1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tollway
    • March 15, 2024 at 2:53 PM

ako je suditi po količini postova posljednjih tjedana, bojim se da baš i nije tako. nadodajmo zamrlo trgovanje uz sad već osjetan pad cijene..... nikako ne izgleda dobro.

uz sve to, ne mogu se oteti dojmu da preostala dva brodara postaju zatočenici atlantske/tankerske.

• Birtija

• tollway
    • March 15, 2024 at 12:45 PM
    Quote from Moller
    Quote from Bull_over_Bear

Izbori su kod nas 17.04.

Dodatni slobodan dan za sve koji radi

izvor

još jedan znak, kako se vodi računa o tržištu kapitala, ne možeš spojiti ništa s ničim

kako ne možeš? dva dana za pripremu i dva dana za pospremanje. meni baš super jer mi rođendan! kud ćeš ljepše!

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• tollway
    • March 15, 2024 at 12:41 PM
    Quote from Lynx
    Quote from tollway

s druge strane pogledajte i proučite najnoviji poučak kaj se desilo sa ernt.

ERNT se uspoređuje s KPT a ne KODT! Ne volim pisati o dionicama koje nemam, posebice kad nemam nešto dobro reći, ali natuknuo sam nekoliko puta na nekim mjestima što mislim o ERNT kroz suptilne komentare o naravi njihovog biznisa, nepostojanju dugoročnog trenda rasta, nepostojanju ničega strukturno drugačije danas da bi se očekivala budućnost puno bolja od prošlosti.

Ako nešto sliči na ERNT u Končar Grupi to je KPT.

KODT je svemirski brod u odnosu na sve to.

Quote from Lynx
    Quote from tollway

s druge strane pogledajte i proučite najnoviji poučak kaj se desilo sa ernt.

ERNT se uspoređuje s KPT a ne KODT! Ne volim pisati o dionicama koje nemam, posebice kad nemam nešto dobro reći, ali natuknuo sam nekoliko puta na nekim mjestima što mislim o ERNT kroz suptilne komentare o naravi njihovog biznisa, nepostojanju dugoročnog trenda rasta, nepostojanju ničega strukturno drugačije danas da bi se očekivala budućnost puno bolja od prošlosti.

Ako nešto sliči na ERNT u Končar Grupi to je KPT.

KODT je svemirski brod u odnosu na sve to.

nešto imate kratko pamćenje kolega... već se zaboravilo kaj je bilo kad je prije par godina az izlazio? da, ispalo je super jer je kratko trajalo i količine su bile puno puno manje od ovih koje se sada spominju. i na p i na r. nema veze kaj vi ili ja ili većina misli ako netko veliki odluči izaći! a mrcvarenje može potrajati puno duže nego li je bilo spomenuto.

fundamenti u tom slučaju prodavatelju nemaju apsolutno nikakvu težinu.

• tollway
    • March 15, 2024 at 12:16 PM

ja samo znam da opreza nikad dovoljno. ima puno malih za koje je bid na povlaštenoj preplitak. znam ih nekoliko osobno, a i ovdje ima lijepi broj takvih imatelja.

s druge strane pogledajte i proučite najnoviji poučak kaj se desilo sa ernt. ne predviđam niti priželjkujem sličan scenarij, ali.... zato velim opreza nikad dovoljno.

• Aktualno (vijesti)

• tollway
    • March 14, 2024 at 7:29 PM
    Quote from Moller

"Ostavljaju zemlju sa sličnom gorčinom u želucu s kojom su na SFRJ gledali iseljenici ranih 70-ih.

ovo je potpuno promašeno....današnjima baš stalo do domoljublja i hrvatstva. da ne upotrijebim neku grublju riječ iako joj je definitivno ovdje mjesto. gledaju svoje brige, svoju ekonomsku situaciju i svoju perspektivu. potpuno apolitični novi građani europe.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• tollway
    • March 13, 2024 at 8:56 PM

ako je suditi po rastu cijene od 2,5% za takav tip dionice..... ili to trezor trpa i ne škrtari?

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• tollway
    • March 13, 2024 at 8:37 PM

potpisujem kolega sve napisao. skupljanjem mrvica po bidu cijena papira može samo naniže jer uvijek netko ima razloga prodavati. i onda se nađe netko tko prospe veću količinu i zatuče cijenu.

zadnji pasus je in medias res. samo bih nadodao i slijedeću godinu, ne samo ovu.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• tollway
    • March 13, 2024 at 7:21 PM

očigledno da je tako. u proteklih 6 mjeseci samo 11 puta je promet bio preko 10 000 eura. puno premalo.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• tollway
    • March 13, 2024 at 7:17 PM

sve ovisi na koji vremenski rok gledate. ako gledamo na 3 g rezultati su drugačiji, na 10 opet drugačiji. poanta je u tome da ako ste u proteklih 5-6 g ulazili u bankarske dionice, imate vrlo lijep prinos. neka se tako nastavi i dalje.

• tollway
    • March 11, 2024 at 7:07 PM

najprije da će obje biti u igri. izdašno se dijeli šakom i kapom pa će blagajne biti sigurno prazne.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• tollway
    • March 11, 2024 at 5:13 PM
    Quote from Moller
    Quote from tollway

samo se kolega za,,,bavljajte... znam sličan slušaj kad se ignoriralo takve stvari, pa pokucala nenajavljeno porezna na kućna vrata.

samo neka institucije rade svoj posao, nemam ja ništa protiv, samo djeluju malo neorganizirano kada su malo krupnije "ribice" u pitanju

upravo i jest u tome poanta. prije budu pokucali na vrata malima nego li velikima. izgleda da jedino kod nas (i to već desetljećima) riba smrdi od repa, a ne od glave.

• tollway
    • March 11, 2024 at 5:01 PM

nisam član niti simpatizer niti jedne stranke, ali sam uvjeren da će hdz premoćno pobijediti. dakle, ništa se neće promijeniti. osim vjerojatno količina para koje iz hpb završavaju u proračunu.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• tollway
    • March 10, 2024 at 4:15 PM
    Quote from Philidor
    Quote from D_artagnan

Trebala je ona podnjeti uz prijavu drzavnom odvjetnistvu i da se istrazi vlasnistvo tankerske zaklade iz Austrije 😉. Nitko ne povlaci to pitanje tko se skriva iza zaklade 🙃

Šta se ne bi i to trebalo vidjeti u registru stvarnih vlasnika? Ako ništa imaju banke taj podatak u okviru KYC brzo se to iskopa...

nemojte me nasmijavati odvjetniče!! tek prije nekoliko g je ukinuta parszoljetna bankarska tajna u švicarskoj(i to samo djelomično ako se ne varam) temeljem sudskog naloga. jedino tako možete i saznati vlasnike zaklada, off shore kompanija i sličnih izvedenica u poreznim oazama. nemojte me pitati zašto zakoni u pojedinim državama to omogučavaju i imaju poseban porezni tretman.... pogotovo kaj se zaklada tiče. a koji je stvarni motiv...... vrag bi si ga znal. ali sigurno nije nekakva normalna pravna kombinacija. dapače...

• tollway
    • March 10, 2024 at 4:07 PM

samo se kolega za,,,bavljajte... znam sličan slušaj kad se ignoriralo takve stvari, pa pokucala nenajavljeno porezna na kućna vrata.

• SNBA (Slatinska Banka d.d.)

• tollway
    • March 10, 2024 at 9:56 AM

spomenuli ste peripetije sa badelom... tamo priča navodno još nije završna. udruga badel badelovcima vodi nekoliko sudskih procesa za obeštećenje malih dioničara. kaj bude, ako bude i kada od toga....

ne vjerujem u sličan scenarij ovdje. ipak su neka druga vremena i nešto se u 15 g promijenilo.

• tollway
    • March 9, 2024 at 4:31 PM

želite reći da se okuplja velika koalicija kako bi i bugare i mađare ostavili sa strane. zvuči mi nevjerovatno jer im u tom slučaju predstoji vraški teški posao i bitka za posljednju dionicu.

• tollway
    • March 9, 2024 at 4:01 PM

mislim da gubimo vrijeme i energiju pišući ovako paušalno... da li je itko kontaktirao banku po tom pitanju? da li su stvarno dionice dodjeljene gratis ili po cijeni navedenoj u objavi? od kada i na koji načinin je snba stjecala vlastite dionice?

najprije bismo trebali barem nekaj znati po tom pitanju.... a onda šlag na tortu!!! nakon ove dodjele, prvih 6 dioničara raspolaže od 70 000- 85 000 papira, odnosno od 7,62-9,22%. baš zanimljivo, zar ne? pa se nameće pitanje čiji su igrači navedena dvojica, a čiji su igrači članovi NO koji su to blagoslovili? to su petorica, dakle jedan nedostaje. ili ih više djeluje zajednički... a ima i nekoliko zanimljivih fizičkih osoba iznad 2% vlasništva!

a ako djeluju zajednički, ako i nemaju 25%, znam da bi trebali obznaniti prelazak 10%. sjećate li se one prodaje par komada prije skupštine da se ne prijeđe 10%? i mislim svakih daljnih 5%, ali nisam siguran. ako pak imaju više od 25%, znamo kaj to povlači po zakonu za sobom! u svakom slučaju biti će zanimljivo!!!

p.s. teorija da nitko od prve šestorice plus novopečeni vlasnici (a i u topu 10 ima i jedno poznato ime dioničara poznato po koječemu) ne djeluje nitko s nikim je po meni znanstvena fantastika!

• tollway
    • March 9, 2024 at 3:22 PM
    Quote from Brunos

Svaka cast na odlicnim vijestima i rezultatima. Napokon da i izmedu 2 kvartala imamo uzbudljivih dogadanja ovdje, a najbolje tek dolazi: za nesto vise od mjesec dana ceka nas q1 izvjestaj, pa glavna skupstina i informacija o dividendi. Tu cemo vidjeti da li se mozemo nadati cak i 40% isplate kao nekad ili se krecemo oko 30%. I jedno i drugo ce biti vise nego udvostrucenje u odnosu na lanjsku.

kolega

kaj vas uopće sekira visina dividende? u godinu dana papir naraste preko 300 % što vjerujem da nitko nije niti sanjao, a vi se opterećujete da li će div prinos biti 2, 3 ili 5%!!!??? potpuno irelevantno i meni apsolutno nevažno. ako bude recimo25eura što je rast od 100% u odnosu na lani, budete razočarani? a ako bude 30-35, sretni jer bi to bilo kao 40% dobiti!!! da je rast dionice bio 20 ili 30%, onda ima nekakvog (ili potpunog kako vam drago) smisla. ovako...

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• tollway
    • March 9, 2024 at 3:03 PM
    Quote from Plase

RIVP je tipična nekretninska priča ( dionica). Očekivao bih tu jednoznamenkasti ( bliže 5%) godišnji prirast ko da iznajmljujem apartman. Ne vidim tu nikakva otključavanja, promjene narativa i ostalo.

kolega

kaj konkretno pod tim mislite? može malo konkretnije? naravno da ne mogu obavljati djelatnost bez nekretnina, ali im je core business, dakle osnovni izvor prihoda turizam i ugostiteljstvo.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• tollway
    • March 8, 2024 at 5:55 PM

prije bi trebalo izaći godišnje i javna ponuda. a onda bi se voda morala početi bistriti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt