Forum je mjesto za ozbiljnu raspravu. Ti si prvim svojim postom pokazao da ćeš raspravu odvesti smjerom odnsono na razinu raspravljaja baba na placu. O osobnim dojmovima. Površno i neargumentirano bez ikakvih dokaza.
I sad još trolas da si “životno ugrožen ovdje”. Obrati se nekoj udruzi za zaštitu ljudskih prava. Nisam ja problem ovog foruma nego neznanje, neiskustvo i javašluk. Osrednjost koju imamo gotovo svugdje i neprofesionalizam. Zato je ne volim mediokritete poput tebe koji sami sebe kuju u zvijezde i zagovaraju tu osrednjost teolanjem o nebitnim stvarima.
Ne znam koliko si upoznat sa procedurama procijene klijenata koje su banke obavezne raditi za kreditne plasmane, bilo da se radi o pravnim ili fizičkim osobama (iz dosada napisanoga vidim da baš i nisi), ali vrlo argumentirano mogu tvrditi da malo koji ozbiljni i dovoljno veliki poduzetnik u Hrvatskoj udovoljava postavljenim kriterijima. Na žalost, banke nemaju široki spektar mogućnosti plasmana novca, a što im je core business, pa su prisiljene novac:
a) čuvati u trezoru, na čemu gube zbog inflacije, a i koeficijent obrta imovine im je loš
b) posuditi državi uz sve niže prinose i striktna zakonska ograničenja ili
c) dati ga dioničarima kroz dividendu.
ZABA se odlučila za ovo treće,
Možda racionalno, a možda i sa dodatnim motivima o kojima sam pisao u svom nedavnom postu.