Ma ja samo kažem da Optimu vlasnici moraju prodati. Moraju! Sve ostalo za njih nema smisla.
Posts by stariigrac
-
-
Bi bi. To vam je dokazano.
Možda sam bio vremenski pregrub, ali nisam previše.
-
Zločka zna.!! Prije svega dionica je visoko rizična. Cijenu ne diktira broj korisnika niti broj kilometara optičke postavljene u xy vremenu. Ako nema ponuda a to Moraš prodati onda si u gadnim problemu i kupca ne zanima šta je netko platio dionicu pa 10 kn.
Tko je ikada sudjelovao u kupnji i prodaji nečega pod moraš znati će o čemu pišem. Svatko neko procjeni rizik, može se dobro izgubiti a i dobiti, ali nije sve u nekim fundamentima i uloženim i izgradjenoj optici.
HT MORA izgubiti upravljanje Optimom. Optima se ne mora prodati, ali ako se ne proda, nakon par mjeseci prestanka upravljanja od strane HT-a ona ide u stečaj.
Iz ovoga se da zaključiti da Optimu praktički MORAJU prodati.
-
Prodao 1/3 Atpl po 182,00kn.
Očigledno prerano, ali nema veze.
-
Ma pokrenuo sam temu @Neo , jer sam danas gledao njegove preporuke sa pocetka prosle godine i vidim da je neke targete pogodio kao da je imao kristalnu kuglu, pa sam fasciniran s tim. Znam da je nekad bio preuporan, pa je cesto bio banan, ali sveukupno puno bi bolje prosao da sam ga slusao.
P.S. @Neo ako ovo citas javi se ponekad ili posalji neki znak da znamo da si tu
S druge strane, imamo naima koji je dosad imao gomilu nickova, a još uvijek egzistira, trenutno pod Flayer, mada je uz sve te nickove još i bahat, arogantan i sklon vrijeđanju. Usto, što god napiše, nikada ničime ne potkrijepi, niti argumentira. Najjači mi je njegov odlazak s foruma i bit će gost. To valjda da mu se IP adresa oslobodi da može ponovo otvoriti novi trenutni nick. Akrobacije.
Mislili ste na Flight ili Flayer?
-
Dalekovod se vraca na velika vrata.velika firma velike reputacije . Najzanimljivije ce biti tko ce je preuzeti. Ja tipujem na Valarda.
E kakva bi to firma bila za 12 mjeseci!
-
po mom iskustvu, itekako zovu.
Ja nemam ugovoru obvezu i ne želim imati pa sam ih odj...
I to se sjećam da su me zvali baš u trenutku kad sam u Optimi uzimao (napokon) brži Internet.
-
Vidim nitko ne komentira namještaljku koja se moguće sprema?
http://www.inspire.investments/wp-content/upl…IO-ULAGANJE.pdf
Datumi au toliko stisnuti da se netko sa strane ne može javiti ni da hoće?!
"umirem" od smijeha.
Iako će me (nas) obrisati, mislim da se i admin dobro nasmijao
Boli kolega, gadno boli...ma koliko vremenskih zona ste daleko.
-
Što se tiče HT i njegove politike u Optimi ,njihov glavni motiv je zarada, to se vidi po njihovoj opstrukciji,znaju da jednom prelazi u druge ruke.
Stvarno kolega vjerujete u to da je HT-u Optima služila kao izvor zarade?
Njih je privukao isključivo broj korisnika kojeg je Optima stekla "profitabilnim" cijenama.
-
[…]
Evo jos jedan koji je kupio po 1.6 kn prodao po 9, pa ponovno kupio po 4kn... Ja neznam sta vi sa takvim znanjem radite tu na zse.....
Kako što radimo? Zarađujemo, gubimo i pokušavamo više zaraditi nego gubiti.
Kupnju si u lipu pogodio (1,6kn), a zadnju prodaju si skoro pogodio
I moram reći, nije bilo neko znanje. Samo osjećaj i razumijevanje psihologije što će biti kad HT-u ne produže upravljanje.
-
To sam i mislio. Znam, teško je visoku profitabilnost i regularno poslovanje spojiti u istoj rečenici sa predstečajem.
-
Nego, što kaže Mr. Old Bandera na tvoje razumijevanje materije?
Kolega naim, vidim da se tolika nesigurnost uvukla, da čak i mene "banderaša" pitate za mišljenje!?!
Banderaš je dobar auto zaradio
na Optimi i nije vam kriv što je i vi niste prodali na 8-9kn.
Lijepo ste je mogli, kao i banderaš, opet kupiti na realnoj vrijednosti od 4,5kn i lagano, bez nervoze, čekati eventualni fantastični scenarij.
Ovako...suosjećam u nervozi.
Uvijek vam ostaje, ako ste sigurni u dvoznamenkaste iznose, da poduplate ulog.
Mada ne savjetujem.
Jedni su živci.
I niste mi još objasnili kako je visoko profitabilne Optima otišla u predstečaj???
Ja ću vama objasniti kako su bandere otiške, ali na drugoj temi.
-
Ma ne mores ti to fanovima betona i bandere dokazat. Oni čekaju milione avione na svojim uzdanicama i da Fabris Peruško zavuče ruku u Vujnovcev džep, a Gladeljkin da zovne Pjutina na brzoglas (možda i Optimin). To je dosta realan scenarij. Otprilike kao i da Bruce Lee snimi novi nastavak Zmajevog gnijezda, sto ne “matori”? 😁
Prva i osnovna razlika izmedju bandere i betonirca je sto se ovdje pripetavaju stranci i to oni s ozbiljnom lovom i dugoročnom strategijom da zarade i stvore vrijednost, a ne lokalni jebivjet*i da rade spačke kroz otkup potraživanja i slične gluposti, dok dionicari ozarenih lica čekaju cudo i poklone Deda Mraza. Čim su stranci u igri i čim ih je vise (ako jest) onda su i valuacije pristojne.... a ne Đido Mova, eto ti kuverta ispod stola.
Osjećam laganu nervozu kolega naim. Ovdje nije tema bandere i beton, nego Optima
Kažete da netko gleda Optimu kroz prihod minus rashod i stvaranje vrijednosti
Ako je kroz to gleda, neće nikada kupiti Optimu, niti za dvije kune.
Ako je tko zainteresiran za kupnju, kupuje je isključivo zbog utjecaja kroz korisnike (pa i političkog utjecaja). A ovdje su korisnici jako "tanki".
Nema vam kod Optime zarade. Da je ima, ne bi otišla u predstečaj. Ili mislite da su je pokrali pa je otišla u predstečaj?
A "beton i bandere" su dokazale da itekako zarađuju, međutim, u RH je drugi problem, što znate i sami. Ali to sad i ovdje nije tema.
-
- što zapravo prodaju samo korisnike, koji danas jesu, sutra nisu.
Upravo tako.
Koliko su "bonaša" bez ugovorne obveze (i sam spadam u tu grupu) skupili u zadnje dvije-tri godine, posebno reklamirajući tu vrstu usluge i tako održavajući koliko-toliko isti broj korisnika koji "sutra" bez problema odu u HT.
A ZABA i HT su se vjerujem već solidno naplatili kroz upravljanje (vidi samo milijunske pozajmice).
-
Naravno da izgledno da će se prodati. Ali je pitanje za koliko. Tržište koje je Optimu vrednovalo po 1,5kn u doba neizvjesnosti oko (ne)produženja upravljanja od strane HT-a, do 9,00kn u doba velikih očekivanja oko prodaje i kupaca na natječaju, stabiliziralo je već neko vrijeme cijenu na 5-6kn. A zna se da ide prodaja i tu nema više neizvjesnosti. Očito dionici na tržištu smatraju da se neće prodati po puno većim cijenama. Nema tog prodavača koji će "uštopati" kolegu naima i slične, koji su sigurni da cijena ide u dvoznamenkastom smjeru. Barem su danas dostupni novci, pa opalite kolege. Zarada je "velika i sigurna na ovim cijenama.
-
UG po meni, definitivno želi kupiti Optimu, na što ukazuju i ove povećane medijske aktivnosti u zadnje vrijeme.
Međutim, one također i definitivno ukazuju da im do sada to ne uspijeva.
Na žalost za domaće tržište i postojeći duopol, mislim da im neće uspjeti, ili ako ipak hoće, morati će pretplatiti tu kupovinu.
Dakle, što se tiče dionica Optime, i tu se svodi sve na kockanje tko će izaći jači. Ovaj put tipujem na "sile osovine"
-
Ma članak je definitivno jedno veliko dobronamjerno upozorenje. Kao i aktivno dobronamjerno pisanje kolega koji dionicu nemaju niti misle imati jer "sigurno" ide stečaj.
-
hoće se netko više istresti ?!?
-
"a Opg-eovima su očito dužni nešto novaca pa će im platiti posredno kroz bonove koje će radnici toršiti kod njih...."
Dug prema Opg-eovima će smanjiti na način da od njih kupe vaučere, poklone radnicima i onda oni potroše TO u Opg-eovima.
Ma bravo, lijepo ste kolega to zamislili.
-
ne kužim čemu ovo čuđenje. Pa danas više-manje sve pada.