Rasplelo se u Đuri prije više od 40 godina, samo nitko da prizna i prestane trošiti javni novac
Posts by mikromakrto
-
-
ajmo, insajderi.
jel nam ovo Sizif kupio dionice Optime ili se cijelo vrijeme skrivao na 10. poziciji iza kodnog imena HPBS-6?
nije da ih nismo ovdi na temi prozivali da su ovakva ulaganja baš ono na što se trebaju fokusirati
Kupili ili samo prebacili, očito su se novi upravljači malo trgnuli.
A nije da nisu to i napisali u nedavnim prospektima
-
Pazi da ti prebacivanje iz Valamara u Sunce i obratno ne bi uskoro bilo iz lijevog u desni džep...
-
Nek se strpi još koji dan, opet će vrijediti 30k
-
Možda misli da prodaje neki čovjek sa inicijalima DT.😝😝😝😝😝
Davor Tomašković?
Šalu na stranu, ne bi bilo preveliko iznenađenje da DT proda HT; već nekoliko godina im je fokus na USA i druga velika tržišta, ne znam koliko im telekom veličine čikaškog znači u životu...
-
Nakon najgore sezone u povijesti, jasno i glasno su rekli da su dogovorili sve s bankama što se tiče otplate kredita, ažurirali planove za investicije, iz vlastitih sredstava i uz pomoć države servisirali operativne troškove.
Sezona 2021 će biti sigurno bolja; koliko, nemam pojma. Možda 5%, možda 100%, ali biti će bolja. Što zbog cijepiva, što zbog komparativnih prednosti koje je Valamar i prije 2020 imao.
Nekome je to razlog za optimizam i vjerovanje u više valuacije idućih mjeseci/godina, a netko misli da se iz toga ambisa neće izvući.
Osobno, a to sam već nekoliko puta i napisao, ako bude turizma, Valamar će pokupiti kajmak.
Ako ne bude turizma, najmanji će nam problem biti što se događa s Valamarom.
-
Lijepo, ali debelo nekorisno danas, nakon ove lude 2020.
Ali biti će dobro vidjeti taj isti popis na temelju rezultata za 2020.
-
Koja je svrha tog kočenja?
Tko od toga ima koristi?
Kako će oni koji od toga navodno imaju koristi zaraditi?
-
Koji to fond drži cijenu na ovim razinama?
-
majko mila koje je ovo ludilo....
ima li tko od kolega iskustva sa kupovinom cryptoa preko Revoulta, u zadnje vrijeme ne stinem drugačije a čini mi se dosta jednostavno i brzo prebacivati lovu?
Ja sam se zaigrao s parsto kuna; s tehničke strane, ne može biti jednostavnije ni brže.
Ostalo ovisi o tebi i tvojim (ne)uspjesima.
-
Kuknjava oko Crobexa je po meni samo rezultat pelina koji se masovno ispio nakon sloma 2008/2009, a onda opet malo sitnije 2017 i 2020.
Realno, Crobex je kao indeks sasvim pristojan. Svi izbijamo iz glave činjenicu da je to, kao i naša država, vrlo mlad indeks, koji je imao značajne promjene sastavnica u povijesti, a sve kao rezultat prijelaza iz "onog" u "ovaj" sistem.
Crobex danas nema nikakve veze s onime iz 2010., a kamoli s onime iz 2000.
Ne treba smetnuti s uma ni ogromne, strateške i povijesne procese koji su se događali u periodu 2005-2010 poput približvanja EU i otvaranja prema zapadu, IPO INA-e i HT-a i popratnim promoviranjem ulaganja u dionice (toliko se promoviralo da je i Malnar sa svojom ekipom intervjuirao ljude po Zagrebu treba li uložiti...).
Iskreno, mislim da Crobexu, a i cijeloj ZSE, danas fali "samo" likvidnosti, sve drugo je OK.
-
Pesimisti nikada ništa ne kupuju, nikada ne gube, ali nažalost niti ne zarade. Ne učestvuju u ničemu, osim u pretjeranom crnjačenju i besmislenom piskaranju po forumu.
I optimisti i pesimisti su dali doprinos društvu.
Optimisti su smislili avion, a pesimisti padobran.
Od koga bi jeftino kupili da nema pesimista?
Kome bi skupo prodali da nema optimista?
-
S obzirom na havarije koje su nas zadesile u 2020., a stvorile su ogromne potrebe za novcem, rastu li sada sanse za konacnim pocetkom djelomicne privatizacije HEPa ili HACa?
Kako bi uopce valorizirali te firme? Jasno je da su to mozda i najvrijednije firme u drzavi, ali svi znaju za njihove probleme s ljudskim kadrovima.
Misljenja?
-
Ne razumijem strah od djelovanja mirovinaca. S jedna strane, napada ih se da rasprodaju kumovima. S druge strane, svi se mole bogu da ne prodaju neku dionicu.
A ako vjerujes u neku dionicu, rasprodaja od strane bilo koga bi ti bila dar s neba
-
Cak bih rekao ne samo oklada na deprecijaciju dolara, vec i na mnoge druge stvari, odnosno protiv njih. Nekakav moderni safe heaven, ono sto je zlato bilo do sada.
A svi ti coini nemaju bas nikakvu vrijednost, ali mogu posluziti za proucavanje utjecaja ponude i potraznje na cijenu nekog dobra. Svatko i svasta moze biti primjer, makar i negativan
-
Mislim da nema šanse da napadnu Iran, to je prevelika i prejaka država da bi se s njima kačili.
Ameri znaju izabrati jako dobro gdje će izvoziti demokraciju, to sigurno nije zemlja od 80 milijuna ljudi u kojoj 99% njih mrzi sve što ima veze s Amerikom. Ne kažem da su u pravu, samo konstatiram.
Venezuela bi svakako mogla nastadati, tamo nema ni I od instituacija, raspad sistema na svim razinama, a puni nafte.
Dapače, ta je država trenutno privlačna mnogima, ne samo Amerima.
-
Kako su ono pjevali Dukati prije 20 godina: "Amerika, Amerika, zemlja preko mora, nek ne ide, nek ne ide tko ici ne mora..."
Da se ovo desilo u nekoj drugoj drzavi, vec bi im Ameri izvozili demokraciju... Ovo se ni u Srbiji lani nije dogodilo, sumrak zdravog razuma
-
Kod tih coina znam samo da nista ne znam, uz ufanje da o dionicama znam barem mrvicu vise...
Imam par prijatelja koji su usli snazno u kripto prije tri godine kada je BTC liznuo 20k, uz klasicnu pricu kako to sad ide na 100, 200, milijun... Zadnje dvije i pol godine o tome se nije smjelo pricati u drustvu, sad su opet glasni
-
Turisti u zelenom a građevinari u crvenom vani burze u crvenom a ZSE u zelenom Sretna Vam nova paranormalna jer takvo je danas stanje
Zašto svi očekuju da će građevinari koji su izlistani na burzi predvoditi očekivani posao oko potresom uništenih područja?
Realno, osim Dalekovoda (ako ih uopće treba trpati u građevinare), nitko od njih nije godinama odradio veći posao, da ne kažem desetljećima?!
Ingra je postala nekretninski fond, IGH radi od mnoštva manjih poslova, a nekadašnji "giganti" poput Viadukta i sličnih su pokojni.
Trenutno su u toj branši glavni neki novi kumovi, posebice u Zagrebu.
A njima se u petom mjesecu radi o glavi/džepu.
Btw, imam dionice IGH i DLKV, da ne bi bilo da samo seruckam okolo.
-
Plus, zašto bi itko plaćao osiguranje kad će mu izgleda država platiti cijelu obnovu?
Na stranu što bi bez državme imtervencije mnogi ostali goli i bosi, ali ovdje je na djelu slična stvar kao i s pokrivanjem šteta od elementarnih nepogoda u poljoprivredi. Država je subvencionirala i do 70% police osiguranja, ali jako malo ljudi je pristalo. Očito radije uzmu kikiriki koji država pokloni kao "namiru štete" nego da se naganjaju s osiguranjima.