ima dosta lažnih naloga na kupnji. oni su sad povučeni. u principu pratim da li rade po već istrošenom klišeju. isto je bilo i na himr gdje sam ostao u plusu tražeći više ali kad je počelo padati nije mi baš bilo svejedno. srećom za kratko vrijeme to se je vratilo na cijenu preuzimanja pa sam junački napustio položaj. i sad par godina nakon toga firma je puno bolja, a cijena je ista.
Posts by verdi
-
-
KUPNJE (644) - ATPL
samo 5 naloga na bidu. ne znači to ništa specijalno ali je jedan od alata iz arsenala plašenja.
-
velike sreće biti likvidan u minusu. ako imaš gledalicu pogledaj onaj nalog na igh asku 24000€ ispod njega još dva glumca od 2600€. to je brana. kad bi ih sad netko pokupio samozvani MM bi možda još jedno pokušao slično i upao u gubitak. do tad bi mu netko već dojavio pazi seee kupac ima još milju na brokerskom. ovo ti je jedan besplatan savjet jer vidim da te to zanima. nekad davno su mi isto tako iskusne kolege govorili da ne djelim savjete. onda se je moglo na valovima uzeti svaki dan bar 1% ako si znao. sad je bonaca.
-
evo babe. prvo što mi je google izbacio. samo pratiti trag novca, a ameri imaju cca 17 poreznih policija kojima ovaka sitna riba teško promakne. imamo slučaj gospođe rimac. onakve kompromitacije si ne bi priuštili ni početnici iz maloljetničkog kpd glina. o lepoglavi da ne pričam. to je samo znak da se osjećaju totalno nedodirljivi. kad ih ufate drukaju za globaliste i izdaju vlastitu državu.
Dva milijuna dolara krojačici iz OmišaŠezdesetdvogodišnja umirovljena krojačica iz Omiša pored Splita zaradila je na njujorškoj burzi dva milijuna dolara. Američkoj Komisiji za zaštitu burzovnog…www.slobodnaevropa.org -
u americi za to postoji SEC (mislim da se tako zove) on provjerava sve transakcije prije dana d i poslije dana d. tko se je okoristio. od kud je došao novac na njegov račun. da li je to crni ili bijeli novac. sjećate li se onog našeg zemljaka koji je radio na NYSE i prebacio dolarose svojoj tekti u dalmaciju da zaradi na spajanju reebok-a sa nekim zaboravio sam s kim. sec je babu našao u dalmatinskoj zagori. to isto vrijedi do nekog nivoa. za male ljude. kad su milijarde u pitanju i kontrola je upitna.
-
čisto tehnički gledano većinski ima barem još jedan (sigurno i više) satelitski račun za koji teško možete u ovim okolnostima bez zakonja dokazati da su povezani. sad ste u igri između čekića i nakovnja, on na bidu, on na asku i može vas ladno odvući na bilo koju cijenu jer vi nemate milione evrića da se suprostavite toj igri. ja sam to već puno puta vidio i sve je po zakonu. nisu mi jasni ljudi koji misle da će se sa nekim svojim trocifrenim računima oduprijeti. te novce koje tu uzalud gubite niste zaradili na burzi jer bi vrlo brzo prepoznali opasnost. vjerovatno neki drugi poslovi, nasljeđe i li tako to. sve u svemu bog dao bog uzeo. ova škola je skupa. više sreće drugi puta.
-
onaj koji je zadovoljan sa 3,7% nema šta tražiti na ovakvoj burzi. zse liči na baru punu krokodila okruženu sa trostrukim minskim poljem. prvo moraš steći toleranciju na gubitke pa kad to svladaš možeš se okrenuti ka dobitcima. oni su rijetki ali mogu donijeti i trocifreni prihod.
-
ljudi ne vide jednu bitnu stvar. kad je interkapital na suprotnoj strani lijepo pokupiš svoje igračke i odeš na neko drugo igralište.
-
brodovi prolaze samo je pitanje čiji i pošto? to je još jedan evidentni udar na evropsku ekonomiju od nazovi saveznika.
-
lkri plus od skoro samog početka. na igh se vodi presudna bitka.
-
super. samo ustrajno. kad sam kupovao lcds gdje sam sad u gubitku cca 20% +vrijeme broker mi je predlagao da kupim atpl po cca 2000kn jer je pala sa nekih cca 2800kn i ličila na dobru priliku. još sam se jednom zaigrao na nekih 7-800kn i nikad više jer je to visoko špekulativna dionica. ako vani pukne balončina automatski će i ovo pasti pa nikad ne reci nikad ali na puno nižim razinama.
-
ovo je bilo sasvim očekivano. još uvijek niste delistirani što je još i gora opcija. ja sam u lucidusu već 16 godina ako vam je to za utjehu. mogu prodati na otc ali neću. da li vi imate toliko vremena i novaca da si dozvolite taj inat?
-
srećom nije bura u stanu pa se može improvizirati sa onom elastičnom konstrukcijom. ja sam mislio da se očevidac zahebava ali ne to je dugogodišnja praksa. sad sam gledao nekog našeg lika tamo kako ide po drva sa onom malom torbom kao mi po kruh i mlijeko.
-
slijedeća faza je uvođenje tzv. studentskog grijanja. kad je hladno opališ 100 sklekova i 200 trbušnjaka. englezi će nam proslijediti njihova iskustva jer sam vidio njihovu naprednu tehnologiju razapinjanja šatora u stanu. poanta je u smanjenju volumena grijanog prostora.
-
u americi kad zarone idu do podruma. sve ukazuje na idući mj.
-
juče je umro danijel režek. odmah bi potpisao toliko godina.
-
Ok... Ali fascinantno je da bi uspjeo ne moraš biti Einstein već najpametniji od prosjeka
možeš biti i Epstein
-
interviju sam po sebi nije donio ništa novo, osim jedne jako važne stvari. elon musk i njegov kanal x su ubili ono što smo do tad nazivali medijima. to će odigrati jednu od ključnih uloga u američkim izborima i u ludnici koja će tamo nastati prije ili poslije izbora. ogroman broj tzv. novinara, medijskih ubojica i perača mozgova izgubilo je svrhu svog postojanja. čini mi se da je to ipak neki napredak jer se sad svatko sam može lobotomizirati po vlastitom izboru.
-
imamo zadnji primjer iz kraša gdje su bila dva suprotstavljena igrača. i šta se je desilo? ništa spektakularno jer su oni po logici stvari osuđeni na međusobnu suradnju. suludo je vjerovati da bi sad ovdje netko uletio da uzme značajniji postotak po puno većoj cijeni. ima bezbroj drugih mjesta gdje se može bolje i više.
-
Zašto se ovdje teza ponavlja da cijena godinu dana ne može ići gore?
Pa netko drugi može kupovati za njih....
valjda postoje nekakva povjesna iskustva. nije ovo ni prvi ni zadnji pokušaj preuzimanja na kvarno, a ti sad nama objasni zašto bi ovo bio presedan.