HPB +330% i još se držim unutra
Onda bu i dividenda dobra u postotnom omjeru 🙂
30% na moju ulaznu cijenu nakon porez...
Onda bu i dividenda dobra u postotnom omjeru 🙂
30% na moju ulaznu cijenu nakon porez...
Display MoreMali osvrt zasto se privatizirala NLB ,po čijem nalogu,zašto žele na Hrvarsko tržište,tko lobira i da li ista sudbina ceka HPB pristupom u OECD 2026.
Objavljeno: 14.10.2016.
Slovenska vlada odgađa privatizaciju NLB-a
Slovenija je odlučila zamrznuti privatizaciju Nove ljubljanske banke (NLB) unatoč obećanju Europskoj komisiji da će se do kraja iduće godine odreći državnog vlasništva u njoj, piše slovenski poslovni dnevnik Finance pozivajući se na izjave vladinih dužnosnika.
Da je privatizacija NLB-a do daljnjega stavljena ad-acta, nedavno su izjavili visoka predstavnica Ministarstva financija i premijer Miro Cerar.
Europska komisija ne dopušta odgodu privatizacije Nove Ljubljanske Banke
R.I./Hina
Zadnja nadopuna: 18:15, 26. listopada 2017.
Privatizirana Nova Ljubljanska banka: Slovenija prodala 59% dionica za 609 milijuna eura
Najveći pojedinačni vlasnik NLB-a i nakon prodaje ostaje država sa 40,9 posto dionica
Piše:
Objavljeno: 09. studeni 2018. 17:04
Privatizirana NLB banka, američki div novi suvlasnik
By BiznisInfo on 09/11/2018Banke, Vijesti u fokusu
Slovenija je u postupku inicijalne prodaje dionica (IPO) prodala 59 posto dionica Nove Ljubljanske banke (NLB) po cijeni 51,50 eura za dionicu, čime će država dobiti oko 609 miliona eura, objavili su u petak najveća slovenska banka i Slovenski državni holding (SDH) koji upravlja portfeljom državne imovine.
Većinu kupili institucionalni ulagači
Većinu dionica u postupku IPO-u su upisali institucionalni ulagači, a mali dioničari su, po neslužbenim podacima, kupili dionica u vrijednosti između 30 i 40 miliona eura.
Najveći pojedinačni vlasnik NLB-a i nakon prodaje ostaje država sa 40,9 posto dionica, a slijede fond Brandes Investment Partners (7,6 posto) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) sa 6,3 postotnim udjelom.
Hvala.
A koji bi bio zaključak priče .?
Evo zašto cijene zabe raste..
Bilo bi lijepo da se gradi obračuna maksimalna zatezna kamata zakonom dozvoljena
Neka ju plati iz prireza koji ja plaćam !
Dividenda 0.15-0.20 Trezor diže uskoro cijenu na 4eura po dionici.
Raspada se Atpl bivša kraljica burze a njeno mjesto preuzima ingra. 40 zaposlenika radi ili ne radi. I samo broje. Kapnulo od arene najma. Kapnulo od održavanja arene. A sad kad krene kapat od solara i vodika. Novci će se na kante nosit na banku😁. Neće biti problem ni dignut cijenu i na 5-6eura. Neka mali zarade. Jedina firma koja je baš poštena prema malim dioničarima.
Je li to ironija kolega xd
Ja vani 100% na HPB-u...
Iz kojeg razloga kolega ?
Display MorePa nalog od 120 000 tisuca se sigurno ne dogovara ujutro na kavi uz otvoren zse. Ispod cijene ce vam prodati onaj tko se zeli rijesiti, a ne moze preko trzista jer bi dobio puno manje da je udarao po bidu.
Nekoliko prodavača unatrag godinu dana je prodalo na ZSE jer nisu imali drugog izbora odnosno nisu pronašli kupca preko Ugovora o prijenosu poslovnih udjela.
Srušili su tržišnu cijenu ali su ostvarili svoj privatan cilj.
Netko je to sve kupio i cijena se može kroz izvjesno vrijeme vratiti natrag približno na istu razinu.
Ingra će uskoro imati prihode od prodaje energije pa će i to biti signal za rast i približavanje knjigovodstvenoj cijeni.
U 2024. godini se očekuje neka simbolična dividenda kao nagrada svim strpljivim i ludo hrabrim suvlasnicima
a kolika bi bila ta simbolična "dividenda"?
A nekima i preko 30% dividendnog prinosa
Kolege niko ne komentira financijsko .?
Rast gotovinaca
Display MoreDisplay MoreJa imam dionice HPB-a, ali iskreno nisam uopće sretan s izvješćem (gledam konsolidirano izvješće u excelu).
Troškovi radne snage su im rasli za 30% isto kao i operativni troškovi (u samo godinu dana), kamatni rashodi eksplodirali, sveobuhvatna dobit razdoblja im je značajno manja u odnosu na prošlogodišnju, prihodi od naknada i provizija se nisu ni pomaknuli što mi upućuje na činjenicu da svi ti klijenti koje su "pokupili" temeljem akcijske štednje nisu otavarali tekuće račune i ostavljali naknade već samo generirali kamatne rashode i još su im rasle rezervacije. To sve u uvjetima gdje su u ovom razdoblju imali pristup ECB-ovoj stopi od 4% dok su prošle godine imali dobar dio razdoblja značajno niže stope na depozite kod centralne banke:
https://www.ecb.europa.eu/stats/policy_a…l/index.en.html
Uprava se hvali i radi usporedbe s 2021. godinom umjesto s prethodnom
Meni se čini da u svemu tome treba tražiti razlog zašto ZABA "razvaljuje" dok HPB kaska s porastom cijene.
Možda krivo gledam i netko me može ispraviti?
Zar se u HPB-u se može oročiti novac ako se ne otvori tekući račun??
Može se.
a po koliko se obicno BVPSa trze banke ? trenutno je BVPS HPBa na recimo 300 eur..
Kolege što je trenutno best buy po vama ?
Ogromno povećanje gotovinaca...
Kako god neke naknade (studentski paket ispada da cijena raste više od 500%! ) a sve poskupljuje 10-15-25,%!
Pogledajte zaradi banaka samo na naknadama.
Ovo sve vrijedi od siječnja 2025. Dobio sam na mail cijene svih paketa idu gore.
Što u nekom stvarima znači još veću zaradu banke u 2025.
Ne znam jeste li kao klijenti zagrebačke banke koji to jesu jučer dobili obavijest na mail...
Naknade rastu 15-50%. Od siječnja 2025
A zašto ?
Jer je država rekla da tekući račun treba niti besplatan.
Bit će za dividendu 2026 )
Ti si profesionalac, daj molim te izračunaj ti koliko 500% povećanje ako je cijena bila 50,70...
Ja nisam matematičar🤔
Valjda x5 lol
Nitko od kolega ne čita forum subotom ?
Može malo detalja ?