Kupio danas 4 dionice Googlea zbog pogrešnog odgovora njegovog AI-a za koji sam negdje naletio na link da ustvari nije pogrešan odgovor, a dionica opala 7%. Namjeravam zaradit američki burek na ovoj transakciji.
Posts by lebowski
-
-
Šta mislite do kada će se odgađati porez na nekretnine? Do kada će se gurati APN?
Kako će onda reagirati betonski kolekcionari ako dođe do promjena samo na ove dvije stavke.
Porez na imovinu se zove komunalni doprinos i komunalna naknada, i za razliku od poreza, riječ je o namjenskom prihodu jedinica lokalne samouprave koji se smije koristiti isključivo za infrastrukturu. Dakle, nije da nemamo porez na imovinu. Imamo i porez na vikendice kao takav, porez na prodaju nekretnine...
Dakle, porez na imovinu bit će preimenovani komunalni doprinos/naknada i neće ništa bitno promijeniti. -
Ja sam prije par mjeseci sjedio u nekom kafiću pa mi je došao neki lik, mlada generacija, sav u tim kripto ovo ono, ali kaže pogledaj QS, QuantumScape, rade baterije za električne automobile i imaju neke svemirske inovacije... Ajde reko kad si ti u pitanju, uzmem 100 komada zezanja radi po 8$, pa mi to sve padne na jedno 6-6,6$, pa se vrati na 8$, malo još nešto iznad... Ma ajde da to prodam, zaradio jedno dolar-dva, možda i 5. Mislio sam dugoročno ostati, ali taj QS je kao da kupuješ Nasdaq na tripu. Evo ga sad na 9.71$. Fundamentalno pojma nemam kako se to uopće vrednuje.
-
Prijatelji moji dragi, nije USA Hrvatska da svaki forumaš kad-tad postane guverner HNB-a i lupa o kamatama.
-
Ako dobro vidim, sutra će Costamare objaviti q4 rezultate. To je najveći containter lessor na burzi nakon što je ATCO otkupljen. CMRE ima kontejnere i ima dry bulk, a inače se uvijek trgovao iznad NAV-a, a sad se trguje značajno ispod. Na ovoj cijeni imaju oko 5% dividendu, keša ko salate, ugovore za kontejnere 94%, 84%, 71% za 2023,2024,2025. Jako puno dionica je u vlasništvu insajdera i J. smatra da je to firma zrela za buyout. Ujedno i dionica koju je najviše preporučao na negdje 9$, sad je 10$, on misli da bi u buyout ubrzo mogla s 13$. U q2 otkupili 4.7 milijuna dionica po 12.67$ prosjek, nakon toga nisu otkupljivali. Imaju najjaču keš poziciju od svih javnih lessora, očekuje se da menagement ubuduće pojača davanja dioničarima.
-
RCL - po planu - roni li ga roni
BURL - krenuo u potragu za RCL al bez boca kisika pa slabije roni
jos sutra da nastavi u podvodnom ribolovu na velikim dubinama pa da imamo za koji burek za vikend :d
Brodari- ko da su svi krenuli u potragu za ovima
(moralo je doc na naplatu prije ili kasnije to sto bdi ide dole a brodari gore)
J. je napisao: Kupi ASC i zahvali mi kasnije.
Pa sam kupio ASC i sad mu namjeravam za par dana zahvaliti. Tankeri neki, ko će ga znat.Jesi mu zahvalio?
Tog dana je bio $8.80 cca
Početkom 12/22 dogurao je do $16
Dobar je taj naš Mintz
Ma prodao sam par dana kasnije, neka sitna zarada vjerojatno... Ali Mintz je zakon, to svakako. Ima znanje, iskustvo, tablice, mrežu analitičara i mrežu forumaša vrhunskih, informacije samo rokaju.
-
Sad su ispod break evena, a dionice rastu umjesto da padaju. Dakle, vrijeme je za šort. Pa, šortate li ?
-
hugh, a kako komentiraš rast cijene dionica GOGL-a u posljednjih mjesec dana preko 20%? Ili ostalih brodara?
kako ja vidim taj gogl se od 9 mjeseca 2022 trguje u nekom kanalu od 7,5 -9,5 i sad je opet na vrhu tog kanala.........trguju ljudi, nitko pred oltar tamo s tim goglom oš'o nije...... koliko znam oni i redovne kvartalne dividende isplačuju.......a do kad ih oni mogu isplaćivati s ovakvim vozarinama, nemam pojma......
Ajde da ja pokušam objasniti. Bdi je najniži za kinesku novu godinu, pad počinje šest tjedana prije, a poslije nove slijedi lagani rast sljedećih šest tjedana, taj graf se svake godine ovdje stavlja.
I baš zato što se zna da će vozarine bit nikakve, dionice ne padaju.
U ovom slučaju dionice rastu jer se očekuje da će vozarine rasti. Ali tek u q2, ne sad.vrlo je moguće da će i dionice rasti do q2, a onda padati bez obzira hoće li vozarine biti ogromne ili ne.
A očekuje se da će vozarine bit odlične zbog malo naručenih brodova, kineskog rasta i uvođenja novih eko pravila.
Gogl često komunicira kako i zašto isplaćuje dividendu i oni su, uz Star bulk i Eagle top dry bulk brodari.
Puno je kompliciranija priča o brodarima od gledanja Braemara.
-
Jos kedan dobronamjeran komentar. Bear za brodare treba gledati kroz commodities. Iron ore je vec u odbijancu,hrana, ugljen, nafta isto, copper isto, uskoro ce i gas.
Mislim da cekate Godota....
hvala na savjetu, ali bolje da cekam Godota nego bježim kao zec......ipak je godina zecu u Kini.......kako onda komentirate vozarinu od gore na 3000$ za 3 mjesec?......to je tek za mjesec i pol i kao što vidimo, tu ne vidimo nikakvu naznaku oporavka vozarina.......
hugh, a kako komentiraš rast cijene dionica GOGL-a u posljednjih mjesec dana preko 20%? Ili ostalih brodara?
-
Game changer se desio za dionicu ADPL, imam neke informacije. Izgleda da jos neki imaju pa su digli cijenu za 30 posto, kad izadem iz par pozicija i kupim dovoljno cu napisati te informacije na temi ADPL.
To vam je kriminalno djelo inače, trgovanje s povlaštenim informacijama.
Da, ali samo u državama u kojima se kriminal kažnjava.
-
Malo se danas opet mislim i o Zimu koji mi je nesto gubitka priskrbio prosle godine vidim poprilicno je potonia unatoc dobroj cash poziciji sentiment i pad vozarina je napravio negativan trend, gledam danas narastao za 5%, pa isao malo pogledat stanje i onda se mislim oni imaju dividend policy od 30-50% gdje kvartalno isplacuju 30%, a ostalih 20 ako odobre na kraju godine i onda sam isao racunat i gledam ako se odluce na tih dodatnih 20% dividenda bi mogla ispast oko 11$ sta je 60% trenutne cijene od 18$, cini mi se da bi se moglo riskirat nesto na ovoj cijeni, odluka je u 3 mjesecu kada izlazi izvjesce, bez obzira na odluku tada market bi vrlo lako mogao napravit pozitivni sentiment oko toga i dalo bi se nesto zaradit cini mi se jer izgleda i da je opceniti sentiment pogodan za takvo nesto.
Isto tako malo sam bacio oko na NMM, tu zavrzlamu u potpunosti ne znam ali i ta prica ne izgleda ni malo lose s obzirom da imaju sve tri klase brodova i dobar dio ugovorenog do sada, naravno da menagment radi diskont ali da je jeftino je i to.
NMM i DAC imam u portfelju. Na njima stvarno ne vidim nekih velikih rizika i namjeravam ih držati dugoročnije. Jednostavno i unatoč crnim scenarijima u budućnosti ne vidim zašto bi bili niže. Ne vidim bolje izloženosti drybulku od NMM jer im je flota impresivna i ima dobar upside ako ikad dođe do oporavka vozarina, a kao osiguranje ako drybulk bude loš imaju dobro ugovorene kontejneraše i očekujem da budu nešto ulovili u ovom periodu za product tankere i aframax/VLCC ako nekome istekne ugovor dok su im vozarine visoke. A na ZIM-u mi je više nepoznanica, cijena je jako niska. Vjerojatno market očekuje da će znatno smanjiti dividendu te početi raditi s gubitkom kroz godinu dana ili manje. I ja važem bi li barem kupio neke call-ove na 3 mjeseca pa šta bude.
Imam ih i ja, uz nedavni dodatak CMRE-a, Costamare, to je miks kontejnera i dry bulka, s tim da je lessor kao i DAC i NMM. NMM se čini kao super kombinacija svega, ali imam dojam da pada kada pada jedan od segmenata, bez obzira je li dry bulk, kontejneri ili tankeri, i da slabije raste kad sve raste. Naravno, ako Angelika pokaže da voli dioničare, NMM ima strahovit potencijal, a s obzirom na rast tankera i kontejnera (sad se zrela faza za lessore), i rezultati bi trebali biti sve bolji i bolji. ZIM mi je, u odnosu na ostale spomenute, previše rizičan.
-
DAC's Suez Canal (5,600 TEU) chartered out for up to 12 months at $25,500/d and DAC's Sao Paulo (4,253 TEU) chartered out for 6-7 months at $20k/d according to Tradewinds.
SeaLead fixes another large boxship at sharply reduced rate | TradeWindsSingapore operator takes in more tonnage with eye on strategic partnerships and new marketswww.tradewindsnews.comBreak even je na 9.000$.
Dakle, u najgore vrijeme kada sve propada, DAC iznajmljuje stare kante s finom zaradom. A kad zarade ne bude, poslat će ih u staro gvožđe pa će opet bit zarade. Nema da nema.
-
Eksplozija brodara vanka!!!! Radi izjave kineskog vice premijera???
Ne pratim, što je izjavio?
-
Evo za sve ljubitelje stng
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
I ode BDI ispod 1000
BCI 5 T/C routes 180000 11188 -1000
BPI 5 T/C routes 82500 9757 -380
BSI 10 T/C routes 58328 7869 -518
BHSI 7 T/C routes 38200 9153 -227
BDI INDEX 976 -67
Za usporedbu 12.01.2022 je to ovako izgledalo
BCI 5 T/C routes 180000 17390 -1894
BPI 5 T/C routes 82500 23081 -1354
BSI 10 T/C routes 58328 21294 -249
BHSI 7 T/C routes 38200 22094 -412
BDI 2027 -124
Ode BDI ispod tisuću, a dionice brodara rastu i rastu, čak i jače od indeksa. Imam tu neku ludu teoriju da ovi što danas kupuju dionice, ne kupuju zbog danas nego zbog sutra.
https://finance.yahoo.com/quotes/NMM,NM,…NK,GOGL/view/v1 -
Kažu za danas da ne bi Biden radio presicu nakon cpi-a da se nema čime pohvaliti.
-
STNG kupio danas 250.000 dionica po 49.90. Malo skuplje od mene.
-
Ovaj prodani dio vratio po 49.70 i još malo nadokupio. U međuvremenu Mintz updateo nav na 70$ i digao Target sa 60 na 65$.
Sjajno odigrano, kapa dolje.
Mintz je već ranije spominjao NAV na 70-75usd, krenulo ga je ove godine.
Ako još pogodi sa short squeezeom, biti će ajme.
Mislim da je isto u opcijama, ne samo dionice.
Tu je tajming skoka najbitniji
Skroz je u opcijama, ja se ne kužim u opcije, ali njega to jako zabavlja.
-
Ovaj prodani dio vratio po 49.70 i još malo nadokupio. U međuvremenu Mintz updateo nav na 70$ i digao Target sa 60 na 65$.
nije li stng tankeraš?.....
Da
-
Prodao dio STNG, jučer kupio po 48.90, danas prodao po 54. Prodao jer mi predobro ide, prebrza je to zarada, nešto mora krenuti po zlu.