ZIM bi trebalo kupiti, al' ne odmah
Nije beznadno da još cijena padne
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Čekaj, nacrtaš grafikon i napišeš da bi trebalo kupit zim, a možda i ne bi?
ZIM bi trebalo kupiti, al' ne odmah
Nije beznadno da još cijena padne
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Čekaj, nacrtaš grafikon i napišeš da bi trebalo kupit zim, a možda i ne bi?
Uprave koje ne namjeravaju isplaćivati dividendu obično ne sastavljaju dokumente pod nazivom politika isplate dividende u kojima se navodi da će do 40% dobiti ići u dividendu.
To je kao popust do 40%. Može biti i 0%.
Upravo toliko tržište očekuje na ovoj cijeni dionice.
Uprave koje ne namjeravaju isplaćivati dividendu obično ne sastavljaju dokumente pod nazivom politika isplate dividende u kojima se navodi da će do 40% dobiti ići u dividendu.
Trebala bi stići pozivnica za skupštinu!
Kolega o cemu vi? Po mojoj racunici ta pozivnica ne mora stici prije 27.6. a do tada ima jos puno "jahanja".
Da, to je više od mjesec dana, tvrd orah čak i za one s najviše strpljenja. Po mojoj računici, to je čak četiri vikenda. Čak i oni čeličnih živaca rijetko mogu izdržati takav izazov.
Što se tiče plaćanja kriptom, ne mora kripto postati univerzalno sredstvo plaćanja poput novca, može biti i specifično, nišna valuta.
Imaš recimo presearch projekt Googleov, uveden zbog EU antimonopol zakona. Uglavnom, koristiš li presearch umjesto Googlea, dobiješ coine za svaki search koji napraviš, a u tim coinima plaćaš oglase na presearchu.
Ako i kada presearch postane dovoljno popularan, povećati će se potreba za tim pre coinima.
Gotov je tulum s kontejnerima, propali su, evo samo što nisu... Oh, wait...
https://splash247.com/liner-shipping…rofits-flow-in/
Ma priča o zaduženosti drži vodu kad brodari voze s gubitkom, a ne kad grcaju u kešu. U ovom trenutku, uz polumrtvu Kinu mi imamo 30.000$ dnevno prosjek, ok, ATPL je sigurno manje od toga, ali na 20.000$ dnevno smo imali koliko god dobiti u 1q, da se sad ne vraćamo na te brojke.
Događa se to da sad pokušavamo na silu doći do nekog zaključka zašto se ATPL trguje s diskontom od 30-50%, potencijalno i mnogo većim ako se ispuni Joakimovo predviđanje o super cycleu.
Sve se to može ignorirati neko vrijeme, ali ne svo vrijeme. Nemoguće je da uprava ne napravi i ne objavi revidirano izvješće i nemoguće je da ne dođe poziv na glavnu skupštinu. Moguće je da ne bude predložene dividende, ali ja u takvu mogućnost ne vjerujem nimalo.
Sve ostalo su rakete.
ja sam na ZSE-u od 2007 i nikad nisam vidio toliki strah .....cim naraste par posto odmah krene prodaja tako je na svim dionicama ....a ATPL bi nekad rasla uz ovakve vozarine danima i to bi bila prava trka bikova a ovako ce se ispuhat i nece napravit rast koji bi trebala jbg ljudi se se opekli
Ako si na burzi od 2007. godine onda se sjećaš Ere na P/E ispod 2 i ATPL ispod 100 kn. Tada vjerojatno nije bio strah, nego nepoznavanje fundamenata. Sjećam se mladog sebe kad sam trolao uglednog fundamentalistu da ništa to ne znači što je Ero na P/E manje od dva. Tad je još bila vinkulacija na snazi, čak je i otišao Ero s burze na neko vrijeme. A znanas je tupio i tupio i tupio o ATPL, stalno te neke fundamente, ponudu i potražnju, vrtoglave zarade.
Aha, moš mislit, drukeru, odgovarali smo mu na ATPL 300 kn.
Ustvari, to je ipak bilo prije 2007. godine.
ATPL je prošle sezone narasla otprilike koliko je trebala narasti, narast će i ove. Narast će i sljedeće. Narast je i 2024. godine. Rast će sve dok se počnu graditi bulkeri, a to nećemo baš tako rano vidjeti.
Netko je jučer na dry bulk temi ili ovdje napisao da ga zanima podatak o scrapu. Evo kandidata:
Dobro je što zim danas pada. Naime, da zim raste, a dac pada, to bi značilo da se dac kažnjava jer ne isplaćuje dividendu. Ali nije to, nego je totalna panika, svijet ne postoji, svi smo mrtvi.
Pada jer svi misle da je prošao vrhunac congestiona, treba čekati dva tri tjedna, možda i dva mjeseca, predugo je to.
Prodavao se da kao sutra ne postoji na 45$ u studenom prošle godine, zar je to bitno?
ZIM i dalje čuda radi, tvornica novca.
Breamer zelen ko plantaža salate, capeovi iznad 40, Kina se budi, Atlantska poludi, navijački rečeno.
Promatrajmo.
Raketa
https://finance.yahoo.com/news/eneti-inc…-213600213.html
Pričali smo o ovoj kompaniji
Stavite je na watch listu, papir će poletiti u neko vrijeme
Pogledat cu malo, ali koji je bio razlog da je dionica drasticno pala prosle godine
Ovako površno, potpuno nekompetentna uprava
MOskva je kupila Renault ruski, možda je to vijest koja se tumači kao dobra?
Sve piše u izvješću:
The gain on investments of $221.7 million in the three months ended March 31, 2022 consists of the change in fair value of our shareholding interest in ZIM of $99.5 million and dividends recognized on ZIM ordinary shares of $122.2 million. Our remaining shareholding interest of 7,186,950 ordinary shares of ZIM has been fair valued at $522.6 million as of March 31, 2022, based on the closing price of ZIM’s ordinary shares on the NYSE on that date. Subsequently, in April 2022, we sold 1,500,000 of these ZIM ordinary shares resulting in proceeds to us of $85.3 million.
DAC Q1
https://www.danaos.com/news-and-media…22/default.aspx
P.S. Prodalo se malo ZIM-a, 1.500.000 dionica