1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• Američki predsjednički izbori 2020

• mikromakrto
    • January 7, 2021 at 3:35 PM

Mislim da nema šanse da napadnu Iran, to je prevelika i prejaka država da bi se s njima kačili.

Ameri znaju izabrati jako dobro gdje će izvoziti demokraciju, to sigurno nije zemlja od 80 milijuna ljudi u kojoj 99% njih mrzi sve što ima veze s Amerikom. Ne kažem da su u pravu, samo konstatiram.

Venezuela bi svakako mogla nastadati, tamo nema ni I od instituacija, raspad sistema na svim razinama, a puni nafte.

Dapače, ta je država trenutno privlačna mnogima, ne samo Amerima.

• Američki predsjednički izbori 2020

• mikromakrto
    • January 7, 2021 at 9:59 AM

Kako su ono pjevali Dukati prije 20 godina: "Amerika, Amerika, zemlja preko mora, nek ne ide, nek ne ide tko ici ne mora..."

Da se ovo desilo u nekoj drugoj drzavi, vec bi im Ameri izvozili demokraciju... Ovo se ni u Srbiji lani nije dogodilo, sumrak zdravog razuma

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• mikromakrto
    • January 7, 2021 at 9:39 AM

Kod tih coina znam samo da nista ne znam, uz ufanje da o dionicama znam barem mrvicu vise...

Imam par prijatelja koji su usli snazno u kripto prije tri godine kada je BTC liznuo 20k, uz klasicnu pricu kako to sad ide na 100, 200, milijun... Zadnje dvije i pol godine o tome se nije smjelo pricati u drustvu, sad su opet glasni :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • January 5, 2021 at 11:03 AM
    Quote from plavi01

Turisti u zelenom a građevinari u crvenom vani burze u crvenom a ZSE u zelenom Sretna Vam nova paranormalna jer takvo je danas stanje

Zašto svi očekuju da će građevinari koji su izlistani na burzi predvoditi očekivani posao oko potresom uništenih područja?

Realno, osim Dalekovoda (ako ih uopće treba trpati u građevinare), nitko od njih nije godinama odradio veći posao, da ne kažem desetljećima?!

Ingra je postala nekretninski fond, IGH radi od mnoštva manjih poslova, a nekadašnji "giganti" poput Viadukta i sličnih su pokojni.

Trenutno su u toj branši glavni neki novi kumovi, posebice u Zagrebu.

A njima se u petom mjesecu radi o glavi/džepu.

Btw, imam dionice IGH i DLKV, da ne bi bilo da samo seruckam okolo.

• Best buy

• mikromakrto
    • January 5, 2021 at 10:13 AM

Plus, zašto bi itko plaćao osiguranje kad će mu izgleda država platiti cijelu obnovu?

Na stranu što bi bez državme imtervencije mnogi ostali goli i bosi, ali ovdje je na djelu slična stvar kao i s pokrivanjem šteta od elementarnih nepogoda u poljoprivredi. Država je subvencionirala i do 70% police osiguranja, ali jako malo ljudi je pristalo. Očito radije uzmu kikiriki koji država pokloni kao "namiru štete" nego da se naganjaju s osiguranjima.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• mikromakrto
    • January 3, 2021 at 4:33 PM

I puno jaca gospodarstva od hrvatskog bi bila u problemima da su u godinu dana imala dva ovakva potresa i ogroman negativan utjecaj korone. To nije preventiva, to je jedan od rijetkih drzavnickih poteza HNBa, da se sprijeci odljev novca iz drzave u situaciji koje je sve samo ne jasna ili lijepa.

Naravno, postoji xy drugih nacina kako poslati novce matici u Italiji ili Austriji, ali i ovo ce pomoci. Potencijalna dobit nece nigdje nestati, isplatit ce se kad situacija bude bolja.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• mikromakrto
    • December 28, 2020 at 9:00 AM

U ljeto 2020., kada nitko nije cijepljen, doslo je X milijuna turista. U ljeto 2021., kada ce biti neki postotak cijepljenih, ocekujes manje od X turista.

Zasto?

• mikromakrto
    • December 28, 2020 at 7:49 AM

Znam ja par firmi gdje se sire i rade vise nego ikad, sta cemo sad?

Epidemioloski, ljeto 21 ce sigurno biti bolje nego ljeto 20. O virusu se zna puno vise, provodi se vakcinacija po EU, sve virusne bolesti popustaju preko ljeta. Tu sam optimistican.

Ono sto je neizvjesnije su potencijalne politicke odluke kakve smo gledali ovo ljeto gdje su neke drzave uvodile mjere nevidjene od pada nacizma gdje su svojim gradjanima branili slobodno kretanje. Ako toga ne bude, ljeto 21 ce biti pocetak povratka na razine iz 19....

Ponovit cu, nema sanse da se turizam oporavi, a da Valamar tu ne pokupi kajmak. A ako se turizam ne oporavi, a to znaci da se nesto drasticno mjenja, onda ce nam nedostatak turista biti najmanji problem u zivotu

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • December 22, 2020 at 12:39 PM

Povratak u budućnost, vijesti iz 1987., interno glasilo ĐĐa:

Files

ĐĐ novine.jpg 229.17 kB – 0 Downloads
  • IGH (Institut IGH d.d.)

• mikromakrto
    • December 21, 2020 at 9:43 AM
    Quote from diokidina

Nalog vise nije vidljiv. Mozda ga spustaju nize.

A možda ćemo dobiti obavijest da je prodano van burze.

Ili su odustali.

Ili će prodavati u rinfuzi, pomalo.

• mikromakrto
    • December 21, 2020 at 9:41 AM
    Quote from Barikb

TUI je jutros u padu 8%, RIVP 3,5%

TUI je glavni britanski turoperator, pogotovo nakon proljetne propasti Cooka, a s obzirom da je ovaj vikend cijela EU krenula u blokadu dolazaka iz GB zbog novog soja korone, za očekivati je takav njihov propad.

Koliko to utječe na Valamar, pojma nemam. Ali za pretpostaviti je da je pitanje dana kada će se taj novi soj otkriti u cijeloj Europi, pa i svijetu. U prirodi je virusa da se mijenja, mutira, i prilagođava se na promjene oko sebe. A isti obrambeni mehanizam imaju i ljudi.

Kako će sve to završit, nemam pojma.

Ali nadam se da će s cijepljenjem koje i kod nas počinje u nedjelju dosta toga biti stavljeno ad acta. Neće odmah, ali hoće kroz neko vrijeme.

• Bitcoin rudarenje

• mikromakrto
    • December 21, 2020 at 9:02 AM
    Quote from komot

Da trgovalo se i s lukovicama tulipana nekad pa znamo kak je završilo. Btw za mene i danas ta lukovica vrijedi više nego sve te kriptovalute zajedno. Kakva je to valuta kojoj cijena skače i pada 10 posto na dnevnoj razini, pogodiš se s nekim za kuću, dok pripremiš papire cijena padne 50 posto. Nije pogodan za pozajmljivanje, transakcije su nemjerljivo sporije i troše ogromne količine resursa u ondosu na klasične bankovne transakcije, da krenemo plačat u supermarketima s bitcoinom cijeli svijet bi ostao bez struje.

Dakle, nema tehničke preduvjete da postane sredstvo plačanja, iza njega ne stoji nitko, ni države i banke. Koliko će ovo ludilo trajat ja se ne usudim prognozirat, ali ja neću kunu uložit u to sigurno.

https://www.google.com/amp/s/amp.inde…a-kupe-tulipane

Bez ikakve namjere na branim ili napadam BTC, mi smo imali takve valute prije 35 pa opet prije 27 godina pa se nekako i to prevladalo

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mikromakrto
    • December 19, 2020 at 2:27 PM

Budu li Dalekovod prodavali po računici po kojoj prodaju Ledo, bit će puna šaka brade :saint:

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mikromakrto
    • December 17, 2020 at 10:16 AM
    Quote from Flight

mikromakrto

Ja sam sa samo "student" no pokušat ću odgovoriti na vaše pitanje. Pretpostavaka je da je taj netko tko je kupovao dug kupovao ga uz značajan diskont, do punog iznosa duga, inače bi i originalni vjerovnik držao dug do dospijeća.

Najprije, zapitajmo se zašto je originalni vjerovnik uopće prodao dug (ako jest)? Pa moguće recimo zato jer se isti nije uredno servisirao ili je dug bio djelomično ili u cijelosti rezerviran odnosno otpisan i onda je moguće postojao izravni ili neizravni poticaj (porezna olakšica i sl.) da se taj i takav dug isknjiži iz bilance.

A s druge strane vjerovnik je kupovao dug da ga naplati o dospijeću ili ga preproda nekom trećem uz zaradu ili da preko njega pokuša ovladati društvom s krajnjim ciljem. Dakle, moguće su razne kombinacije i interesi zašto netko prodaje, a netko kupuje dug, no u konačnici se sve više manje svodi na regulatoran ili financijski interes, odnosno otpis ili zaradu. Pritom kao što možete pretpostavljam i sami zaključiti, banke mogu imati poseban (regulatorni) interes da otpišu dug prije roka dospijeća, dok drugi vjerovnici nemaju striktne odredbe poput banaka pa su i manje potaknuti da ukoliko se dug više manje uredno servisira, isti otpisuju prije rokova dospijeća.

To sve stoji, ali to se sve odnosi na dobitke koje mogu imati prodavač i kupac duga, dužnik nit luk jeo nit luk mirisao.

Ako Dalekovod može svoje dugove servisirati na vrijeme, svejedno im je plaćali 41 milijun banci, nekom kupcu duga ili Peri Periću. Treba platit 41 milijun i gotovo.

Ako Dalekovod iz nekog razloga ne može platiti dugove, jednako će ga pokopat i banka i PPD i netko treći.

Ono što bi bilo jako ružno, da ne kažem kažnjivo, je da u Dalekovodu postoji trojanski konj koji nešto namješta za nekog.

Ali ako samo jako loše rade i zbog toga ne mogu platit svoje dugove, nek ih nosi voda

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mikromakrto
    • December 17, 2020 at 9:44 AM

Može li mi netko pojasniti, zašto je bitno je li PPD ili netko treći kupovao dug Dalekovoda?

Naravno, u situaciji kada Dalekovod podmiruje svoje obaveze...

Ukoliko ne plaćaju dug, prema bilo kome, to nikud ne vodi

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• mikromakrto
    • December 16, 2020 at 2:36 PM

Gledaj to s druge strane, daju ti mogućnost za veći i jači zalet...

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• mikromakrto
    • December 15, 2020 at 11:05 PM

Kupac je onaj koji u svom asortimanu ima hrpu bezalkoholnih brandova, a (skoro) nista jakih alkoholnih pica.

Financijeri su banke koje su proljetos stale na kocnicu zbog korone.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• mikromakrto
    • December 15, 2020 at 10:33 PM

Kupac puno vise treba Marasku nego sto je treba Saponija, poglavito zbog alkoholnog dijela. Tako da kad financijeri spuste rucnu kocnicu zvanu "covid", prodaja ide brzo.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mikromakrto
    • December 15, 2020 at 4:21 PM

Žabec kompetentan?

Za domaću zadaću popratiti što je sve pisao oko Đure, također s komentarima od "pouzdanih insajdera", "upućenih pojedinaca" i sličnih persona koje bi u normalnoj državi gulili krumpir po kaznionicama nakon takvih izjava i članaka, a ne dobivali strukovne nagrade

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • December 15, 2020 at 9:57 AM

Kad većina misli bilo što, sigurno nije to.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt