1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tollway

Posts by tollway

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• tollway
    • April 25, 2022 at 9:59 PM
    Quote from zlocesti

Ovome nema kraja, a našoj djeci neka Svevišnji pomogne.

mislio sam da ovako nešto NIKAD neću napisati!! ali kada vidim da se svakim danom sve bahatije, arogantnije i bezobraznije ponašaju.... neka im bude. i nama je bilo koje kak, tko nas pita. samo nas nitko nije držal pod staklenim zvonom. neka se uče i nauče životu!

• AGROKOR

• tollway
    • April 25, 2022 at 9:52 PM

ma sve to triba polit petrolejon i užgat!

• Ulaganje u zlato

• tollway
    • April 25, 2022 at 9:38 PM

svakim danom se sve više pitam tko danas uopće još kupuje zlato!!?? da nema crypta, onda ok. ali ovako!!?? kako god da okrnem nađem barem nekoliko boljih rješenja!

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tollway
    • April 24, 2022 at 9:15 PM

i batala se gradi i financira pretpostavljam u kunama :/ ?(

• Birtija

• tollway
    • April 24, 2022 at 9:08 PM
    Quote from Marin83
    Quote from tollway

kako vi ili bilo tko od nas zna koji im je bio cilj i kaj im je dosta? cijela ukrajina sigurno nije jer i sami znaju da nemaju kapaciteta ljudstva toliki teritorij u mogućnosti niti osvojiti, a kamo li zadržati!

Niste u pravu, jer mu je to prošlo sa Kazahstanom i Bjelorusijom koji mjesec ranije, isto je mislio napravit sa Ukrajinom, uletit unutra, uspostavit prorusku vlast i to je to.

nisam mislio na uspostavu proruske vlade, već na okupaciju ukrajine. što je ipak ogromna razlika.

Quote from toluen

Thread je zamro jer je evidentno zasićenje temom. Iako se ne terenu ništa manje ne strada, emocije prirodno slabe pa se događa fenomen "presušenih suza" jer se jednostavno (i prirodno) adaptiramo na novu situaciju kao nešto "normalno" iako to ni blizu nije normalno. E.M.Remarque je to stanje zasićenja opisao u naslovu romana "Na zapadu ništa novo".

Isto vam je bilo i sa potresom - u startu je to bio strašan šok i iznenađenje jer je to bila evidentno katastrofalna situacija dobro medijski popraćena i svi su 24 sata stalno pratili što se događa. I onda je to počelo jenjavati i danas se više toga gotovo nitko ne sjeća osim onih koji još trpe direktne posljedice toga. Tako sada ni 6,1 po Richteru u BiH ne predstavlja nešto interesantno jer to eto i "nije nešto razorno" na tvrdoj kamenoj podlozi pa onda nema ni previše drame oko toga. Osim ako ne razvali štogod jače i napravi neku novu katastrofu - nedaj Bože većeg zla.

Glede ove teme - našao sam dva dosta dobra teksta o pozadini i globalnim razlozima rata u Ukrajini koji mi se čine prilično realni. Ima tu svega i svačega i uglavnom mi o svemu tome zapravo jako malo stvarno znamo. Vidimo samo užasne posljedice svega toga, ali ne i stvarne globalne razloge koje su do toga dovele pa onda vidite da je puno toga što se događa zapravo logičan razvoj situacije, ako se pogledaju pozicije s koji su razni akteri ušli u ovaj krvavi sukob.

Je li moglo biti drugačije? (Jutarnji)

Mira neće biti (Slobodna)

Kada se sve to pogleda "iz svemira" onda je evidentan problem koji se zove - imperijalizam. Svejedno je odakle dolazi jer ta želja za dominacijom svijetom očito postoji ovisno koliko tko moći uspije stvoriti i to onda stvara sliku svijeta u kojoj živimo. A sada se Kina očigledno brusi da preuzme "štafetu" od SAD-a jer je evidentno da ubrzano razvija svoju ekonomsku i vojnu moć koristeći sve okolnosti (uključivo i ovaj rat) što na dugi rok nikada nije dobro završilo za običnog čovjeka koji je onda natjeran u tome sudjelovati na razne načine.

Druga razina su društvena uređenja koja taj imperijalizam prate svako na svoj način. I dok je tako - "nema zemlje za starce" odnosno niti ove mlade generacije koje se sada rađaju vjerojatno neće do svoje mirovine dočekati razdoblje bez ratova i sukoba oko resursa i dominacije moći onih kojima je to jedini imperativ za koji žive.

Ponoviti ću - biti svjestan svijeta u kojem živimo bilo prirodnih ili društvenih opasnosti i izazova čini bitnu razliku između života i smrti - ako idemo u krajnosti koje se evidentno mogu pojaviti bilo kada i bilo gdje.

Display More
    Quote from toluen

Thread je zamro jer je evidentno zasićenje temom. Iako se ne terenu ništa manje ne strada, emocije prirodno slabe pa se događa fenomen "presušenih suza" jer se jednostavno (i prirodno) adaptiramo na novu situaciju kao nešto "normalno" iako to ni blizu nije normalno. E.M.Remarque je to stanje zasićenja opisao u naslovu romana "Na zapadu ništa novo".

Isto vam je bilo i sa potresom - u startu je to bio strašan šok i iznenađenje jer je to bila evidentno katastrofalna situacija dobro medijski popraćena i svi su 24 sata stalno pratili što se događa. I onda je to počelo jenjavati i danas se više toga gotovo nitko ne sjeća osim onih koji još trpe direktne posljedice toga. Tako sada ni 6,1 po Richteru u BiH ne predstavlja nešto interesantno jer to eto i "nije nešto razorno" na tvrdoj kamenoj podlozi pa onda nema ni previše drame oko toga. Osim ako ne razvali štogod jače i napravi neku novu katastrofu - nedaj Bože većeg zla.

Glede ove teme - našao sam dva dosta dobra teksta o pozadini i globalnim razlozima rata u Ukrajini koji mi se čine prilično realni. Ima tu svega i svačega i uglavnom mi o svemu tome zapravo jako malo stvarno znamo. Vidimo samo užasne posljedice svega toga, ali ne i stvarne globalne razloge koje su do toga dovele pa onda vidite da je puno toga što se događa zapravo logičan razvoj situacije, ako se pogledaju pozicije s koji su razni akteri ušli u ovaj krvavi sukob.

Je li moglo biti drugačije? (Jutarnji)

Mira neće biti (Slobodna)

Kada se sve to pogleda "iz svemira" onda je evidentan problem koji se zove - imperijalizam. Svejedno je odakle dolazi jer ta želja za dominacijom svijetom očito postoji ovisno koliko tko moći uspije stvoriti i to onda stvara sliku svijeta u kojoj živimo. A sada se Kina očigledno brusi da preuzme "štafetu" od SAD-a jer je evidentno da ubrzano razvija svoju ekonomsku i vojnu moć koristeći sve okolnosti (uključivo i ovaj rat) što na dugi rok nikada nije dobro završilo za običnog čovjeka koji je onda natjeran u tome sudjelovati na razne načine.

Druga razina su društvena uređenja koja taj imperijalizam prate svako na svoj način. I dok je tako - "nema zemlje za starce" odnosno niti ove mlade generacije koje se sada rađaju vjerojatno neće do svoje mirovine dočekati razdoblje bez ratova i sukoba oko resursa i dominacije moći onih kojima je to jedini imperativ za koji žive.

Ponoviti ću - biti svjestan svijeta u kojem živimo bilo prirodnih ili društvenih opasnosti i izazova čini bitnu razliku između života i smrti - ako idemo u krajnosti koje se evidentno mogu pojaviti bilo kada i bilo gdje.

Display More

odličan osvrt kolega.

nakon samo dva mjeseca izlazi masa "novih i nepoznatih" činjenica. za dva mjeseca biti će ih još više.

ista situacija je bila pojavom korone.

• Birtija

• tollway
    • April 24, 2022 at 3:22 PM
    Quote from brajakica

Cilj im je bio cijela ukrajina ali ce se morati zadovoljiti i sa time.

kako vi ili bilo tko od nas zna koji im je bio cilj i kaj im je dosta? cijela ukrajina sigurno nije jer i sami znaju da nemaju kapaciteta ljudstva toliki teritorij u mogućnosti niti osvojiti, a kamo li zadržati!

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• tollway
    • April 24, 2022 at 3:16 PM

sve nevinašce do nevinašca! nisu dobivali, nisu niti znali da su dužni, a kao direktori trg lanca imali plaču.... napišite sami koliko. stvarno, u kakvoj to državi živimo!!?? kad niti ljudi ne znaju svoje obveze!

• FED kamatne stope, posljedice, prognoze, preporuke

• tollway
    • April 23, 2022 at 8:16 PM
    Quote from goldfinger

Meni se nekako slaže da će inflacija poništiti negativne utjecaje feda na burzu. Dakle,realno će manje vrijediti, ali ne očekujem veće padove. To sve vrijedi dok nema neke veće globalne recesije...eto tako nekako.

na istom sam tragu razmišljanja. netko je spomenuo spiralno kretanje. ali je veliko pitanje kaj bu i kada europa pokrenula neke mjere. čeka se rezultat francuskih izbora? smirivanje situacije u ukrajini? nekaj nije kak treba čim su europski čelnici pozvali francuze da ne glasaju za le pen!! do sada to nikad nije učinjeno tako javno i pristrano.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• tollway
    • April 23, 2022 at 8:09 PM
    Quote from zlocesti

Meni ovo liči na 1929. I onda je market imao reprizu ATH, a poslije toga su skakali kroz prozore. Liči mi na 1929 zbog činjenice da su svi u papirima do nosa, u uvjetima obilja novaca. 1929 su ih ubili margini. Sada će valjda tightening.

pa koliko onda imaš godina da si i to proživjela!!?? da nisi otkrila slučajno eliksir mladosti?

• IGH (Institut IGH d.d.)

• tollway
    • April 22, 2022 at 6:51 PM
    Quote from Laudator

Ovom liku je pohlepa pomutila razum. Garant bi si sada jaja odgrizo da mu netko vrati sat koji mjesec unazad. Definitivno najgluplji lik na političkoj sceni unazad 10 tak godina.

on je samo jedan. a kaj sa svima onima oko njega i sa onima ili onim koji ga postaviše!!?? nitko ništa nije znao? dajte najte. čisti igrokaz.

• Što smo danas tržili

• tollway
    • April 22, 2022 at 6:45 PM

i ja sam mišljenja da će biti loš. kad vidimo FI q1 i reakciju cijene, onda ćemo zaključivati ili odbacivati.

• Što smo danas tržili

• tollway
    • April 22, 2022 at 6:36 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marin83

-TPNG po 47 kn (samo malo)

Tankerska bye, bye, dosta mi je....

-TPNG po 46,40 kn sve....nekih 18-20% dobiti (kupovine od početka godine pa do prije desetak dana.)

eto ti ga sad!!! ja taman počeo razmišljati o kupnji, a ti izašao do kraja!

• Forex - Trgovanje valutama

• tollway
    • April 22, 2022 at 6:33 PM
    Quote from Goran

Chf i JPY me čuva od inflacije.

možete li malo pojasniti? kako vas čuvaju od inflacije? ili imate prihode i troškove u francima i jenima!?

da ne bi ispalo kako je rekla moja stara susjeda u osamdesetima. njoj penezi ne devalviraju jer ih čuva doma, a ne na banci!!!

• Forex - Trgovanje valutama

• tollway
    • April 22, 2022 at 10:45 AM
    Quote from Goran

Evo ja kupujem CHF i JPY jer me $ i € i £ ne zanimaju zbog nekoliko puta veće inflacije koju imaju .

kako vas euri mogu ne zanimati!!?? a čime ćemo plačati nakon 01.01.2023.g?

• Nekretnine opcenito u HR

• tollway
    • April 18, 2022 at 8:11 PM
    Quote from KultLicnosti

Možda bit, tako su Švabe pokupovali pola Ibize. Na putu smo da budemo Florida za Europu. Problem je sto su to kvartovi gdje je uređena infrastruktura za obitelji, dječji vrtići, škole, park.

i ne samo ibize već i kanarskih otoka. pogotovo starija populacija prodaje što ima i sele se tamo prvenstveno zbog klime i niskih troškova života. njemačke penzije su im i više nego dovoljne.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • April 18, 2022 at 6:57 PM

kakva su očekivanja za sada najavljeni? ima li tko kakvu računicu? meni sve nekako ispadaju neobičn brojke.

znam da smo to već bili komentirali, ali se puno toga promijenilo. još kada objave konačni godišnji i q1 vjerujem da ćemo biti pametniji.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• tollway
    • April 18, 2022 at 4:14 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Mrcash

tko ne vidi da je ovo muljaza, taj je ili slijep , ili maluman ili je predugo bio u optimi čekajući 15 kuna ....

Koliko god se trudili izmuljati ukoliko im je to plan trenutne visoke vozarine i gomilanje keša im drastično to otežavaju.

Do datuma dokapa ce jos ojacati.Predhodni je bio podcijenjen+zarada do datuma sljedeceg i dodati puno bolju stabilnost u odnosu na prethodni pa jos i situaciju u kojoj bi postojeci dionicari imali prvu priliku mislim da nece riskirati ponuditi pre jeftino da nebi sklizlo iz ruke.

Opreza nikad dosta ali malo matematike nije na odmet.

Ima uvik i drugih izbora pa nek svak za sebe izvaže.

istina... sa ove vremenske distance onaj planirani dokap izgleda kao nekakvo pogodovanje, namještanje, muljaža, politika.... a koliko su od onda u plusu.

sada bi već uskoro trebala izaći neka obavijest vezano uz dokap ako ga planiraju provesti u tri kruga sa završetkom krajem lipnja.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• tollway
    • April 18, 2022 at 2:56 PM

iako nisam neki poznavatelj sektora, onako bez dubokog kopanja i analiziranja, meni ovaj papir izgleda vrlo primamljiv na ovim cijenama i poznatim činjenicama i na duže staze. jedino mi onaj p/e omjer malo ružan.

ima li tko stručniji volje podijeliti mišljenje?

• Nekretnine opcenito u HR

• tollway
    • April 18, 2022 at 2:40 PM
    Quote from KultLicnosti

Popis stanovništva razotkrio i sve apsurde života pod Marjanom: Iako u više od 17 tisuća stanova nitko ne živi, cijene im stalno rastu, a mladi bježe iz grada jer su im kvadrati preskupi

– Pola od njih su ljetni apartmani, neki i višeg standarda. Kad dođeš, nađeš ključ, poslije ga ostaviš u sandučiću, sve je anonimno, a istodobno se provlači pod niži porez smještaja u obiteljskom domaćinstvu, koji bi trebao biti poticajan za lokalne stanovnike. Nije logično da se tako nagradi bogate ljude koji uopće nisu domicilni. Brojni gradovi u svijetu ovakve stvari rješavaju tako da ne možeš iznajmljivati ako nisi domicilan. Osim toga, ograničavaju broj dana za iznajmljivanje u godini i tako stimuliraju cjelogodišnji najam. Želi se izjednačiti ove oblike iznajmljivanja tako da vlasnik nema prednost iznajmiti apartman turistima u odnosu na cjelogodišnji najam obiteljima – napominje naš sugovornik.

Kao posljedica svega toga, od 2012. broj apartmana je udvostručen, iako je Strategija turizma predviđala da apartmani u Hrvatskoj ostanu na broju iz te godine. Infrastrukturno opterećenje ljeti je ogromno, jer od Trogira do Omiša ima 80.000 kreveta u apartmanima.

Konačno neko da kaže bob bobu i popu pop.

siguran sam da ćemo i za deset godina čitati isti takav članak. u zagrebu već danas slična priča, samo su vlasnici naši ljudi. a u slijedeće 3-4 g će stranci pokupovati sve što vrijedi. i ne samo na jadranu.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tollway
    • April 10, 2022 at 3:05 PM
    Quote from Laudator
    Quote from Ledica

Sram ih bilo 😂

Samo J. bilježnika ? Škrtice 😁

Treba ih tužiti.

Nismo gledali obračun jer smo bili zabavljeni kupnjom dolara pa put pod noge preko bare 😂

Fućkaš 150k minusa ali ovih 15 kunica poštarine im ne oprostim nikad.

da nisi zaboravio i putne troškove i utrošeno vrijeme? =O :/ ?( :huh:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt