Iskustva sa zapošljavanjem u SPANu
Očekivao sam bolji feedback.
Iskustva sa zapošljavanjem u SPANu
Očekivao sam bolji feedback.
Zaba glavninu prihoda ostvaruje u Ukrajni ili je povod padu nešto drugo?
bolje nego da su svaki dan uzimali iz trezora, kakva smo država ne bi me ni to začudilo,
sada će biti love kada krenu kune u vojarnu, već se javljaju vozači, neki su kaže spremni i volontirati
Upravo tako, ocekujem novu grupu milionasa, kasnije će reći ne pitaj me za prvi milion ili štedio sam lovu od gableca.
Možda trenutna garnitura to ne bi dozvolila pa se treba zamijeniti.
Croatia osiguranje je ušlo na poziciju 10tog dioničara. Adris se sprema za privatizaciju?
Čini mi se da se cijeli forum nakrcao u razini 39-42 i sad nema nikog da podigne cijenu
Zapravo u jednu ruku je loše što Adrs otkupljuje svoje dionice. Cijena bi bila još niža, taman za dokup za penziju.
https://www.pressreader.com/croatia/poslov…281556587300442
podjela dionica kao nagrada menađerima adrisa
https://zir.nsk.hr/islandora/object/veleri:1642/datastream/PDfučenički rad kao analiza adrisa
Ispravak netočnog tapšanja.
Muzakus
Poštovani može malo pojašnjenje za u slučaju akvizicija i ovoga što ste napisali jel ovo što radi Adris je nemoralno u poslovnom svijetu.
Slažem se da otkup u ovoj količini za davanje kasnije managerima nije nimalo fer. Bonus u dionicama do maksimalno godišnje plaće ovisno o uspješnosti ostvarivanja godišnjih ciljeva mi je u redu. U ovoj količini mislim da je svrha drugačija. Ako Adris želi preuzeti neku kompaniju, razmjena dionica tada postaje zanimljiva opcija, uz dio u kešu. Valuacija Adrisa u tome će trenutku naglo skočiti (i sad je potcijenjen) jer će procijenjena buduća dobit porasti, a da ne spominjemo perspektivu i očekivanja. Vjerujem minimalno 20% posto ako će lovina biti zanimljiva. I sa takvom valuacijom ići će se u dogovor preuzimanja. U tom smislu otkup dionica je konzervativan siguran dobitak za dioničare. Zato i jesam i još ću dokupiti. Trenutno je 50% cijene keš na računu, i tako da buy.
Display Morehttps://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADRS/ZPI-ADRS-ba3e1b2dbf12b1409de5ae911b61e1ec.pdf
Član nadzornog odbora g. Boris Nemšić kupio lijepu količinu adrs2 na 418kn
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…496fed8fe52.pdf
A i otkupljuje se konstantno
Otkup me kao dioničara ne veseli nimalo, jer nikad nisu poništavali dionice nego su ih isključivo davali kao nagradu menadžmentu.
Otkup dionica u ovoj količini postaje značajna financijska poluga kod preuzimanja druge kompanije. I valuacija ce biti mnogo viša nego cijena po kojoj tržište trenutno prodaje dionicu. Tako da je to puno bolje za dioničare nego kešom u shoping.
Mislim da se radi o ECB.
Bingo!!!!
Pazite ovo!
HNB službeno na svojim web stranicama ponosno objavljuje da od listopada 2020. godine ona gubi dio svojih ingerencija i to nadzor nad 7 najvećih banaka u Hrvatskoj. Da podsjetim, supervizija i nadzor kreditnih institucija je dio njezinih zadataka zbog kojih je i osnovana (Zakon o HNB-u, čl. 4, linea 5)!Među njima je, naravno, i ZABA.
Da li to znači da će HNB smanjiti drastično (ili ikako) broj zaposlenih? Ipak gube poslove...
Trenutno im je EBITDA marža finih 40%, a neto profitna marža 6 %. To pokazuje da mnogo investiraju, trenutno valjda priprema za 5G. No tako je već godinama. Mislim da je realno da im NPM bude barem dupla, a tako onda i cijena dionice. Valjda ce sa 5G biti ta žetva. Osim ako opet ne smisle nešto, npr. održavanje softverskog dijela opreme od strane matice za trenutno popularnu cijenu softvera u HR.
U devet mjeseci ove godine ostali troškovi su 591 mil, dobit 506 mil. Skroz čudno. Zna li netko što je to? Ne bi mi bilo drago da su mi u firmi neki ostali troškovi veći od dobiti.
A amortizacija 1456 mil. Za investicije su dali 772 mil u devet mjeseci. Malo disproporcionalno, amortiziraju investicije sa izuzetno kratkim rokom?
Može li mi to netko objasniti?
Dobit bi vrlo lako mogla biti blizu 2000 mil. Hvala
Pogled iznutra u razvojni odjel.
Display Morehttps://eho.zse.hr/fileadmin/issu…73cced86fe6.pdf
Po izvjescu ovo je definitivno BB.
Po zadnjoj cijeni na burzi od 260kn ova firma vrijedi 43mil. kn
Ukupne obaveze su 24 mil. kn
Zadrzana dobit 85 mil. kn
Dobit ove godine( pologudisnje izvjesce) 27,7 MIL. KN ????
Po ovome ispada onda P/E 1,56!?
BV je preko 1100kn
Firma posluje pozitivno zadnje dvije godine i isplacuje dividendu cca 3%
Kolega, pogledajte godišnju dobit, bave se sezonskim poslom.
Slično je bilo na još jednoj dionici, na prijedlogu agende za skupštinu ni riječi o dividendi. A onda je ipak na samoj skupştini izglasali. Da li netko zna primjer iz Zabine prošlosti? Ja sa još nadam iznenadjenju. Ovo je samo fora za jeftiniji dokup.
dosta mlitava reakcija burze na odlično izvješće.. ali dobra stara likvidnost je mala i tu nema pomoći
kada dionica nije u fokusu, a ADRS trenutno nije, treba proći i po 5-15 radnih dana da cijena isprati dobar FI.
Tim bolje, lagano u dokup. Očekujem malo višu dividendu dogodine.
Opet fino izvješće, dosada u ovoj godini:
Zaračunata bruto premija je u razdoblju od 01.01.2021. do 30.09.2021. godine povećana je 23,01% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Italija - bruto premija dosada 279 mil. kuna, najs
Dobit kao i prošle godine, za sada 70 mil, solidno, biti će za dividendu, ponovno, slijedeća bi mogla i malo više od 240 kn, samo ove godine zaraditi će preko 500kn po dionici. A još imaju zadržane dobiti iznad 500 mil.
A cijena sitnica P/B 0.45. Kupite biznis, keš gratis.
Izvještaj je izvrstan. Trenutna dobit 25 mil, trenutni P/E za ovu godinu, na zadnju cijenu nešto iznad 10.
Ako zadnji kvartal bude kao prvi (najlošiji ovogodišnji) P/E pada na 8
Druga je stvar profitabilnost koja je održavana, čak i poboljšana za zadnja 3 kvartala. Važno je reći da manji prihod ne utječe na profitnu maržu.
A treća najvažnija, prihodi rastu, i nastavak izgleda obećavajući (industrija u BH).
Uživajmo
Bilo bi lijepo da izadje neki protuprijedlog na skupstini za isplatu dobiti, recimo 500 kn po dionici, ionako im se nakupilo keša zadnjih par godina. Čemu ih držati na računu, kad zarada iducih godina bude samo bolja.