Upravo netko kupio obveznicu Opte iznad nominale za 357k kn.. reklo bi se da taj sigurno vjeruje u stečaj
To je da nas zavara.
Upravo netko kupio obveznicu Opte iznad nominale za 357k kn.. reklo bi se da taj sigurno vjeruje u stečaj
To je da nas zavara.
Što znači ovaj nalog 3OPT od 2.500.000 komada po 99kn na bidu?
Pa valjda da bi netko rado kupio tu količinu obveznicima po toj cijeni (99,90)
Možete se vi sprdati sa mnom koliko hoćete, ali ja taj zajam na horizontu vidim kao potencijalnu prijetnju svojem ulaganju.
Računam da je 30.06. kao datum dospijeća bio odabran sukladno nekakvim predviđanjima o eventualnoj prodaji i isplati zajma od strane novog vlasnika, ali to je po svoj prilici palo u vodu.
A što se obveznica tiče, ulagali su mnogi u dionice i obveznice Agrokora, uključujući i mirovinske fondove, pa ako vam je to neko mjerilo, mir s vama.
Uvjeren sam da je HT-u milije upropastiti Optimu nego je prodati konkurenciji.
Ti si uložio u Optimu zato što si uvjeren da je tvrtki koja njome upravlja, HT-u, milije upropastiti Optimu nego je prodati. Kad uložaš, onda gledaš da uložiš u nešto što će sigurno propasti? Nenade, jesi li to ti?
Pa doći će i taj 10.07. crni vrag ga odnio skupa sa HT i ŽABOM.
Ja HT-ovcima vjerujem, pa ako su oni rekli, tj. napisali da nema ništa od prodaje do kraja godine, onda nema ništa do kraja godine.
Osim ako ne odluče prisilno naplatiti zajam koji dospijeva 30.06.2021., a i to je moguće.
Kod nas je sve što je abnoralno i pokvareno moguće, a sve što bi bilo normalno i pristojno je malo moguće ili nemoguće.
Moguće je da će prisilno naplatiti svoje je kredit. Zato se obveznicama Opte i trguje s tolikim diskontom. Koliko je ono diskont, nula posto? Mlogo je to...
Dobro i što je onda bilo, mislim, što je vaš suprug napravio nakon što su ga nazvali?
Odbio ponudu.
I onda nakon što je odbio ponudu, čim se burza otvorila krenuo je u sumanutu rasprodaju svojih dionica?
Mali dioničar ne smije zaraditi, to mora biti jasno svakome. Sve će učiniti da mali ne zarade.
Mali će sve učiniti da mali ne zarade, zato se i zovu mali, a ne veliki.
Da, ja sam čuo da ga je zvao Warren Buffett, ali nije mu se javio na telefon. I eto vidi starog jarca kako sad paničari!
Imate dobar smisao za humor mora se priznati, ali ja ovo brbljam iz iskustva. Nekad ( davno) i moj suprug je, na veliko iznenađenje bio kontaktiran prije svih formalnih procedura od jedne strane firme koja je bila izgledni kupac jednog našeg turista, doduše imali smo gotovo 5 posto dionica i visoko mjesto u top 10. Tako da.....
Dobro i što je onda bilo, mislim, što je vaš suprug napravio nakon što su ga nazvali?
A odakle znate da on uopće prodaje?
Ja mislim da ne prodaje, prije bih rekla da igra nekakvu igru sličnu kao i Ane. Ipak je u top 10 sa povećom količinom papira, možda ga je netko od budućih i kontaktirao da ga priupita kako vidi budućnost svojih papirića.
Da, ja sam čuo da ga je zvao Warren Buffett, ali nije mu se javio na telefon. I eto vidi starog jarca kako sad paničari!
https://www.telegram.hr/politika-krimi…o-ce-biti-s-n1/
Plenkovic ce se na kraju pokazati kao grobar demokracije u Hrvatskoj, ali i kao grobar trzista kapitala. Jednom vec s Agrokorom, a ovo sad je isto potencijalno grozno.
Ako doista odluci potopiti N1 i zadrzati onaj clanak u zakonu onda je to bye bye za naredni period.
To bi se tako moglo dogoditi da smo u Jugoslaviji i da je Plenković Tito. Ali nismo u Jugoslaviji i Plenković nije Tito.
Ako Plenky pokuša ugasiti N1, uz N1 će stati kompletna oporba i većina redakcija većine medija u Hrvatskoj.
Mi kao društvo više nismo na tom nivou da nekakav premijer pali/gasi medije.
I na kraju krajeva, Plenky svoju popularnost crpi iz toga da je prevario sve da on nije hadezeovac.
Kad te iluzije nestane, nema više ni njega ni HDZ-a.
Ne mogu se oteti dojmu da je dobra prica odavno nestala i da mi se ovo sve manje svidja.
Bilo je naznaka da se muti voda i prije, ali izlazak Hanzekovicke je po meni bio signal jasan kao bijeli dan.
Pa je, našla je nekog naivca i uvalila mu dionice po cijeni od 6,7 kuna. Sigurno nekog sina bogataša koji pojma nema što je to telekom, što dionice.
Preporučam svima koji imaju dionice OPTE da investiraju u štap za pecanje i odu u ribolov. Ili kod Pevexa škare za živicu pa da si precvikaju kablove od interneta.
Proces prodaje počinje tek 11.7., ovo do sada je bilo samo ispunjavanje formalnosti. Ne mogu se oteti dojmu da je uvjete AZTNa pisao sam HT.
Znači, ništa se do sada nije dogodilo u samom procesu prodaje? HT se pravio da prodaje, a ZaBa je to mirno gledala sa strane jer joj se nigdje ne žuri, drago joj je imati firmu kojom će morati upravljati sljedećih iks godina i koja gubi korisnike. Jednako tako, nikom drugom nije bilo u interesu kupiti tu firmu, UG-u ne treba jer imaju svoje kablove, a A1 ima svoje korisnike i puno ih je pa im ne trebaju neki novi. Credis Suisse je angažiran tek toliko da bude angažiran, a ZEM se mijenja jer ministrica kulture nema šta pametno raditi.
Display More1,2,3...... neveseli svi !
Al' smo progutali............ I mamac, i udicu i štap.
Sve je izglednije da smo ovdje nafuckali do daljnjeg.
Pohlepa je gadna dječja bolest koja nas eto prati i u podmaklu dob. Gledajući u mrkvu na dugom štapu zanemarivali smo očito.
Znao je reći moj poznanik, u izvjesnim situacijama, znate već kome i u kojim -Ma jel' više vjeruješ vlastitim očime nego meni ??
Još uvijek sam Optimist
, samo mi se čini da ćemo prije duge morati izdržati prilično pljuska
Suprotno od pohlepe je strah, također gadna dječja bolest koja nas eto prati i u podamlu dob.
Čačić je zaljuljao Vladu, a ako ne uspiju naći kakvog žetončića umjesto Čačića, mogla bi pasti Vlada, a onda i ZEM.
Uh uh uh. Veća je vjerojatnost da Hrvatska za tri mjeseca postane vodeća sila u EU nego da se sruši Vlada. Najmanje pet njih čeka u niskom startu ako Čačić ode, a mogao bi otići. Ima Plenky municije za pet Čačića.
Prema mom skromnom mišljenju, Optima je prodana A1. Dogovor je pao, konkurenti su se dogovorili na uštrb trećeg, samo je nezgodno da prodaju obavi HT pa će to sada riješiti ZABA.
Nezgodno u kojem smislu? Bolji je argument, ako ćemo već forsirati A1, da je prodano njima, ali da se HT ne želi odreći upravljačkih prava do zadnjeg trenutka. Ali to bi podrazumijevalo ili da Telemach uopće nije zainteresiran ili da je ponudio manje od A1, a u to mi je teško povjerovati.
A da su se konkurenti dogovorili nauštrb trećega, onda bi valjda taj proces završio dok god još HT ima upravljačka prava i može aktivno sudjelovati u procesu, a ne nakon što ih izgubi. Prema tome, da je kupac A1, vjerujem da bi ta prodaja već davno završila.
Otkud zaključak da firma nije prodana zbog ove obavijesti?
Pa da zasjedne NO novog vlasnika potrebno je bar 3-6 mjeseci zbog regulatornih odobrenja, tako da je sasvim normalno da u prijelaznom periodu zaba imenuje svoje igrače u NO.
Bilo bi čudno da je drukčije, ali sentiment je takav. Po meni, prvi sljedeći indikator je sjednica Vlade za dva tjedna s novim ZEM-om koji, ako se to baš želi, može stupiti na snagu i prije srpnja i tada jeotklonjena i zadnja formalna zapreka za ulazak trećeg igrača na tržište.
Događa se Dalekovod, kao i na svom ostalim dionicama.
Znate šta napravite? Nazovite HAKOM i recite da se žalite na Optimu i kome trebate sad uputiti prigovor, HT-u ili United Grupi. Ako vam kažu da pričekate da se konzultiraju s nadređenim, sve vam je jasno, jel tako? Eto vam odgovora.
Mada, da je sve već dogovoreno, nebili bili pustili obavijest da je to tako i tako, a da će se prijenos dionica izvršiti na datum isteka HT-ovog upravljanja?
Kako bi se pustila obavijest kada po trenutnom zakonu telemach ne može kupiti optimu?
Možda se čeka novi zakon koji bi trebao dozvoliti vertikalnu integraciju, pa se onda objavi prodaja..
Mislim da UG smije kupiti OPTE i sad, ali u tom slučaju OPTE ne smije u svojim TV paketima nuditi Sport klub i N1, jer ti programi spadaju u pay TV, s tim da bi N1 mogao postati free to air ako dobro sam dobro shvatio. Tako osakaćena OPTE sigurno ne vrijedi kao "puna" OPTE. UG ako kupi OPTE prije zakonskih izmjena, preuzima rizik da to tih izmjena ni ne dođe. HT + Zaba ako sad prodaju uz diskont zbog izmjena zakona, riskiraju gubitak ako do izmjena dođe.
Svako toliko se pojavi članak da država prodaje udjele u 800 poduzeća. Nikad od toga ne bude ništa.
Obzirom da je ova dionica manje-više odradila svoje, čini mi se da smo sad u mirnim vodama što se tiče cijene. Dok ne dođe signal oko prodaje kompanije ili izlaska HTa po sili odluke AZTNa, ne vidim sile koja će značajnije gurati cijenu u jednom ili drugom smjeru. Tim više što je taj datum relativno blizu.
Osim naravno, puno bolje prilike drugdje, kao što su trenutno brodari, ali i to je kratkog daha. Impact tog izlaska je bio 5% cijene, sigurno potpomognut lošijim izvješćem.
Osnove špekulacije - OPTE će početi rasti kod prve korekcije ATPL. Ako je netko uletio u ATPL iz OPTE, onda će se iz ATPL vratiti u OPTE.