1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. lebowski

Posts by lebowski

• DRY BULK

• lebowski
    • January 9, 2022 at 12:04 PM

Dok se proba bori da nam objasni kad govori figurativno, a kad nije figurativno, evo i nekih tablica s mintzmyera, odnosno Seeking Alphe. Danas i sutra je još trail 14 dana, a od sutra kreću i intervjui s raznoraznim upravama drybulkeraša, kontejneraša i tankera.

Dakle, da razjasnimo figurativno i doslovno, tone-milje su lani skočile 4%, s Božjom rukom ili bez. Grafovi nisu preveliki, ali nadam se da se mogu pročitati.

Quote from proba

I još nešto. Vi umjesto da budete sretni jer ste dobili ove brojke i informacije, jer sa svojim mozgom sami do ovakvih zaključaka ne bi došli ni za tisucu godina, vi na sve načine pokušavate pobiti vrlo važan podatak za buduće vozarine glupim i balavim postovima koji nemaju veze s vezom. Jednostavno žalosno. Tipičan hrvatski isključiv mozak, koji ako nije po njegovom onda sigurno nije točno. A ako je točno, koga briga, ja ću dalje po svom.

Hvala za nabacane brojke i nesuvisla objašnjenja, nadam se da ćeš nas i dalje častiti svojim neprovjeljivim podacima i figurativnim načinom izražavanja.

Files

capesize cargo miles 2021.png 10.38 kB – 0 Downloads cargo miles 2021.png 9.79 kB – 0 Downloads handy cargo miles 2021.png 10.29 kB – 0 Downloads panamay cargo miles 2021.png 10.32 kB – 0 Downloads supramax cargo miles 2021.png 10.43 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• lebowski
    • January 9, 2022 at 10:49 AM

Nedjelja:

Quote from proba

Migra, ne razumijem zašto vas se iza svakog posta treba ispravljati. Da li vi to ne razumijete ili se samo pravite? Navedeno je da je promet u odnosu na 2019. porastao nekih 2,5%, a sad vidimo da je 3%. Razlika nije velika. Isto tako je navedeno da je brodova na tržište došlo 100 mil DWT, ili 10,2%. Uzememo li u obzir da je ukupan promet povećan za 130 mil DWT, a da je prosjek vožnje oko 20 dana, dobijemo da su taj dodatan teret brodovi prevezli u manje od mjesec dana. Dajte se potrudite čitati s razumjevanjem

Četvrtak:

Quote from proba

Pokušajmo još jednom. U prvih 10 mjeseci niti jedne robe nije prevezeno više nego 2019., a BDI indeks je bio u prosjeku nekoliko puta veci. Uz to je brodova na tržištu više od 10% nego te godine. Tko ne može dokuciti da za takav rast indeksa nije „kriva“ potražnja, nego nešto sasvim drugo, njegov problem. Brojke i logika su jedno, prognoze, želje i očekivanja drugo.

Dan-dva ranije:

Quote from proba

Kako su 11. i 12. mjesec još gori što se tiče prijevoza, cijela 2021.g će ukupno biti u razini 2019. godine, što se tiče demanda, a supply je iznimno porastao.

Dali se i vi slažete s ovom gore analizom ili imate neke svoje brojke?

Ne znam je li"proba" neki kolektiv više analitičara ili je riječ o nekoj Božjoj ruci koja piše postove, ali zanimljivo je iz dana u dan pratiti kako je rastao teret u 2021. godini. U srijedu je prijevoz bio na razini 2019. godine, u četvrtak je isto bio na razini 2019. godine, ali je zato u subotu skočio za 130 mil DWT.
    S veseljem ulazimo u sljedeći tjedan kada bi se moglo dogoditi da je retroaktivno pao broj novogradnji u 2021. godini.

:* 8o

• DRY BULK

• lebowski
    • January 6, 2022 at 4:52 PM
    Quote from StatusQuo

Cape index najnizi u zadnjih koliko vec, a gogl danas 5% u plusu da li ovo shipping dionice u zadnje vrijeme opet odradjuju preokret trenda prije nego sta se promjeni index trend ili je dead cat bounce ?

Već neko vrijeme drybulkovci, a pogotovo GOGL, raste neovisno o BDI-u i Braemaru. To je i zločesti Joakim neki dan primijetio. Menseistočini da su se razdvojili u očekivanju ljepše budućnosti nauštrb povremenog sivila sadašnjosti. Kako sam to lepo poetski rekao.

• DRY BULK

• lebowski
    • January 6, 2022 at 11:53 AM

...a onda je u veljači 2022. godine počela Olimpijada u Kini, događaj koji nitko nije očekivao. I tko bi rekao da se gospodarska aktivnost usporila jer su Kinezi imali političku plavog neba, a nakon početka Olimpijade sve je krenulo prema gore. Božja ruka isto je u 2022. godini neočekivano povećala proizvodnju ćumura 6%, što nitko nije očekivao osim što su početkom godine svi izvijestili o tome, ali gdje su brojevi? Kontejneri ispred LA/LB luke i dalje u stotinama čekaju na istovar, ali potpuno neočekivano kava ide u break-bulk, ne bi nitko to rekao. Knjiga narudžbi za dry bulk nikad tanja, svi bi htjeli kontejneraše, ali dajte mi tu neke brojeve, brojeve mi dajte, ali samo one koji mi pašu, jer one koji mi ne pašu ne priznajem. Ajde, ajde, analizirajte, radite nešto.

• DRY BULK

• lebowski
    • January 5, 2022 at 5:32 PM

Ako smijem pojednostaviti ionako jednostavnu analizu za 2021. godinu:

- brodova je sve više

- tereta je sve manje

Kako onda objasniti izuzetan rast vozarina i dionica?

Znam, bila je to Božja ruka.

Pa vi momci udarajte brojeve dokle hoćete, a ja imam Božju ruku na svojoj strani.

:saint:

Pardon,ovo je trebalo na Dry bulk temu.

• DRY BULK

• lebowski
    • January 3, 2022 at 11:16 AM

Evo nam GOGL na 84.15

Jaokime, Joakime, izgore ti kuća

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• lebowski
    • January 3, 2022 at 11:14 AM

Vidjet ćemo još danas hoće li se netko ponovno istresti na 60$. Ali ako se i istrese, fundamenti su takvi da neće dugo ostati ispod 60$. Očekivalo se da će vozarine pasti, a vozarine rastu, to je sad potpuno drugi par čarapa.

• DRY BULK

• lebowski
    • January 1, 2022 at 1:52 PM

Sve najbolje u ovoj i sljedećim godinama uz info da je Indonezija od danas zabranila izvoz ćumura na mjesec dana i da se očekuje rast vozarina zbog toga.

• lebowski
    • December 29, 2021 at 9:46 AM

zlocesti, hrabar potez. Iako, nakon višednevnog rasta po svakoj logici bi trebalo doći do hlađenja,bez obzira na fundamente. I na koliko je onda dobro ponovno uletit?

• lebowski
    • December 28, 2021 at 1:55 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from accountant

shvaćam što želite reći

no koliko je ono PE (ili Fw PE) kod ZIM-a? koliko kod ovih drugih koji imaju brodovlje

nije li to onda ukalkulirano?

s velikim prostorom za rast cijene dionice i dalje

as simple as that

Slažem se ja, držim ZIM još od 7. mjeseca ali samo razmišljam na glas...

Mene je zanimalo da li je netko uspio iskopati kakav info o tim brodovima li čini se da se ne zna baš previše.

Display More

Ne bih rekao da se ne zna, nego da se ne očekuju tu neke pretjerane oscilacije. Vidjet ćemo brzo.

• lebowski
    • December 28, 2021 at 1:14 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from lebowski

Sad se ugovaraju novu ugovori, a za cijenu se ne pita, cijena je raketa. Najbolje tek dolazi.

Je ali brodovi nisu njihovi. Oni prvo trebaju ugovoriti brodove da voze za njih...

Tako je.

• lebowski
    • December 28, 2021 at 12:58 PM
    Quote from tenchi0110

https://www.balticexchange.com/en/news-and-ev…ng-forward.html

Do kad vi mislite ZIM držat?

Kolko sam skužio njima ističe dosta ugovora za brodove sad do kraja 2021, ali to se još neće vidjeti sve do rezltata za q1.

Pitanje je po kojim će uvjetima produljivat ugovore.

Vijesti o visokim vozarinama će vjerojatno biti glasnije od prave informacije za ZIM holdere pa igram na tu kartu površnih investitora.

Mišljenja?

Display More

Sad se ugovaraju novu ugovori, a za cijenu se ne pita, cijena je raketa. Najbolje tek dolazi.

• lebowski
    • December 28, 2021 at 12:13 PM

Sjela je dividenda, kupljeno još zima. Nema zime. Samo hodl.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• lebowski
    • December 22, 2021 at 2:00 PM

Nije dobro, prešli smo na teme za plaću od 300 eura.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• lebowski
    • December 18, 2021 at 7:05 AM

Debts /

China front-loads 2022 special bonds to boost local infrastructure spending

China’s finance ministry offered local governments an early allocation of 1.46 trillion yuan ($228.9 billion) in quotas for 2022 special-purpose bonds (SPBs), as Beijing steps up efforts to support economic growth through state-backed infrastructure investment.

Vice Finance Minister Xu Hongcai announced the allocation at a State Council press conference (link in Chinese) Thursday, saying the government is expected to come under pressure to stabilize growth in the first quarter of next year.

The move came after a three-day conference held by China’s most senior policymakers concluded that government agencies should proactively promote policies that are conducive to economic stability and roll them out ahead of schedule.

• DRY BULK

• lebowski
    • December 16, 2021 at 7:11 PM
    Quote from Hrx84

A što se ograničavati na zse kad na svijetu imaš šta hoćeš.

A zamisli da na zse imaš kontejneraša na p/e 2.5 sa 90% ugovorene 2022 i 70% ugovorene 2023 po odličnim cijenama, da nema velika straha gdje će harpex sutra ili bdi.

Krivo si se izrazio. Sve stoji što si napisao, ali negdje moraš reći i da možeš gledati kako pada. Znači, vani imaš kontejneraša na p/e 2.5 itd i nema straha da će harpex pasti ili bdi, pa ga možeš gledati kako pada. Jel. :)

• DRY BULK

• lebowski
    • December 16, 2021 at 9:33 AM

O ćumura mu, što se to događa

Indonesia coal port congestion gains on pandemic curbs:

Number of bulk carriers at anchor waiting to load at Indonesian coal export terminals rises over December to 147, data from Lloyd’s List Intelligence show.

• lebowski
    • December 15, 2021 at 9:31 PM

Još malo pa će BTC postati jedno od stabilnijih ulaganja.

Ti si u ZIM-u? Uh, mislim da bi me herc strefio kad bih ulagao u brodare. Ja ti volim mirno, konzervativno... Imam sve što zaradim u BTC-u, volim mirno spavat.

• DRY BULK

• lebowski
    • December 15, 2021 at 9:17 PM

Siguran sam da u svakom turističkom mjestu ima netko tko u prosincu iznajmljivačima govori: Zašto mislite da ćete popuniti apartmane? Pa vidite da zadnja tri mjeseca nema nikog.

Pa ti objašnjavaj...

• lebowski
    • December 15, 2021 at 4:02 PM
    Quote from Hrx84

A kako su te stvari riješavali prije koju godinu pa nije bilo Congestiona?

Prvi put ikad sad je postao problem

Pa nije bilo tog problema prije par godina, jednostavno se pokušava ulit 5 litara u bocu od litru i pol pa ne ide. Ima par tih epizoda gdje se malo objašnjava i povijest nastanka congestiona, ali tamo nema lego kockica pa mi je bilo prekomplicirano za gledat. 8o

1. Privacy Policy
  2. Kontakt