Blokada u predotvaranju . Velike količine na kupnji uz porast cijene .
Navlakušica lagano..
Blokada u predotvaranju . Velike količine na kupnji uz porast cijene .
Navlakušica lagano..
mislim da polako istice prilika za kupnju...ako govorimo o solidnoj zaradi
jos koji dan ako se uspije zadrzati na ovako niskoj cijeni...
Mislim da ce cijena cijelo vrijeme ostat na ovim razinama sve dok se sluzbeno ne potvrdi koliko ima kupaca.
Evo kralja u 15:55 na 6,05
https://www.poslovni.hr/kompanije/unit…vatskoj-4216939
„Akvizicija tvrtke Tele2 Hrvatska za sve nas je važan korak u daljnjem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u jugoistočnoj Europi. Vjerujemo da će buduća ulaganja United Grupe u hrvatsko tržište donijeti dodatne pogodnosti korisnicima koji su već ukazali povjerenje Tele2, ali i privući nove korisnike kvalitetom mreže, atraktivnom ponudom i vrhunskom uslugom“, istaknula je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe.
Dakle obavijest je došla prije kraja roka natječaja i na to je HT promjenio uvjete natječaja i to sad pazi ovo, po nalogu AZTNa. (ovo je vrlo važno!)da, vrlo je važno...djeluju zajednički...iskusniji kolege znaju koje to implikacije može imati...
Ne, vrlo je važno da AZTN djeluje prije kraja roka.
Iskusniji kolege znaju kad se predaje natječaj.
Hm, nešto sam si razmišljao..
"Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (dalje: AZTN) obavještava da je 3. ožujka 2020. Hrvatski Telekom d.d. (dalje: HT) temeljem obavijesti AZTN-a od 28. veljače 2020., obavijestio javnost putem Zagrebačke burze"
Dakle obavijest je došla prije kraja roka natječaja i na to je HT promjenio uvjete natječaja i to sad pazi ovo, po nalogu AZTNa. (ovo je vrlo važno!)
Kako su mogli znat da niti jedna ponuda neće doći 2.3.? Nisu mogli znati nikako, čak dapače moglo se desit da 2.3. u 11h bude 5 ponuda na stolu.
Ako HT raspisuje natječaj i vodi glavnu riječ o drugom krugu, otkud bi do AZTN došla informacija da nije došla niti jedna ponuda ako još ima vremena za predaju. Uvjeti natječaja su promjenjeni jer je očito netko uložio žalbu. Netko tko je zainteresiran, a nema iskustva u telekomunikaciji.
Paničarit bismo trebali da je bilo suprotno, odnosno da je HT samoinicirano poslao obavijest i zatražio produljenje roka iz nekog razloga. To bi značilo da nema ponuda..
Svi ovdje znamo da se natječaji predaju u zadnji tren, nitko ne želi ostaviti prostora da procure informacije o cijeni ili čemu već..
Sad sam puno sigurniji u odluku da čuvam papire i vjerujem da je ovo znak da je najmanje treći igrač zainteresiran.
[…]Zato sto se onda ne javlja UG na natjecaj nego TELE2 Svedska koji je u tom trenu vlasnik TELE2 Hrvatska. I generalno, pravno gledano ovako je najcistija situacija.
Moje misljenje je da je zato isposlovana odgoda. Da stvari pravno sjednu na mjesto.
Nije mi ta logika baš jasna. Mogao se javiti Slovenia Broadband koji je i kupio TELE2 Hr, zašto bi se javljao TELE2 Švedska tj TELE2 Hrvatska?
... i ima smisla sve ovo jer na natjecaj se ne moze javiti TELE2/UG dok mu UG nije vlasnik (odnosno dok je u sudski registar jos upisan stari vlasnik).
LeoNT Zašto se ne bi mogao javiti i bez da se upisao u sudski registar?
Bok,
AZTN je dužan objaviti odluku i obrazloženje odluke na: http://www.aztn.hr/odluke/?y=2020
Ako zbog tajnosti stranke koja je uložila prigovor ne smije, jer bi se obrazloženjem otkrili tajni podaci iz natječaja, tada ima pravo ne objaviti. Da je po službenoj tužnosti, po riječi zakona, tada je u odluci moralo pisati "prema članku tome i tome morate promijeniti uvjete natječaja tu i tu".
lp
Zanimljivo, sviđa mi se.
Jedino me zanima zašto misliš da je dužan?
Ja sam poslao mail AZTNu.
Obavijest je došla od njih 28.2.
HT ju je pustio na burzu 3.3. u 16:17
To su dva radna dana za koje je netko mogao znati što se događa, a mi nismo bili odmah informirani..
Savjetujem da im i vi pošaljete mail i malo izvršimo pritisak. Ja sam ih malo prozvao za netransparentnost, pa bi bilo fer da dobijemo i nekkave odgovore.
Ak nekaj mrzim čitat onda su to zakoni. Može mi netko pliz reć koji je to točno sporan zakon i članak po kojem UG ne može kupiti optimu.
Sorry na ovom, al stvarno mi ne ide to sa zakonima i člancima.
Display MoreSmatram ovu objavu pozitivnom. Ona dokazuje interes nekoga (makar nije isključena mogućnost da netko bez interesa jednostavno hoće sve prolongirati, ali vjerujem da za to nema smisla). Dakle interes postoji.
Tko stoji iza ovoga? Vjerovatno nije AZTN sama odlučila promjieniti uvjete natječaja. Netko se žalio.
Tko? Ili zainteresirani fondovi ili tvrtke iz branši srodnih telekomunikacijama.
Imaju li tvrtke koje se ne bave telekomunikacijama računicu kupiti Optimu? Vjerovatno ne. Ovdje se prava vrijednost dobiva sinergijskim učinkom. Nije isključeno da neka tvrtka koja se bavi televizijom, masmedijima, reklamama i distribucijiom sadržaja, a ne direktno telekomunikacijama, želi kupiti Optimu. Takva tvtrka bi imala sinergijiski učinak. Sada bi i zakon trebao dopuštati takva okrupnjivanja pa zašto ne.
Ako li pak zakon ne dozovljava takva okrupnjivanja u potpunosti, možda je ovo samo spin UG-a da preko neke povezane tvrtke kupi Optimu. Na kraju krajeva, UG nije primarno telekomunikacijska tvrtka, već tvrtka koja se bavi medijima, reklamama i distribucijom sadržaja.
Možda su i fondovi ti koji žele kupiti, još malo dotjerati pa prodati. Novac je danas jeftin i treba ga negdje plasirati. Gotovo bilo koji plasman je bolji nego staviti novac u čarapu pa zašto se ne bi i fondovi uključili.
Razni su scenariji mogući, ali većina njih pokazuje da ima interesa. A ako ima interesa bit će i ponuda. Ako bude ponuda, znači da firma nekome nešto vrijedi. A ako bude više ponuda, bit će i cijena bolja.
Smatram ovu objavu pozitivnom
Ovo je najpametniji post otkad je izašla ova obavijest danas. Lijepo napisano i objašnjeno.
Hahaha..
Iz starog tendera pod točkom 2.:
2. Ponuđači koji su kvalificirani sudjelovati u natječaju
Ponuđač mora posjedovati financijske resurse i dokazano relevantno stručno iskustvo u
području telekomunikacija.
Iz novog tendera:
2. Bidders Eligible to Participate in Tender
The Bidder must possess the financial resources
Možda je došao netko s "ponudom koju ne možeš odbit" al nema iskustva :))
Možda ima veze sa zakonom o elektronickim medijima?
Meni je to prvo palo na pamet..
Recimo da UG ima neku firmu u vlasnistvu koja nema iskustva, a zeli kupiti Optimu.
Zbog tog uvjeta ne moze pa je ovo mozda nacin da zaobidju to...
Joj ako lupi..
mislim kupnja je tanka ko ovogodišnji snijeg
Iako nikako to ne bih htio, ali već zadnjih par dana me duša boli..
Stalo trgovanje..
Nadam se da je zbog neke obavijestinema šta drugo biti. Eventualno je neka pauza mjesecima u to vrijeme ali sumLJam.
Aaa, nisam nikad ovak aktivno pratio pa nisam ni znao za to
Sorry!
Stalo trgovanje..
Nadam se da je zbog neke obavijesti