Kakve veze ima Trump sa ratom u Iraku 2003?!
Posts by rambo_5
-
-
Da, to je klasično prodavanje magle kad socijalisti konstantno nastoje upakirati svoj bullshit zajedno s nekim pozitivnim ciljem kao npr. pravo glasa za žene, obrazovanje, borba protiv rasizma i diskriminacije itd. ,a sve to kapitalizam radi daleko bolje i efikasnije. Pustite ljude na miru pa će ljudi sami naći način da žive, rade, stvaraju, vole se (i mrze) i općenito kreiraju svijet dostojan čovjeka. Ali bagra uvijek pod krinkom pozitivnih ideala dijeli pa vlada, obični ljudi nastradaju, a ovi uživaju u plodovima kaosa.
Za kraj: »Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati.«
Konstantni ratovi, cenzura, uništavanje gradova "prosvjedima" dok policija ne smije reagirati, milijuni pobačene djece, totalni kolaps morala i društvenih normi, enormno bogaćenje manjine dok se uništava srednja klasa, anti-bjelački rasizam, konstantna propaganda kroz medije, sveučilišta, umjetnost... TO JE AMERIKA DANAS - a vladari su svi znamo tko. Vrijeme je da se taj propali eksperiment završi i da nestane u ropotarnicu povjesti - što prije to bolje!
-
+ jos 202 dionice TPNG po 44 kune.
Branim cijenu vec tri dana. Ostala bez casha. Carapica prazna🙃
Čuj branis cjenu a prodavač iskipao 60k komada ... mene zanima ko je prodavač i koliko još ima , pa bi i ja malo branio cijenu
I zašto ovako nemilice prosipa po bidu na ovako nelikvidnom tržištu...
Mora ili nešto zna? Zašto se ne dogovori pa riješi sve blok transakcijom, a ne ovako riskirati rušenje cijene?
-
Hita radi normalno
-
Samo jedno pitanje za kolegu buMBum: znate li vi uopće što je to fašist? Koja je uopće vaša definicija fašista?
-
Aha fašist koji u 4 godine nikog nije napao za razliku od svog prethodnika "Nobelovca za mir", fašist koji snižava poreze i zalaže se na slobodu govora, okupljanja i slobodnog posjedovanja oružja te antifašisti koji cenzuriraju koga god stignu, pale gradove cijelo ljeto, ubijaju i batinaju svih koji se na njima ne slažu...
PS: Ajmo pokrenuti internu kladionicu, koliko će Biden ili Harris pokrenuti ratova / širenja demokracije u sljedećih 4 godine. Pravi antifašisti, nema šta...
-
Čitam ove postove i želudac mi se okreće koliko su ovi popušili propagande... Ajd molim vas okrenite neki drugi kanal od CNN-a ili MSNBC-a (ili Index ako slučajno ne znate engleski ). Pa niti jedna misleća osoba ne misli da su Demokrati good guys, a Trump ili Republikanci bad guys - osim gutača mas-medija naravno... Ovo šta rade Demokrati zadnjih godina je doslovno čisti fašizam, a to najbolje pokazuju zadnjih dan-dva deplatformiranjem SVIH konzervativaca sa medijskih platformi kako bi ih se ušutkalo. Da ne spominjem što Google radi već godinama sa pretragama ili Facebook sa našim privatnim podacima. Ovo Republikanci NIKAD nisu radili niti bi im palo na pamet da rade, oni su ipak stranka slobode i kapitalizma. A vi se zapitajte koju stranu vi podržavate u ovom sukobu koji se ipak tiče svih nas...
-
Ma ide korekcija na burzama, a istovremeno i inflacija u SADu, jasno ko dan. Da, u cashu sam 100%, zadnje zavrtio Adris. Sad nema teorije da bi ista vise kupovao, rizik je prevelik. Ne kazem da nece jos rasti, ali ovo je sve više kockanje po ovim cijenama. Mi smo jeftini i dalje, ali na žalost past ćemo kad i svi ostali, kao uvijek do sad. Vidimo se opet na CBX 1300...
Pa sigurno da ide korekcija kad si u cashu 😂
Pa u cashu sam valjda s razlogom, jednostavno ne vidim više ništa sa omjerom povrata / rizika što bi mi bilo po volji, osim možda HT-a, ali to je ionako mrtva raga na žalost. Na domaćem tržištu ima još par kompanija sa odličnim fundamentima, ADRS na primjer ili Lenac, ali ovo u SAD-u miriše ne na balon nego na balončinu i pitanje je samo koliko još može izdržati dok ne pukne ili se bar pošteno ne ispuše - a to će se odraziti itekako i kod nas iako kod nas nema balona na žalost...
PS: misliš da mi je problem već sutra ujutro opaliti po bidu? Problem nastaje kasnije...
-
U krizama vam uvijek rastu commodities pa proucite malo gdje je trenutno sta i što bi moglo potegnuti. Mali tip: energija i sve vezano za IT
-
Ma ide korekcija na burzama, a istovremeno i inflacija u SADu, jasno ko dan. Da, u cashu sam 100%, zadnje zavrtio Adris. Sad nema teorije da bi ista vise kupovao, rizik je prevelik. Ne kazem da nece jos rasti, ali ovo je sve više kockanje po ovim cijenama. Mi smo jeftini i dalje, ali na žalost past ćemo kad i svi ostali, kao uvijek do sad. Vidimo se opet na CBX 1300...
-
Ma Nasdaq je balon, to je jasno. Evo gledam Tesla na 880 dolara. Tržišna kapitalizacija vrijedi više nego Toyota, Volkswagen, BYD, NIO, Daimler, GM, BMW, Ferrari, Volvo) – zajedno! Bitcoin je isto balon, mada bi za mene bio i da je na 10 dolara. A i ostali indeksi u Americi su u balonu. Vjerojatno će još to sve rasti, ali puknut će, to je sigurno. Uvijek je tako bilo. Trgovanje je po principu kupi pa prodaj većoj budali. Ne vidim razlog za diskreditaciju kolege ramba.
Kolega, kad imam dijametralno suprotne stavove likovima tipa Emil, to držim kao dokaz da mislim svojom glavom i da sam nekog vraga postigao u životu. Takvima je Index.hr Biblija, posebno tekstovi Petra Stošića (Jihadi Perica od milja) i Duhačeka (njegov nadimak ne smijem napisati javno :)) Lako li je u životu kad ti takve intelektualne veličine svaki dan serviraju što je danas istina i što moraš misliti. Taj će živjeti 200 godina i nikad se neće nervirati - osim kad pogubi lovu na burzi, ali za to nije dobio uputu na Indexu ili Jutarnjem...
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Evo da malo dopunim priču od jučer za sve vas koji još sumnjate kakva nas budućnost čeka. Plavo je broj štampanih dolara, bar onaj dio koji priznaju da postoji, postoji još ohoho toga što skrivaju (beskamatni krediti korporacijama i sl.) ali i ovako se lijepo vidi. Crveno je brzina kojom se ti dolari obrću u ekonomiji. Razlog zašto još ne vidimo inflaciju unatoč tome što štamparija radi 100 na sat je to što je zbog Covid krize usporio obrtaj dolara tako da sad čak imamo deflatorni efekt. Međutim kako se stvari počmu vraćati u normalu, inflacija će ubrzati - a dodatan problem je što ekipa planira vratiti stvari u normalu sa još više štampanja, tako da će pritisak biti još jači. Ukratko, dobrodošli u 1988 u Jugoslaviji, ali bez zelenijih pašnjaka sa druge strane granice. ZATO se kupuju tech dionice po suludim valuacijama, ZATO bitcoin luduje, svježe isprintana besplatna lova se parkira tamo gdje će najmanje izgubiti vrijednost kad inflacija uđe u brzinu. A sva realna ekonomija (što je od nje ostalo) i posebno životni standard obične raje će otići kvragu. ZATO cenzuriraju sve živo na internetu, ZATO se policija naoružava kao paravojska, ZATO propaganda pumpa desne protiv lijevih, crne protiv bijelih, žene protiv muškaraca, debele protiv mršavih. ZATO će sad krenuti serije ratova da se skrene pažnja sa totalnog kolapsa ekonomije i životnog standarda. Ovo neće biti lijepo i neće završiti uskoro. Zovite me crnjakom, nije me briga, ali brojevi su jasni.
-
Meni se čini da ras/prodaje netko veliki, a kupuje hrpa malih, ali to je moje subjektivno mišljenje.
Par puta dnevno opali po bidu, kada se nakupi neka količina i to je to.
I meni tako izgleda. Ali u zadnje vrijeme sve sam pogriješio u procjenama, tako da nisam relevantan faktor
-
Ma kakvi "izbori" kolega. Nema više izbora. Od sad nam je svima bolje da šutimo, držimo glavu dolje i radimo što nam se kaže, inače... Bilo je lijepo dok je trajalo.
-
Nestali bičaši, dionosauri,drevna paprat i pra stabla, svakodnevno koljemo biljni i životinjski svijet. Čemu onda žaliti. Čovjek je ionako najveća štetocina na Majci Zemlji. Možda homoplasticus preživi. Biti će više modnih mačića😨.
Evolucija će vratiti sve na mjesto. Matrijarhat kao u pravoj prirodi. Ostatak dembeloidnih muškaraca u selekciju za rasplod. Pčele, mravi...Homo si ga je sam sebi metnuo. Dugorocno.
Pretpostavljate da će čovječanstvo ostati monolitno i da ćemo svi dijeliti sudbinu svih ostalih. Ne slažem se. Doći će do sve većih podjela na ideološkoj bazi, a ne više na nacionalnoj, vjerskoj ili rasnoj, države će se formirati prema svjetonazoru. Lijevi lijevo, desni desno, liberali sjeverno, talibani južno. Razlika između frakcija će biti kao sada razlika između slona i bičaša, da koristim vaš primjer. Trebat će vremena, ali idemo tamo, bez brige...
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Na grafu se jako lijepo vidi da je samo u 2020 naštampano dolara kao u razdoblju 1980 - 2007, a toj lovi treba vremena da se spusti do Malog Mate, bar godinu - dvije. U tom razdoblju oni do kojih prvih ta lova dođe kreću u shopping po još niskim cijenama, zato divljaju burze, nekretnine i crypto. Problem nastaje kad se lova spusti do raje, tada troškovi života podivljaju, a kad se to poveže sa Corona recesijom, dobijete najgori makroekonomski užas: STAGFLACIJU. Iz toga se skoro nemoguće izvući bez gadnih rezova i povezanih društvenih nereda i nestabilnosti.
Problem je što ovdje nemamo više disfunkcionalnu Jugoslaviju sa 800 tenkova, 500 aviona, 1500 topova i par razarača - ovdje imamo Imperij sa 4.000 nuklearnih bojnih glava, 50.000 tenkova i BMP-ova, najjačom avijacijom i mornaricom. Kod nas je gadno završilo, a ako kod ovih krene, neće nitko ostati pošteđen...
Mali tip za ulaganje sljedećih godinu-dvije: NAFTA I ZEMNI PLIN.
-
Naj. će Sirija i Venezuela, a ako bude žešćih nereda u kući, a lako da bude, vjerovatno i Iran, čisto da se makne pažnja s domaćih problema. Glavni problem je što svaki rat košta daleko više nego donese koristi i oduzme 5-10 godina života Imperiju, a Kina u tišini raste i čeka... Američka Elita to dobro zna, ali ih nije briga, zanima ih samo da još koju godinicu više ostanu na vlasti pa da namire svoje unuke i klijente, a za druge ih zaboli... U takvoj situaciji su unutrašnji neprijatelji daleko veći problem pa nije bitno spaliti par trilijuna na širenje slobode i demokracije tonama TNT-a i osiromašenog urana, dok god se može natjerati raju da maše zastavama. Ali kad se to više ne bude moglo, bit će veselo. Onda na red dolaze veće ribe, Rusija i Kina...
-
Ne znam kako bih komentirala danasnji rast na svjetskim burzama. Ne cini mi se da trenutno ima puno dobrih razloga za optimizam.( treci val pandemije, lockdowni, neredi u USA, nadolazeca recesija).
A i kod nas cini mi se da raste sto ne bi trebalo rasti(oni koji ce imati los sljedeci izvjestaj, oni za koje uopce ne znamo sto rade...). Vidjeti cemo kuda ide ovo.
Da, evo i ja gledam, totalno ludilo posvuda. Vani rast nezaposlenosti, pad BDP-a, novi val korone, neredi, politička nestabilnost, a burze rastu, Bitcoin divlja, lova se štampa ko da nema sutra. Živimo u ludim vremenima, ja se priznajem, u ovom svemu uopće ne snalazim više. Ako ima tko pametniji pa da nam kaže kuda ide ovo sve... ?
-
Naravno, obična raja će se trovati Monsantom, a "Elite" će jesti zdravo i nadživjeti raju jedno 50 godina. Sve mi se više čini da to i je krajnji cilj svega što se događa...
-
Misli na ukupnu sumu koju država uzima kroz višestruko oporezivanje i u pravu je:
- od plaće ode 16,5% na dosta loše zdravstveno osiguranje i 20% na mirovinsko osiguranje, s tim da je prosječna mirovina oko 300 eura
- ostalo se oporezuje kroz porez na dohodak, znači nakon plaće ostane 50-60% ovisno o tome koliko tko zarađuje
- uliješ gorivo u rezervoar, trošak nameta i poreza je 80%
- kupiš bilo što, PDV je 25%
- kupiš automobil, osim PDV-a platiš i PPMV, kad sam kupio zadnji automobil platio sam efektivno oko 40% poreza
- sad na taj isti automobil svake godine plaćam razne trošarine prilikom registracije + porez na automobil (koji je već moj)
- pa gdje su komunalne usluge, slivne vode, ne znam ni ja što, čisti porez koji se uzima, a država ne daje nikakvu uslugu
- itd.
Poštovani kolega , ovo je počelo javnih financija, prije ovakvog načina oporezivanja bili su blatnjavi putevi, šekret od wc se bacao sa balkona, nije bilo javnog zdravstva ....
Kolega, sve ovo o čemu vi pričate bi se moglo bez problema pokriti i sa 30%, ali zašto im treba naših 80% zaključite sami. Ajde, pomoći ću vam: 250.000 uhljeba, zlatni WC-i i žičare, trostruka bojanja tunela, 100.000 umirovljenih 30-godišnjaka, tajkuni i njihovi ugovori s državom i njenim firmama, isisavanja milijardi iz Hrvatske preko INA-e, Schwartz grupe, banaka i posebno HT-a, nabava preskupog oružja koje se onda ruši po Lici u prvom letu nakon "servisa" itd. Ajd, pametan ste čovjek, nemojte braniti neobranjivo...