1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Brokeri i brokerske naknade

• verdi
    • March 18, 2024 at 6:11 PM
    Quote from Damir1952

Agram je definitivno najgori po pitanju kod nas i vani. Stalno nešto zapitkuju, tko zašto kako?

Zašto i tko zadaje naloge i kak se odlučuje, jel ga tko savjetuje itd.

Mislim da ih trebam zaboraviti... tatu mi stalno maltretiraju zato što ima puno godina... vele kak on sa 93 godine može a valjda i smije trgovati, ne znam gdje su granice godina zapisane. Iako vozi auto i super se služi kompjutorom gospođi iz back offica Draženi Maričić očito smeta.

Pa imaju i druge bokerske kuće i BOLJE, ja recimo ERSTE broker koristim koje je izvrstan u svakom pogledu, od provizija, sasatvljanja podataka za porez-bez naknade pa do naknade koja mi je fiksna na "taman" i 10€ transakciju, ali vam ne mogu reći koliko je to!

moj je 85.g. ali piše tamo da portfelj vodi sin taj i taj. niti on ima majl niti zna šta je kompjuter. da se mene pita vozačku bi mu oduzeo davno. srećom fima e-trade za sad ne davi po tom pitanju.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• verdi
    • March 13, 2024 at 6:36 AM

vidim da se tu nešto prati i pokušava razumjeti ali na taj način naučit će te samo puno američkih glupih fraza koje ne pale na zse i steći sklonost ka kocki. ja sam u ovakvu poziciju došao vrlo uspješnom prodajom optime gdje sam zbog rasta bio zastupljen cca 80%. nadokupio šta mi je trebalo i ostao na 50% ali opet zbog rasta ostatka portfelja sad sam na 45,34. ostatak portfelja mi je donio 10% ove godine. vragu malo bilo. moj nick je od 2008. g i od tad sam otpratio mnogo genijalaca u bankrot te isto tako znam prepoznati iza kojih nickova se kriju nadobudni klinci koji pokušavaju naučiti ovaj zanat. možda jednog dana. nikad se ne zna.

• verdi
    • March 13, 2024 at 1:12 AM

sjetio sam se i ja naknadno toga ali sam se smeo tražeći na zse i moje dionice com. samo skdd je mjerodavan. nadam se boljim vremenima ali će puno toga ovisiti o situaciji u americi koja ne sluti na dobro.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• verdi
    • March 12, 2024 at 8:18 PM
    Quote from zm1
    Quote from verdi

na žalost čovječanstvo još nije došlo na taj stupanj razvoja da teške probleme riješava mirnim putem. svaki put se izmisli neki rat u kojem manje više stradaju nevini ljudi dok se ovi iza kulise dogovaraju o transformaciji društva i ekonomije. onda se tu još nađe i vojno industrijski kompleks i eto ludila. kad ikad je Roosevelt ukazao na taj problem. dok god se oružje proizvodi neko će od toga i stradati. na kraju ispadne tako da je rat konstanta a mir rijetki trenutci predaha dok ne smisle novo klanje.

Mislim da je jedan drugi ukazao na vojnoindustrijski kompleks

u pravu si. Dwight D. Eisenhower kad je izgubio od Kennedy-a.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• verdi
    • March 12, 2024 at 11:24 AM

npr. kožom od kune. već smo to probali nekad davno.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• verdi
    • March 12, 2024 at 11:22 AM

kako se zovu te nove? ne mogu ih naći. jedino vidim ove

Broj dionica IGH-R-A:
    (nominala=10,00 EUR)
    613.709

• verdi
    • March 12, 2024 at 7:13 AM

tržišna kapitalizacija po ovim cijenama 8,5 milja. kolika je dobit? tu više ne treba ni sreće ni velike pameti. dovoljno je malo matematike.

• verdi
    • March 11, 2024 at 11:08 PM

zadnja objava je manje više isto kao da je zatvorena psn. šta se sad treba čekati nekakva formalnost? ima nekakvih promjena na asku ali... na ostalim dionicama su veliki u igri, a njima je tu tijesno. mali ko mali, ili drijemaju ili su toliko isprepadani da su paralizirani.

• verdi
    • March 9, 2024 at 9:28 PM

jedna stvar je jasna: nema likvidnosti na ovoj razini. što će reći; ona je puno niže ili puno više. zavisno od percepcije pojedinih ulagača. kad krene u zadanom pravcu to neće biti 1-2% dnevno već dvocifreno.

• Ulaganje u zlato

• verdi
    • March 8, 2024 at 6:39 AM

velika razlika je između kupovine nakita i prodaje u lom zlato. investiciono zlato nema velike trgovačke marže. ako ti ne paše cijena u hr možeš u sl, a ,ch i td. trenutna cijena 2164 $ je znak da će uskoro nastati totalna ludnica.

• verdi
    • March 5, 2024 at 7:38 PM

svinje su odande od kud je i podravkino povrće.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • March 4, 2024 at 12:01 PM

ovaj povećani promet je djelo institualaca. zna se kako oni tuđom lovom kupuju. zadnja transakcija na ina-i je očiti primjer.

• verdi
    • March 2, 2024 at 8:19 PM

od kad je gojko bio mjerodavan za burzovnu tematiku? on može par dana pratiti ovaj forum pa probati nešto od članka smućkati. bio je i onaj jedan (zaboravio sam kako se zove) ulagao je sve po nekakvim zamišljenim modelima i propao samo tako. onda se je vratio novinarstvu i nastavio živjeti od sinekure. birtić ajmeeee :)

• verdi
    • March 2, 2024 at 5:16 PM

onaj reče u izbornoj godini ne očekuj ovo ili ono. a šta ako ti izbori krenu pitaj boga kuda? da se ne održe, da netko ne prizna rezultate i td. ova vremena, a samim time ni izbori nisu normalni tako da možemo očekivati nešto što još nismo vidjeli. ništa neće ići po staroj šabloni.

• verdi
    • February 29, 2024 at 7:15 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from salamon

3.9 milijuna dobiti😎🍺

Ako mozete pojasniti za nas laike jel to znaci da sutra kupujemo ili prodajemo?

vrlo jednostavno za tebe laika. izvadiš 50 000€ i sutra opleteš po asku pa ćeš vidjeti gdje će to završiti. koliko sam ja shvatio ti kad se spustiš sa neba i američkog tržišta to ti je dvije,tri transakcije među nama sirotinjom. nije grof cicija hebo ga ti.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• verdi
    • February 28, 2024 at 3:59 PM

ne bi se okladio ali mislim da je ovaj pa radi toga nije ni rezabran ili je to rekao na odlasku.

• verdi
    • February 27, 2024 at 7:35 PM

na žalost čovječanstvo još nije došlo na taj stupanj razvoja da teške probleme riješava mirnim putem. svaki put se izmisli neki rat u kojem manje više stradaju nevini ljudi dok se ovi iza kulise dogovaraju o transformaciji društva i ekonomije. onda se tu još nađe i vojno industrijski kompleks i eto ludila. kad ikad je Roosevelt ukazao na taj problem. dok god se oružje proizvodi neko će od toga i stradati. na kraju ispadne tako da je rat konstanta a mir rijetki trenutci predaha dok ne smisle novo klanje.

• verdi
    • February 27, 2024 at 6:45 PM

što se tiče saveznika rusi, ameri i kinezi su najjači savez. ovo u medijima što gledamo je pila naopako. nije isto gledati na svijet iz perspektive pojedinca i perspektive imperije. ovih troje gore navedenih imaju imperijalne ambicije i iskustva po tom pitanju. predstava već traje toliko dugo da se mogu izvući zaključci o njihovom zajedničkom kordiniranom djelovanju.

• AGROKOR

• verdi
    • February 27, 2024 at 2:26 PM

ivice se je jako loše ophodio sa malim diničarima i stigla ga je desna ruka božja. da se mene pita ne bi se dugo širio po kulmerovim dvorima.

• verdi
    • February 27, 2024 at 2:15 PM

da li vi možete zamisliti rusiju bez kijeva? bez pečavske lavre? svojevremeno je drug staljin rekao da lavov nikada nije bio ruski grad. ali varšava je bila. evo vam jedan besplatan članak da se ne raspravljamo. zanimljiv je ovaj ulazak kroz kanalizaciju.

Avdeevka Denouement: Russian Momentum Turning Point
    A lot of revealing things have come to light in the continuing coverage of the Avdeevka denouement. For the first time, the U.S. mouthpiece was forced to…
    simplicius76.substack.com
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt