sve je dobro napisano. razlika konsolidiranog koji obuhvaća sve tvrtke kćeri i vlasništvo iznad 50% i nekonsolidiranog koje obuhvaća samo maticu.
Posts by tollway
-
-
ne želite možda reći da europa nikad neće maknuti sankcije sebi? bolje da ekonomski propadne, što se već i događa. zakaj bi nam bilo bolje, a narod se taman priučio na opće prisutnu skupoću! samo jedan od elemenata kontrole.
-
ima tu logike, ali prošla je već godina dana, a vidljivih rezultata još nema. do kada?
-
i span je zaposlio 200 novih ljudi i nakon godinu dana rezultati još nisu vidljivi. ako će i ero tim putem.....
-
HPB ne bi istrčao sa dizanjem kamatnih stopa na depozite da ih Vlada nije pritisnula – loše.
ne mora biti nužno loše. možda kratkoročno. istina da će biti veći troškovi za kamate, ali su znatno proširili bazu klijenata i privukli koliko ono milja novih depozita.
-
istina sve što je napisano... i istina je da je sve napravljeno " legalno, pošteno i transparentno "... ehhh... sada je pitanje da li je i moralno? a odgovor svi znamo.
-
a koliko bi onda morali platiti kineski ili američki proizvođači? auropa ubija samu sebe sa pretjeranim regulativama! živjeli zeleni, smrt europi!
-
ne mislite valjda da je taj iznos na računu!!!??? to je samo knjigovodstvena stavka koja omogućuje isplatu.
-
imaš na temi off topic posljednji upis od all. mislim da je jučer članak obješen bio ovdje , ali ga mod premjestio. zato sam se i oglasio. opet ja.... i tvoje tvrdnje....
kako ne možeš razumijeti da se uvozi odasvud samo da se prikrije direktno rusija!!! i ne samo plin! i nafta, i ugljen i metali.... proguglaj malo. a sve ostalo je mazanje očiju zapadne propagande na ime sankcija. nije govno, nego je zamotani drek!
-
pa preko 2-3 posrednika uvoze te iste energente po osjetno većoj cijeni.
Ovo je rusofilna propaganda na neuke...naime Rusija ima dva izvozna LNG terminala, jedan je na otoku Sahalin, drugi na poluotoku Jamal..oba su prije SVO imala popunjenost svojih kapaciteta preko 90%, što u prijevodu znači da Rusija NE MOŽE nadomjestiti smanjeni izvoz plina preko plinovodima ka Europi, uz pomoć LNG brodova. Shodno tome Europljani ne mogu kupovati ruski plin po višestruko većim cijenama.
velite rusofilska propaganda za neuke...informirajte se malo kolega.... uvoz ruskog ukapljenog plina porastao prošle g 3-4 puta!!! preko kojih dobavljača i pravaca.... za vas pametne!
mislim da ste dovoljno inteligentni da ne padate na ovu sve prisutnu zapadnu propagandu i da ruski plin ne dolazi u europu i cjevovodima!!! da nije tako polovica eu bi se smrzla!
ono iz glave da ne tražim... bilo vam nedavno aktualno mađarska, češka i austrija mislim, ali ne direktno od ruskih dobavljača. mislite da posrednici rade to gratis?
-
Dakle. Glavni uzroci pada njemačke industrijske proizvodnje su:
- Visoke cijene energije – Povećani troškovi plina i nafte smanjuju profitabilnost. Nema nuklearki.
- Inflacija – Poskupljenje sirovina smanjuje konkurentnost proizvoda.
- Poremećaji opskrbnih lanaca – Kašnjenja i nedostatak materijala zbog globalnih problema.
- Smanjena potražnja – Manje izvoza zbog konkurencije, posebno u Kinu. Ali to su pokrili sa Poljskom.
Rast kamatnih stopa – Skuplje financiranje ograničava ulaganja. Ali izlazimo u područje kada se očekuje pad kamatnih stopa.
Energenti su glavni razlog. Uzrokovali su inflaciju i nekonkurentnost proizvoda. Dok Kina i Indija uživaju niske cijene energenata. Kao i veći dio Azije. Dakle, mi smo popušili. I to se neće riješiti barem idućih 5 gpdina
kad su državnici bilo toliko pametni da su uveli sankcije europi, a ne rusiji. većina njih više i nije na vlasti, a ovi nedorečeni klaunovi ne znaju što i kako. pa preko 2-3 posrednika uvoze te iste energente po osjetno većoj cijeni.
-
očito im nije u interesu!
-
naslušali se takovih izjava tokom cijele godine na masu tema!
-
26 godina sam na burzi i ne znam niti jedan slučaj gdje su mali dobro prošli nakon delista.
SNHO alfabet, ATLN, PVCM, SPNV i još par.
da.... nakon koliko ono godina? osim atln
-
gledaj gledaj al ne diraj!
Ako zelite da vam neka skoci, bacim pogled na nju 😀
javim vam poslije nove godine! ova je ionako bila jako izdašna... sada me još samo zanima rasplet na hpb-u slijedeći tjedan.
-
A zašto bi ijedan normalan dioničar izbio sebi pare iz džepa? Delist, idemo na OTC i nema prodaje ispod fer cijene.
Bilo bi super kad bi bilo tako.
Ukoliko se trezor ili vecinski od početka ne postavi čvrsto na bidu, mislim da ce biti onih koji ce prodavati po sistemu "daj sto das"...... Uvijek ih je bilo i bit će. Posebno zato jer je ostao izuzetno veliki broj malih dionicara koji uskoro vise neće moci ponuditi svoje dionice na prodaju na ZSE kad im zatreba novac za nesto drugo.
26 godina sam na burzi i ne znam niti jedan slučaj gdje su mali dobro prošli nakon delista.
-
Odlična dijona i dobra firma ali iduća godina je godina teških geopolitičkih poremećaja i banke neznam da se mogu provest dobro u tom okruženju.
nažalost.... i ja slično razmišljam, a cijena zabe među najskupljima u europi!
-
gledaj gledaj al ne diraj!
-
iskreno i lijepo napisano.... ali zar vas ne boli OP trošak propuštenih prilika/dobitaka? kojih je bilo jako puno?
Košara s voćem mi je super, samo je jedna voćka trula u njoj
pazite kolega, da se od te jedne ne pokvare i druge!
-
iskreno i lijepo napisano.... ali zar vas ne boli OP trošak propuštenih prilika/dobitaka? kojih je bilo jako puno?