a ako je pametan izlistat ce ce na Nasdaq, pa ce biti puno vise ulagaca i likvidnosti od ZSE.
bude
nemoj pretjerivati. baš će investitori na nasdaqu netko tražiti patuljka iz tamo neke europske državice. takvih ima izlistanih da boli glava.
a ako je pametan izlistat ce ce na Nasdaq, pa ce biti puno vise ulagaca i likvidnosti od ZSE.
bude
nemoj pretjerivati. baš će investitori na nasdaqu netko tražiti patuljka iz tamo neke europske državice. takvih ima izlistanih da boli glava.
kaj se bomo zapomoglji!! 35 lipa po dionici!!
neda mi ovaj span mira.... kako se sada osjeća i kaj misli neki mali dioničar koji je ušao u IPO sa ciljem da sudjeluje u rastu i razvoju firme i bude pravi mali dugoročni investitor! dao 175kn po dionici upravi sa povjerenjem da se taj novac oplodi i bla, bla, bla.... a nekoliko mjeseci kasnije uprava od velikih malih dioničara članova te iste uprave kupuje za te iste novce dionice po 212 kn!!!!!
jedino kaj ga more tješiti jest da je cijena porasla!
evo je.... stigla!! ugovori optima potpisani, lova sjeda na račun i onda raspodjela.... 1 tebi, 2 meni... 1 tebi, 2 meni....
zabi i ht po ... nezna se, a svima ostalima je 5,36kn sigurica! više od toga..... ne vjerujem u djeda mraza, a i rudolf imao covid! tako da nema tko doći i ispuniti želje.
Display MoreDisplay MoreEvo ja pratim i sudjelujem od IPO-a i nemam nista pametno za reci...od starta je sve poprilicno ludo i nepredvidivo...
1. U samom prospektu nisu nista napisali u sto planiraju ulozit novce iz IPO-a...skoro sam zbog toga odustao od IPO-a
2. Isto tako, u prospektu nisu naveli nikakve planove/ciljeve buduceg poslovanja...cak nisu naveli podatke o poslovanju u H12021 koji su bili fantasticni...po meni mogli su na temelju h1rezultata dobit i bolju cijenu...pa svi kod prodaje sminkaju rezultate i hvale se s njim...osim SPAN-a...ludo da ludje ne moze bit...
3. Sad kupuju dionice 22% skuplje nego sto su ih prodali prije 5 mjeseci...sto rec???
Jedino sto mi ima smisla je da im je burza fora, nesto novo i da se malo "igraju" i pokusavaju na sve nacine gurat cijenu gore (otkup dionica market maker, divka?)...kako kaze kolega moller, zele naSPANat cijenu...ne bih se uopce zacudio da danas nisu sidjelovali u Pozivu za kupnju dionica (po 212kn) i da ce trezor kupovat na trzistu po vecoj cijeni...ovdje me nista vise ne moze iznenadit...
Ludo je i u vlasnickoj strukturi...OMF spekulira (ostvaren prinos 30%) sa dionicama kupljenim prije 4 mjeseca iako poslovanje napreduje i opravdava investiciju...mozda je i tu nastao nekakav sukob izmedju Uprave i CO OMF, mozda su imali dogovor da OMF budu stabilni partneri i da jamce stabilnost cijene..pa sad Uprava "gasi požar"
Prije dva mjeseca je drugi dionicar i clan Uprave (od 2005.) g. Bočkal dao ostavku...ma ludilo, izadju na burzu i nakon 2 mjeseca drugi dionicar i drugi covjek firme daje ostavku (mozda je on u ovom Pozivu prodavao dionice)...
Izludili su me (a mislim i sebe)...dosta neizvjesnosti, iznenadjujucih odluka i ludila..ipak uvjeren sam da ce firma nastavit rast i da ce bit bogovska prica...
Ako nista, bar nije dosadno...
p.s. Imam dionice, nisam prodavao, ali sam prestao dokupljivat...
Ja sam out...ovo je katafakinstrofa...cijela Uprava prodaje dionice...ovo je zavrsena prica za mene...mogu spekulirat ali investiranje ne dolazi u obzir...
Ocito su isli u IPO samo da prodaju dionice...uzas, bas sam razocaran...
Sretno svima...
sada sam siguran samo u jedno.... span me ne zanima do daljnjega!!!
takva je bila i situacija sa petrokemijom dok je cijena bila 75-80 kn! dakle, u ono vrijeme skuplja od podravke ili atlantica! a imatelji su bili trubili da ide to još gore preko 100-ke, očekivalo se nekih 125 ako se ne varam. zašto to ovdje pišem? da ne bi ispao isti slučaj i ovdje!!
Al' uvijek je dobro imati novaca za prilike kao što je današnja.
Slažem se.
pa kaj vi ljudi imate svaki štamparije doma!!?? je morti prestala delati ona v ameriki? unda bi ju ja zel mam!
kad stalno nešto kupujete!!
Američki ured za borbu protiv korupcije će istraživati grupu Borg i Lex Agrokor, Amerikanci navodno šalju istražitelje u Hrvatsku
!!!??? tko? kako? zašto? povodom čega? temeljem todinih izjava ili se nešto valja iza zavjese? rusi su previše dobili? usprkos svemu poznatome i nepoznatome, meni je ovo gotovo nevjerovatno i veliko iznenađenje!
dobraaaa, kolega! to da se desi u susjedstvu se uopće ne bih iznenadio. u aus, canadi ili sad-u im nešto slično niti ne padne na pamet!
hrx
zaboravio si spomenuti napetosti na relaciji srbija-australija! navodno već postavljena kobilica za prvi srpski nosač aviona!
Ja sam ovo naumila hodlati, prihod od dividende zamjena za prihod od rente nekretnine.
nije to uopće loša opcija pod uvjetom da će divka i dobit rasti te ako imaš barem 25 kom.
barbosa
u potpunosti se slažem sa napisanim. i sam sam razmišljanja da putin samo čeka pogodan trenutak da izađe iz sjene i stupi na scenu. a ove manipulacije sa ukrajinom..... vrijeme će pokazati zašto!
iz istog razloga koji ste spomenuli, ja sam odustao od upisa. vrlo šturo i opskurno prezentirano, kao da im se žurilo (izgleda da je tako!) i da su sigurni u uspjeh upisa. i onda ovaj cirkus sa izlaskom broja 2 i možebitnog otkupa.... lud, zbunjen, abnormalan...
nemam papir ali pratim. i ništa mi nije jasno/jasnije.
kaj vele upučeniji? meni je ova situacija u najmanju ruku neobična. pred nekoliko mjeseci span prodaje po 175kn, a sada te iste dionice plača 210-250 kn!!?? tko tu koga? ako ne znaju potrošiti pare iz IPO ili im trenutno ne trebaju, što su uopće onda i išli u IPO?? ili ako im baš ostalo viška, neka podijele u dividendu. ovako... ne znam što da mislim o upravi
nitko nikaj niti tko kaj!!!??? od sto glasa, glasa čuti nije!?
otkako je uveden porez, ovo je prvi puta da ispunjavam poreznu prijavu. uvijek sam pratio da prođe rok od dvije godine, a nove pozicije kupovao svježim novcem. ali lanjska g je potukla sve rekorde i "srušila" mnoge planove puno prije zamišljenog roka. tako da.... jezik hladi, pare vadi!
a kako je krenulo u ovoj......
Bas sam neki dan kupio njegovu knjigu. Djeluje malo arogantno, ali odlican je.
Vidi ovaj championship, prvi je na listi ove godine, do danas je napravio povrat od 311,9%
Evo ga, sada je i službeno pobjednik 2021 US Investing Championshipa. Lik je ostvario povrat od 334,8% u godini dana! Kapa do poda. Zanimljivo je i da je on, jedan trejder, pobijedio u natjecanju koje u svom nazivu ima riječ "investiranje"
SAMO 334,85!!?? gdje su naši traderi sa topica ideje za trgovanje na ino burzama? po pisanju barem petorica moraju biti jača od ovog šampiona!!!
koja je razlika između vaših spomenutih kraša, agrokora ili optime u odnosu na enron, boa i masu drugih banaka koje su spašavali. osim što su naši slučajevi male bebe prema američkoj pljački poreznih obveznika na uštrb spomenutih bankokapitalista!
do jučer nije bilo nikakvih.