Nisam ni puno popušio....
Ali mislim da me ZSE više neće vidjeti...nakon ovoga.. jednim se opeko.. papa..
Di su oni koji su pričali o 7 - 8 EBITDa ono 14 - 18 kn..
Pa ti si pričao o tome.
Nisam ni puno popušio....
Ali mislim da me ZSE više neće vidjeti...nakon ovoga.. jednim se opeko.. papa..
Di su oni koji su pričali o 7 - 8 EBITDa ono 14 - 18 kn..
Pa ti si pričao o tome.
Jesam rekao da ce biti uskoro prodano.
Koja je cijena po dionici, jel tko racunao?
5,36
Kak se ono veli, kakav antiklimaks! Ako je cijena niža od tromjesečnog prosjeka, onda se uzima tromjesečni prosjek, a on je, ako sam dobro izračunao, 5,36 kn po dionici.
O sunce i njihovo, stigao mi racun na 302 kn, a do sada bio 225, kazu istekao vam ugovor. Pa nekada su zvali svakih mjesec dana i nudili nesto, a sad vise ni da ugovor produze, eto zasto im i pada broj korisnika.
Meni se isto dogodilo s Iskonom. Mudrice su ti svi oni.
Imamo i podatak o EBITDA za 2020. godinu. Iz nekonsolidiranog izvješća je 97,6 mil kn, a Saponia + Kandit je 131,7 mil kn. Zvuči nestvarno.
Zašto bi izginuo?
Nisu se valucija ni okolnosti promijenile, promijenio se samo sentiment.
Ovdje ljudi previše gledaju što netko drugi radi, a premalo se bave ozbiljnom analitikom i vlastitim procjenama.
To uopće nije točno. Nego, šta ćeš ti sad, kupovat, držat ili prodavat?
Ako je već sad poznato da će novi zakon pogodovati vertikalnoj integraciji, ne vidim prepreku da se objavi prodaja, a da će ista biti dozvoljena odobrenjem regulatora.
Obzirom da regulatoru treba barem 3 mjeseca za odluku do tada je zakon na snazi.
Pa ne može regulator odlučivati temeljem zakona koji nije izglasan.
evo jedan mali info iz najnovije knjige , koliko je CERP (bez)opasan . 12.500 komada je dodjeljeno Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Mislim da su te u sigurnim rukama
Ne znam jesi li znao, pola poslovnih prostora i mondenih kafića u strogom centru ZG u Bogovićevoj, Petrićevoj, Teslinoj, na Cvjetnom trgu, Margaretskoj i Preobraženskoj su u vlasništvu SPC. Da ne spominjem brojne stanove po Trgu Bana Jelačića i šire. Oni jako dobro znaju upravljati svojom imovinom, tako da očekujem njihovu eventualnu prodaju tek negdje "pri vrhu", a ne razbacivanje po bid.u, ako si na to mislio.
Ima jedan dobar vic o tome. Prolazi čovjek kraj jezera, a u jezeru se utapa pop. Kaže čovjek: Pope, daj mi ruku da te spasim. Pop ništa. Ovaj opet: Pope, daj ruku... Ništa, pop se utopi. Dođe čovjek sljedeći dan na sprovod i pita drugog popa zašto mu nije dao ruku nego se utopio.
- Krivo ste ga zvali. Trebali ste reći pope, evo ruka, a ne pope, daj ruku.
HPB skrbnički račun kupio je 5 934 550 komada obveznica
Pa se čini izvjesnim da nam stečaj nije nad glavom, netko je i sa time zvekcao
Nedavno, čini mi se
Kako to misliš? Mora postojati neki logično objašnjenje da Opte ide u stečaj, a da je HPB skrbnički ovim potezom zamutio vodu, a ustvari ga je odradio za Hanžekovića koji je lažirao svoju smrt i sad vraća dugove ljudima gušterima.
...a možda je ovo nešto što će nam dati malo vjetra u leđa?
Pozitivno mišljenje AZTN o čl. 68 ZEM-a.
Mislim da nije nitko stavio link. Kratko i jasno. Hvala AZTN!
Nakon paničnog petka slijedi euforični ponedjeljak. Odlično otkriće.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…mil-kn-15081565
Vruće je na tržištu telekomunikacija
Krivi dan, danas je petak, danas je panika. Euforija je srijedom.
Jel točka 5. ono što nas zanima?
Pa ustvari nije, zanima nas samo ZEM, a njega nema.
Kad smo već u području mašte, evo jednog članka iz prošlosti.
Može ga privući mogućnost aktivne kontrole ulaganja mirovinaca i ostalih fondaša, vjerujem i nadam se da se javio iz toga razloga. Za razliku od nas forumaša koji o "nepoštenim trgovačkim praksama" možemo rogoboriti na forumu, on će sad imati alat da ih oplete po prstima. Ja mu na tome čestitam i mislim da je HANFA dobila izvanredno pojačanje.
Tesko da je prodavao zato, nema tu nekog pravila koliko dionica moze imati.
Izlazio je i ulazio u brodare.
A zasto je sad pred sam kraj odlucio izaci, tesko je procjeniti, je li sto procjenio ili nacuo, tko zna.
Tko zna šta piše u natječaju.. Teoretski da je neki kit u top 10 dioničara jednog giganta HTa.... Dali bi istovremeno mogao biti na ovom radnom mjestu u Hanfi? Zar nebi to malo mirisalo na sukob interesa?
Što se sukoba interesa tiče, on je jednak ako imaš jednu dionicu ili ako imaš milijun dionica. U sukobu interesa si i ako si šesti po veličini dioničar i ako si stoti.
Da se maknemo iz shalea valjda.
Koliko imam čuti članak 68 je drugačije formuliran i po novome dozvoljava telemachu iptv, tj može kupiti OT u cjelosti.
Bit će veselo uskoro
Mislim da je to neupitno svugdje osim na ovom forumu.
Prvo ide na Vladu prijedlog zakona, nakon toga se mora izglasati u saboru, glasanja su obično petkom ali prije toga se mora uvrstiti u dnevni red.
Kad se izglasa u saboru, tek tada stupa na snagu.
Trenutno nije ni na Vladi, a kamoli u saboru.
Ne znači da neće biti u četvrtak na Vladi, a u petak u saboru. A ne znači ni da bude.
Ako Bude ne bude, onda bude, a ako Bude bude, onda ne bude, ako znate taj vic.
https://mediadaily.biz/2021/06/11/cit…ne-integracije/
Eto nam i novog prijedloga zakona
Evo, ja kao neumjereni optimist očekujem objavu prodaje istog dana kad novi zem stupi na snagu.