

Evo upravo uvršten novi ETF Crobex10 na ZSE, u kojem je i Optima :thumbup:

https://zse.hr/hr/indeks/365?…&tab=stock_info

mene bi sad zanimalo kad su oni kupovali te dionice. mislim na same te prve korake fonda. dobiješ neku lovu, kupuješ pa se tek onda izlistaš ili ...?

• OPTE prodaja - kladionica

• verdi
    • November 17, 2020 at 12:03 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Headhunter

Evo i najveći pesimist jubitu se okreće na stranu optimizma 😂

Bit će vatreno narednih mjeseci

Ja bih sebe ipak opisao kao "optimist sa iskustvom". :P

optimisti su zapravo loše obavješteni pesimisti. :)

• verdi
    • November 13, 2020 at 12:25 PM

ništa lakše nego provjeriti šta nude u bosni. napominjem da su tamo ušli ne na zadnja vrata već kroz prozor od kupaonice. i gle sad besplatni pozivi unutar njihove mreže prema 800 000 korisnika ?! provjereno znam da su jači od bih telekoma, a o mtel-u ne trebam ni govoriti. tv i sportski kanali generiraju velike prihode.

https://telemach.ba/eon-paketi/

• verdi
    • November 12, 2020 at 1:49 PM
    Quote from LeoNT

Ja ne znam zasto onda UG/Tele2/Telemach uopce najavljuje prosirivanje na fiksni dio, cak i izgradnju novog dijela infrastrukture, ako to po zakonu nije moguce. Mozda je ipak moguce i postoji nacin.

za pretpostaviti je da UG bolje poznaje evropske i ine zakone od ovih naših koji to pišu. imaju iskustva sa zemljama u okruženju gdje su već vršili slična preuzimanja. dok ovi naši mogu i malo ofrlje po šeksovoj metodi pa kasnije opet prepravljati.

• verdi
    • November 12, 2020 at 11:11 AM

na tom addiko skrbničkom računu ima oko 3,7 milijardi kn koje možete vidjeti ako se ulogirate u mojedionice. dosta interesantan portfelj gdje prevladavaju obveznice.

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…=2&idDCar=17850

• CORONA virus

• verdi
    • October 30, 2020 at 10:15 AM
    Quote from Marielena

Ne znam sto ce biti naravno. Ali mislim da pad nece biti gori od onog u ozujku. Tada je neizvjesnost bila veca.

Cini mi se da je u velikoj mjeri histerija i panika posljedica medijskog pumpanja. Katastrofe se dogadjaju samo u medijima.

Da, ima puno zarazenih, ali smrtnost je i manja nego na proljece. Dolazi zima i biti ce hladno kao i uvijek do sada. Svake godine u svijetu puno ljudi umre od gripe. Nije se nikada dizala histerija zbog toga. Tako da sve to ne razumijem

što se tiče smrtnosti nedavno sam bio na groblju i onako iz zajebancije pitam grobara majstore ima li posla (sve mislim neka navala je). kaže on posao se prepolovio. od kad su smanjili operacije u bolnicima pao posao. ja sam ostao zaprepašten. znači ovo je informacija sa terena iz prve ruke.

• verdi
    • October 29, 2020 at 9:36 PM

vidi ti ovoga preletača. inače telemach je u bosnu ušao na mala vrata i sad šamara "vodeće" operatere. https://lider.media/poslovna-scena…j-europi-133820

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • October 28, 2020 at 6:54 PM

izgubio je kapitalni fond ali je njihove upravitelje od jednom nešto iznenadilo po švicarskim i inim računima. imaju oni informacije bolje nego mi šta koliko vrijedi. s parama se ništa slučajno ne dešava.

• verdi
    • October 28, 2020 at 6:49 PM

trenutna tržišna kapitalizacija je 320 mkn a ulaganja u infrastrukturu ove godine 64mkn. uz sve dugove, koronu i 3. sv. rat ne trebaš biti nikakav genije da uvidiš ogroman ne srazmjer. ako ovako nastave do kraja godine će u razvoj uložiti cca 25% svoje tržišne kapitalizacije !!!

• verdi
    • October 28, 2020 at 6:28 PM
    Quote from mikromakrto

jedan od slajdova te prezentacije je jasno pokazao da su najveći sudionici tržišta kapitala u RH - mirovinski fondovi, daleko više nego u bilo kojoj drugoj državi EU. koliko je to dobro ili loše, neka svatko elaborira za sebe.

ali je jako loše što je udio "civila" na tržištu kapitala užasno nizak. s druge strane, to je prilika za veliki rast, ovisno kako si tko gleda...

zavisi šta sve oni računaju pod tržište kapitala. da su zastupljeni u državnim obveznicama preko svake razumne mjere istina je, da su skupo kupovali dionice i jeftino ih prodavali istina je, da rade po političkoj direktivi istina je. suma sumarum njihovo glumatanje kapitalizma nije na razini SFRJ već na razini FNRJ.

• verdi
    • October 28, 2020 at 11:29 AM

to je bio mali sarkazam. naši i američki milenijci nisu za usporedbu ama baš ni u čemu.

• verdi
    • October 28, 2020 at 11:19 AM

igh mi je isto adut strašni. preživio sam krizu 2008 i smatram da su firme danas puno zdravije a cijene hohoho niže. problem je u likvidnosti ,a zna se tko ju na našem tržištu kapitala generira. ono malih što su imali dobre volje su sasjekli u todexu i sad čekamo naše milenijalce da se uključe. :)

• verdi
    • October 28, 2020 at 10:55 AM
    Quote from Moller
    Quote from abc1

OPTE po 10 kuna, nije to baš gubljenje vjere.

kako nije, ako mu je početna bila 20^^

nekome je na opte početna cijena bila preko 200. što mi nebi uzeli bar njihovih 10%

• verdi
    • October 28, 2020 at 10:50 AM
    Quote from dionicar

verdi : ne možete završiti sa minusom i da hoćete ako se ulazili po 1.6.. ali mi koji nam je prosjek oko 5.5 mi možemo završiti s aminusom.. recimo ja da sada sve prospem sam u minusu...

samo da te utješim, ako ti završiš sa minusom kako će onda proći zaba. ova cijena je mizerija prozrokovana raznim okolnostima koje nemaju nikakve veze sa realnošću.

• verdi
    • October 28, 2020 at 10:45 AM

nikad ne reci nikad ali ovdje sa minusom ne mogu završiti i da hoću. radi se samo o tome da li će para biti puno ili puno punoooo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt