meni obično dojadi koji dan prije preuzimanja. čovjek se načeka ali se na kraju isplati.
Posts by verdi
-
-
način trgovine i jeste to što daje potporu mome optimizmu. znači nigdje veze sa realnošću. čim malkice krene gore odma se pali nekakav program i suzbija to. što je veća akcija i reakcija će biti žešća.
Točno, da je OPTE pušiona ovi s velikim nalozima na asku bi je pomogli dići kako bi se iskrcali, a ne bi je štopali da mogu povoljno dokupljivati.
na zse se treba paziti kad nešto bez razloga raste, dok ovako štopaju dobro je. mislim za dugoročnije.
-
način trgovine i jeste to što daje potporu mome optimizmu. znači nigdje veze sa realnošću. čim malkice krene gore odma se pali nekakav program i suzbija to. što je veća akcija i reakcija će biti žešća.
-
ništa ovo drugačije nije od onoga otp indexnog osim što se u sekundi kupi ili proda.
puno dreke ni zašta.
-
A da skineš prospekt na mrežnoj stranici ZSE pa se uputiš?
Baš sam se nadao da će netko dobronamjeran objasniti, a onda si se ti nažalost opet javio.
pročitao sam ja barem 100 prospekata i 1000 fi pa ništa pametniji nisam
-
Evo upravo uvršten novi ETF Crobex10 na ZSE, u kojem je i Optima
mene bi sad zanimalo kad su oni kupovali te dionice. mislim na same te prve korake fonda. dobiješ neku lovu, kupuješ pa se tek onda izlistaš ili ...?
-
Evo i najveći pesimist jubitu se okreće na stranu optimizma 😂
Bit će vatreno narednih mjeseci
Ja bih sebe ipak opisao kao "optimist sa iskustvom".
optimisti su zapravo loše obavješteni pesimisti.
-
ništa lakše nego provjeriti šta nude u bosni. napominjem da su tamo ušli ne na zadnja vrata već kroz prozor od kupaonice. i gle sad besplatni pozivi unutar njihove mreže prema 800 000 korisnika ?! provjereno znam da su jači od bih telekoma, a o mtel-u ne trebam ni govoriti. tv i sportski kanali generiraju velike prihode.
-
Ja ne znam zasto onda UG/Tele2/Telemach uopce najavljuje prosirivanje na fiksni dio, cak i izgradnju novog dijela infrastrukture, ako to po zakonu nije moguce. Mozda je ipak moguce i postoji nacin.
za pretpostaviti je da UG bolje poznaje evropske i ine zakone od ovih naših koji to pišu. imaju iskustva sa zemljama u okruženju gdje su već vršili slična preuzimanja. dok ovi naši mogu i malo ofrlje po šeksovoj metodi pa kasnije opet prepravljati.
-
na tom addiko skrbničkom računu ima oko 3,7 milijardi kn koje možete vidjeti ako se ulogirate u mojedionice. dosta interesantan portfelj gdje prevladavaju obveznice.
-
Ne znam sto ce biti naravno. Ali mislim da pad nece biti gori od onog u ozujku. Tada je neizvjesnost bila veca.
Cini mi se da je u velikoj mjeri histerija i panika posljedica medijskog pumpanja. Katastrofe se dogadjaju samo u medijima.
Da, ima puno zarazenih, ali smrtnost je i manja nego na proljece. Dolazi zima i biti ce hladno kao i uvijek do sada. Svake godine u svijetu puno ljudi umre od gripe. Nije se nikada dizala histerija zbog toga. Tako da sve to ne razumijem
što se tiče smrtnosti nedavno sam bio na groblju i onako iz zajebancije pitam grobara majstore ima li posla (sve mislim neka navala je). kaže on posao se prepolovio. od kad su smanjili operacije u bolnicima pao posao. ja sam ostao zaprepašten. znači ovo je informacija sa terena iz prve ruke.
-
vidi ti ovoga preletača. inače telemach je u bosnu ušao na mala vrata i sad šamara "vodeće" operatere. https://lider.media/poslovna-scena…j-europi-133820
-
izgubio je kapitalni fond ali je njihove upravitelje od jednom nešto iznenadilo po švicarskim i inim računima. imaju oni informacije bolje nego mi šta koliko vrijedi. s parama se ništa slučajno ne dešava.
-
trenutna tržišna kapitalizacija je 320 mkn a ulaganja u infrastrukturu ove godine 64mkn. uz sve dugove, koronu i 3. sv. rat ne trebaš biti nikakav genije da uvidiš ogroman ne srazmjer. ako ovako nastave do kraja godine će u razvoj uložiti cca 25% svoje tržišne kapitalizacije !!!
-
jedan od slajdova te prezentacije je jasno pokazao da su najveći sudionici tržišta kapitala u RH - mirovinski fondovi, daleko više nego u bilo kojoj drugoj državi EU. koliko je to dobro ili loše, neka svatko elaborira za sebe.
ali je jako loše što je udio "civila" na tržištu kapitala užasno nizak. s druge strane, to je prilika za veliki rast, ovisno kako si tko gleda...
zavisi šta sve oni računaju pod tržište kapitala. da su zastupljeni u državnim obveznicama preko svake razumne mjere istina je, da su skupo kupovali dionice i jeftino ih prodavali istina je, da rade po političkoj direktivi istina je. suma sumarum njihovo glumatanje kapitalizma nije na razini SFRJ već na razini FNRJ.
-
to je bio mali sarkazam. naši i američki milenijci nisu za usporedbu ama baš ni u čemu.
-
igh mi je isto adut strašni. preživio sam krizu 2008 i smatram da su firme danas puno zdravije a cijene hohoho niže. problem je u likvidnosti ,a zna se tko ju na našem tržištu kapitala generira. ono malih što su imali dobre volje su sasjekli u todexu i sad čekamo naše milenijalce da se uključe.
-
OPTE po 10 kuna, nije to baš gubljenje vjere.
kako nije, ako mu je početna bila 20
nekome je na opte početna cijena bila preko 200. što mi nebi uzeli bar njihovih 10%
-
verdi : ne možete završiti sa minusom i da hoćete ako se ulazili po 1.6.. ali mi koji nam je prosjek oko 5.5 mi možemo završiti s aminusom.. recimo ja da sada sve prospem sam u minusu...
samo da te utješim, ako ti završiš sa minusom kako će onda proći zaba. ova cijena je mizerija prozrokovana raznim okolnostima koje nemaju nikakve veze sa realnošću.
-
nikad ne reci nikad ali ovdje sa minusom ne mogu završiti i da hoću. radi se samo o tome da li će para biti puno ili puno punoooo.