1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Muzakus

Posts by Muzakus

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Muzakus
    • February 28, 2022 at 5:51 PM

Dobit je pala 27 %, niska profitabilost još se snizila. Prihodi porasli par postotaka. Pozitivno je što se uprava želi primiti posla oko sredjivanja segmenta trgovine, i možda uloviti kakvu zanimljivu akviziciju. Cijene žitarica možda pomognu. Na ovoj cjenovnoj razini dionica za shopping potpuno nezanimljiva.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Muzakus
    • February 25, 2022 at 8:33 PM
    Quote from Marielena
    Quote from diokidina

Kako rekoh, tako i bude.

Vratit cemo se slijedeci tjedan, izvjesca ce biti dobra, a rat nece jos dugo.

Uz dobra izvjesca, kraj pandemije i novca sa Opte, iducih mjeseci smo u plusu.

Ne znam kako ce zavrsiti rat u Ukrajini, ali ako ne ide dalje od Ukrajine, a zapad se zaustavi na sankcijama Rusiji, rat uskoro nece vise utjecati na globalne burze.

Lijepe želje, no američkoj ekonomiji treba malo duži rat u EU.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Muzakus
    • February 15, 2022 at 7:05 PM

Lijepo, no moram priznati da se nadao okrugloj 100tki. Po dobiti i kešu već su mogli napraviti taj korak. No rade konzervativno u svemu pa i na divki.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Muzakus
    • February 2, 2022 at 6:03 PM

Subjektivno mišljenje zaposlenika o firmi u kojoj rade je objektivna činjenica prilikom njene evaluacije.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Muzakus
    • January 29, 2022 at 1:56 PM

Iskustva sa zapošljavanjem u SPANu

Očekivao sam bolji feedback.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Muzakus
    • January 21, 2022 at 12:56 PM

Zaba glavninu prihoda ostvaruje u Ukrajni ili je povod padu nešto drugo?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Muzakus
    • January 12, 2022 at 5:21 PM
    Quote from Moller

bolje nego da su svaki dan uzimali iz trezora, kakva smo država ne bi me ni to začudilo,

sada će biti love kada krenu kune u vojarnu, već se javljaju vozači, neki su kaže spremni i volontirati

Upravo tako, ocekujem novu grupu milionasa, kasnije će reći ne pitaj me za prvi milion ili štedio sam lovu od gableca.

Možda trenutna garnitura to ne bi dozvolila pa se treba zamijeniti.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Muzakus
    • December 13, 2021 at 10:44 PM

Croatia osiguranje je ušlo na poziciju 10tog dioničara. Adris se sprema za privatizaciju?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Muzakus
    • December 9, 2021 at 12:30 PM

Čini mi se da se cijeli forum nakrcao u razini 39-42 i sad nema nikog da podigne cijenu :)

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Muzakus
    • December 1, 2021 at 6:02 PM

Zapravo u jednu ruku je loše što Adrs otkupljuje svoje dionice. Cijena bi bila još niža, taman za dokup za penziju.

• Muzakus
    • December 1, 2021 at 5:55 PM
    Quote from plavi01

https://www.pressreader.com/croatia/poslov…281556587300442

podjela dionica kao nagrada menađerima adrisa

https://zir.nsk.hr/islandora/object/veleri:1642/datastream/PDf

učenički rad kao analiza adrisa

Ispravak netočnog tapšanja.

Malo drugačija perspektiva.

• Muzakus
    • November 30, 2021 at 5:49 PM
    Quote from plavi01

Muzakus

Poštovani može malo pojašnjenje za u slučaju akvizicija i ovoga što ste napisali jel ovo što radi Adris je nemoralno u poslovnom svijetu.

Slažem se da otkup u ovoj količini za davanje kasnije managerima nije nimalo fer. Bonus u dionicama do maksimalno godišnje plaće ovisno o uspješnosti ostvarivanja godišnjih ciljeva mi je u redu. U ovoj količini mislim da je svrha drugačija. Ako Adris želi preuzeti neku kompaniju, razmjena dionica tada postaje zanimljiva opcija, uz dio u kešu. Valuacija Adrisa u tome će trenutku naglo skočiti (i sad je potcijenjen) jer će procijenjena buduća dobit porasti, a da ne spominjemo perspektivu i očekivanja. Vjerujem minimalno 20% posto ako će lovina biti zanimljiva. I sa takvom valuacijom ići će se u dogovor preuzimanja. U tom smislu otkup dionica je konzervativan siguran dobitak za dioničare. Zato i jesam i još ću dokupiti. Trenutno je 50% cijene keš na računu, i tako da buy.

• Muzakus
    • November 29, 2021 at 5:18 PM
    Quote from Paulie
    Quote from fond300

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADRS/ZPI-ADRS-ba3e1b2dbf12b1409de5ae911b61e1ec.pdf

Član nadzornog odbora g. Boris Nemšić kupio lijepu količinu adrs2 na 418kn

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…496fed8fe52.pdf

A i otkupljuje se konstantno

:)

Otkup me kao dioničara ne veseli nimalo, jer nikad nisu poništavali dionice nego su ih isključivo davali kao nagradu menadžmentu.

Display More

Otkup dionica u ovoj količini postaje značajna financijska poluga kod preuzimanja druge kompanije. I valuacija ce biti mnogo viša nego cijena po kojoj tržište trenutno prodaje dionicu. Tako da je to puno bolje za dioničare nego kešom u shoping.

• VART (Varteks d.d.)

• Muzakus
    • November 15, 2021 at 10:20 PM

Svijetla budućnost na vidiku?

• Muzakus
    • November 15, 2021 at 4:46 PM
    Quote from Zvjezdani
    Quote from klinjor

Mislim da se radi o ECB.

Bingo!!!!

Pazite ovo!

HNB službeno na svojim web stranicama ponosno objavljuje da od listopada 2020. godine ona gubi dio svojih ingerencija i to nadzor nad 7 najvećih banaka u Hrvatskoj. Da podsjetim, supervizija i nadzor kreditnih institucija je dio njezinih zadataka zbog kojih je i osnovana (Zakon o HNB-u, čl. 4, linea 5)!

Među njima je, naravno, i ZABA.

https://www.hnb.hr/-/esb-objavio-…listopada-2020-

Da li to znači da će HNB smanjiti drastično (ili ikako) broj zaposlenih? Ipak gube poslove...

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Muzakus
    • November 13, 2021 at 7:04 PM

Trenutno im je EBITDA marža finih 40%, a neto profitna marža 6 %. To pokazuje da mnogo investiraju, trenutno valjda priprema za 5G. No tako je već godinama. Mislim da je realno da im NPM bude barem dupla, a tako onda i cijena dionice. Valjda ce sa 5G biti ta žetva. Osim ako opet ne smisle nešto, npr. održavanje softverskog dijela opreme od strane matice za trenutno popularnu cijenu softvera u HR.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Muzakus
    • November 13, 2021 at 4:09 PM

U devet mjeseci ove godine ostali troškovi su 591 mil, dobit 506 mil. Skroz čudno. Zna li netko što je to? Ne bi mi bilo drago da su mi u firmi neki ostali troškovi veći od dobiti.

A amortizacija 1456 mil. Za investicije su dali 772 mil u devet mjeseci. Malo disproporcionalno, amortiziraju investicije sa izuzetno kratkim rokom?

Može li mi to netko objasniti?

Dobit bi vrlo lako mogla biti blizu 2000 mil. Hvala

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Muzakus
    • November 12, 2021 at 5:38 PM

Pogled iznutra u razvojni odjel.

• BCIN (BC Institut d.d.)

• Muzakus
    • November 10, 2021 at 5:37 PM
    Quote from Lemi

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…73cced86fe6.pdf

Po izvjescu ovo je definitivno BB.

Po zadnjoj cijeni na burzi od 260kn ova firma vrijedi 43mil. kn

Ukupne obaveze su 24 mil. kn

Zadrzana dobit 85 mil. kn

Dobit ove godine( pologudisnje izvjesce) 27,7 MIL. KN ????

Po ovome ispada onda P/E 1,56!?

BV je preko 1100kn

Firma posluje pozitivno zadnje dvije godine i isplacuje dividendu cca 3%

Display More

Kolega, pogledajte godišnju dobit, bave se sezonskim poslom.

• Muzakus
    • November 5, 2021 at 4:51 PM

Slično je bilo na još jednoj dionici, na prijedlogu agende za skupštinu ni riječi o dividendi. A onda je ipak na samoj skupştini izglasali. Da li netko zna primjer iz Zabine prošlosti? Ja sa još nadam iznenadjenju. Ovo je samo fora za jeftiniji dokup.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt