Display More+1968 dionica
Već par dana razmišljam šta napisati....
Mislim da je ATPL na prekretnici, pa nisam htio pustiti da ovako važna tema poput dividende ostane u zraku. Uprava i izvršni idu u dobrom smjeru, no njihov je prijedlog previše konzervativan.
Protuprijedlog je pokušaj davanja konstruktivnog doprinosa, tako da većina dioničara ima priliku odlučiti kakvu politiku dividende želi u budućnosti. Imamo preko 7.000 dioničara i znam da nisam bio jedini razočaran sa originalnim prijedlogom od 20,00 kuna. Drago mi je vidjeti pozitivne reakcije od malih i velikih dioničara.
Za sve koje zanima zašto je u protuprijedlogu 60,00 kuna, postoje dva razloga:
- ATPL je imala ogromnu dobit u 2021, imati će i ove godine, no nije nam prezentiran plan razvoja i upravljanja sa viškom dobiti. Meni kao dioničaru nema smisla da menadžment sjedi na 200+ milijuna kuna u doba najveće inflacije.
- Kad sam računao koji je optimalni iznos dividende u odnosu na financije, tražio sam maksimalnu svotu koju ATPL može isplatiti bez ikakvih negativnih posljedica za poslovanje, tj. čisti višak dobiti. Iznos od 60,00 kuna je predstavljao puno pošteniji omjer raspodjele dobiti jer bi većini dioničara donio povrat na ulaganje od 10%-15% u skladu sa međunarodnom praksom. I dalje bi fizički ostalo preko 120+ milijuna kuna u društvu za pokriti sve projekte.
Drugim riječima, 60 kn nije puno, već je 20 kn stvarno malo.
Vidim da postoji dosta dilema kako glasati, a svega 10tak dana za organizaciju.
Svaka dionica ima svoju težinu i glas. Prema rezultatima ankete na forumu imamo oko 65.000 glasova što znači treća glasačka snaga nakon IB i Cerpa. Ako možete dođite na skupštinu ili opunomoćite nekog od povjerenja tko će biti. Što bude više glasova za, imamo veće šanse za uspjeh.
Kao što sam rekao ljudima koji su me kontaktirali putem društvenih mreža, ja moram biti na GS kao predlagatelj protuprijedloga. Zapravo ću ići do Dubrovnika par dana prije 24.08. položiti još nekoliko punomoći. Za one koji bi punomoć dali direktno meni, moje osobne podatke i adresu imate u protuprijedlogu.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Treba napraviti tri koraka:
- Ispunite obrazac prijave na GS
- Punomoć ovjerite kod javnog bilježnika
- Pošaljite mi sve čim prije poštom
Pa ajmo glasati i nek većina odluči.
Puno pozdrava svima iz Rijeke
B
Evo stiže i moja sirotinja poštom do Rijeke.