Zato sto mi ovdje dosta komplicirano djeluje da se podjeli imovina. Ovakva kakva je.
Posts by nenad
-
-
Kako bi se mogla provesti eventualna likvidacija drustva s obzirom na nelikvidnu imovinu drustva?
-
A ponudit će tro-mjesečni prosjek (negdje oko 20 kn), vidjelo se po današnjem trgovanju.
Pravo pitanje je zašto su se spojili? Ne kužim svrhu ove ponude?
Premalo transakcija za tromjesecni prosjek. Treba ici procijena.
-
S obzirom s kim sve djeluju zajednicki cini se da je cilj otkupiti od manjinskih. A ako je tako, nek ponude fer cijenu.
-
Zasto bi short bio ilegalan? Samo je pitanje tko bi vam posudio papire.
https://www.hanfa.hr/trziste-kapitala/kratka-prodaja/
https://zse.hr/userdocsimages…0procisc.HR.pdf
Poglavlje 5.6 -
Od stecaja i propale sezone do nule. Napredujemo.
-
A sto bi trebalo trigerirat takav pad? Najgori kvartal je iza nas. Rezultati za Q2 objavljeni. Q3 napreduje iznad ocekivanja vecine. Rekao bih da je razlizacija tog uzorka vrlo nisko vjerojatna. A iza onog prvog pada su ostali gapovi na tjednom grafu. Po meni vjerojatnije popunjavanje tog gapa. Al sve je moguce.
-
Nije li ove godine za vratiti oko pola milijarde? Odnosno, nesto manje od 'novca u blagajni'. A Q1 2021 donosi znatnije opterecenje. Isto tako ne vjerujem da sjede prekrizenih ruku i cekaju da ih to lupi po glavi.
To je prema Q1 2020, znaci nije ove godine nego unutar godine dana.
-
Valamarov Rabac jedva puni hotele, na 29% su trenutno, ove sve price oko 50% i vise turista u Istri u odnosu na lani su dobre vijesti ali uglavnom za privatne iznajmljivace i kampove (koje Valamar takodjer ima), ali hoteli ce tesko podbaciti.
Koliko sam ja shvatio RIVP bi trebao platiti oko milijardu kuna duga ove godine, a imaju svega 600 mil kuna na raspolaganju tako da bit ce problema. Prema najavi nekih ekonomskih analiticara, ocekuje se da RIVP nece isplatiti divididendu najmanje do 2023.
Nije li ove godine za vratiti oko pola milijarde? Odnosno, nesto manje od 'novca u blagajni'. A Q1 2021 donosi znatnije opterecenje. Isto tako ne vjerujem da sjede prekrizenih ruku i cekaju da ih to lupi po glavi.
-
Jedna losa, ma nek je i katastrofalno losa, sezona ne znaci propast. Pa zar ima stvarno onih koji misle da Valamar nece moci otplacivati kamate na dug ove godine i da kratkorocne obveze nece moci refinancirati?! Evo, ja ocekujem znacajne gubitke ali ne vjerujem da ce utjecati na financijsku stabilnost Valamara.
-
"
3. Treća faza predviđena je za 11. svibnja - tada će se omogućiti rad trgovačkih centara, rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda, te rad s djecom s poteškoćama. Omogućuju se okupljanja do deset osoba, omogućit će se održavanje laboratorijskih vježbi. Uvode se međužupanijske linije i avio linije u domaćem zračnom prijevozu. Omogućit će se i rad ugostiteljskih objekata, ali isključivo na terasama. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima za korisnike smještaja."
Kakva je ovo konstrukcija u zadnjoj recenici? Sta oni tu dozvoljavaju? Tko je korisnik smjestaja? Jel to stvarno znaci prve goste od 11.5.? Ili?
-
Transakcije se sklapaju i u predtrgovanju?!
-
Središnja depozitarna je zatvorila vrata. Na telefonu nikog.
Nije im valjda bilo moguće prespojiti telefone i računala za rad od kuću.
A ?
e-racun?
-
Odličan ministar Beroš i financija Marić, milijardu i pol eura pomoći stiže iz EU + država će se dodatno zadužiti. Valamar koristi državnu potporu 3.250 kn mjesečno za svakog radnika. Idemo izgurati ovo do kraja.
Može neki link za ovaj dio iz EU? Na što se misli?