meni nekako izgleda da bi trebalo i za kamatni!!!
Posts by tollway
-
-
Pa izračunaj prosjek dionice u zadnja tri mjeseca. Ili 6 koliko se uzima za dokapitalizaciju. Što niže sruše cijenu prije će izdat obavijest o dokapitalizaciji. 6500000 dionica bi bilo ok za prvi krug.
prosjek cijene nema apsolutno nikakve veze sa cijenom dokapitalizacije.
-
činjenica da je tema živnula, možda je stvarno dno blizu?
zlocesti što kaže tehnička? ili da čekamo izvješće
nešto mi pari da u sadašnjem raspoloženju i sveukupnoj situaciji niti tehnička a niti FI (osim ako bude iznimno dobar u što sumnjam) nemaju nikakvog utjecaja rastu dionice. dapače....
-
i opet se postavlja ono iskonsko pitanje tko je pametniji? kupac ili prodavač?
-
sigurno ne krah i ne odmah, ali ako pogledate cijene papira europske autoindustrije unatrag godinu dana, uopće ne izgleda niti dobro niti obećavajuće.
-
-
Napredak da, ali za ovu cijenu još uvijek malo.
ma tko te pita, preokret je tu, Bakić danas javno priznao da je in, pa pogledajmo u prošlost što to može značiti...
barcelona na pomolu!!
-
Sve je to ljepo, ali kada dionica na dobru vijest ode u minus e to nikako nije dobro, nevezano za firmu. Uf a hbga
Imamo velikog prodavača koji je odlučio izaći po svaku cijenu tako da u ovom trenutku vijesti nemaju utjecaja na cijenu.
I kad je AZ izlazio iz KODT-a bili smo zakucani na 2000 kuna (270 eura) dok nisu prodali.
kod kodt-a je to trajalo mjesec-dva. a ovo je već treći-četvrti fond koji izlazi i to traje barem dvije godine!!!
-
uzalud se tješite kolega! ima barem dvadesetak papira koji su dobrano dobrano potegli unatrag tri godine! u plus, ne u minus!!
a i neki debeli teški purani su poletjeli!
-
povijest se opetovano ponavlja po tko zna koji puta.... neki samo pišu, a nikaj ne poduzimaju.... dok drugi nikaj ne pišu, a .......
-
od stoljeca sedmog se zivjelo na selu bez svega sto ste nabrojali. nitko ne tvrdi da je na selu super al ovima sto kukaju da im je skupo a ne zele pomaknut guzicu i nac dodatnu zaradu pa da zarade za to sto je skupo ima ipak i jeftinije al bez komocije. hebiga vrijeme provedeno uz kavicu s novinama u ruci i gledanje tik toka nitko ne placa.
na pamet mi pala susjeda.... blizu 50-te, na poprilično velikom povrtnjaku zasijali travu, barem 3-4 sata je na facebooku, a stalno kuka kako je sve skupo i da nemaju novaca. na pitanje zakaj ne obrađuju vrt odgovorila mi da je ona zaposlena žena (trgovina tekstilom) i da ona nema vremena obrađivati vrt. onda dobro!
-
bez uvrede, ali mislim da ste otkrili toplu vodu....
-
Kad prode 1 God od prve transakcije dokapitalizacije, mogla bi biti nesto Malo visa ponuda.
potpuno krivo!! kad prođe godina od zadnjeg dana ove druge javne ponude.
-
Pa mislim da ne treba biti genijalac za shvatiti da će Jadnoplov preuzeti Tankerska, a isto tako i da Tankerska nije baš darežljiva prema dioničarima. A ako nije prema malima, pogotovo neće bit prema dragoj državi. Iđe dokap, TNPL IN, država OUT i pivaj.
Možda malo pretjerujete?Do sad je bila ideja da država ipak ostaje unutra.Ovisno koliko se izda dionica tribali bi ostati između 25+1% do 49.9%.
Tankerska ima kapitala za uložiti i vjerojatno će pokušati sudjelovati,vrebaju već godinama.
Tu nema puno slobodnih dionica ko na ATPL pa su nas napunili po 50 EUR onim velikim nalozima.Kad se počelo grabiti odma je Interkapital skupia za njih.
Ako je netko mislia sudjelovati u dokapu 53.6-60EUR na ATPL potrosia je na 50 ili ispod pa je njima osta skoro cili paket.Izdriblali su nas.
koliko meni poznato, država ne bi sudjelovala u dokapu i pada ispod 25%. neka direktiva EU-a.
-
Pise da 22.7 stize rijesenje atzna a sredinom 8 mj hanfe i tad ce se znati cijena ponude koja svi vjeruju je oko 10.30, 10,40€ ostale dionice bi izasle oko 60mil€ s tim da nebi svi prodali a i na racuni ima 17 mil€ Sve u svemu meni se pari da ova dionica nezna za inflaciju zadnji godinu dvije dana a cijena je trenutno i niza nego prije ponude
Branka i dalje svaki dan prodaje a mozda i jedino koja pravi vamo promet
odakle ti datumi, kolega? može link?
-
odavno nema logike za masu stvari. a o burzi da ne govorimo.
-
da se prodaju za što manje para!
-
Nažalost ta dividenda i razna traženja na skupštini za isplatu buduće dobiti je dovela do svega ovoga kasnije.... valjda vam je to jasno sada
Ubili ste dobru kravu zbog jedne šnicleNije dividenda ubila kravu. Pastir je ubio i kravu i sam sebe.
Već traže novi posao a preporuke nisu baš sjajne.
pastir je ubio kravu od koje će dovoljno dobro živjeti do mirovine! krava ionako bila dovoljno stara, a još će i zaraditi prodajom papaka, kože, rogova, kostiju....
-
i onda kad ti zatrebaju novčeki i želiš van, pojavi se masa ograničenja za koje se ne zna. ili malo tko zna.
-
ima li tko da prati... po kojim parametrima se prodaje addiko?
Neće vam se baš svidjeti, trenutno za Addiko je cijena 17 ez+ura, BV je 0,37, a P/E 7,4
ima to svoju težinu, naravno. ali bitno je i u kakvoj je situaciji dotična. kosturi u ormaru, tržišni udio, dubioze...
meni zadnje kaj je ostalo je preuzimanje neke austrijske banke u problemima prije 5-6 godina... mislim da je bv bio 0,6-0,7, a pe oko 11. nemojte me držati za riječ, to je onako po sjećanju. ionako to nisu jedine brojke koje se uzimaju u obzir. bankarske dionice su vrlo zajebane ako ih ideš analizirati i valuirati.... i onda još k tome premija ili diskont... jako jako nezgodno