Kad kripto pada, onda će nestati. Kad raste, zamijenit će dolar.
Ajmo vidjet što se sve dogodilo od posljednjeg pada kripta. Koliko se sve to razvilo itd.
Kad kripto pada, onda će nestati. Kad raste, zamijenit će dolar.
Ajmo vidjet što se sve dogodilo od posljednjeg pada kripta. Koliko se sve to razvilo itd.
Uprava je ovim potezom pokazala da nisu ništa bolji od muljatora iz Dalekovoda i Optime. Da su ovo objavili u ponedjeljak ili 15 dana ranije, ne bi riječ rekao jer su i tada znali stanje. Jako loše za odnos prema dioničarima. Ne mogu si naći niti jedan razumni razlog za ovo, osim kokošarenje za pajdaše izvan TOP10. Svejedno, razmišljam o prodaji tek na 4 znamenke. Valovi me ne zanimaju. U plusu sam cca 60%.
Joj, da su barem to najavili 15 dana ranije...
sve je super i sve je za 5........dividenda "ide" i samo "što nije" a sad je po "novom normalnom" i bolje da odgađaju jel će biti veča .......samo da je ne odgode za nagodinu pa bude razočaranih.....ali ako ne bude ove godine bit će sljedeče osim ako do tad ne udari kriza pa opet odgode za neku drugu godinu u "skoroj budučnosti".....a zaminljivo je i kako nitko nije komentirao "promjenu" kratkoročnih i dugoročnih obveza na zadnji dan q1 u odnosu na zadnji dan 2021g.......jesul' oni što smanjili obveze od tog silnog priljeva novca?........
Pa jel im se smanjila zaduženost u q1 ili se povećala? Kako bismo to mogli staviti neki kontekst? Promatranjem odnosa imovine i obveza? Pa što se dogodilo s imovinom, a što s obvezama u odnosu na početak godine? Moj je neki dojam da je imovina rasla, a obveze da su padale. Pa mi se onako laički čini i da je zaduženost manja.
Zgleda da je jedan to vec obavio u 1550h.
to je prijatelj skupštinara ili tete koja šalje obavijest .......1000 kom iz šusa 10 min prije zatvaranja i obavijesti.......
bit će da je izvješće čudesna šuma za revizora......al se zato dobro nadrukalo cijenu do 570 na prodavanju magle o dividendi koja samo što nije ..........kak sam i pisao neki dan...... sigurna "dividenda" več je 2 puta bila "isplačena" na cijeni od 570.......
Dokle god je P/NAV 0,6, u cijenu dionice nije uračunata dividenda. Da je sada P/NAV na 0,9, dakle da je cijena dionice 900 kn i da se na tu cijenu objavi da nema dividende, moglo bi se reći da bi pad na cijenu od 600 kn bio opravdan, pogotovo ako bi se iza takve odluke krio neki loš stav prema dioničarima.
Ali priča da cijena od 530 kn ima u sebi uračunatu dividendu nema uporišta u fundamentima.
ne znam zašto se stalno ovdje povlači pitanje dividende kao ključno. i tako će cijena pasti za taj iznos ako je uopće bude. najbitnije je da oni trenutno dobro zarađuju.
Priča o dividendi je priča o stavu uprave o dioničarima. O tome postoji li firma zbog dioničara ili zbog uprave. Jedna je cijena firme ako firma postoji zbog uprave, a druga ako postoji zbog dioničara. Pogotovo u brodarstvu koje je volatilno i izrazito cikličko.
Što se mene tiče, na ovakvoj cijeni bilo bi bolje da uprava donese odluku o kupovini svojih dionica umjesto dividende. Bilo bi najbolje da donese i odluku o kupovini dionica i isplatu dividende. Nije da se nema.
S tim da treba reći da je uprava u svojem posljednjem izvješću napravila ogroman, tektonski iskorak prema dioničarima objavom nekih podataka koji se do sada nisu objavljivali. I to bi nam svima koji smo unutra trebalo, kako kažu političari, poslati jednu snažnu poruku.
Meni osobno, odluka o neisplati dividende bila bi vrlo razočaravajuća, osim ako ne bi bila iznimno transparentno objašnjena i pretočena u neku drugu korist dioničarima.
Odgodili su skupštinu? I to su objavili u petak, NAKON ZATVARANJA BURZE?
I sad će hrpa dugoročnih investitora koji su kupili dionicu u petak u 15.30 morati čitav vikend vrtiti pesimistične scenarije prije nego što u ponedjeljak u 9.30.00000001 prodaju po bidu ako uopće bude kupaca.
Ajoj, ajoj. Pomolimo se.
Btc ima dosta jake korekcije, i do 80% u prethodnom valu.
Nismo se samo mi pametni forumaši dotakli povijesnih vrhova u dry bulku, nego i desna ruka Mintzmyera
Display MoreKeš na računu je najbolje iskoristiti da se zatvore najskuplje kreditne linije, vrijeme jeftinih kredita je pri kraju... Ljudi niste maštoviti, osim ATPL ima i šijaset drugih dionica za ulaganje, ova je trenutno svoje odradila.
Marin je majstor , e sada ovo s atpl i mene živo zanima, hoće li pogodit. Kako kaže kolegica Brajkica, promatrajmo...
BCI 5 T/C routes 180000 31151 2448
BPI 5 T/C routes 82500 29848 357
BSI 10 T/C routes 58328 30345 135
BHSI 7 T/C routes 38200 29969 77
BDI INDEX 3052 +113
Ima ona izreka koja kaže da se jedan obogatio tako što je svaki puta izašao prerano iz dionice.
Ono što meni govori da na ATPL nije ni približno gotov rast, ovim redoslijedom:
P/NAV 0,6
FFA
Kina se budi
Ukratko
Zabilježimo da je cijena ATPL 550 kn
Ne bih ja rekao da smo baš jako daleko, hendiji bi mogli preskočit vrlo brzo. Vidjet ćemo već u lipnju, kad se (nadam se) Kinezi probude, kako će bit. Te suludo visoke cijene inače sad dobivaju kontejneraši na spotu.
Ajde kad neće nitko, budem ja opet malo:
Pročitajte dio gdje se govori da su zbog smanjenja uvoza u Kinu vozarine trebale biti manje...Kad se Kina riješi lockdowna i kad krene trčati da nadoknadi prvu polovicu godine, bit će tu svega.
evo jedne važne informacije popraćene kvalitetnim druk-gifom:
brajakica, gdje su rakete?
Promatrajmo.
Kreću FFA capeovi, a Kina još spava, što će tek biti kad se probudi.
S obzirom na vrlo nizak P/NAV, a i povijest najvećeg dioničara, ima li ATPL program otkupa dionica? U ovom trenutku na potrošenih 540 kn dobiješ više od 900 kn vrijednosti, ne bi to bilo loše iskoristiti.
Joakim crta rakete, a fond mu 50% u dry bulku
Display Moreljudi, nema više toga da kompanija radi korisnike, širi bazu a generira gubitke
usput vas razrjeđuju novim dionicama svakih par mjeseci i nagrađuju mngmt
u onom pismu zaposlenicima CEO UBER-a Dara je sažeo sve: moramo pokazati da smo u stanju generirati značajan slobodni novčani tok jer to sad investitori traže od nas, u suprotnom - gubimo ih!
sad se većina čudi kako su naftne kompanije (up- and downstream) uspjele toliko prestići sve ostale po povratu u ovoj godini
stvar je jednostavna i sam sam u nekoliko navrata ovdje 'lijepio' članke: ne otvaraju nove izvore (bušotine), ne rade veliki Capex, već smanjuju dug bankama i paralelno, krez veći FCF, kupuju vlastite dionice i/ili vraćaju novac dioničarima kroz divku; na to im se kao jackpot dodao rast potražnje i cijene nafte i plina
može P. Thiel gospodu Buffeta i Mungera zvati financijaškom gerijatrijom ali oni su tu, na ovom svijetu, malo dulje od njega i nagledali su se kriza i kriza
zadnji pomaci ukazuju na to da kripto nije novo zlato te da se value vs growth princip vratio na velika vrata
Buffett i Munger su gerijatrija otkako su proslavili svoj 40. rođendan, još iz vremena internetskih početaka. I uvijek je ista priča, priča o novoj ekonomiji, novoj, kako bi rekao naš poznati investitor, paradigmi.
Evo sad da se vratimo u siječanj, DAC, FCF, Mintzmyer. Cijena je i danas tamo gdje je bila u siječnju.
https://seekingalpha.com/article/448156…cast-transcript
Brat mi je inače u kriptu pa me pitao prije par mjeseci koliko je ROI. Sve iznad šest mjeseci njemu je smiješno premalo.
Što sad kaže nakon par mjeseci?
Ništa, on je HODL-er.
I nakon tolikog pada taj Shopify vrijedi 30 puta više od našeg DAC.
Evo sad netko javlja i da je Netflix pao sa 700 na 175$. Nisu mi do sad bile u fokusu dionice čija se vrijednost mjeri u broju korisnika, a mala/nikakva zarada se ignorira jer će se kad-tad pojaviti, nebitno hoće li to biti danas ili za 30 godina, hoće li biti milijarda ili zilijun dolara.
Brat mi je inače u kriptu pa me pitao prije par mjeseci koliko je ROI. Sve iznad šest mjeseci njemu je smiješno premalo. Onako, kako vi dinosauri ulažete u tu staru ekonomiju, vjerujete u fiat novac, ne kužite da su se stvari drastično promijenile.
Upravo sam pročitao na Twitteru da je Shopify pao 80% i sad vrijedi 50 milijardi dolara. Vau. I onda se činio zašto pada moj DAC. Pa zato što smo se odvojili od fundamenata, eto zašto. U istom su sektoru SHOP i DAC. S tim da su nekad brodari bili zanimljivi zbog volatilnosti, a danas je to konzervativna branša jer skače/pada tjedno 20%.