1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • February 28, 2021 at 2:28 PM

netko od kolega je nedavno spomenuo (da ne idem tražiti), da dotični ima i skrbnički račun (zalog za margin kod croatia banke?). ili nešto slično.

Mislim da je kupovao Atpl od toga sto je prodao prije Rivp. to je točno.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• tollway
    • February 28, 2021 at 9:21 AM

pa vjerovarno svi predmnijevamo da je dug riješen. pitanje na koji način i kako se tu uklapaju ili ne mali dioničari!?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• tollway
    • February 28, 2021 at 9:18 AM
    Quote from domo1977

Jesu li sada nakon Što je otišao Bandić ingrino poslovanje i planovi ugroženi?

kolega

kako vas nije sram!!?? čovjeku se još ni pete nisu ohladile, a vi već lupate svoje teorije! nisam nikakav zagovornik, ali malo pristojnosti nije naodmet!

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• tollway
    • February 28, 2021 at 9:03 AM

dejte najte kolega! ne mislite valjda ozbiljno da adris kandidira za optimu!!!!????

za ACI znamo, da ste spomenuli HPB ili neku manju banku.... ok! ali optimu...

• tollway
    • February 28, 2021 at 8:57 AM
    Quote from vlad1111
    Quote from tollway

e to je bit svega i pitanje koje me najviše tišti!! kad je krenuo ovaj zadnji rast do 192 kn, ponadao sam se da će to ozbiljnije porasti. a onda se nađe netko sa SAMO 10 000 kom i zabetonira cijenu i niže odakle je krenula. free float je popriličan i može se uvijek nači netko takav. a nas 20-30 koji pratimo, ne možemo to izgurati.

slažem se sa hugh, ali bi i to moglo potrajati. vjerujem da nismo svi toliko entuzijastični kao migra i čekati deset godina!

čoviče, vi prodajete jedni drugima...

šala, vjerojatno dijelom.

ne pratim događanja, ima li u zadnje vrijeme prekrcaja dionica između velikih igrača?

tu su moguće svakakve kombinacije. top 10 posjeduje 42,43% dionica. oni koji bolje prate vele da IB ima više računa. na sadašnjoj cijeni to je cca 130 milja kn. dakle....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• tollway
    • February 28, 2021 at 8:50 AM

dva tjedna su prošla od završetka roka za podnošenje ponuda, a o tome niti glasa! niti od dalekovoda, niti od burze, niti od hanfe.... i kaj sad? preostaje samo čekati i špekulirati!!??

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• tollway
    • February 27, 2021 at 4:04 PM
    Quote from accountant

Austrijanci vlasnici su se zaletili prije par godina grlom u jagode ne računajući na koronu.

kolega, sada si ga zafitiljio totalno! tko je prije par godina mogao računati na koronu?? nitko na svijetu! ne boj se ti za njih. jako oni dobro znaju kaj delaju!

sa ostalim se slažem!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • February 27, 2021 at 3:58 PM
    Quote from harpun

koliko bi se nakon prodaje novca moglo vratiti na zse, oko 200 milijuna

teško kolega, vrlo teško. masa će izvaditi lovu i nakon dugogodišnje trakavice sigurno neće niti primirisati burzu. pogotovo ako se vani desi u međuvremenu neka ozbiljnija korekcija.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tollway
    • February 26, 2021 at 7:38 PM

nemrem verovati!!! niti jednog jedinog komentara na današnje trgovanje!!!

kolega flight

je li sada jasnije o ćemu sam jučer govorio? zašto ne iskoristiti priliku i kupiti 10% jeftinije?

• tollway
    • February 25, 2021 at 9:42 PM

ne misliš valjda da su našli zaključane bitcoine pa da popravi rdg i bilancu!!??

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • February 25, 2021 at 8:10 PM

kolege

da li je vrijeme da državni udio ide na bubanj? nekako mi se ta misao mota po glavi. ne samo ovdje, ima poprilično kandidata. svi znamo da su kase prazne.

• tollway
    • February 25, 2021 at 7:42 PM
    Quote from Flight

Pa sto ako se pojavi?

Ako Ingra koja nema ni “p” od posla i profitabilnosti može “vrijediti” 200 milijuna kuna, onda valjda kod TPNG postoji stvarna vrijednost i stvarno generiran novac. Ti previše gledaš trejderski na ulaganje. Ne znam niti za jednog trejdera koji je dostigao i desetinu bogatstva najbogatijih ulagače na svijetu. Iako su i ulagaci trejderi, al ne na dan ili dva dana. Želim reci, treba gledati siru sliku, a ne sto će biti sutra. Bit će sto treba biti. Mene zanima sto će se događati od sutra pa nadalje.

mene zanima sve! veliš trejderski..... tako je, to me naučilo naše tržište zadnjih nekoliko godina, pa sam četvrtinu dioničkog portfelja namijenio upravo tome. i stalno imati nešto love za iznenadne prilike. zašto propuštati valove kada se na njima da odlično zaraditi?

• tollway
    • February 25, 2021 at 7:08 PM

sve je to OK u našim očima, ali FI je u najmanju ruku... ružan!! a kaj ako se opet netko nađe sa 40-50 tisuća komada? tko će postavljati košarice?

• tollway
    • February 25, 2021 at 6:59 PM

sada nam je jasnije ono iskrcavanje od prije desetak dana. što donosi sutra?

• tollway
    • February 25, 2021 at 6:36 PM
    Quote from hugh
    Quote from Flight

A tko će kupovati značajnijie količine ATPL? Retail?

Jedini tko je to radio dok je bilo aktualno i dok je bilo bitno steći utjecaj i "kontrolu" bio je vodeći privatni dioničar iz Splita. Nisam siguran da on više ima razlog, a niti poticaj da dodatno stječe dionice. Općenito, institucionalci se drže po strani na volatilnijim dionicama već dugo vremena, pa baš ne vidim mnogo kandidata koji vjeruju u lokalne brodare i spremni su investirati značajniji novac u njih. Free-float na ATPL nije baš tako malen, što znači da grudu snijega čak i u vrlo povoljnim okolnostima nije tako lako zakotrljati. A kamoli je nastaviti kotrljati.

Mislim da cijeli market ima problem seljenja kapitala abroad i u druge financijske instrumente. Domaći equity trenutno nije najpopularniji, čini mi se.

Ovisi iz kojeg kuta gledate.........vozarine su ključ svega.......ja ne vidim niti jedan razlog zašto bi u narednom periodu ukoliko vozarine ostanu visoke ili nastave rasti bilo tko prodavao dionicu u narednom periodu u rasponu od 182-194 kao što imamo situaciju u zadnjh tjedan, dva........

a nebitno je tko če i kad kupovati značajnije količine atpl jel ako dođe do preokreta u poslovanju netko sigurno hoće.......neki kupuju več jučer, jel i ovih cca 30 - 40 tisuča dioniča u zadnjih 10 dana negdje je završilo (dio i iztrejdano), a neki če kupovat nakon izvješća za q1, ili za q2 po cijeni koja bude nakon toga, kao i uvijek.....

e to je bit svega i pitanje koje me najviše tišti!! kad je krenuo ovaj zadnji rast do 192 kn, ponadao sam se da će to ozbiljnije porasti. a onda se nađe netko sa SAMO 10 000 kom i zabetonira cijenu i niže odakle je krenula. free float je popriličan i može se uvijek nači netko takav. a nas 20-30 koji pratimo, ne možemo to izgurati.

slažem se sa hugh, ali bi i to moglo potrajati. vjerujem da nismo svi toliko entuzijastični kao migra i čekati deset godina!

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• tollway
    • February 25, 2021 at 3:11 PM

lijevi ili desni? ?( :/

• OPTE prodaja - kladionica

• tollway
    • February 25, 2021 at 3:07 PM
    Quote from zlocesti

Ajde dobro.

Dovukla sam vas do 6,02.. sad vas držim na 6,20 🙃

a ja mislio sad će lupiti do 6,60kn! a kad ono ćorak. burek bez jogurta. i bez nesa!

• Best buy

• tollway
    • February 25, 2021 at 3:00 PM
    Quote from zlocesti

Ako Optima ne donese najveći prinos u razunom roku, onda sam ja slabo burzovno mešetar.

Dati ću otkaz !

kao što je dala unatrag godinu dana!!??

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• tollway
    • February 24, 2021 at 9:52 PM

sječa li se itko po koliko je isplačena dionica IPKK kod povlaćenja s burze?

• Margin kredit

• tollway
    • February 24, 2021 at 8:32 PM

poba je vrlo fleksibilna, ali nešto skuplja! praktično možeš sam kreirati visinu zaloga i željenih sredstava i tako svesti mogući margin call na minimum.

sa kojim brokerajom radiš? sve veće kuće (pa i privatne) imaju u ponudi margin kredite.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt