1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. lebowski

Posts by lebowski

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• lebowski
    • February 24, 2022 at 3:12 PM

Pardon, zaboravio za one dugoročne koji su mislili ostati do ponedjeljka nakon izvješća, hvala na podsjetniku.

• lebowski
    • February 24, 2022 at 2:49 PM

Ovo je užasna situacija i za kratkoročne koji su htjeli prodat u četvrtak i za dugoročne koji su htjeli čuvati do petka.

• DRY BULK

• lebowski
    • February 21, 2022 at 12:58 PM

Mislim da su rezultati za q3 objavljeni. :)

Može atpl neko vrijeme biti otkačena od američkih burzi (pozitivno i negativno) i do određene razine, ali ne može biti otkačena ni previše ni predugo.

• lebowski
    • February 18, 2022 at 4:07 PM
    Quote from hugh

epska "bitka" na atpl danas je napokon završena......sa 1 kom po bidu postavljena je najniža cijena danas da bi u uzbudljivoj završnici došlo do preokreta i sa 3 kom po asku postavljena je završna cijena za 1,5% viša od prosječne........

ZSE na steroidima! ^^

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• lebowski
    • February 17, 2022 at 11:10 AM
    Quote from bonito

Sutra ce ocito biti objavljena ponuda s iznosom vecim od 5,36 kn, a koliko ne znamo. Ne vidim drugog logicnog obrazlozenja

Jednako je logično i objašnjenje da će sutra ili ovih dana biti objavljena ponuda na 5,36, a burzovna cijena preskočila ju je jer se dio ulagača nadao većoj cijeni.

• DRY BULK

• lebowski
    • February 17, 2022 at 9:20 AM
    Quote from looserst
    Quote from StatusQuo

Iman nesto malo tog gogl-a i moram priznat da koliko god je malo jako se ljepo osjecam kad ova dividenda kapne, lijep je osjecaj kad svaki kvartal kapne dividenda i to skoro 12% na kupljenu cijenu, a ne moras cekat novu dividendu jos godinu dana.

GOGL je od jučer druga liga :S Pogledajmo ove aseve:

https://finance.yahoo.com/news/star-bulk…-224000625.html

For the fourth quarter of 2021 our TCE rate was:

Capesize / Newcastlemax Vessels: $47,219 per day.

Post Panamax / Kamsarmax / Panamax Vessels: $31,763 per day.

Ultramax / Supramax Vessels: $34,024 per day.

Display More

SBLK i GOGL su kraljevi dry bulka i po upravljanju, ali i po odnosu prema dioničarima, a sve je to nagrađeno cijenom dionica. Sad se vidi koliko su jeftini bili do prije mjesec-dva. A početkom 2021. godine GOGL se tržio po P/E 2, za SBLK nisam gledao, vjerojatno je isto bio tu negdje.

• DRY BULK

• lebowski
    • February 16, 2022 at 3:35 PM

Ubija GOGL, to je to, Ameri vole obilate dividende, nije da ih ne razumijem.

• DRY BULK

• lebowski
    • February 16, 2022 at 10:45 AM

Evo Outlook za 2022. kako ga vide u Golden Oceanu:

The Company's constructive market outlook is based on both expectations of steady global demand for dry bulk commodities, and equally importantly, powerful supply-side dynamics that have not been present for many years. The International Monetary Fund ("IMF") forecasts global GDP to grow by 4.4% in 2022 and 3.8% in 2023. The IMF cited rising energy prices and supply chain disruptions that have resulted in higher and more broad-based inflation than anticipated as the cause of its downward revisions from prior quarters.
    Growth forecasts for the emerging and developing Asia have also been marginally reduced to 5.9% and 5.8% for 2022 and 2023, respectively. The revised forecasts remain high by historical standards and should support steady dry bulk commodity demand. Even with lower growth forecasts, global tonne-mile demand is forecast to increase by 2.9% and 2.5% in 2022 and 2023, respectively. After growing by 3.6% in 2020 and by approximately 4.2% per year on average over the last decade, the global dry bulk fleet is forecast to grow by 2.7% in 2022 and 2.6% in 2023, closely approximating the expected growth in tonne-mile demand.

Based on these forecasts, it is expected that a sustained period of higher rates will follow, particularly if fleet efficiency does not improve dramatically. An orderbook at a 30-year low as a percentage of the operating fleet is highly supportive of expectations for moderate fleet growth.

https://www.goldenocean.bm/

• DRY BULK

• lebowski
    • February 16, 2022 at 10:28 AM
    Quote from tin

NOK 102.50

16/02/2022 - 10:18 CET

Since Open
    -1.80 (-1.73%)
    Since Previous Close
    -0.90 (-0.87%)
    image

Best Bid 101.10
    Best Ask 101.30

16/02/2022 - 10:04 CET

Evo već su s početnih -3% došli na ispod -1%....ne bih se čudio da do kraja trgovanja završe u lijepom plusu... ostvarili su najbolji rezultat u svojoj povjesti!

S druge strane bare su s +3 posto pali na -1 posto. Kome vjerovati? :P

• DRY BULK

• lebowski
    • February 16, 2022 at 9:59 AM

Tin, ESEA pada jer ne daju dioničarima ništa od zarade, pravu sliku GOGLa vidjet ćemo kad Ameri otvore.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• lebowski
    • February 15, 2022 at 7:14 AM

accountant, pravi investitori prate njuškalo, a ne Nasdaq.

• lebowski
    • February 14, 2022 at 12:23 PM

Ovo prodaje netko tko ne samo da zna da će rat u Ukrajini početi svaki čas, nego zna i tko će pobijediti i kada. Nemojte podcjenjivati informacije insajdera na Zagrebačkoj burzi.

• lebowski
    • February 14, 2022 at 10:23 AM

Parice, prestani, skupiti ćemo ti 3000 kn. :D

• DRY BULK

• lebowski
    • February 13, 2022 at 5:53 PM

https://twitter.com/PeterTirschwell/status/1492865424089878531/

Jefferies: "We prefer drybulk over container in 2022 as we expect drybulk freight rates to outperform container. Container freight rates will decline, but timing depends on port congestion improving." exactly

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• lebowski
    • February 13, 2022 at 11:07 AM
    Quote from zlocesti

Podsjećam vas na obvezu prijavljivanja kapitalne dobiti na vanjskim burzama.

Šmrcko.

Na krivoj temi upozoravaš, ovdje su šortevalci, nema ti tu neke zarade. Pošalješ poreznoj papir na kojem piše: Ja šortam i stave te u kutiju "Nikad od njih ni lipe", zajedno s HDZ-ovim načelnicima općina.

• lebowski
    • February 12, 2022 at 7:06 PM
    Quote from mitkko
    Quote from lebowski

Boga brodara J. Mintzmyera brine jedino potencijalno gospodarsko usporavanje Kine, za rat u Ukrajini misli da neće imati neke posljedice za dry bulk, ako uopće bude rata. Kaže i da su ratovi uvijek dobri za tankere.

Mislim da će u slučaju rata cijene dionica pasti, utjecao rat ili ne utjecao na fundamente.

Past će, ako ne padne prije toga. Ako padne prije rata, možda na sam rat počne i rasti. Meni je bitniji ovaj dio o tome hoće li utjecati na fundamente ili neće.

• lebowski
    • February 12, 2022 at 6:55 PM

Boga brodara J. Mintzmyera brine jedino potencijalno gospodarsko usporavanje Kine, za rat u Ukrajini misli da neće imati neke posljedice za dry bulk, ako uopće bude rata. Kaže i da su ratovi uvijek dobri za tankere.

• lebowski
    • February 11, 2022 at 12:28 PM
    Quote from Parica
    Quote from tin

Sjajan dil nema šta....al za brokera😉.

Kolega, na 300 komada ostalo mi čisto (nakon brokerskih provizija) 3k kn...meni i više nego dovoljno za 2h trgovanja, pa zato i buljim u ekran svaki dan...a osim toga, nije tu najbitnija dobit od 3k kuna već minimiziranje rizika jer sam s dijelom pozicije ušao u keš i pratio u kojem smjeru se vani odvija trgovanje...da je došlo do raspada ino indeksa, danas bi se ATPL tržila po 420kn, ali nije...a najluđe u svemu je što sam opet jeftinije vratio dionice i to je divota naše burze...uvijek imaš popravni, spora je ko puž :)

Ti si dakle svojevrsni marker maker samom sebi? ^^ :thumbup:

• lebowski
    • February 11, 2022 at 10:38 AM
    Quote from Moller
    Quote from tin

Za sad mu logika baš ne drži vodu ako je prodavao po 440 a sad kupuje po 430+ to mu nije ni za kikiriki ali pratimo situaciju možda i griješim....al vidim da ovaj nalog od 444 kn izgleda ne želi prodati!

nisam mislio na dnevno trgovanja, ali ako se trži od 420-450 još neko vrijeme, bolje nego danas već plaćati 500, naravno pod uvjetom da ste ozbiljniji kolekcionar

Oprostite, ali ozbiljni kolekcionari 8) su se trpali s 500 kn per share još u listopadu, tako da ja osobno mislim da su ovi koji će danas-sutra plaćati 500 kn amateri. :P

• lebowski
    • February 11, 2022 at 10:05 AM

Meni je osobno puno draže kad mi dionica pada, a trebala bi rasti, nego kad raste, a trebala bi padati. Naime, ako ja vjerujem da ATPL ima neki potencijal potegnuti do 800 kn, a da sad naglo skoči na 600 kn, bio bih u ozbiljnom iskušenju da je prodam ispod vrijednosti koju sam si zacrtao. Međutim, kad vidim da ATPL pada sa 450 na 430 a trebala bi biti na 500, onda sam miran jer mi ne pada na pamet prodavati je.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt