malo sam čeprkao ovih dana po jadroplovu.... i opet pročitao posljednjih desetak stranica teme....hvala kolegama na podijeljenim informacijama. i sve ponovo vrtim u glavi.... i stalno mi se provlači jedan gotovo nevjerovatan podatak. MCAP jadroplova po današnjoj cijeni jest 45 milja kn!!!??? da, samo 45 milja!! prema onoj tablici kolege mittka (to su već "zastarjeli" podaci) toliko vrijedi jedan jedini njihov brod!!
znalci pomagajte!
Točno to, ja ga gledam već mjesecima (imam samo 500 kom) i ne mogu se načudit koji potencijal ovdje čući...JDPL je definitivno najjeftiniji brodar u svmiru...ALI je.be ga ta dokapitalizacija i zato je potrebno nju što prije ili provest ili odgodit...neizvjesnost oko dokapa je isključivi "krivac" za ovu cijenu...kad se riješi dokap, na ovaj ili onaj način, cijena ide u nebo...
do danas mcap narastao na 58 milja (još uvijek jedan brod iz flote), vozarine više nego povoljne, vrijednost brodova raste....pa ako je blizu onoga što mittko piše, dokap neće biti niti potreban. osim ako se na takav način država ne želi riješiti vlasništva, što mi baš i nema smisla.