1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. SlobodanZ

Posts by SlobodanZ

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• SlobodanZ
    • April 6, 2020 at 12:54 PM

članak je mišljenje autora, da neće doći do prodaje, ostalo je točno, HT sad ne mora prodati, očito su progurali u agenciji da imaju još uvijek kontrolu na OPTIMOM obzirom na izvanredne rezultate Sektora tijekom trajanja smanjenog kretanja ljudi.

Motiv objave članka s druge strane je jasan da se još malo se protrese stablo da popadadju zrele jabuke. Važno je reci da su predstecajnoj dionice dobili razni obrti i Gradjevinski firme, od catering firmi i par tisuca kn dionica do Gradjevinski firmi, a njima brokeri upravljaju računima koji rade sto žele, a vlasnici sretni da dobiju ono sto su izgubili, za njih su ove cijene dobitak na lotu.

• SlobodanZ
    • March 24, 2020 at 1:50 PM

Cijena će biti 10 kn po mojoj procjeni

• SlobodanZ
    • March 13, 2020 at 12:57 PM
    Quote from Lukasenko

23 profića prodaju 63.591 dionica. Gotov vrtuljak, kraj. Više nema niti onog navlakača od 90 tisuća komada od prošlih mjeseci, nema niti Rajfice koja liže rane, fondova koji pretaču međusobno. Na kraju se bliži i dan dostave ponuda. Da mi je znati kak je A1-ovcima nakon kaj im je UG pomrsio račune s preformuliranim uvjetom sudionika natječaja. HT skuplja po kućama nove korisnike jerbo dolazi konkurencija. Potrošačima bu se sunce ukazalo kad sva tri operatera se počnu borit za korisnike. Pa onda kak vele neki dragi forumaši il pukovnik il pokojnik :)

Ne samo HT, nego i A1, njihovi trgovci isto bauljaju ulicama ovih dana u potrazi za novim klijentima. Međutim nitko niti ne otvara vrata nepoznatim ljudima u ovim vremenima panike.

Tako da 200 000 korisnika je ovdje od ključne važnosti prilikom kupnje ovakve tvrtke.

• SlobodanZ
    • March 11, 2020 at 8:44 PM

bok, meni dosao A1 na ogradu da me prebace na svoju optiku oko 18 h, jako cudno vrijeme za privlacenje novih klijenata obzirom na panicarenja s ovom gripom.

• SlobodanZ
    • March 10, 2020 at 9:28 AM

Dolaskom proljeća pojavljuje se i UV zračenje, koje preko zimskih mjeseci u sjevernoj polutci ne postoji, točnije UV-a koji uništava membrane stanica, zato se i u industriji UV zračenje koristi za sterilizaciju opreme, u pročistačima vode itd. Time će i glavni način prenošenja (površinama) nestati. Zato stručnjaci govore o sunčanijima danima. U 5 mjesecu, korona će biti zaboravljena.

• SlobodanZ
    • March 6, 2020 at 3:14 PM
    Quote from Orange55

Ovo je kao na razinama 1.50-2 kn....svi su gledali a neki su kupovali.....da bi kasnije svi skakali na 5-6 kn.I govorili sto nisam kupio ....Samo sto je sad kraj jako blizu.

Ovoliko dionica od 6.00-6.50 kn za kupiti a svi gledaju.....neko ce ipak biti brzi....

HT u zelenom...Uvijek se pitam tko prodaje na 5-7 % minusa ili tko kupuje na 5-7 % plusa??

Pa nece Ameri i drugi jos roniti ....danas ce dogurati do nule i od iduceg tjedna opet NBA itd...
    ..a o coroni ce se pisati na sporednim stranicama....

Samo to je psiha ljudi....strah je najveci mrak.Nije nagovor da netko kupi ali za popricati sam sa sobom je.

Bok,

puno je mail kooperanata prebilo dug za dionice u predstečajnoj. Ova cijena za većinu njih je dobitak na lotu, većina ih se sa predstečjanom oprostila s novcem za izvršene usluge, ima tu građevinara, većih, manjih itd. od par stotina tisuća do par mil kn potraživanja.

poz

• SlobodanZ
    • March 6, 2020 at 9:46 AM

Bok,

Propisivati da kupac dionice mora imati iskustvo u određenoj branši je protuzakonito po EU pravu i pravu RH to se zahtjeva od Nadzornog odbora i Uprave i to rade Dioničari koji ih imenuju da ih zastupaju u nekom području za koje nisu kompetentni. U tome je i poanta dionice kao takve, dioničarstva, burze dionicama, po tome ZABA i svatko od nas bi trebao imati iskustvo u telekomunikacijama, jer Zakon s tog aspekta "znanja neke struke" ne radi razliku između velikog i malog dioničara. Zašto je to HT napravio i s kojom namjerom, neka svatko prosudi sam, važno je da je rok od 15 dana nije primjeren, osim ako se već nisu žalili neki s gotovom natječajnom dokumentacijom, u suprotnom mora ići novi natječaj jer bi bilo protuzakonit prema više zakona (danas smo saznali da je AZTN objavio "Mišljenje" što znači da je HT bio obvezan to provesti, još čekamo obrazloženje).

lp

• SlobodanZ
    • March 5, 2020 at 11:57 AM
    Quote from dionicar

ha cu se isvrnuti na ono sto se vec tice tih 25% i nije samo vezano za OPTE. ako ja imam za tih 25% + 1 i onda vise nemam novaca sto onda? kako me netko moze prisiliti da isplatim ostalih 75% - 1 ostale dioničare ako nemam novaca? ovršnim zakonom? :D :)

Da. Moraš imat jamstva kod banke.

• SlobodanZ
    • March 5, 2020 at 10:00 AM
    Quote from kupoprodajnik

Slobodane, to je hipotetski slucaj koji se nece desiti. Prvo i osnovno, ne moze se ni od koga traziti da proda za manju cijenu, vec samo ako su ponude potpuno iste prednost ima treci. Drugo, ni A1 ni treci nisu u monopolskoj koncentraciji, samo HT jest. Znaci argument o narusavanju trzisnog natjecanja pada potpuno.

Nema majci, sad se ljuti boj bije, morat ce skrta austrijska dama zavuci ruku malo dublje u dzep, pa makar ju kobra tamo ujela.

Da, to je istina što kažeš. Ja sam napisao hipotetski scenarij da AZTN ima dobro obrazloženje mjere/rješenja, a to ima ako je odluka utemeljena na stvarnim činjenicama, a o svakoj odluci HT može pokrenuti tužbu ako smatra da odluka ne odgovara činjenicama i taj spor lako dobiti. Zato je AZTN bio jako odmjeren do sada i ne donosi uobičajeno takve odluke i/ili s takvim odlukama jako kasni, kao što je bio ovaj slučaj da reagiraju gotovo pred kraj natječaja, jer vijećaju 100 puta i teško donose odluke.

• SlobodanZ
    • March 5, 2020 at 9:47 AM
    Quote from Mrcash

Drago mI je da se kolega Slobodan priključio na ovoj temi, evidentno je da posjeduje znanje iz ovog sektora koji je dosta kompleksan.

Iskoristio bi priliku i upitao kolegu, odkud proizlazi moć I snaga AZTNa da ovako mijenja odredbe natječaja a HT ih bez pogovorno sluša? Znači li to da AZTN može nakon zaključenja natječaja poništit HTov odabir kandidata za drugi krug? (oni su si naime uzeli za pravo u samom natječaju da biraju ko ce u drugi krug). S obzirom da je u ranijem rješenju AZTNa rečeno kako će u slučaju "jednako vrijednih" ponuda prednost imati novi igrač, šta to znači? Ako A1 ponudi 10 kn a UG 9. 90 kn ko je tu u prednosti? Mislim malo karikiram, ali ovo me sad baš zaintrigiralo jer nisam bio svjestan koliku moć ima AZTN... Što je dobro za sve nas, ne samo u ovom slučaju

Bok,

proizlaze iz Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja. AZTN kontrolira koncentraciju poduzetnika, a sve s ciljem sprječavanja narušavanja tržišnog natjecanja.

Primjer: HT odabere ponudu A1 od 10 kn, AZTN donese rješenje i npr. dobro obrazloži i ima sve argumente u svom rješenju zašto HT mora prodati trećem kupcu UG po 9.9 kn jer se u suprotnom narušava tržišno natjecanje. HT nema pravo žalbe na to rješenje, HT ipak nastavi s postupkom prodaje dionica A1 i tužnom pokreće upravni spor pred Visokim upravnim sudom RH. AZTN tada pokreće postupak i donosi privremenu mjeru zbog jer postoji opasnost od značajne i nepopravljive štete za tržišno natjecanje i naređuje obustavu postupanja. HT zaustavlja prodaju i pokreće tužbom upravni spor protiv mjere AZTN-a. Tada čekamo rezultate spora.

poz

• SlobodanZ
    • March 4, 2020 at 9:44 PM

Prema Zakonu AZTN može dati mišljenje, rješenje i oni su obavijestili HT o svom mišljenju/rješenju znaci ne postoji obavijest koje vijeće donosi, postoji mišljenje ili riješene o kojemu je AZTN Ovavijestio HT. Sto je zapravo i na kojoj se pravnoj podlozi temelji neznamo jer nije objavljeno.

• SlobodanZ
    • March 4, 2020 at 4:32 PM
    Quote from sveps
    Quote from SlobodanZ

Bok,

AZTN je dužan objaviti odluku i obrazloženje odluke na: http://www.aztn.hr/odluke/?y=2020

Ako zbog tajnosti stranke koja je uložila prigovor ne smije, jer bi se obrazloženjem otkrili tajni podaci iz natječaja, tada ima pravo ne objaviti. Da je po službenoj tužnosti, po riječi zakona, tada je u odluci moralo pisati "prema članku tome i tome morate promijeniti uvjete natječaja tu i tu".

lp

samo što se ne radi o odluci AZTNa. AZTN je OBAVIJESTIO HT a HT je donio odluku o uvažavanju primjedbe te produljenju natječaja

AZTN je donio Rješenje, a Rješenje je odluka, odluka vijeća, kao što je i Mišljenje odluka vijeća.

• SlobodanZ
    • March 4, 2020 at 2:05 PM

Bok,

AZTN je dužan objaviti odluku i obrazloženje odluke na: http://www.aztn.hr/odluke/?y=2020

Ako zbog tajnosti stranke koja je uložila prigovor ne smije, jer bi se obrazloženjem otkrili tajni podaci iz natječaja, tada ima pravo ne objaviti. Da je po službenoj tužnosti, po riječi zakona, tada je u odluci moralo pisati "prema članku tome i tome morate promijeniti uvjete natječaja tu i tu".

lp

• SlobodanZ
    • March 4, 2020 at 1:29 PM

Bok svima,

samo jedna napomena. AZTN je 28.2. morao javno objaviti odluku i navesti razloge te odluke o ukidanju stavka "tog i tog" u HT-vom natječaju na svojoj web stranici: http://www.aztn.hr/odluke/?y=2020

Međutim, trenutno 4 radna dana kasnije, AZTN-ova odluka i dalje nije javno objavljena, što je protuzakonita prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja.

Razlog ovoga je činjenica da nisu smjeli javno objaviti odluku jer je odluka donešena zbog "prigovora druge strane" (natjecatelja) čime bi se otkrili tajni podaci iz natječaja, "ime i prezime natjecatelja" koje mora biti u odluci.

Da je odluka po službenoj dužnosti, tada bi AZTN mogao objaviti odluku.

pozdrav svima

• SlobodanZ
    • March 3, 2020 at 6:28 PM

Bok svima i hvala na dobrodošlici,

Zakon jasno definira minimalne uvjete natjecaja, a AZTN je ovim ocijenio da ne može prodavač definirati diskriminirajuće uvjete i biti pravno zaštićen pod izlikom “ ja sam pokušao prodati, ali vidite nije išlo”.

Ako je došao prigovor od druge strane uz predanu dokumentaciju tada AZTN može ocijeniti da je natječaj, ipak važeći, ali definira primjereni rok od 15 dana radi dopune dokumentacije. Novi natječaj je izbjegnut pod izlikom “da je razumno i očekivano da se ne bi promjenili rezultati natječaja”.

pozdrav svima

• SlobodanZ
    • March 3, 2020 at 6:04 PM

Bok svima,

strogo pravno, morao je ići novi natječaj jer se radi o znatnim izmjenama uvjeta natječaja i novi natjecatelj koji nije zadovoljavao prvotne uvjete nema iste uvjete jer 15 dana produljenje je znatno kraće od trajanja natječaja. Zašto nije išao novi natječaj treba kontaktirati AZTN i priupitati kojom povodom je donio tu odluku, povodom nečijeg prigovora ili po službenoj dužnosti.

Osim toga, sama duljina od 15 dana je upitna i nije u skladu s Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja. Primjeren rok je uobičajeno 15 dana ali za sitne i minimalne izmjene (dopunu dokumentacije itd) koji ne utječu na uvjete pristupa natječaju.
    Zasto je odabrano produljenje od 15 dana. Nema uporište u zakonu.

Moje ime je Slobodan novi sam na forumu, pozdravljam sve i neutralni sam promatrač.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt