Nitko ne brani Putina. Ako nam se gadi banda duginih boja koja trenutno vlada i uništava Zapadnu civilizaciju, ne znači da smo automatski za njene neprijatelje i "neprijatelje". Svatko normalan je protiv ovog rata i žao mu je običnih ljudi koji će nastradati u njemu. Nitko od kolovođa nije "good guy".
Posts by rambo_5
-
-
nije mi jasno kako zemlja sa 40 milj ljudi zauzima par bataljuna ruske vojska??!! Nitko ne pruža otpor , svi bježe ko zecevi .
Dobro došli u 21 stoljeće gdje su muškarci vječna djeca, žene umislile da su novi muškarci, a djece nema jer ih nema tko praviti.
Tko uspije odgojiti prave muškarce, taj sa šačicom vojnika osvaja svijet.
Ista priča kao sa svim umirućim civilizacijama kroz povijest...
-
A danas je prodano 142.171 kom. dionica Optime po prosječnoj cijeni 5.18 Kn plus naknada brokeru od 2 lipe, znači 26.000 Kn bačeno u vjetar. Prodavači vjerojatno sad igraju hrkljuš sa svojim čelom...
Ma nije kolega vrag tako crn kao sto izgleda, ja sam bila zakleti holder Opte, ali nisam odoljela današnjoj rasprodaji na zse pa sam nešto malo odvojila za šoping, cca 40 000 kom, nadam se taj sitni gubitak debelo nadoknaditi u skoroj budućnosti na današnjoj kupovini.
Mislim da ste malo prerano uletjeli, ovo je tek počelo, čini se...
-
A danas je prodano 142.171 kom. dionica Optime po prosječnoj cijeni 5.18 Kn plus naknada brokeru od 2 lipe, znači 26.000 Kn bačeno u vjetar. Prodavači vjerojatno sad igraju hrkljuš sa svojim čelom...
-
Kolegica je lijepo napisala, u tijeku je Black swan event, TA više ne vrijedi. Ovo je reset podataka, čujemo se za mjesec dana. Možda.
-
Ma ovo treba gledati trodimenzionalno, stopa nataliteta u Ukrajini je 1.23, što znači da za svaku generaciju imaju 1/3 manje rođene djece nego generaciju prije. A ako im još pogine par tisuća mladića tim je broj buduće djece još i manji, a tragedija još i veća. Bijela smrt na cijelom Zapadu je poprimimla razmjere Crne smrti iz 13.stoljeća po posljedicama na populaciju, a kad još na to dodate i sulude ratove i žrtve, to je apokalipsa. Stvarno se nadam da će razum pobjediti i da će prestati sa ovim ludostima dok nije prekasno...
-
Evo sam poslao mail HANFA-i: "kao dioničara Optima telekoma, zanima me do kojeg datuma planirate odobriti javnu ponudu za preuzimanje Optima telekoma od strane Telemacha s obzirom da je još 21.1.2022 u medijima objavljeno da su sve regulatorne agencije odobrile prodaju, a još u srpnju 2021 je potpisan kupoprodajni ugovor."
Pišite im i vi ostali, napravimo pritisak, ovo odugovlačenje je stvarno degutantno...
-
Gdje su sada briselske i američke guzice koja su davali podršku ukrajinskim vlastima da 8 godina miniraju minski mirovni sporazum, nek sada svoju djecu šalju da brane Ukrajnu.
"Our hearts go out to the people of Ukraine"
Evo javno govorim, ja im ne idem u nikakav fucking rat, nek mi ga popu... Uostalom nisam dovoljno cijepljen pa bi ugrozio Ukrajinske i Ruske babuške, sram me bilo...
-
Hebote šta mi je sad drago što sam u OPTE...
bilo bi idealno da hanfa objavi ponudu i onda ulijećemo sa friškim kešom u ove ostale podmornice
UUUU, to bi bilo extra. A šta oni više čekaju, ajmo ih izbomardirati pozivima, j...bo ih lijene
-
Hebote šta mi je sad drago što sam u OPTE...
-
Koliko god da ovo pratim , nikako da se pomirim s činjenicom da sve mora u zadnji čas. Zadnji dan , zadnja minuta.Još da nije bilo naših pritisaka na regulatorna tijela tko zna što bi bilo i do kad bi trajalo.
Ova cijela priča je toliko netransparentna da nije tragično bilo bi smješno. Ne znam zašto se uopće tlače s burzama, zakonima i pravima na ovim prostorima, vratite nam lijepo Turke pa nek opet bude tko jači, kači. Bar će biti jasno na čemu smo, ovo je živa tragedija...
-
+OPTE - vratio prodano na 5.36 nekidan, izgleda da ću ipak u 100% papiru dočekati ponudu...
-
Do kad mogu ovi ovo još rastezati, uključujući i uplatu love na račun?
Ima li tko iskusan u ovakvim situacijama?
-
Razlika između Hrvata i Rvat'ne je ko između seljaka i Seljačine.
Johhny Štulić
-
Najveći problem svake moderne demokracije su korumpirani mediji jer su oni ti koji diktiraju tempo političarima. Pogledajte npr Index koji je čista ispostava CIAe, kako je prije 6 godina huškao za masovnu migraciju u Europu, pa vodio degutantan rat protiv Trumpa, pa huškao za lockdowne za vrijeme COVIDa, a sad huška na rat protiv Rusije. Doslovno po narudžbi Američke Duboke države kao i 90% ostalih kontroliranih medija, a sve protiv interesa običnog čovjeka. Povremeno iskopaju neku aferu nekog HDZovog kokošara (kao da je to neki problem), a i to često izgleda kao da je naručeno odozgo kao neki interni obračun ili discipliniranje neposlušne vlasti. Nama treba revizija medija i zakonom obvezno javno objavljivanje vlasničke strukture i izvora financiranja, uključujući top oglašivače svakog medija. Bilo bi fascinantno vidjeti tko vuče konce "javnog mnijenja"...
-
Čudim se ijednom radniku i middle manager koji još uvijek želi raditi za ovakvu mafijašku firmu - nije da su im plaće neko ludilo. Ljudi nađite neki drugi posao u normalnoj firmi, koji vam je k.... više?
-
Bilo je i za državne organe i za sve ostale, razlika je bila godina dana, za prve se vjerojatno odradilo, a na druge se zaboravilo, po običaju...
-
Zaključno. Tko si postavi dijagnozu na Google, neka drugo mišljenje potraži na Yahoo.
Ja za izmjenu plinskog bojlera zovem ovlaštenog servisera.
Zašto smo u medicini svi majstori ?
1) Zato što se ipak radi o nečijem životu i zdravlju, a to se ne prepušta slučaju. Bijela tehnika nije šala, ali je samo potencijalno opasna, ovo je stvarno opasno.
2) Zato što ima u RH (Split i manje sredine posebno) jako puno nesposobnih, korumpiranih i potrošenih liječnika i med.sestara koji su od blago bolesnih ljudi napravili invalide ili mrtvace, znam puuuuno takvih slučajeva. Sve se gura pod tepih, struka se štiti unutar sebe, ali ko se jednom (ili više puta) opeče, taj im više ne vjeruje. Ima i jako puno kvalitetnih, odgovornih i budnih liječnika i med.sestara, ali činjenica da ovih prvih ima dosta i da ih se štiti, baca sjenu na cijelu struku. Nešto kao i sa braniteljima i "lažnjacima".
3) Zato što većina liječnika slijepo prati naputke nadležnih tijela, neki zato jer moraju, neki zato jer žele, ali znanost nevjerojatno brzo napreduje i nadležni uglavnom godinama kaskaju za najnovijim dostignućima. Dijelom birokratska sporost, dijelom korupcija, dijelom lijenost, ali često običan čovjek "iskopa" neku vitalnu informaciju sa neta davno prije nego mainstream to prihvati i reproducira dalje. Primjer dnevne doze vitamina D, dugo je bilo 400 IU, pa od nedavno 1000 IU da bi sad neki spominjali i do 10.000 IU kao nužnost za bolesne u zimskim mjesecima. Ja otkad uzimam 4000 IU dnevno praktički više nisam bolestan, imao nedavno 3 osobe u istom kućanstvu sa COVID-om, jednu teško, i ništa. Dvorio ih 3 tjedna non stop.
4) Svaka čast svakoj struci, posebno medicinskoj, ali mislim da to što se ljudi interesiraju i čitaju razne informacije sa svih dostupnih izvora uopće nije loša stvar, dapače, pomoći će u prevenciji puno bolesti, ponekad pomoći u dijagnostici, a i natjerati med.profesionalce da budu više u toku sa vremenom i sa potrebama svojih pacijenata.
-
Kad bi Hrvatska bila mudra (a nije), napravila bi sljedeće:
Liberalizirala ekonomiju maksimalno. Totalni rez socijale, maknula državu iz ekonomije, smanjila poreze maksimalno.
Učvrstila vladavinu prava drakonskim kažnjavanjem korupcije u pravnom sektoru (suci, odvjetnici i političari)
Brutalno kažnjavala svim dostupnim sredstvima strane aktere koji siju kaos i jad u bankarstvu, medijima i gospodarstvu nauštrb domaćih subjekata i opće populacije.
Liberalizirala sve što se liberalizirati da na društvenom planu, prostituciju, drogu, kocku, crypto, COVID pravila, SVE
Sa druge strane zaštitila sve što vrijedi štititi na fizičkom planu, vode, zrak, zemljište, rude i vlastiti narod, posebno obitelj i djecu
I na kraju to sve oglasila globalno i pozvala sve Hrvate dobre volje (i sve ostale koji žele postati Hrvati) da dođu i priključe se partyju. Za 20 godina bi bili nova Švicarska. Ali to se neće dogoditi jer je važnije još koju godinicu sisati vlast nego izgraditi nešto kvalitetno na duge staze...
-
Naštampaš 25% svjetske rezervne valute u godinu dana i to neće izazvati inflaciju... Problem je u uskom grlu transporta, jelda? Možda zato jer onaj tko je naštampao toliko $$$ sad to koristi da pokupuje sve što se pokupovati da dok je jeftino i inflacija nije napravila svoje? Lijek je moj, posljedice su vaše...