1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • June 22, 2021 at 7:27 PM
    Quote from Parica
    Quote from tollway

malo sam čeprkao ovih dana po jadroplovu.... i opet pročitao posljednjih desetak stranica teme....hvala kolegama na podijeljenim informacijama. i sve ponovo vrtim u glavi.... i stalno mi se provlači jedan gotovo nevjerovatan podatak. MCAP jadroplova po današnjoj cijeni jest 45 milja kn!!!??? da, samo 45 milja!! prema onoj tablici kolege mittka (to su već "zastarjeli" podaci) toliko vrijedi jedan jedini njihov brod!!

znalci pomagajte!

Točno to, ja ga gledam već mjesecima (imam samo 500 kom) i ne mogu se načudit koji potencijal ovdje čući...JDPL je definitivno najjeftiniji brodar u svmiru...ALI je.be ga ta dokapitalizacija i zato je potrebno nju što prije ili provest ili odgodit...neizvjesnost oko dokapa je isključivi "krivac" za ovu cijenu...kad se riješi dokap, na ovaj ili onaj način, cijena ide u nebo...

do danas mcap narastao na 58 milja (još uvijek jedan brod iz flote), vozarine više nego povoljne, vrijednost brodova raste....pa ako je blizu onoga što mittko piše, dokap neće biti niti potreban. osim ako se na takav način država ne želi riješiti vlasništva, što mi baš i nema smisla.

• Religija

• tollway
    • June 22, 2021 at 4:05 PM
    Quote from zm1
    Quote from tollway

po čemu smo mi to postali jako religiozno društvo!!?? to su samo puste želje biskupa kojih sada imamo više nego župana i hdz-a za održavanjem na vlasti! odite u crkvu i izbrojite koji postotak ljudi mlađih od 50g dolazi na misu! osobno sam prije dva tjedna nedjelji bio na misi i brojao sam... djece i omladine osim ministranata nema, a mlađih ispod 50 nekih 10-15%!! uskoro ćemo umjesto crkava imati muzeje!

U krivo vrijeme idete u crkvu, ljeto je, krizme su gotove, općenito je manje ljudi na mi

pa najte mi reči da su prve pričesti i krizme mjerilo! baš naprotiv. onda dolaze oni koji moraju zbog djece ili kumčeta!

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • June 22, 2021 at 4:00 PM
    Quote from user35

molim Vas da li netko može pojasniti kako ovo stoji fundametalno?

ako dobro vidim ovo je čista pržnionica, break even su na cca 14.000 USD vozarine, što je očekivani dugoročni trend prema ALIBRA (HANDY 2YR pdpr).

eventualna revaloriazacija brodova će malo proljepšat bilancu, ali opet ovo je gledano danas priča za sljedeće max 2 godine...

kolega

pročitajte desetak stranica unatrag. kolega mittko & co su sve napisali. samo što su to sada već "stari" podaci.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • June 22, 2021 at 3:57 PM

i ja sam mislio da sam običan kokošar ovdje! po onome što ste napisali iz knjige..... i nije baš tako! :) :huh:

• Religija

• tollway
    • June 22, 2021 at 1:25 PM

po čemu smo mi to postali jako religiozno društvo!!?? to su samo puste želje biskupa kojih sada imamo više nego župana i hdz-a za održavanjem na vlasti! odite u crkvu i izbrojite koji postotak ljudi mlađih od 50g dolazi na misu! osobno sam prije dva tjedna nedjelji bio na misi i brojao sam... djece i omladine osim ministranata nema, a mlađih ispod 50 nekih 10-15%!! uskoro ćemo umjesto crkava imati muzeje!

• tollway
    • June 22, 2021 at 1:16 PM
    Quote from gigic23
    Quote from tollway

tenchi

koliko ima komada 50-ti a koliko 100-ti dioničar? ako nije problem.... hvala

51. 2500

100. 1500

142. 1030 (KK)

očekivao sam puno veće količine!!!! koliko ih onda ima više od 300? koliko nas je ukupno?

• tollway
    • June 22, 2021 at 10:23 AM
    Quote from tenchi0110
    Quote from Laudator

A tako su divanili upućeni kada je miniro OPTE.

Ulazio je i ima određeni broj dionica (nije ni u top 100) ali nisam vidio značajniju promjenu od početka lipnja.

tenchi

koliko ima komada 50-ti a koliko 100-ti dioničar? ako nije problem.... hvala

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • June 21, 2021 at 5:31 PM
    Quote from NaBiduAsku

Ima frenda koji stalno zatvara kredite kreditom, čovjek propo total. Ali Jadroplov je firmetina. To sve odgovorni ljudi tamo. :D

pa pomozi onda frendu!! po pisanju si pun ko brod, pa kaj onda čekaš!! ili nisi pravi frend!

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • June 20, 2021 at 8:56 PM

pa kak moreš kupovati dionice na račun osobe koja je pokojna!!!???

• tollway
    • June 17, 2021 at 5:44 PM
    Quote from Sheriff

Znači ti misliš da će dionica još narasti 8x i doseći 3500kn ako vozarine porastu 3-4 puta?

kolega

i sam sam sada vrlo skeptičan, ali ako se desi to što ste napisali..... zašto ne u roku 2 g.? ne vidim nikakav razlog protiv!

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• tollway
    • June 17, 2021 at 5:39 PM

i sam sam zamijenio tpng sa atpl prije 2,5-3 mj i pokazalo se kao odličan potez. žao mi svih koji su unutra, ali bojim se da je cijena još daleko od dna. i ja sam mislio da će atpl povući i tpng, ali to se nije dogodilo. umjesto toga, povukla je jadroplov i ulpl! ma kako god lošu bilancu imali.

do jeseni je još daleko, a prije q3 (ako se ništa drastično ne popravi na svjetskom tržištu tankera) ne vjerujem u neki pozitivan preokret.

pratimo i čekamo povoljan trenutak.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • June 14, 2021 at 5:24 PM

malo sam čeprkao ovih dana po jadroplovu.... i opet pročitao posljednjih desetak stranica teme....hvala kolegama na podijeljenim informacijama. i sve ponovo vrtim u glavi.... i stalno mi se provlači jedan gotovo nevjerovatan podatak. MCAP jadroplova po današnjoj cijeni jest 45 milja kn!!!??? da, samo 45 milja!! prema onoj tablici kolege mittka (to su već "zastarjeli" podaci) toliko vrijedi jedan jedini njihov brod!!

znalci pomagajte!

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • June 13, 2021 at 8:44 PM

ma sve je to OK i poznato. ulaskom u redovnu trgovinu i samom inercijom zbog stanja na svjetskom tržištu bi trebao rasti. ali već godinama se spominje ta nesretna dokapitalizacija i 2/3 državnog vlasništva ne ulijeva neko povjerenje. znamo svi kako su takve priče znale završiti po male dioničare.

• tollway
    • June 13, 2021 at 8:37 PM
    Quote from Sheriff

Dobro je da se u zajednici počelo pričati o izlazu.

90% postova su neke informacije koje i dalje daju strong bull perspektivu.

No dosta nas misli ili nemisli isto o izlazu. Neko si je zadao cifru za izlazak, neko kada počne promjena supply/demand ravnoteže itd.

No svi misle izać, ne znam tko čak i u ovom trenutku misli da npr 5-6 god dugoročno je "mudro" provesti u brodaru. BDI je volatilna životinja, brodari trebaju maximizirati ovakve trenutke i čuvati pare za loše dane, ubosti koji brod. To im garantira opstanak. I ja bi rađe dividendu, večinski je isto investitor. Možda ovakav trenutak čeka godinama, zato je i ulazio.

Koje su vaše vizije izlaska?

na to pitanje nema pravog i jednostavnog odgovora! osobno mi je puno teže procjeniti trenutak izlaska nego ulaska. i može ovisiti o X uvjeta. tako da reći izlazim na 535, 779, 950....ili2500.... ili držati ću barem dvije g da izbjegnem porez ili jer se očekuje tako dugo razdoblje dobrih vozarina.....

meni to nema nikakvog smisla jer nikad nije tako kako planiramo.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • June 13, 2021 at 10:43 AM

i sam se vrzam oko nje i pratim neko vrijeme, ali prometi su mizerija. nadalje, očekivao se konačno dobar kvartal, a ispao debeli minus! osobno ne znam što ću.... najvjerovatnije (da li i najmudrije) sačekati q2.

ili uzeti 500-600 kom pa šta bude!!?? kao na kladionici?

• tollway
    • June 13, 2021 at 10:18 AM
    Quote from tento

Kolege opet ozbiljno pitanje za znalce, molim pomoć. U razmišljanju sam, da ono što sam napravio s ptk(prodao i kupio atpl ) isto napravim s tpng. Što me muči, razina kada sam kupovao atpl od 270 pa nadalje, a danas je puno viša. Molim Vaše mišljenje.

većinu nas muče ista pitanja! za prve dvije kupnje atpl prodao sam upravo tankersku i vodio pomalo žestoku debatu sa fanovima tpng o tom potezu. za sada se pokazalo da je to bio odličan potez! atpl plus točno 100% (prvih dviju kupnji), a tnpg minus 10%. kasnije prodavao neke manje pozicije (ne pod moraš), pa mi cijena pobjegla na 289 kn. zadnja kupnja 325 kn.

i sam si postavljam pitanje da li kupovati i dalje?

kako nemam štampariju doma kao kolega milo :) X( , ozbiljno razmišljam kratiti pozicije poput adrs, podr i sl. uz likvidaciju još nekih manjih ne toliko atraktivnih (ali potentnih) pozicija i DA, JOŠ KUPOVATI!!! zašto???

sa kompletnom pozicijom atpl sam u plusu nekih 75% za manje od tri mjeseca i to mi pruža priličnu sigurnost da investicija neće ići u minus!!! iako me pomalo i plaši ovaj brzi rast cijene. ali kada pročitam zadnjih desetak stranica teme, za sada sve izgleda više nego dobro! a i FI je za mjesec i pol dana, pa ćemo svi znati puno više.

eto, ako sam pomogao...

• Što smo danas tržili

• tollway
    • June 10, 2021 at 8:09 PM

ma zloćka nam je više toliko zbunjena da ne zna kaj je adris a kaj je adresa!! sačuvaj bože da je pitaš kaj je jučer kuhala!!! kaj burza napravi od žene!!

mislim da je to ipak prestrašno!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • June 10, 2021 at 8:02 PM

nema veze da li je čekao! zapamtio sam ga sa onog foruma.... nije pisao često, ali ono što je pisao, je MENI itekako imalo smisla! i najčešće je bio u pravu!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • June 10, 2021 at 7:49 PM

loki

svaka čast na trudu i konkretnim i konstruktivnim postovima!! tvojih nekoliko vrijedi više nego 400 stranica lamentiranja na ovom topicu! samo nam reci gdje si bio prije i što si čekao toliko dugo da se oglasiš ovdje!!?? gače bi nam svima bile puno više i bliže pojasu nego što li su danas!!!

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• tollway
    • June 8, 2021 at 9:09 PM

milo

ti si postao nešto kao zločka!!! stalno nešto nadokupljuješ! kaj imaš domaj štampariju?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt