Pardon, zaboravio za one dugoročne koji su mislili ostati do ponedjeljka nakon izvješća, hvala na podsjetniku.
Posts by lebowski
-
-
Ovo je užasna situacija i za kratkoročne koji su htjeli prodat u četvrtak i za dugoročne koji su htjeli čuvati do petka.
-
Mislim da su rezultati za q3 objavljeni.
Može atpl neko vrijeme biti otkačena od američkih burzi (pozitivno i negativno) i do određene razine, ali ne može biti otkačena ni previše ni predugo.
-
epska "bitka" na atpl danas je napokon završena......sa 1 kom po bidu postavljena je najniža cijena danas da bi u uzbudljivoj završnici došlo do preokreta i sa 3 kom po asku postavljena je završna cijena za 1,5% viša od prosječne........
ZSE na steroidima!
-
Sutra ce ocito biti objavljena ponuda s iznosom vecim od 5,36 kn, a koliko ne znamo. Ne vidim drugog logicnog obrazlozenja
Jednako je logično i objašnjenje da će sutra ili ovih dana biti objavljena ponuda na 5,36, a burzovna cijena preskočila ju je jer se dio ulagača nadao većoj cijeni.
-
Iman nesto malo tog gogl-a i moram priznat da koliko god je malo jako se ljepo osjecam kad ova dividenda kapne, lijep je osjecaj kad svaki kvartal kapne dividenda i to skoro 12% na kupljenu cijenu, a ne moras cekat novu dividendu jos godinu dana.
GOGL je od jučer druga liga
Pogledajmo ove aseve:
https://finance.yahoo.com/news/star-bulk…-224000625.html
For the fourth quarter of 2021 our TCE rate was:
Capesize / Newcastlemax Vessels: $47,219 per day.
Post Panamax / Kamsarmax / Panamax Vessels: $31,763 per day.
Ultramax / Supramax Vessels: $34,024 per day.SBLK i GOGL su kraljevi dry bulka i po upravljanju, ali i po odnosu prema dioničarima, a sve je to nagrađeno cijenom dionica. Sad se vidi koliko su jeftini bili do prije mjesec-dva. A početkom 2021. godine GOGL se tržio po P/E 2, za SBLK nisam gledao, vjerojatno je isto bio tu negdje.
-
Ubija GOGL, to je to, Ameri vole obilate dividende, nije da ih ne razumijem.
-
Evo Outlook za 2022. kako ga vide u Golden Oceanu:
The Company's constructive market outlook is based on both expectations of steady global demand for dry bulk commodities, and equally importantly, powerful supply-side dynamics that have not been present for many years. The International Monetary Fund ("IMF") forecasts global GDP to grow by 4.4% in 2022 and 3.8% in 2023. The IMF cited rising energy prices and supply chain disruptions that have resulted in higher and more broad-based inflation than anticipated as the cause of its downward revisions from prior quarters.
Growth forecasts for the emerging and developing Asia have also been marginally reduced to 5.9% and 5.8% for 2022 and 2023, respectively. The revised forecasts remain high by historical standards and should support steady dry bulk commodity demand. Even with lower growth forecasts, global tonne-mile demand is forecast to increase by 2.9% and 2.5% in 2022 and 2023, respectively. After growing by 3.6% in 2020 and by approximately 4.2% per year on average over the last decade, the global dry bulk fleet is forecast to grow by 2.7% in 2022 and 2.6% in 2023, closely approximating the expected growth in tonne-mile demand.
Based on these forecasts, it is expected that a sustained period of higher rates will follow, particularly if fleet efficiency does not improve dramatically. An orderbook at a 30-year low as a percentage of the operating fleet is highly supportive of expectations for moderate fleet growth.
https://www.goldenocean.bm/ -
NOK 102.50
16/02/2022 - 10:18 CET
Since Open
-1.80 (-1.73%)
Since Previous Close
-0.90 (-0.87%)Best Bid 101.10
Best Ask 101.30
16/02/2022 - 10:04 CET
Evo već su s početnih -3% došli na ispod -1%....ne bih se čudio da do kraja trgovanja završe u lijepom plusu... ostvarili su najbolji rezultat u svojoj povjesti!
S druge strane bare su s +3 posto pali na -1 posto. Kome vjerovati?
-
Tin, ESEA pada jer ne daju dioničarima ništa od zarade, pravu sliku GOGLa vidjet ćemo kad Ameri otvore.
-
accountant, pravi investitori prate njuškalo, a ne Nasdaq.
-
Ovo prodaje netko tko ne samo da zna da će rat u Ukrajini početi svaki čas, nego zna i tko će pobijediti i kada. Nemojte podcjenjivati informacije insajdera na Zagrebačkoj burzi.
-
Parice, prestani, skupiti ćemo ti 3000 kn.
-
Jefferies: "We prefer drybulk over container in 2022 as we expect drybulk freight rates to outperform container. Container freight rates will decline, but timing depends on port congestion improving." exactly
-
Podsjećam vas na obvezu prijavljivanja kapitalne dobiti na vanjskim burzama.
Šmrcko.
Na krivoj temi upozoravaš, ovdje su šortevalci, nema ti tu neke zarade. Pošalješ poreznoj papir na kojem piše: Ja šortam i stave te u kutiju "Nikad od njih ni lipe", zajedno s HDZ-ovim načelnicima općina.
-
Boga brodara J. Mintzmyera brine jedino potencijalno gospodarsko usporavanje Kine, za rat u Ukrajini misli da neće imati neke posljedice za dry bulk, ako uopće bude rata. Kaže i da su ratovi uvijek dobri za tankere.
Mislim da će u slučaju rata cijene dionica pasti, utjecao rat ili ne utjecao na fundamente.
Past će, ako ne padne prije toga. Ako padne prije rata, možda na sam rat počne i rasti. Meni je bitniji ovaj dio o tome hoće li utjecati na fundamente ili neće.
-
Boga brodara J. Mintzmyera brine jedino potencijalno gospodarsko usporavanje Kine, za rat u Ukrajini misli da neće imati neke posljedice za dry bulk, ako uopće bude rata. Kaže i da su ratovi uvijek dobri za tankere.
-
Sjajan dil nema šta....al za brokera😉.
Kolega, na 300 komada ostalo mi čisto (nakon brokerskih provizija) 3k kn...meni i više nego dovoljno za 2h trgovanja, pa zato i buljim u ekran svaki dan...a osim toga, nije tu najbitnija dobit od 3k kuna već minimiziranje rizika jer sam s dijelom pozicije ušao u keš i pratio u kojem smjeru se vani odvija trgovanje...da je došlo do raspada ino indeksa, danas bi se ATPL tržila po 420kn, ali nije...a najluđe u svemu je što sam opet jeftinije vratio dionice i to je divota naše burze...uvijek imaš popravni, spora je ko puž
Ti si dakle svojevrsni marker maker samom sebi?
-
Za sad mu logika baš ne drži vodu ako je prodavao po 440 a sad kupuje po 430+ to mu nije ni za kikiriki ali pratimo situaciju možda i griješim....al vidim da ovaj nalog od 444 kn izgleda ne želi prodati!
nisam mislio na dnevno trgovanja, ali ako se trži od 420-450 još neko vrijeme, bolje nego danas već plaćati 500, naravno pod uvjetom da ste ozbiljniji kolekcionar
Oprostite, ali ozbiljni kolekcionari
su se trpali s 500 kn per share još u listopadu, tako da ja osobno mislim da su ovi koji će danas-sutra plaćati 500 kn amateri.
-
Meni je osobno puno draže kad mi dionica pada, a trebala bi rasti, nego kad raste, a trebala bi padati. Naime, ako ja vjerujem da ATPL ima neki potencijal potegnuti do 800 kn, a da sad naglo skoči na 600 kn, bio bih u ozbiljnom iskušenju da je prodam ispod vrijednosti koju sam si zacrtao. Međutim, kad vidim da ATPL pada sa 450 na 430 a trebala bi biti na 500, onda sam miran jer mi ne pada na pamet prodavati je.