1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. smrznuti

Posts by smrznuti

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• smrznuti
    • March 4, 2025 at 3:34 PM

Vremenom će, mislim, dolaziti razlozi za pad na ovoj našoj burzici... kako/ako bude kriza u HR jačala (zadnjih mjesec dva od nekih poduzetnika čujem da škripi, a ima još znakova) ... (bolje se) malo zakešat dok ne prođe dim ... a bilo je tu i margina (koji koštaju, a burza baš i nije davala znakove za daljni rast)

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• smrznuti
    • March 2, 2025 at 4:54 PM

Sudjelovao sam u rušenju i to dosta (od 2380 pa do 2100)... imao sam margin i htio sam ga zatvoriti... i dalje debelo u dionici , ali bez margina

• smrznuti
    • February 28, 2025 at 7:40 AM

alfa1 .... hvala !!!

• smrznuti
    • February 27, 2025 at 3:52 PM
    Quote from vodoinstalater
    Quote from smrznuti

Očito ću trebati pričekati Skupštinu da pitam što im bi do 2022e ? :)

Imate na web stranicama HANFA/SRPI sva kvartalna i godišnja izvješća unatrag zadnjih 15 godina - pročitajte/proučite ih pa ćete dobiti odgovor.

Istina... ali nemam potrebna znanja.... ako ti se da u par rečenica

• smrznuti
    • February 27, 2025 at 12:42 PM

Očito ću trebati pričekati Skupštinu da pitam što im bi do 2022e ? :)

• smrznuti
    • February 25, 2025 at 8:31 AM

Može li netko objasniti otkuda KODTu toliki porast prihoda i dobiti unazad nekoliko godina ? Ispada kao da do prije 3, 4 godine nisu "ništa" radili... što se to desilo/promijenilo ?

• smrznuti
    • February 21, 2025 at 11:25 PM

Nevjerovatna dionica .... firma odlična, dionica odlična, a nitko ni slova ... po listi prvih 10 dioničara "se vidi" razlog. To je, po mome mišljenju, i "prokletstvo" i "blagodat" ove dionice.. kome god da samunazad godinu dvije predlagao investiranje u kodt, svima se smežura lice od spomena transformator.kao da sam im predlozio da investiraju u gnojaru. To jednostavno nije atraktivno ... ali isti ti ljudi se raspričaju naveliko o turistima, bankama, atlantici, podravci jer tu se lako može pričati o svojem mišljenju. A što reći na temu transformatora ?!? Dooooosadno (jer se nema što za reći) :)

• smrznuti
    • February 18, 2025 at 11:59 AM
    Končar s Elleviom ugovorio prvi greenfield posao na švedskom tržištu
    www.poslovni.hr

Ne znam jel ovo već poznato

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• smrznuti
    • January 11, 2025 at 12:38 PM

A kako izgledaju sastavnice Crobex 10 kada stavite p/e ?!?

Imam dionice KODT i HPB I nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ,samo moje razmišljanje ;)

• smrznuti
    • November 5, 2024 at 11:22 AM

jel to povećanje kapaciteta planirano za kraj Q3 2025 ?

• smrznuti
    • November 16, 2023 at 10:00 AM

Imaju 51% u toj firmi pa bi to bilo dodatno prihoda 24/2 ...?

• smrznuti
    • October 18, 2023 at 10:40 AM

Ako se dividenda i stavlja u kontekst sa inflacijom onda se treba gledati porast dividende... tj... ako dividenda bude npr.20 eura onda to daje "inflaciju" od 46% .... jer je prošla dividenda 13,74.

...ali ionako za točnost usporedbe sa inflacijom bi se trebalo uvrstiti i cijenu dionice tj. njen rast što je u ovom slučaju isto veliki %tak

• smrznuti
    • October 9, 2023 at 2:09 PM

Rekao bih da nema daljnjeg rasta dionice zbog dosadašnjeg velikog rasta... jer i u "svjetloj" budućnosti (većem obimu posla) nema garancije da će se to održati.... pa računam da 2-3 godine tako velikog obima posla donosi novi temelj za novu cijenu dionice (ako cijena bude stagnirala)... i naravno , što duže traje period stagniranja dionice, a odličnog poslovanja to je podcijenjenost veća... a neka onda i dionica stagnira pa se fino dokupi s vremena na vrijeme....kao što sam i danas dokupio

• smrznuti
    • August 22, 2023 at 7:15 PM

prije neki dan sam napisao da me "strah" vanrednih poreza kao onog prošlogodišnjeg...

a sad bih rekao nešto pozitivno što mislim da vrijedi za KODT i što mislim da će biti bitno u narednom periodu i zbog čega sam dodatno optimističan za cijenu dionice pored već navedenih fundamenata.

A to je... inflacija... za koju mislim da će imati još ciklusa i da nije gotova. Porasle su plaće zbog prvog vala inflacije , a time rastu i troškovi a i kupovna moć što će pokrenuti još jedan krug inflacije. I zato , kao što Warren Buffett kaže , u tim vremenima je bitno naći firmu koja lako može povećanu cijenu prebaciti na krajnjeg kupca, a mislim da je KODT u branši i firma koja to može. I to mi se čini bitno za profitabilnost.

Čak se sjećam da je netko stavio da za isporuku nekog trafoa postoje neke klauzule u ugovorima za slučaj inflacije od narudžbe do isporuke.

Uglavnom ... mislim da će inflacija jos problema stvarati ...a čini mi se da KODT dobro stoji sa tim... tako da i taj faktor uključujem u target cijenu dionice

• smrznuti
    • August 8, 2023 at 12:52 PM

Najveću prijetnju dobiti KODTa pa tako i cijeni dionice vidim u državnoj intervenciji tipa extra/dodatnom/solidarnom porezu na dobit... nešto kao za prošlu godinu

• Što smo danas tržili

• smrznuti
    • July 19, 2023 at 2:23 PM

prodao mrvu na 700+

• SPAN (SPAN d.d.)

• smrznuti
    • December 2, 2022 at 7:45 PM

taman tako... komunizam.... ali ustvari još i gore

Za komunizam znam šta je ....a ovo je kao demokracija, ljudske slobode, poštivanje privatnog vlasništva i kako već ne kojim epitetima veličano razdoblje u kojem živimo... a ustvari je populističko laprdanje i uzimanje

I ... u svjetlu toga... pošto mislim da dolazi period "mršavih krava" nebih se kladio da je ova mjera samo za ovu godinu... možda će se promjeniti naziv , ali poanta je da će se u nedostatku novca grabiti gdje najmanje "politički boli" a "uspješne firme" su idealne za to jer u HR ionako nema osjećaja za privatno-pošteno-trudom-i-znanjem-stečeno jer to nije dio naše kulture

I kako većina živi od rente ili državne sise ili muljam kombinacija ili "bitno da su sačuvana radna mjesta i moja guzica, a za firmu me zaboli" za logično je očekivati pernjanje po onima koji su ustvati izuzetak od HR gore navedenog prosjeka.

Sva sreća da SPAN, kojeg i imam u portfelju, ne ovisi o HR sto se tiče prihoda , ali nadam se da će se u idućim godinama prilagoditi poslovanju/računovodstvu za ove HR "prilike"

• smrznuti
    • November 18, 2022 at 9:58 AM

kako izgleda sa novim porezom na extra profit. U mil. kn.

2018.g 44

2019.g 50

2020.g 100

2021.g 100

Prosjek te 4 godine 294/4=73,5

Dodaje se 20% na prosjek 73,5×1,2=88,2

Sve preko toga će se u dobiti za 2022u oporezivati sa 33%.

Pa ako uzmem dobit za 2022.g cca 120, onda 120-88,2=31,8 , a 33% od toga je 10,5 , što znači da će extra porez na dobit iz 2022e biti cca 10,5 čime dolazimo (uz pretpostavku sa početka rečenice i dobiti za 2022u) do završne dobiti od 120-10,5=109,5 cca.

• smrznuti
    • November 2, 2022 at 3:08 PM

Pozdrav!

Hoće li po KODTu poseban porez na extraprofit ?

Određena je granica, poznato je tko će sve plaćati novi porez na ekstraprofit
    www.poslovni.hr
  • OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• smrznuti
    • July 9, 2021 at 9:27 PM

verzija 2.... 639 milja iznosi cca 9,2kn po dionici

Normalno da za HT oduzimaju dug i dodaju novac na računu jer je HT mogao povećat vrijednost OPTE dugom prema samom sebi i onda to prodavat kao super uspjesni OPTE ( u kojem je upakiran i dug prema HT) , pa je logično da se u transakciji taj dug miče (kada se radi o HT) .

Ali za nas male dionicare je da je 100%firme vrednovano po 639 mil.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt