IHG ili IGH...sve je to isto 😊
Google vam je prijatelj i dobar način da provjerite informacije prije investiranja, novinari pišu svašta.
IHG ili IGH...sve je to isto 😊
Google vam je prijatelj i dobar način da provjerite informacije prije investiranja, novinari pišu svašta.
Kad bi bili potpisani na 5g po 11 tisuca ili tako nesto, ma eeeejjj, frende, pa to raskidas automatski, doviđornare, fuck off, ne dizes telefon... Kaj ti je... Da ti dobivas 11 tisuca, a netko taj isti brod preprodaje na spotu po 40 tisuca pa ne postoji taj ugovor na svijetu... Obrises dupe s njim...
Jedino ako u pozadini te na oko engleske tvrtke ne stoje neki naši ljudi. Pogledajte malo od izgleda weba do koliko i čijih brodova ima tvrtka u charteru.
Znači odustali smo od novih brodova (Ugovor nije stupio na snagu). Novaca sada nismo imali, imati ćemo ih u budućnosti prema novom predsjedniku Uprave. Što je s dokapitalizacijom? mitkko imaš li novih informacija?
Što se tiče usporedbe Jugolinije/ Croatia Line s Maersk-om, malo je za reći da je pretjerao. Maresk je starija kompanija i neusporedivo veća. Maresk je bio veća kompanija i krajem 70, kad je Jugolinija bila na vrhuncu. Jugolinija se počela raspadala još u Jugoslaviji, a za vrijeme Domovinskog rata je skroz dokrajčena. Stari nikako da shvate da nije prije sve bilo bolje/veće, nego da su oni bili mlađi pa je sve bilo ljepše…iako ni sam nisam u cvijetu mladosti, nadam se da neću s godinama početi žugati i hvalit kako je nekad Jadroplov bio velika kompanija
Evo ga nazad na 74 kn, i novi na 75 po 5200. Prati forum pa zafrkaje.
Kolega mitkko ima li novosti po pitanju dokapitalizacije?
Pa prema pravilniku mogu držati trgovanje 10 dana blokirano…znači najkasnije idući četvrtak kreće trgovanje.
Nemojte me krivo shvatiti, ali novi upravljači ne postoje. Kriminalno i ispod svake profesionalne razine je ono što je predsjednik Uprave Branimir Kovačić izveo. Dobio je dan prije dopis od NO da obustavi proces dokapitalizacije. Da je profesionalac ne bi slijedeće jutro poslao odluku o odabiru pa onda i ostale obavijesti kasnije. Sve nesuglasice između NO i Uprave trebao je riješiti interno prije nego je išta slao „novim upravljačima“ i ZSE-u. Sramotan i neprofesionalan potez. Nadzorni odbor nadzire rad Uprave, ne obrnuto.
Nisam pravnik, a li mislim da ponuditelji nemaju pravo na prigovor:
QuoteUprava Društva ovlaštena je samostalno odabrati ponude koje će prihvatiti, odnosno, izričito je i isključivo ovlaštenje Uprave Društva da, po vlastitoj slobodnoj ocjeni i autonomnoj prosudbi prosudi, odluči o prihvatu ili odbijanju svake pristigle ponude, pri čemu ponuditelji nemaju pravo na prigovor ni pravni lijek.
Nisu ni trebali biti uvučeni nepotrebno u ovu priču da je Kovačić bio malo profesionalniji.
mitkko zašto Uprava nije transparentno objavila sve pristigle ponude i razloge odbijanja istih?
Iz dopisa o izboru ponuda zaključuje se da je ostatak ekipe ponudio 25 kn pa sada moraju korigirati svoje ponude. Mene zanima zašto nije prihvaćena ponuda stranog brodara parcijalno ili u cijelosti obzirom da je njihova ponuda valjana...mislim da (uskoro bivša) Uprava muti poprilično.
A u izjave kako je predsjednik Uprave jamčio s vlastitom imovinom prosto ne vjerujem. BTW dotični ima manje od 1000 dionica Jadroplova, to isto govori koliko vjeruje u firmu.
Uprava je smijenjena, dokap propao.
Kolega mitkko rekli ste da ste u Vašoj ponudi ponudili veći iznos od minimalnog iznosa od 25 kn. Možete li s nama podijeliti koji je to iznos bio?
Purko i Agram dobili Jadroplov u miraz od države zato jer su zeznuli male dioničare Agrokora. Dobiješ nešto za 1/4 realne vrijednosti. Samo se previše žure pa rade greške u koracima.
Bilo je tu par kolega koji su išli u dokapitalizaciju, da li su vas kontaktirali iz Jadroplova? Da li vam je prihvaćena ponuda ili su vas tražili promjenu cijene?
Upravo tako. S tim da je 3 vec bilo, a tonaza nam je ista kao i onomad.
Koliki je tada bio dug?
1.555.657 tisuća HRK
Tko nije u stanju doći do slijedećih podataka, moja preporuka mu je da se ostavi investiranja.
Pozitivna 0
Očekujem pozitivan izvještaj, vozarine u Q3 su veće za 80 % od Q2 i 50 % veće nego što su bile u Q1.
Od 31.1.2020, kada je objavljen oglas o prodaji kontrolnog paketa dionica Optime protrgovano je 4.400.000 dionica sa prosječnom cijenom od 6,8 kn/dionici. Zanima me da li je moguće da se uz toliku količinu dionica, ne vidi velika promjena na nekom od računa u Top 10? Deseti na listi ima 567.660 dionica.
Da li je moguće da ekipa iz UG kupuje dionice preko skrbničkih? Teško mi povjerovati da su mali kupili 30.000.000 kuna dionica Optime. Ima li netko knjigu dioničara da vidimo stanje skrbničkih računa?