I meni je sličan prosjek, ali izgleda da ćemo ga morati malo nagrditi. Ako tržište neće cijeniti ovakvo FI, onda je jasno da je dokup pametan potez, doći će jednom na naplatu
Posts by Philidor
-
-
-
kolega StatusQuo , pišeš paušalno, kamatne stope su sasvim ok a i banke su odavno stavile veći naglasak na naknade i druge izvore prihoda a slobodno si otvori ta i pogledaj trend, školski pozitivan iako od nedavno usporen rješavanjem dijela pozicije ulagača rasformiranog fgs-a što nužno i nije loše u smislu likvidnosti dionice i ff-a
...a usporedbu hpb sa brodarima i glečerima kol. Philidor je uopće suvišno komentirati, to samo pokazuje koliko površno pratiš trendove ta, fa i investicije općenito a ulaganje ti se svodi na kratkih 10%...
...osim špekulativnog rasta atpl koja eto upravo već neko vrijeme cjenovno udara u glečer i upitno je da li uopće ima ikakav potecijal rasta a kamo li tek 10%, koji su to drugi brodari nešto odradili vatromet, ulpl koja je sa 20k kn dignuta sa 65 na 85kn, stečajuša jdpl koja je kolateralno napucana od onih koji su prerano prodali atpl, tpng koja se već 3 godine kreće flat na 40kn +/- 10% ...potencijal hpb je do razine bv 1250kn i objektivno je u datim okolnostima nadati se i dividendi a koji su ti to potencijali brodara
O čemu ti pričaš? Prvo, otkud tebi uvid u moj način investiranja iz jednog posta? Zar nije istina da će reakcija tržišta na FI brodara sigurno biti izraženija u odnosu na HPB? Jesam li nešto govorio o budućnosti ili daljoj perspektivi ili se samo referirao na post kolege na dan objave FI kao dana istine? U dionici sam već više od 3 godine i nakon niti jednog boljeg izvješća nije bio neki dramatičan rast da bi se moglo smatrati otključavanjem vrijednosti. To samo pokazuje koliko površno čitaš postove, a vjerujem da se to odražava i na druge bitnije stvari za investiranje. Ja sam svoj portfelj javno objavio i HPB mi je druga po veličini investicija u portfelju, a vi svoje projekcije okrenite na nekog drugog...
-
Kakve istine? Pa ova dionica se kreće sporije od većine glečera, čak i pod pretpostavkom da bude top izvješće, može rasti max 10%. U usporedbi s brodarima i ne izgleda kao neki vatromet...
-
Ovaj šta prodaje po 42,80 je zaspao za volanom 😂
-
Samo neka supre nastave ploviti po trenutnim vozarinama i sve će se platiti i prije 2026.
-
Pricamo o transakciji od milijarde kuna cca, potencijalno i vise ovo sto si ljudi razmjene desetak tisuca kn dionica svaka dva tjedna i nije neki referentni okvir. Osim toga zbog vazecih propisa prodaja mora ici putem javnog natjecaja, a sumnjam da bi ADRS bio jedini zainteresiran, nije kikiriki firma...
-
Negdje catch mora postojati. Izvjesno je da će ADRS otkupiti i preostali dio drzavnog udjela osobito otkad je CROS izbacen s popisa TD od posebnog drzavnog interesa ili kako god se to zvalo. A i iz nacionalnog programa oporavka i obveze prodaje TD prije ulaska u eurozonu jasno je da ce se taj otkup dogoditi u bliskoj buducnosti. Tesko je ocekivati da bi cijena blia niza od BV (vjerojatnije Bv plus sitna premija), a na sto utjece i (ne)isplata dividende. Dizu li time sami sebi cijenu za preuzimanje?
-
205 mil. kuna ciste dobiti uz fini rast premija, ima mesa za lijepu dividendu
-
Zakon su prihvatile one drzave u kojima imaju sjediste vjerovnici, a nisu prihvatile one u kojima su njihovi drzavljani manjinski dionicari (susjedi). Svaka drzava odlucuje za sebe sukladno svojim interesima, ali za procjenu je li zakon uskladen s pravnom stecevinom EU moze dati misljenje EK...
-
Iskrcava li se netko od velikih, zna li se sto?
-
U redu, ako vi mislite da je okupljanje bilo kakve osjetne mase moguće 4 godine nakon nastanka problema to je vase pravo, ja mislim da to nije realno.
Ono sto je cinjenica je da zbog tog procesa cijela burza pati najvise kroz smanjenu likvidnost i odvracanje potencijalnih investitora od ulaza na to trziste. Mislim da je volumen samo nasih ljudi koji ne zele angazirati kapital na ZSE i radi ovog slucaja razvidan iz brojki da se vise investira u kripto nego u dionice u RH (dakle trpaju se po riziku vise manje u isti kos sto ne bi smjelo biti tako).
Idealno bi bilo da je svaki dionicar "homo universalis" koji ce se sam izboriti za svoja prava i interese, ali tesko je to ostvarivo bez ikakve podrske institucija i sire drustvene zajednice (koje nas bez razlike smatra spekulantima neovisno o nacinu investiranja)... Ok, plac nije rjesenje ali ako nista drugo sluzi kao nekakav memento mori u vezi ulaganja na nasem trzistu kapitala
-
Bit će na kraju priča u stilu - nije kupljen dok nije registriran na novu firmu pa nije cjenovno osjetljiva informacija 😂
-
Zasto bi se netko uopce morao eksponirati ili grupirati da rijesi taj problem? Ima ljudi koji guraju svoje postupke neovisno od ekipe na forumu. Ljudi pisu jer je generalno razina pravne naobrazbe nikakva za veliki dio javnosti pa pokusavaju skupiti glave i neke informacijd, to je normalno. Nema svatko novaca za skupog odvjetnika, a ovo su predmeti u kojima je potrebna dobra strucna pomoc, koju nitko nece pruziti na postotak u ovom slucaju jer se realno ne isplati.
-
Ne vjerujem da ikakva udruga funkcionira niti da ista više postoji. Cilj svake udruge je da oko sebe okupi što veći broj članova, a udruga manjinskih dioničara Agrokora je ugasila web stranicu, nigdje se ne oglašava niti daje ikakve nove novosti. To je bila udruga vođena od strane Agrama dok Agram nije postigao nagodbu, nakon toga udruga je Dubravku postala nepotrebna. Purko i Ivančić su bili samo Agramovi pijunčići koji su zbrisali nakon početnog busanja i velikih riječi na TV-u.
Meni je najčudnije što je Adris spalio milijardu kuna, a već 4 godine o pravnim radnjama Adrisa nema niti jednog jedinog medijskog natpisa. Adris je čak u pravno boljem položaju od nas i opet ispada da im je Plenki oteo milijardu kuna, što je cijena najboljeg hotela kojeg imaju. Podsjetimo Adris je možda imao i najbolja jamstva od svih vjerovnika, i Adris je bio vjerovnik, a ne dioničar.
Svakako ovo je politički opstruiran proces i šanse za bilo kakvu pobjedu na domaćim sudovima su nikakve. Jedino Todorić ima šanse, ili ostali koji su spremni to voditi međunarodno.A što ti ne izađeš u javnost i ne okupiš zainteresirane bivše Agrokorove dioničare? Ili vas više ovdje sa foruma. Što ne pokrenete novu udrugu koja će štititi i promicati "vaše" interese?
Kolega cemu taj konfliktni ton? Udruga je postojala i promicala takve interese cak se jedno vrijeme odvjetnik Ivancic pojavljivao u tv emisijama itd. ali to je bilo u trenutku dok su ljudi bili zagrijani i pod pokroviteljstvom Agrama koji je istu tu udrugu iskoristio iskljucivo kako bi dobio novce za svoje dionice. Realno je time ubijen "momentum" i tesko je bilo ocekivati da bi bilo kakva udruga vol. 2 nesto postigla pogotovo nakon toliko vremena
-
Na prvom stupnju racunam od troska sudske pristojbe plus dva, max tri rocista (ovdje pricam o trosku koji bi se dosudio drugoj strani) dakle raspon 10-15 tisuca kuna za moj VPS. Ako me odbiju po osnovi o cemu cu inzistirati da se prvo odluci ne treba ni vjestaciti nista (jer je to dokaz o visini kiji se ni ne izvodi ako sud smatra da ne postoji osnov) tako da i nije jako skupo. A ako me iznenadi po osnovi, super, oko visine sam ionako fleksibilan. Razuman rok za prva dva stupnja je 5 godina, a nakon toga Vrhovni, Ustavni i ESLJP stvarno dosta varira, tesko je procijeniti
-
Ako nisu odustali onda su vec nesto i pokrenuli za sto im ocigledno nije potrebno nekakvo udruzenje buduci da imaju resursa gurati sami
-
Da postoji neki realan siri interes ja bi dao pravnu i tehnicku potporu. Nazalost, meni se cini da se tu radi o nas 10 ljudi s foruma dok je vecina na jedan ili drugi nacin vec pregrmila taj gubitak. Sta god da se poduzme na kolektivnoj razini - ajmo pretpostaviti da se i utvrdi da je netko odgovoran za tu stetu opet se u svakom pojedinacnom postupku mora raspravljati o visini vrijednosti tih dionica tako da se na kraju opet svatko mora pobrinuti za sebe... A sebi sam u tuzbu stavio zahtjev za donosenje medupresude u odnosu na osnov tuzbenog zahtjeva tako da ni ne ulazim u neki trosak ako me odbiju u tom dijelu, nema vjestacenja ni izvodenja posebnih dokaza nego je cisto pravno pitanje...
-
Ali u tom arbitražnom postupku se odlučuje samo o pravima Ivice Todorića (i eventualno koje druge pravne osobe koju on zastupa) a ne o pravima Paulie-a ni Philidora ni ostatka ekipe malih dioničara... A dok dođe do toga stigne proći zastarni rok za ostvarenje vašeg prava pet puta...
-
Ne treba se cuditi da ljudi (cak i odmah) prodaju dionice ATPL koje dobiju kao naknadu stete od CERPa. Uglavnom se radi o ljudima kojima su oduzete nekretnine pred mnogo godina te koji za naknadu (a ne besplatno) uz dionice ATPL dobiju i druge dionice/udjele iz CERPovog portfelja koje nisu izlistane na burzi pa ih je mnogo teze unovciti. Vrlo malo od njih ima ikakvog interesa za investiranjem u dionice (isto kao i u opcoj populaciji).